دوره تحلیل کسب و کار BABOK

یک دوره آموزش کاربردی صفر تا صد تحلیل کسب و کار با استاندارد BABOK برگزار می‌شود. در این صفحه سرفصل‌ها، ویژگی‌ها و رزومه مدرس و توضیحات نحوه برگزاری دوره ارائه شده است.

این دوره در حال حاضر در کاروکسب برگزار نمی‌شود،
برای مشاهده دوره‌های مشابه لطفا به تقویم آموزشی مراجعه فرمایید.

تقویم دوره‌های آموزشی

 


معرفی دوره تحلیل کسب و کار BABOK

Business Analysis Body of Knowledge® (BABOK®) v3.0

دوره تحلیل کسب‌وکار BABOK به ۶ حوزه دانشی و ده‌ها تکنیک کاربردی در تحلیل کسب‌و‌کار می‌پردازد تا تحلیلگر کسب‌وکار بتواند با تحلیل استراتژیک کسب‌وکار، مسائل و فرصت‌های کسب‌وکار را شناسایی کند، و سپس با شناخت و تحلیل نیازمندی‌ها و انتظارات ذی‌نفعان و در نهایت طراحی و پیشنهاد راه‌حل و ارزیابی اثربخشی آن‌ها، خلق ارزش کند. این دوره برای کسب کامل مهارت‌های یک تحلیلگر کسب‌وکار برای استفاده در هر صنعت یا سازمانی طراحی شده است.

در این دوره مفاهیم، مهارت و تکنیک‌های تحلیل کسب و کار براساس استاندارد BABOK و طبق منابع موردتائید IIBA آموزش داده می‌شود. 


دوره تحلیل کسب و کار BABOK در یک نگاه

۳۶ ساعت آموزش کاربردی و کارگاهی

در این دوره، آموزش کاملا کاربردی و متناسب با نیاز سازمان‌های ایرانی براساس مشارکت شرکت‌کنندگان و برگزاری کارگاه صورت می‌گیرد؛ بنابراین دوره اصلا یک‌نواخت نخواهد بود و به هیچ وجه خسته نخواهید شد.

مدرک حضور در دوره

به شرکت‌کنندگان در این دوره، گواهی معتبر از سوی موسسه کاروکسب با امکان استعلام آنلاین تقدیم می‌گردد.

مشاهده فیلم دوره

در صورتی که به هر دلیل، نتوانستید در بخشی از جلسات دوره شرکت کنید، نگران نباشید. به مدت یک ماه پس از پایان دوره، فرصت دارید که فیلم جلسات دوره را به صورت آنلاین مشاهده کنید.

ارائه کتابچه فارسی، منابع و جزوات تکمیلی

کتابچه فارسی خلاصه مباحث، منابع ارزشمند و کمیاب IIBA، فلش‌کارت‌های خلاصه تکنیک‌ها و جزوات تکمیلی به صورت PDF برای استفاده در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

گروه پرسش و پاسخ

برای شرکت‌کنندگان در دوره تحلیل کسب و کار، گروه واتس‌اپ برای پرسش و پاسخ در خصوص مباحث دوره و به‌اشتراک‌گذاری دانش و تجربیات تشکیل می‌شود.

سرفصل‌های کامل دوره تحلیل کسب و کار BABOK


دوره‌های قبلی برگزار شده تحلیل کسب و کار BABOK

سال ۱۴۰۱

نام دورهزمان برگزاریوضعیت
تحلیل کسب و کار BABOKدی و بهمن ۱۴۰۱برگزار شد.
تحلیل کسب و کار BABOKمرداد و شهریور ۱۴۰۱برگزار شد.
تحلیل کسب و کار BABOKفروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱برگزار شد.

سال ۱۴۰۰

نام دورهزمان برگزاریوضعیت
تحلیل کسب و کار BABOKدی ۱۴۰۰برگزار شد.
تحلیل کسب و کار BABOKمهر ۱۴۰۰برگزار شد.
تحلیل کسب و کار BABOKتیر ۱۴۰۰برگزار شد.
تحلیل کسب و کار BABOKاردیبهشت ۱۴۰۰برگزار شد.

سال ۹۹

نام دورهزمان برگزاریوضعیت
تحلیل کسب و کار BABOKاسفند ۹۹برگزار شد.
تحلیل کسب و کار BABOKدی ۹۹برگزار شد.
تحلیل کسب و کار BABOKمهر ۹۹برگزار شد.
تحلیل کسب و کار BABOKشهریور ۹۹برگزار شد.
تحلیل کسب و کار BABOKاردیبهشت ۹۹برگزار شد.

سال ۹۸

نام دورهزمان برگزاریوضعیت
تحلیل کسب و کار BABOKبهمن ۹۸برگزار شد.
تحلیل کسب و کار BABOKآبان و آذر ۹۸برگزار شد.
تحلیل کسب و کار BABOKمرداد ۹۸برگزار شد.
تحلیل کسب و کار BABOKخرداد ۹۸برگزار شد.

برخی از همراهان قبلی دوره‌ها



تحلیل کسب‌وکار، مهارت پرتقاضای دنیای کسب‌وکار امروز


براساس گزارش مرکز آمار امریکا، موقعیت‌های شغلی برای تحلیلگر کسب‌وکار تا سال ۲۰۲۸ به میزان ۱۴٪ افزایش می‌یابد که این درصد افزایش بسیار بیشتر از میانگین سایر مشاغل است. (منبع گزارش)


براساس اعلام سال ۲۰۲۲ دولت استرالیا، شغل تحلیلگر کسب‌وکار جزو مشاغلی است که این کشور به صورت بلندمدت و استراتژیک (دسته مشاغل MLTSSL) به آن نیاز دارد و افراد توانمند در این حوزه از سراسر جهان می‌توانند جهت کار و زندگی در استرالیا در این شغل اپلای کنند.


براساس گزارش سال ۲۰۲۱ موسسه IIBA کانادا، افراد دارای دانش و توانمندی در حوزه تحلیل کسب‌وکار، توانایی کار در طیف وسیعی از مشاغل و پوزیشن‌های مرتبط از جمله تحلیلگر استراتژی، تحلیلگر فرایند، تحلیلگر سیستم، تحلیلگر رفتار مشتری و … را دارند.


براساس آمار موسسه PMI امریکا، سازمان‌هایی که بلوغ بالایی در پیاده‌سازی تحلیل کسب‌وکار دارند دارای موفقیت بسیار بالاتر در تمامی زمینه‌های عملکرد مالی، پیاده‌سازی استراتژی، چابکی سازمان و مدیریت پروژه‌ها هستند. (منبع گزارش)


اطلاعات و معرفی تفصیلی دوره تحلیل کسب و کار BABOK

کتاب راهنمای BABOK
کتاب راهنمای BABOK

به دنیای تحلیل کسب‌وکار خوش آمدید! دنیایی پر از چالش، یادگیری‌های جدید و تغییرات فراوان که به افرادی شایسته و ماهر نیاز دارد که این تغییرات را درک کنند و بتوانند برای پیشرفت همگام با آن، راهکار ارائه دهند.

تحلیل کسب‌وکار همواره در صنایع مختلف و در سطوح مختلف کاری، وجود داشته است. از اولین تولیدکننده‌ای که برای تولید محصولش به نیاز مشتری رجوع کرد، تحلیل کسب‌وکار شروع شد. در پی آن، تحلیل استراتژی، تحلیل رفتار مصرف‌کننده، تحلیل بازار و رقبا، تحلیل فرایندها، تحلیل‌های مالی و … به اجزای دیگری از تحلیل کسب‌وکار تبدیل شدند؛ تا جایی که امروزه متخصصان هرکدام از این حوزه‌ها، خود را تحلیلگر کسب‌وکار می‌دانند، اما باید دقت کرد که تحلیل کسب‌وکار تجمیع و برآیند همه این‌هاست و به یک حوزه خاص محدود نمی‌شود.

اما چرا تحلیل کسب‌وکار در دنیای امروز این‌قدر مهم شده است؟

پاسخ این سؤال در انبوه پروژه‌هایی است که به‌صورت داخلی در سازمان یا برای کارفرماها و مشتریان اجرا شده‌اند؛ ولی موفقیت‌آمیز نبوده‌اند و در آخر آن ارزشی که انتظار می‌رفته، محقق نشده است. جالب است بدانید، براساس تحقیقات انجام‌شده، مهم‌ترین دلیل شکست پروژه‌های سازمانی این است که نیازهای ذی‌نفعان آن به‌درستی شناسایی و تحلیل نشده‌اند. برای این که درک بهتری از این موضوع حاصل شود، کمی به وضعیت موجود، مشکلات و نیازهای سازمانی که در آن کار می‌کنید بیندیشید؛ شما همواره با مشکلات یا سؤالاتی ازاین‌دست روبرو هستید:

  • چرا درصد قابل‌توجهی از مشتریان ما ناراضی هستند؟
  • چرا ریزش مشتریان ما زیاد است؟
  • چرا پروژه‌های ما به آن اهداف و ارزش‌هایی که تعیین کرده بودیم، دست پیدا نمی‌کنند؟
  • چرا استعفای کارکنان ما زیاد است؟
  • چرا هزینه‌هایمان افزایش پیدا کرده است؟
  • چرا نمی‌توانیم هم‌پای رقبایمان در بازار حرکت کنیم؟
  • چرا فرایندهای سازمانی ما کند و دست‌وپاگیر هستند؟
  • چرا نوآوری در سازمان ما مرده است؟
  • چرا محصولات ما با نیازهای مشتریانمان هم‌خوانی ندارد؟
  • چرا فروش خوبی نداریم؟
  • و …

سازمانی نیست که بگوید با یک یا چند مورد ازاین‌قبیل مسائل دست‌وپنجه نرم نمی‌کند. حال براساس آن که سازمان موردنظر، دولتی باشد یا خصوصی، در فضای رقابتی باشد یا انحصاری و … ممکن است این مسائل متفاوت شوند، اما همگی در این نکته که همواره در سازمان مسائلی وجود دارد، مشترک هستند. آیا تابه‌حال روزی در دوران کاری شما بوده که بگویید سازمانتان هیچ‌گونه مشکلی ندارد؟ هیچ سازمانی نیست که در همه زمینه‌ها سرآمد باشد و مشکلی پیدا نکند. دیگر مهم نیست شما در بانک ملی کار می‌کنید یا شرکت دیجی‌کالا، یا شرکت شاتل یا یک شرکت نوپا در حوزه خدمات مالی نوآورانه. در هر سازمانی که باشید و در هر سمتی که باشید، شما مسئله یا فرصت‌هایی در پیش رو دارید، پس باید آن‌ها را تحلیل کنید و برایش راهکار ارائه دهید.

تحلیلگران کسب‌وکار هم با رهبران و مدیران ارشد و هم با مشتریان و کاربران کسب‌وکارها ارتباط برقرار می‌کنند تا بفهمند که چگونه تغییرات در محصولات، خدمات، نرم‌افزار و سخت‌افزار می‌تواند کارایی یک کسب‌وکار را بالا ببرد، بهبود ایجاد کند و ارزش را افزایش دهد. آن‌ها باید راهکارهایی را تعریف و ارائه کنند تا بتوانند بین آنچه از لحاظ فناوری امکان‌پذیر است و از لحاظ مالی و عملکردی منطقی است، تعادل برقرار کنند.

توجه کنید که تا اینجا فقط مسائل سازمانی را مورد توجه قرار دادیم. به غیر از مسائل، هر سازمانی با تعدادی فرصت هم روبرو است که استفاده به‌موقع و مناسب از آن‌ها می‌تواند موجب پیشرفت بیشتر سازمان شود. شناخت این فرصت‌ها، طراحی فرایندی برای رسیدن به آن‌ها و در نهایت خلق ارزش برای ذی‌نفعان نیز از وظایف تحلیلگران کسب‌وکار است. باتوجه‌به آنچه که گفتیم، می‌توانیم تصور کنیم که تحلیلگران کسب‌وکار در هر سمت و جایگاهی که باشند، به دنبال شناخت مسائل و نیازمندی‌ها و ارائه راهکار برای حل آن‌ها هستند.

بنا بر آنچه که گفته شد، انتظار داریم منبعی به‌عنوان مرجع اصلی برای تحلیل کسب‌وکار در اختیار داشته باشیم. تاکنون در دنیا موسسات مختلفی روی موضوع تحلیل کسب‌وکار کار کرده و راهنماهایی در این حوزه ارائه داده‌اند. BABOK مخفف Business Analysis Body of Knowledge به معنی «مجموعه دانش تحلیل کسب و کار»، چارچوبی است که تشریح می‌کند تحلیل کسب و کار چیست و چه وظایفی به عنوان اجزای تحلیل کسب و کار باید انجام شود و چه تکنیک‌ها و مهارت‌هایی برای انجام این وظایف لازم است؛ این چارچوب توسط IIBA (مخفف International Institute of Business Analysis) گردآوری و منتشر شده است.

چارچوب پیکره دانش تحلیل کسب و کار (BABOK) چارچوبی جهانی و شناخته شده در تحلیل کسب‌وکار است. راهنمای BABOK منعکس کننده این واقعیت است که تحلیل کسب و کار پیوسته در حال تکامل و نزدیک شدن به کاربری عملی در بسیاری از جنبه‌ها و حوزه هاست. این استاندارد تعیین کننده مهارت‌ها و دانشی است که مدیران از تحلیلگر ماهر در حوزه کسب‌وکار انتظار دارند.

هر وظیفه (تسک) در چارچوب BABOK به رسیدن به هدف تحلیل کسب و کار که رسیدن به یک راه‌حل (Solution) برای نیازمندی‌های ذی‌نفعان کسب و کار است، کمک می‌کند. BABOK به طور مستمر تحول و تغییر را در تحلیل کسب و کار را لحاظ می‌نماید. در حال حاضر ویرایش سوم این چارچوب منتشر شده و در دسترس قرار دارد. ساختار BABOK شامل فصول زیر می‌باشد:

  • مفاهیم کلیدی تحلیل کسب و کار: تعاریف و اصطلاحات اصلی را در تحلیل کسب و کار تعریف می‌کند.
  • حوزه‌های دانش: در این زمینه، چارچوب تحلیل کسب و کار، ۶ حوزه دانشی را تعریف می‌کند که شامل برنامه‌ریزی، استخراج نیازمندی‌ها، مدیریت چرخه عمر نیازمندی‌ها، تحلیل استراتژی، تحلیل نیازمندی‌ها و ارزیابی راه‌حل‌ها می‌باشد.
  • شایستگی‌های اساسی: این بخش، رفتارها، ویژگی‌ها، دانش و شخصیت موردنیاز تحلیلگر کسب و کار را تعریف می‌کند.
  • تکنیک‌ها: این قسمت ۵۰ تکنیک متداول و پرکاربرد حوزه تحلیل کسب و کار را معرفی می‌نماید.
  • دیدگاه‌ها: این قسمت ۵ دیدگاه متفاوت در خصوص تحلیل کسب و کار را بحث می‌کند.

در این دوره، با مفاهیم و کاربردهای هرکدام از این مباحث آشنا شده و تکنیک‌های کاربردی منتخب تحلیل کسب و کار نیز بحث و تمرین می‌شود. از لحاظ کاربرد نیز این دوره به شما کمک می‌کند در سازمانتان یا واحدتان وضعیت فعلی و مطلوب را تحلیل و ترسیم و گام‌های عملی برای رسیدن به آن را اجرا کنید، و اگر دانشجو هستید در این دوره مهارتی را به دست می‌آورید که بتوانید با آن به سازمان‌ها کمک بزرگی کنید.

مهم‌ترین تمایزات این دوره (کلیک کنید)

  • از معتبرترین منابع بین‌المللی در حوزه تحلیل کسب و کار برای طراحی آن بهره‌گیری شده است.
  • نگاه این دوره، یک نگاه «میان‌رشته‌ای» است، و پیش‌نیاز ضروری ندارد.
  • تمرین‌ها و مثال‌های متعدد و مطالعات موردی «واقعی» از مسائل دنیای کسب و کار در سازمانی‌های «ایرانی» در آن مطرح و حل می‌شود تا شما توانایی حل مسائل را در دنیای واقعی داشته باشید.

جایگاه شغلی تحلیلگر کسب و کار (کلیک کنید)

تحلیلگر کسب و کار به شناخت مسائل و نیازمندی‌ها و ارائه راه‌حل مناسب برای آن‌ها می‌پردازد؛ بنابراین در دنیای پررقابت کسب و کار امروزی نیاز به تحلیلگر کسب و کار بیش از پیش احساس شده است. براساس آمار Indeed، شغل «تحلیلگر کسب و کار» جزو مشاغل پرتقاضا و پردرآمد در سازمان‌های اروپایی و امریکایی به حساب می‌آید. توجه به این امر در سازمان‌های ایرانی نیز روز به روز بیشتر می‌شود و مهارت تحلیل کسب و کار و تسلط بر تکنیک‌های آن، به یک مهارت کلیدی تبدیل شده است.

مخاطبان دوره (کلیک کنید)

  • مدیران و سرپرستان برای تحلیل بهتر وضعیت کسب و کار
  • اعضای واحد سیستم‌ها و روش‌ها، مدیریت استراتژیک، مدیریت راهبردی، تحقیق و توسعه، مارکتینگ و … در سازمان‌ها
  • دانشجویان و دانش‌آموختگان رشته‌های: مدیریت کسب و کار (MBA)، مدیریت صنعتی، مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی، مهندسی صنایع، مهندسی فناوری اطلاعات و …
  • کلیه علاقه‌مندان به مباحث تحلیل کسب و کار

پیش‌نیاز دوره (کلیک کنید)

این دوره پیش‌نیاز ضروری ندارد.

اگر در خصوص این دوره سوالی دارید با شماره ۹۱۰۲۳۵۴۶ – ۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

23 سوال یا دیدگاه درباره “دوره تحلیل کسب و کار BABOK”

  1. به جرأت ادعا می کنم یکی از بی نظیرترین و پربارترین دوره هایی بود که طی سال های اخیر گذراندم و یکی از معدود کلاس هایی که تمایلی به تمام شدنش نداشتم. ضمن اینکه آشنایی با استاد ارجمند جناب آقای دکتر هزاوه که دانش وسیع، اخلاق و تواضع را یکجا در خود جمع دارند و بهره گیری از محضر ایشان را افتخاری برای خودم می دانم. از صمیم قلب از جناب دکتر هزاوه بخاطر این تجربه مسرت بخش تشکر می کنم.

  2. من در دوره های ITIL 4 (بصورت حضوری) و BABOK (از طریق آموزش مجازی) شرکت کرده ام و بسیار راضی بودم.
    دوره BABOK دوره خوب و مفید و پر کاربردی است و در هر حوزه تخصصی که فعالیت داریم قابل استفاده است. البته بخشی از جذاب بودن دوره بخاطر روش تدریس استاد ارجمند جناب آقای دکتر هزاوه است که بسیار پر بار بوده است از ایشان بسیار سپاسگزارم.
    ضمنا علاوه بر دانشی که بصورت رایگان علاوه بر آموزش تخصصی دوره در اختیار ما قرار دادند از قابلیت های ایشان به لحاظ اخلاق خوبشان در دوره های آموزشی بهره بردم.

  3. سلام،
    درباره ی دوره آموزشی babok لطفا توضیح بدید.
    ما که شهرستان هستیم و امکان شرکت در کلاس های حضوری این دوره رو نداریم چطوری میتونیم در دوره مجازی شرکت کنیم؟ و این که ایا هزینه ی دوره مجازی کمتر از حضوری نیست؟
    با تشکر

  4. سلام، تجربه شرکت در این دوره برای من با تدریس قدرتمند آقای دکتر هزاوه همراه بود که تجربه های ایشان در زمینه ای که تدریس میکنند، جنبه کاربردی دوره رو افزایش داد.
    به افرادی که علاقه مند هستند ساختار ذهنی روشنی از حرفه تحلیل کسب و کار کسب کنند، شرکت در این دوره رو پیشنهاد میکنم. طبیعتا در مورد برخی از جزئیات هم در مدت کوتاه این دوره صحبت نمیشه و هر فرد خودش میتونه آنها رو دنبال کنه، این پیگیری شخصی به نظرم یک ضرورت هست، در غیر این صورت اتفاق خاصی در مسیر حرفه مان رقم نمی خوره.
    ارادت

  5. من با باپیشینه برنامه ریزی استراتژیک وارد دوره مهر ۱۴۰۰شدم و از انسجام مطالب در نحوه تدریس و منابع لذت بسیاری بردم ، مطالب عمق خوبی دارند و با نحوه تدریس عالی خیلی خوب در ذهن اسنجام پیدا میکنند ، هوشمندی دوره به منابع بسیار مفیدی که معرفی میشه و در دسترس قرار میگیره خیلی از پیشینه های نادرست و پراکنده علمی رو دسته بندی میکنه و برای یه تحلیل درست پایه های دانشی رو درست و منطقی تنظیم کنه .

  6. معتمدی
    من در دوره مجازی مهر ماه ۱۴۰۰، babok حضور داشتم . قطعا یکی از بی نظیر ترین دوره های آموزشی بوده است که تا کنون شرکت کرده ام . شکل برگزاری دوره بسیار حرفه ای بود وبا پشتیبانی کاملی که از سوی کادر ستادی بعمل می آمد هیج گونه دغدغه ای برای شرکت کنندگان باقی نمی ماند . اطلاع رسانی دقیق و به
    موقع ، گروه واتساپ فعال و موثری که در کوتاهترین زمان ممکن رفرنس ها و منابع را در اختیار شرکت کنندگان قرار می داد همگی نشان از مدیریتی صحیح و کارآمد داشت.و اما محتوای دوره که با تسلطی مثال زدنی و کلامی شیوا و روان از سوی استاد هزاوه ارائه گردید نقطه اوج یک دوره کم نقص و اثر بخش است و مطالب و منابعی که بی دریغ پیوسته از سوی استاد ارائه می گردید بر غنای دوره می افزود . مهری را پر بار سپری کردم. برای موسسه کارو کسب و تمامی هم دورهای های عزیز آروزوی سلامتی و سرآمدی دارم.

  7. با سلام
    اینجانب در نظر دارم در رشته MBA ادامه تحصیل دهم و سپس دوره های شماره شرکت کنم و به عنوان تحلیل گر کسب وکار مشغول به کار شوم
    به نظر شما کدام گرایش MBA انتخاب کنم
    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سال نو، مهارت نو: ۲۰۰ هزار تومان تخفیف دوره‌های آموزشی با کد newyear فقط تا ۱۵ فروردینبرنامه دوره‌ها را ببینید
+ +
بستن