BPM Course
بازاریابی

بازاریابی سبز

امروزه در بین عموم مردم بازاریابی سبز چیزی مانند محصولات ارگانیک جا افتاده است که توقع بازاریابی برای محصولات سازگار با اوزون، قابل بازیافت و … را دارند. ولی بازاریابی سبز خیلی وسیع‌تر از این بحث است. بازاریابی سبز در کالاهای صنعتی، مصرفی و حتی در انواع خدمات می‌تواند ارائه شود. همچنین بازاریابی سبز استراتژی‌هایی در زمینه اصلاح قیمت‌گذاری‌ها، کاهش هزینه‌ها، توزیع و گسترش محصولات دوستدار محیط زیست نیز دارد.

محصولات سبز چه ویژگی‌هایی دارند؟

محصول سبز Green Product به محصولی گفته می‌شود که هدف اصلی آن کاهش اثرات منفی بر محیط زیست تعریف می‌شود، درواقع کاهش ضایعات و افزایش بهره‌وری در مصرف از اهداف اصلی و اساسی این نوع محصولات است. ویژگی‌های محصولات سبز به شرح زیر است:

  • در حال تولید مداوم هستند.
  • حاوی مواد سمی یا مواد تخلیه کننده اوزون نیستند.
  • توانایی بازیافت شدن دارند – یا خود از مواد بازیافتی ساخته شده‌اند.
  • از مواد قابل تجدید ارگانیک (مانند بامبو، و غیره) ساخته شده است.
  • فاقد بسته‌بندی‌های پلاستیکی یا سایر مواد غیرقابل بازیافت هستند.
  • طوری طراحی شده‌اند که قابل اصلاح و تعمیر باشند و براحتی دور ریخته نشوند.

تعریف پلونسکی از بازاریابی سبز

بازاریابی سبز یا محیطی شامل تمام فعالیت‌هایی است که برای تسهیل یا ایجاد مبادلات به قصد ارضای نیازهای افراد به گونه‌ای طراحی می‌شود که کمترین آسیب را به محیط زیست بزند و کمترین زائدات مخرب را تولید کند. در حال حاضر بازاریابی سبز یا بازاریابی پایدار یکی از مهمترین فعالیت‌های شرکت‌ها محسوب می‌شود.

قیمت سبز چیست؟

قیمت سبز قیمتی است که رقابتی و منطقی باشد. همچنین قیمت سبز باید حداقل تقریبی از هزینه‌های واقعی باشد. معمولا هزینه‌ای که افراد بابت خرید کالاهای سبز می‌کنند بیشتر است اما در دراز مدت سود آن بالاتر است. سالم ماندن محیط زیست و کاهش آلودگی هوا یکی از اهداف دراز مدت بازاریابی سبز است.

آیا مصرف‌کنندگان تمایل به پرداخت هزینه بیشتر برای محصولات سبز دارند؟

پیش‌فرض آشکار بازاریابی سبز این است که مصرف‌کنندگان بالقوه، سبز بودن محصول یا خدمات را به عنوان یک مزیت نگاه می‌کنند و تصمیم خرید خود را بر اساس آن تعیین می‌کنند. فرضیه نه چندان آشکار این است که مصرف‌کنندگان مایل به پرداخت بیشتر برای محصولات سبز نسبت به محصولات جایگزین قابل مقایسه با تاثیرات مثبت کمتر روی محیط زیست هستند.

جالب اینجاست که مصرف‌کنندگان در منطقه آسیا-اقیانوس آرام، آمریکای لاتین و خاورمیانه / آفریقا برای پرداخت اضافی (۶۴٪، ۶۳٪ و ۶۳٪) بالاترین آمار استقبال از محصولات سبز را در اختیار داشتند، در حالیکه اولویت در آمریکای شمالی و اروپا کمتر بود (۴۲٪ و ۴۰٪).

چگونه فرهنگ سبز را ترویج دهیم؟

با استفاده از عکس‌ها، پوسترها،بروشور میتوانیم مزایای استفاده از محصولات سبز را برای افراد توضیح دهیم. استفاده از علامت‌های قابل بازیافت و دوستدار محیط زیست روی بسته‌بندی محصولات نیز تاثیر بسزایی در ترویج فرهنگ سبز دارد.

روی بسته‌بندی‌ها می‌توانید از مزایای استفاده از محصولات دوستدار محیط زیست و مضرات تخریب محیط زیست نیز بنویسید. افراد را از اثرات حمایت از محیط زیست آگاه کنید، می‌توانید برای این منظور تیزرهای تبلیغاتی نیز تهیه کنید. معملا تاثیر فایل ویدیویی و صوتی بیشتر است. البته قبل از هر کاری باید تحقیقاتی روی بازار هدف صورت گیرد و پرسونای مصرف‌کننده مشخص شود.

بازاریابی ضایعات

این نوع بازاریابی ارتباط تنگاتنگ با بازیافت تدارکات دارد اما در کل با آن متفاوت است. بازاریابی ضایعات اصولا به این موضوع می‌پردازد که محصولات از مواد اولیه‌ای تولید شوند که قابل تجزیه در محیط باشند و به مواد مضر و غیرقابل مصرف تبدیل نشوند. این امر مستلزم انتخاب مواد، تغییر ساختار تولید و عملکرد روند تولید، شیوه‌های بسته‌بندی و غیره است.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع و بلندمدت «تحلیلگر حرفه‌ای کسب‌وکار» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن