مدیریت پروژه

تفاوت بیزینس پلن (Business Plan) با پروپوزال (Business Proposal) چیست؟

بیزینس پلن (Business Plan) و پروپوزال (Business Proposal) اسناد بسیار متفاوتی هستند. اگر درباره چگونگی نوشتن پروپوزال در اینترنت جستجو کنید، نتایج بیشتر بر نوشتن بیزینس پلن متمرکز خواهند بود. با این وجود، این دو سند اهداف مختلفی دارند. بیزینس پلن توصیف گسترده یک شرکت و چشم‌انداز آن است. پروپوزال یک سند فروش متمرکز است که هدف آن توصیف نحوه برخورد یک شرکت با پروژه، بیان ارزش پروژه برای مشتری و درخواست معامله با مشتری می‌باشد. بیزینس پلن ارائه کتبی حقایق، و پروپوزال نقل قول و دعوت به عمل است.

بیزینس پلن چیست؟

بیزینس پلن یک راهنمای رسمی است که به عنوان طرح اصلی و برای رمزگشایی اقدامات جهت موفقیت کسب و کار استفاده می‌شود. این یک سند مکتوب است که بینش‌هایی را در مورد چشم‌انداز، اهداف و استراتژی‌های کسب و کار برای دستیابی به این اهداف به ذینفعان داخلی و خارجی می‌دهد.

بیزینس پلن در حقیقت پاسخی برای سوالات زیر است:

  • ما که هستیم؟
  • چه پیشنهاداتی ارائه می‌دهیم؟
  • مشتری‌های ما چه کسانی هستند؟
  • رقبایمان چه کسانی هستند؟
  • مزیت رقابتی ما چیست؟
  • پیش‌بینی‌های کسب و کار چیست؟
  • نقشه راه برای دستیابی به اهداف بازاریابی، عملیات، تحقیق و توسعه، ساخت و برنامه‌های مالی چیست؟
  • نیازهای بودجه/سرمایه‌گذاری چیست؟
  • بازگشت سرمایه چقدر است؟

نحوه نوشتن بیزینس پلن

بیزینس پلن عالی، شانس موفقیت را افزایش می‌دهد و سرمایه‌گذاران را برای تأمین بودجه کسب و کار شما ترغیب می‌کند.

طبق مطالعه‌ای که در Small Business Economy منتشر شده است، کارآفرینانی که بیزینس پلن می‌نویسند، ۱۵۲٪ بیشتر احتمال دارد که کار خود را شروع کنند و ۱۲۹٪ احتمال دارد که کسب و کار خود را فراتر از مرحله اولیه پیش برده و رشد دهند.

اجزای اصلی یک بیزینس پلن عالی عبارتند از:

خلاصه اجرایی

خلاصه اجرایی قسمت اساسی این سند است و جوهره کل آن را بر دوش می‌کشد:

  • جزئیات شرکت
  • اندازه و دامنه فرصت شغلی
  • شرح پروپوزال‌های شما و چگونگی حل مشکل
  • پیش‌بینی رشد
  • الزامات مالی

بیزینس پلن باید آموزنده باشد و بتواند علاقه خواننده را برانگیزد تا درباره آن بیشتر بدانند.

مروری بر کسب و کار

این بخش اطلاعات پایین را شامل می‌شود:

  • کسب و کار شما
  • بازار هدف شما
  • شرح محصولات/خدمات شما
  • چرا و چگونه پروپوزال‌های شما مناسب مشتریان آینده است
  • توانایی‌های شما برای رسیدگی به خواسته‌ها
  • ارزش پیشنهادی و مزیت رقابتی شما
  • سایر جزئیات مرتبط

تحلیل بازار و استراتژی‌ها

اطلاعات قوی ارائه دهید که تجزیه و تحلیل داده‌ها و آمار از آن‌ها پشتیبانی می‌کند؛ داده‌های موجود در مورد اندازه بازار هدف، روند صنعت، پیش‌بینی‌های فروش و استراتژی بازاریابی را در طرح بگنجانید.

برنامه عملیاتی

برنامه عملیاتی، نیازهای عملیاتی برای عملکرد روان یک کسب و کار را برجسته می‌کند. این نیازها شامل امکانات، مدیریت زنجیره تامین، موجودی، تولید، حمل و نقل، تدارکات، مدیریت کارکنان می‌شوند.

برنامه رشد

این بخش بدین سوال پاسخ می‌دهد: “کسب و کار طی چند سال آینده به کجا می‌رود؟” این امر نقاط عطف و نحوه درآمدزایی شما در آینده نزدیک را برای سرمایه‌گذاران روشن می‌کند.

برنامه بازاریابی

در بخش برنامه بازاریابی نحوه بازاریابی پروپوزال‌ها برای ایجاد و برآوردن نیازهای مشتریان (مشتریان چه کسانی هستند، موقعیت محصول، سیاست قیمت‌گذاری و استراتژی‌های تبلیغاتی) توضیح داده شده است.

برنامه مدیریتی

این بخش چگونگی ساختار سازمان و اساساً قدرت شما در کنار هم را بیان می‌کند و مهارت‌ها، زمینه‌ها و مسئولیت‌های تیم مدیریت را شرح می‌دهد. این برنامه افراد را متقاعد می‌کند که کسب و کار در دستان خوبی قرار داشته و از سرمایه انسانی ماهری برخوردار است.

برنامه و پیش‌بینی‌های مالی

این بخشی است که در آن اعداد اهمیت بالایی پیدا می‌کنند.

این برنامه درآمد حاصل از ورود و خروج پول، پیش‌بینی فروش، سود و زیان، ترازنامه، صورت جریان نقدی و هزینه بودجه را در بر می‌گیرد. این اهداف مالی، مدل سودآوری شرکت را ترسیم و پیش‌بینی کرده و برای سال‌های آینده دوره‌ای ترسیم می‌کنند.

نتیجه‌گیری و پیوست

با آوردن مختصر نکات کلیدی شامل چشم‌انداز، مأموریت، اهداف، نقاط قوت و مسیر رشد کسب و کار، بیزینس پلن را به پایان برسانید. آن را جذاب و جالب توجه کنید.

پیوست‌های مربوطه را برای تقویت بیزینس پلن اضافه کنید.

انواع بیزینس پلن

بسته به هدف و کاربرد، انواع مختلفی از بیزینس پلن وجود دارد:

بیزینس پلن برای شرکت‌های استارتاپ

بیزینس پلن استارتاپ عالی می‌تواند جریان جذب بودجه از سرمایه‌گذاران را تغییر دهد. این طرح باید تمام اجزای اصلی را به هم متصل کند تا بتواند یک سرمایه‌گذاری امیدوارکننده دریافت نماید. این اجزا شامل بررسی اجمالی شرکت، محصولات/خدمات، هزینه‌های برآورد شده، ارزیابی بازار، بینش رقابتی، تجزیه و تحلیل ریسک، پیش‌بینی جریان نقدی، استراتژی‌های بازاریابی و نقاط قوت تیم مدیریت هستند.

بیزینس پلن استراتژیک

این طرح، جزئیات استراتژی‌های شرکت برای تحقق اهداف آن را بیان می‌کند. این برنامه چشم‌انداز، مأموریت، استراتژی و اهداف شرکت، نیروی محرکه موفقیت و جدول زمانی را در بر می‌گیرد.

بیزینس پلن داخلی

این طرح همه را به حرکت در می‌آورد و تمرکز را بر برنامه‌ریزی و رشد داخلی می‌گذارد. تضمین می‌کند که همه برنامه کلی شرکت را برای رشد درک می‌کنند و سازمان را آماده می‌سازد تا با شناسایی و رفع هرگونه مانع، به جلو حرکت کند و در صورت لزوم، استراتژی‌ها را ارزیابی و بازنگری نماید.

جمع‌بندی

بیزینس پلن و پروپوزال دو دنیای متفاوت با اهداف مشخص هستند. اما هر دو نقش اصلی را در افزایش احتمال موفقیت کسب و کار ایفا می‌کنند.

نوشته های مشابه

2 سوال یا دیدگاه درباره “تفاوت بیزینس پلن (Business Plan) با پروپوزال (Business Proposal) چیست؟”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع و بلندمدت «تحلیلگر حرفه‌ای کسب‌وکار» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن