ترجمه فارسی چارچوب طبقهبندی فرایندهای APQC
چارچوب طبقهبندی فرایندهای APQC یک مرجع شناختهشده و معتبر در حوزه مدیریت فرایند است و به سازمانهایی که میخواهند فرایندهای خود را براساس بهروشهای بینالمللی طراحی و تحلیل کنند، کمک میکند مرجعی مناسب در اختیار داشته باشند. در واقع، APQC به عنوان یک مدل مرجع (Reference Model) در حوزه فرایند شناخته میشود. این مدل مرجع ضمن مشخصکردن معماری کلان فرایندی سازمان به شکل فرایندهای عملیاتی و فرایندهای مدیریتی و پشتیبان، براساس یک ساختار سلسلهمراتبی از دستهبندیهای کلی فرایندی (High Level) شروع کرده و در اغلب حوزهها تا سطح فعالیت و وظیفه (Low Level)، جزئیات لازم را ارائه میکند.
نام کامل این مدل مرجع American Productivity & Quality Center Process Classification Framework است که به اختصار APQC PCF نامگذاری شده است. در سال ۲۰۲۲ جدیدترین ویرایش APQC یعنی ویرایش ۷.۳ عرضه شده است که دارای تفاوتهایی با ویرایشهای قبلی است. این مدل مرجع به همه تحلیلگران فرایند کمک میکند که معماری فرایندی و فرایندهای موجود (As Is) سازمان خود را با بهروشها و الگوهای بینالمللی مقایسه کرده و بتوانند با تحلیل شکاف، به سمت بهبود و نزدیکشدن به حالت بهینه حرکت کنند.
تیم کاروکسب با توجه به تجربیات مختلفی که در آموزش، مشاوره و پیادهسازی APQC داشته است، نسخه فارسی جدیدترین ویرایش این مدل مرجع را براساس فایل اکسل مدل Cross-Industry آماده نموده و در دسترس قرار داده است تا راهنمایی برای همه تحلیلگران فرایند باشد. برای این که این کار بتواند در طول زمان تکمیل شود و بهتر انجام شود، ما از یک مدل پیادهسازی آنلاین بر بستر Google Sheets استفاده کردهایم. شما از کادر زیر میتوانید به مدل به صورت آنلاین دسترسی داشته باشید.
در حال حاضر توضیحات و تعاریف فرایندها ترجمه شده است و در آینده نزدیک، ترجمه شاخصها (Metrics) نیز آماده خواهد شد. ذکر این نکته ضروری است که این نسخه اولیه از ترجمه APQC بوده و تیم کاروکسب به طور مستمر به تکمیل و بهبود این ترجمه ادامه خواهد داد. همچنین از شما نیز خواهشمندیم چنانچه در خصوص هر کدام از بندهای مدل، پیشنهادی جهت بهبود ترجمه دارید، از طریق صفحه پشتیبانی به ما اطلاع دهید.
همچنین در Google Sheets جهت دسترسی راحتتر به فایل، میتوانید یکی از کارهای زیر را انجام دهید:
۱. از منوی File، با انتخاب گزینه Make available offline، میتوانید بدون نیاز به اتصال به اینترنت از فایل استفاده کنید.
۲. از منوی File، با انتخاب گزینه Add shortcut to Drive، قابلیت دسترسی به این فایل به گوگل درایو شما اضافه خواهد شد و از این به بعد راحتتر از طریق همان صفحه فایلهای گوگل درایو میتوانید به آن دسترسی داشته باشید.
کاروکسب دورههای آموزشی متنوعی را در حوزههای تحلیل کسبوکار، هوش تجاری، مدیریت فرایند، مدیریت پروژه، مدیریت چابک و ... برگزار میکند. جهت آشنایی با دورههای آموزشی کاروکسب از تقویم دورههای آموزشی بازدید نمایید.
تقویم دورههای آموزشی کاروکسب