دوره فرایندکاوی Process Mining

یک دوره آموزش کاربردی صفر تا صد فرایندکاوی (Process Mining) برگزار می‌شود. در این صفحه سرفصل‌ها، ویژگی‌ها، رزومه مدرس و توضیحات نحوه برگزاری دوره ارائه شده است.

دوره فرایندکاوی Process Mining

دوره فرایندکاوی (Process Mining)

نام دورهفرایندکاوی (Process Mining)
مدت دوره۲۴ ساعت
زمان برگزاریپنجشنبه‌ها و جمعه‌ها ساعت ۱۳-۹
شروع از ۱۴ تیر ۱۴۰۳
نحوه برگزاریآنلاین
هزینه ثبت‌نام۳،۶۴۰،۰۰۰ تومان

هم‌اکنون آنلاین ثبت‌نام کنید:

ثبت‌نام آنلاین (۳،۶۴۰،۰۰۰ تومان)

اطلاعات بیشتر:
۶ ۴ ۵ ۳ ۲ ۰ ۱ ۹ – ۰۲۱


این دوره به صورت آنلاین برگزار می‌گردد. (ویژگی‌های آموزش آنلاین)

آشنایی با دوره فرایندکاوی

فرایندکاوی علمی نوین و مجموعه‌ای از تکنیک‌هاست که هر تحلیلگر فرایندی برای رقابت در بازار امروز باید بداند و مسلط باشد.
برترین سازمان‌های دنیا نظیر زیمنس، بی‌ام‌و، اوبر، لوفت‌هانزا و ودافون از فرایندکاوی برای شناخت بهتر فرایندهای خود و بهبود آن استفاده می‌کنند.
تلفیق علم فرایند و علم داده به ظهور فرایندکاوی منجر شده است.


آشنایی با برترین نرم‌افزارهای تخصصی در دوره فرایندکاوی

در دوره فرایندکاوی (Process Mining) با برترین نرم‌افزارهای فرایندکاوی در دنیا به صورت کاربردی آشنا شده و از آن‌ها استفاده می‌کنید.


ویدیوی معرفی دوره فرایندکاوی

 


دوره فرایندکاوی (Process Mining) در یک نگاه

۲۴ ساعت آموزش کاربردی و کارگاهی

در این دوره، آموزش کاملا کاربردی و متناسب با نیاز سازمان‌های ایرانی براساس مشارکت شرکت‌کنندگان و برگزاری کارگاه صورت می‌گیرد؛ بنابراین دوره اصلا یک‌نواخت نخواهد بود و به هیچ وجه خسته نخواهید شد.

مدرک حضور در دوره

به شرکت‌کنندگان در این دوره، گواهی معتبر از سوی موسسه کاروکسب با امکان استعلام آنلاین تقدیم می‌گردد.

مشاهده فیلم دوره

در صورتی که به هر دلیل، نتوانستید در بخشی از جلسات دوره شرکت کنید، نگران نباشید.به مدت یک ماه پس از پایان دوره، فرصت دارید که فیلم جلسات دوره را به صورت آنلاین مشاهده کنید.

ارائه منابع تکمیلی

در دوره فرایندکاوی، کلیه منابع و جزوات تکمیلی به صورت PDF برای استفاده در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

پنل کاربری اختصاصی

برای شرکت‌کنندگان در دوره فرایندکاوی، پنل کاربری اختصاصی در سامانه آموزشی کاروکسب برای پرسش و پاسخ در خصوص مباحث دوره و به‌اشتراک‌گذاری منابع، دانش و تجربیات تشکیل می‌شود.

سرفصل‌های دوره فرایندکاوی

۱. تحلیل و مدل‌سازی فرآیند
۲. داده‌کاوی در فرایند
۳. جمع‌آوری داده
۴. کشف فرایند
۵. روش‌های کشف فرایند پیشرفته
۶. بررسی تطبیقی
۷. کاوش دیدگاه‌های بیشتر
۸. حمایت عملیاتی
۹. ابزارهای پشتیبانی
۱۰. تحلیل فرایندهای لازانیا
۱۱. تحلیل فرایندهای اسپاگتی
۱۲. نقشه‌نگاری و جهت‌یابی
۱۳. آموزش نرم افزار Prom
۱۴. آموزش نرم افزار Discovery
۱۵. آموزش نرم افزار Celonis


مدرک پایان دوره فرایندکاوی

به شرکت‌کنندگان در این دوره مدرک پایان دوره با امکان استعلام آنلاین از سوی موسسه کاروکسب تقدیم خواهد شد.

نمونه مدرک:

اطلاعات بیشتر:
۶ ۴ ۵ ۳ ۲ ۰ ۱ ۹ – ۰۲۱


دوره‌های قبلی برگزار شده فرایندکاوی

نام دورهزمان برگزاریوضعیت
فرایندکاویدی ۱۴۰۲برگزار شد.
فرایندکاویخرداد ۱۴۰۲برگزار شد.
فرایندکاویآبان ۱۴۰۱برگزار شد.
فرایندکاویبهمن ۱۴۰۰برگزار شد.
فرایندکاویمهر ۱۴۰۰برگزار شد.
فرایندکاویخرداد ۱۴۰۰برگزار شد.

برخی از همراهان قبلی دوره‌ها



معرفی مدرس دوره فرایندکاوی

مهندس محسن سیف‌محمدی

  • دانش‌آموخته رشته مهندسی کامپیوتر
  • مدیر سیستم‌ها و روش‌های هلدینگ ارنیکا (شامل شرکت‌های فلایتیو، هومسا، کاوان و …)
  • بیش از ۱۵ سال سابقه کاری مستمر و اجرای پروژه در حوزه طراحی، تحلیل و بهبود فرایندهای کسب و کار در چارگون، های‌وب، پروشات پارس و …
  • مشاور و مجری پروژه‌های مدیریت فرایندهای کسب و کار در: وزارت ورزش و جوانان، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، شهرداری تهران، اتاق بازرگانی ایران، سازمان مطالعه و تدوین کتب درسی (سمت)، خوشگوار، آسفالت طوس و …
  • عضو رسمی ABPMP امریکا
  • سابقه برگزاری بیش از ۲۵ دوره آموزش مدیریت فرایندهای کسب و کار و فرایندکاوی در سازمان‌های معتبر کشور

معرفی دوره فرایندکاوی (Process Mining)

اگر به گوشه و کنار سازمان خود، نگاهی بیندازیم، می‌بینم کلی نرم‌افزار و ابزار‌ وجود دارد که در حال تولید داده هستند. فرآیندکاوی یک نگرش فرآیندمحور در علم داده می‌باشد و می‌تواند از این داده‌های ایجادشده، استفاده کند و نقشه فرآیند انجام کار را استخراج نماید. این موضوع فواید بسیار زیادی برای سازمان دارد؛ از جمله کمک می‌کند روال واقعی جریان فرآیند مشخص شود و می‌توان بررسی دقیقی بر روی چگونگی ایجاد این مسیر جریان انجام داد.

متخصصین حوزه مدیریت فرآیندها معتقد هستند یک سازمان بدون دانش نسبت به چگونگی انجام کارها نمی‌تواند مسیر پیشرفت را به صورت صحیح طی نماید. سازمان‌ها هزینه بسیار زیادی برای استخراج و کشف فرآیندها انجام می‌دهند و این موضوع در بعضی از سازمان‌ها تا جایی اهمیت دارد که واحد سازمانی با عنوان “سیستم‌ها و روش‌ها” ایجاد می‌نمایند تا بتوانند همیشه آخرین وضعیت از فرآیندها را داشته باشند.

اما گاهی متخصصین حوزه فرآیند نمی‌توانند از طریق مصاحبه و روش‌های متداول استخراج فرآیند به مدل فرآیند دست پیدا کنند مثلا بدست آوردن نحوه ارائه خدمات خودرو در یک نمایندگی مجاز کار بسیار زمان‌بر و پیچیده‌ای خواهد بود. اما با استفاده از فرآیندکاوی می‌توان از طریق اطلاعات بجا مانده از قسمت‌های مختلف به مدل فرآیند رسید.

زمانی چالش استخراج مدل فرآیند با روش‌های سنتی افزایش می‌یابد که قرار است برای اموری که وظیفه‌محور هستند و روال‌های جریان از پیش تعیین شده ندارند و معمولا بیشترین حجم کاری یک سازمان را تشکیل می‌دهند فرآیند استخراج کنیم. مانند روال‌های مربوط به نامه‌نگاری سازمان و یا سامانه‌های میز خدمت. کمتر متخصص حوزه فرآیند پبدا می‌شود که تمایل داشته باشد برای این جنس از انجام کارها مدل فرآیندی استخراج نماید.

از دیگر ویژگی‌های فرآیندکاوی می‌توان به تطبیق مدل فرآیندی با آنچه که درحال اجرا می‌باشد، اشاره کرد. این امر کمک می‌کند تا نگاه واقعی تری نسبت به جریان فرآیندها داشته باشیم و در داده‌های سازمان، به دنبال دلیل و چرایی جریان مسیرهای فرآیند باشیم.

زمانی که مدل فرآیند بر اساس واقعیت موجود در سازمان باشد، می‌توان به صورت دقیق‌تری به توسعه مدل فرآیندها نگاه کرد و حتی پیشبینی نمود که تغییر در قسمت‌های مختلف فرآیند چه پیامدی خواهد داشت و درنهایت فرآیند‌ها را می‌توان از حالت جریان‌های درهم‌ریخته (اسپاگتی) به فرآیندهای لایه‌ای (لازانیا) تبدیل نمود.

با کمک فرآیندکاوی می‌توان شاخص‌های فرآیندی را اندازه‌گیری نمود و حتی می‌توان شاخص‌های جدید برای ارزیابی عملکرد فرآیند طراحی و با کمک ابزارهای موجود در این حوزه، می‌توان برای بررسی آن از داشبورد استفاده نمود.

همیشه این نگرانی برای متخصصین مدیریت فرآیندها وجود دارد که مدل فرآیند طراحی شده چقدر در سازمان درحال اجرا می‌باشد؛ می‌توان با استفاده از فرآیند‌کاوی و تطبیق مدل فرآیند با دادهای موجود در سیستم، تعیین نمود که چه میزان از فرآیند طراحی شده جریان فعلی را پشتیبانی می‌کند.

اکثر طراحان فرآیند با این نگرانی روبه‌رو هستند که فرآیندهای طراحی شده تا چه میزان پیوسته (End2End) طراحی شده و نیاز دارند نقاط ضعف طراحی را پیدا کنند و سریع‌تر آن‌ها را بهبود دهند؛ جهت رفع این نیاز معمولا از روش های BI و داشبورد‌های آماری استفاده می‌کنند و همیشه چالش تغییر فرآیند و طراحی مجدد داشبورد‌ها پیش روی آن‌ها می‌باشد؛ ولی با استفاده از ابزارهای آماده در حوزه فرایندکاوی، در کمترین زمان ممکن می‌توان فرآیند را تحلیل نمود.

در این دوره آموزشی سعی می‌کنیم آنچه که یک متخصص مدیریت فرآیندها برای کشف فرآیند از روی داده‌های سیستمی نیاز دارد را ارائه دهیم و متخصص را به سطحی از دانش و تجربه برسانیم که بتواند از داده‌های به‌جامانده در سیستم‌ها، یک رویداد ساده را ایجاد نماید و با استفاده از روش‌های استخراج و کشف فرآیند مانند آلفا، الگوریتم ژنتیک، علت و معلول و درخت پیمایش، مدل‌های فرآیندی پترینت را طراحی نماید و در نهایت با حذف داده‌های پرت، مدل بهینه را از بین مدل‌های کشف‌شده استخراج نماید و اگر مدل فرآیندی قبلا طراحی شده است، آن را با داده‌های سیستم تطبیق نماید.

در حوزه کسب و کار، وجود یک مدل قابل فهم برای همگان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد، یکی از کاربردی ترین امکانات فرایندکاوی، امکان بدست آوردن مدل BPMN از مدل‌های جریان ساده و یا پترینت می باشد؛ حتی می‌توان آن را منطبق بر استانداردهای BPMN 2.0 استخراج نمود و برای آن Pool و Lane و منابع تعیین کرد.

شبیه‌سازی مدل کشف شده کمک می‌کند تا مسیر جریان اطلاعات براساس زمان بررسی شود و کمک می‌کند تراکم جریان اطلاعات در مراحل مختلف قابل بررسی باشد. این شبیه سازی کمک می‌کند اگر در جایی گلوگاه وجود دارد، شناسایی شود و به دلیل آنکه این شبیه‌سازی مبتنی بر اطلاعات واقعی صورت می‌گیرد، از اعتبار ویژه‌ای برخوردار است و حتی در این شبیه‌سازی‌ها، می‌توان هزینه را محاسبه نمود و یکی از مهمترین اقدامات حوزه فرآیند (که محاسبه هزینه فرآیند می‌باشد) را میسر ساخت.

همچنین مفاهیم مدل های جریان ساده،C-net، پترینت، BPMN،BPEL و YAWL که مدل‌های سطح بالا می باشد و کاربرد هر کدام به عنوان یک استاندارد، بحث خواهد شد و مثال‌های متعددی از هر کدام مطرح می‌گردد و ابزارهای تخصصی هر مدل ارائه می‌شود و چگونگی کارکردن با آنها بررسی خواهد شد.

در انتهای دوره این انتظار وجود دارد که بتوانید یک رویداده ساده استخراج یافته از بانک اطلاعاتی را تحلیل نمایید و با روش های کشف فرآیند، مدل پترینت و BPMN آن را کشف نمایید و با داده‌های در جریان سیستم مقایسه نمایید و میزان انطباق آن را تشخیص دهید و برای بهبود آن بتوانید راهکار ارائه نمایید و میزان بهبود را در آینده پیش‌بینی نمایید. همچنین در ادامه انتظار می‌رود که یک فرآیند اسپاگتی را به لازانیا تبدیل نمایید و منابع لازم برای اجرای آن و ارتباط بین منابع را مشخص کنید. همچنین توانایی تحلیل نمودارهای آماری مربوط به حوزه فرآیند و تعیین شاخص‌های فرآیند را خواهید داشت.

مهم‌ترین تمایزات این دوره (کلیک کنید)

  • از معتبرترین منابع بین‌المللی در حوزه مدیریت فرایند و فرایندکاوی برای طراحی آن بهره‌گیری شده است.
  • نگاه این دوره به مدیریت فرایندها و فرایندکاوی، یک نگاه «میان‌رشته‌ای» است، و تعادلی میان مباحث مهندسی صنایع، مدیریت کسب و کار و مهندسی IT در آن در نظر گرفته شده است.

پیش‌نیاز دوره (کلیک کنید)

  • پیش‌نیاز این دوره، آشنایی با مفاهیم مدیریت فرایند می‌باشد.

مخاطبان دوره (کلیک کنید)

  • مدیران و سرپرستان برای مدیریت موثر فرایندها و افزایش بهره‌وری
  • اعضای واحد سیستم‌ها و روش‌ها در سازمان‌ها
  • دانشجویان و دانش‌آموختگان رشته‌های: مدیریت کسب و کار (MBA)، مدیریت صنعتی، مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی، مهندسی صنایع، مهندسی فناوری اطلاعات و …
  • کلیه علاقه‌مندان به مباحث سیستم‌ها و فرایندها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرصت ویژه: ۱۵٪ تخفیف دوره‌ها و پکیج‌های آموزشی با کد تخفیف nowruz1403 فقط تا ۱۵ فروردین!برنامه دوره‌ها را ببینید
بستن