کارآفرینی

۵ مرحله که هر استارتاپ برای رسیدن به موفقیت باید طی کند

داستان‌های موفقیت با داستان‌های معجزه‌آسا برابری نمی‌کنند. احتمالاً داستان‌های افسانه‌ای در مورد جوانان ۱۸ ساله زیاد شنیده‌اید که با موفقیت تمام مراحل یک استارت‌آپ را پشت سر می‌گذارند و میلیون‌ها نفر از ایده‌های آن‌ها سود می‌برند. در واقع، این روند جنبه‌های تاریک خود را دارد.

در دنیایی که ظاهراً همه چیز قبلاً اختراع شده است، یک ایده منحصر به فرد بی‌ارزش و بی‌فایده است اگر آن را تقویت نکنید. بنابراین، چه ایده کسب و کار شما پیشرو در یک جایگاه هدف باشد یا یک جایگزین هوشمند برایCRM ، باید آن را پرورش دهید.

چندین رویکرد مختلف برای توسعه استارتاپ وجود دارد که می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. یک رویکرد نسبتا رسمی این است که توسعه استارتاپ را بر اساس مراحل چرخه حیات آن تعریف کنیم: سرمایه‌گذاری اولیه، سری A و رشد. هر یک از این‌ها طیف وسیعی از فعالیت‌ها را پوشش می‌دهند.

اهداف این مراحل عبارتند از:

  • اثبات اینکه استارتاپ می‌تواند مقیاس‌پذیر باشد (سرمایه‌گذاری اولیه)
  • شروع فرآیندهای مقیاس‌بندی (سری A)
  • ایجاد پایه‌ای برای توسعه و سودآوری (رشد)

شما می‌توانید یا بر این سه تکیه کنید یا مراحل ایجاد استارتاپ را بر اساس استراتژی خودتان تعریف نمایید.

در این مقاله، ما ۵ مرحله استارتاپ را بررسی می‌کنیم که به احتمال زیاد باید از آن‌ها عبور کنید. این یک راه ساده برای رسیدن از یک ایده امیدوارکننده به یک شرکت با سابقه است.

۵ مرحله برای راه‌اندازی یک استارتاپ موفقیت‌آمیز

استارتاپ موفق، یک سفر از ایده تا رشد است و شما باید مسیری که قرار است طی کنید را بدانید. با این حال، این اجرا است که بیشترین اهمیت را دارد. برای پایان دادن به هر مرحله از یک کسب و کار استارتاپی، در طول هر یک از این مراحل باید چند نکته را در نظر بگیرید:

  • قابلیت‌های مقیاس‌بندی فعال را جستجو کنید. بعد از اینکه کمینه‌محصول پذیرفتنی (MVP) را ایجاد کردید، مقیاس‌بندی شروع می‌شود. اما این بدان معنا نیست که قبل از این مرحله باید آن را نادیده بگیرید. هنگام برنامه‌ریزی ویژگی‌ها و تلاش برای یافتن محصول متناسب با بازار، به خاطر داشته باشید که اگر قصد دارید در آینده گسترش پیدا کنید، به سرمایه‌گذاری نیاز خواهید داشت. توجه به آن در هر مرحله از پیشرفت، نیمی از موفقیت است.

 

  • یک طرح کسب و کار (Business Plan) داشته باشید. این طرح با تکامل ایده استارتاپ شما توسعه یافته و کامل خواهد شد. مشابه مقیاس‌بندی، در مراحل اولیه به طرح کسب و کار بپردازید تا بتوانید ایده خود را به سرمایه‌گذاران، شرکای بالقوه و هر فرد علاقه‌مندی که در مورد آن سوال می‌پرسد ارائه دهید.

 

  • هر چیزی را که می‌توان مستند کرد، مستند کنید. از ابتدایی‌ترین نمای کلی ایده کسب‌وکارتان گرفته تا استخدام و مقیاس‌بندی، سعی کنید همه چیز مربوط به استارت‌آپ خود را به صورت مکتوب مستند کنید. این باعث صرفه‌جویی در زمان و در عین حال بهبود و رشد کسب و کار شما در آینده می‌شود.

اکنون که قواعد بازی را می‌دانید، بیایید مراحل راه‌اندازی استارتاپ را بررسی کنیم.

۱- تحقیق

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، همیشه فضایی برای پدیده‌های جدید در دنیای استارتاپ وجود دارد. بنیان‌گذاران شرکت Airbnb که دو طراح و یک مهندس هستند، گفته‌اند که در ابتدای تاسیس شرکت فاقد دیدگاه مشترک بودند؛ عمدتاً به این دلیل که به جای توسعه یک کسب و کار، بر طراحی و مهندسی تمرکز داشتند. بله، این دو چیز کاملاً متفاوت هستند.

وقتی از پدیده‌های استارتاپی صحبت می‌کنیم، منظورمان کسب و کارهایی مانند Airbnb است. با توجه به مفهوم منحصر به فرد “اجاره فضایی که در آن احساس می‌کنید در خانه خودتان هستید”، Airbnb اساسا یک جایگاه جدید را از ابتدا ایجاد کرد. بنابراین، باید به عنوان یک استثنا در نظر گرفته شود تا یک قاعده.

ما توصیه می‌کنیم مرحله راه‌اندازی ایده حول استراتژی، مدیریت ریسک و یک چشم‌انداز روشن به اشتراک گذاشته‌شده توسط کل تیم متمرکز شود. چه یک تازه‌کار یا یک کارآفرین باتجربه هستید، اجازه ندهید که اشتیاق شما باعث شود بدون برنامه اقدام کنید. در اینجا دو نکته کلیدی وجود دارد که باید در طول تحقیقات در نظر بگیرید:

برنامه تحقیقاتی داشته باشید

به گفته Entrepreneur، رویکرد موسوم به Keller نشان می‌دهد که در حین تحقیق در مورد ایده کسب و کار باید در چهار جهت حرکت کنید: شرکت، مشتری، رقیب و همکاران.

طرح باید دقیقاً آنچه را که باید قبل از شروع ساختن MVP به دست آید، توصیف کند. این می‌تواند فهرستی از کارشناسانی باشد که می‌خواهید با آن‌ها مصاحبه کنید، تصویر واضحی از مشتریان هدفتان، تحقیقات رقابتی یا ترکیبی از اهداف چندگانه.

جای خالی را پر کنید

آنچه را که رقبای شما ارائه می‌دهند مطالعه کرده و روی چیزهایی که انجام نمی‌دهند تمرکز کنید. مهم نیست که یک کسب و کار چقدر موفق است، همیشه شکاف‌هایی وجود دارد؛ چیزی که به طور بالقوه می‌تواند برای مخاطبان هدف شما مفید باشد.

جمع‌بندی

به طور خلاصه، عناصر کلیدی در هسته رشد استارتاپ، برنامه‌ریزی و پشتکار هستند. از ایده گرفته تا رشد، محصول خود را از طریق مجموعه‌ای از فعالیت‌ها هدایت کنید که به تکامل آن کمک می‌کنند. به جای تلاش برای از بین بردن نقاط ضعف خود، انتظارات مشتریان را برآورده کنید. ملزومات استارتاپ را درک کنید، اما آماده باشید تا آن‌ها را تغییر دهید تا از رقبای خود بهتر عمل کنید. در نهایت هر کاری را که انجام می‌دهید بسنجید.

به یاد داشته باشید که شما همه چیزهای لازم برای یک سفر موفق را دارید. فقط مطمئن شوید که به دنبال چیزهایی که فراتر از تخصص شما هستند نمی‌روید. از خدمات توسعه استارتاپ استفاده نمایید، یک مدیر ارشد فناوری استخدام کنید یا از افرادی که قبلاً این مسیر را طی کرده‌اند مشورت بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره تخصصی «مدیریت پروژه چابک (اجایل)» با اسکرام مستر ارشد اکالااطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن