کارآفرینی

نحوه راه‌اندازی کسب و کار شیرینی‌فروشی از صفر تا صد

آیا شما همان کسی هستید که برای تولد تمامی عزیزانتان کیک‌های فوق‌العاده درست می‌کنید؟ آیا کوکی‌هایتان هنوز از فر در نیامده خورده می‌شوند؟ اگر آماده هستید روی استعدادهای خود سرمایه‌گذاری کنید، به جای درستی آمده‌اید.

در این مقاله، با چند نفر از شیرینی‌فروشان موفق همراه خواهیم شد تا نحوه راه‌اندازی کسب و کار شیرینی‌فروشی را یاد بگیریم. هدف این راهنما این است که تمام مواد لازم برای برنامه‌ریزی، شروع و رشد یک شیرینی‌فروشی موفق را در اختیار شما قرار دهد؛ پس با ما همراه باشید.

برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی کسب و کار شیرینی‌فروشی

بیایید با کمک میشل و باربارا، دو صاحب شیرینی‌فروشی موفق، روند برنامه‌ریزی برای کسب و کارمان را آغاز کنیم.

۱- تصمیم بگیرید که چه نوع شیرینی‌فروشی را می‌خواهید باز کنید

یکی از اولین تصمیماتی که باید بگیرید نوع مغازه‌ای است که می‌خواهید باز کنید. برای انجام این کار باید استعدادها، بودجه و اهداف خود را ارزیابی کنید. مطمئن شوید که این تصمیم را بدون داشتن اطلاعات ضروری نمی‌گیرید: بهتر است به ترندهای ملی در صنعت گوش فرا دهید – برای مثال شور و شوق راه‌اندازی فروشگاه‌های کاپ کیک در سال‌های گذشته را به خاطر دارید؟ علاوه بر این، مهم است که تحقیقات بازار محلی را انجام دهید تا بفهمید که چگونه ترندهای ملی بر موقعیت و جمعیت مورد نظر شما تأثیر می‌گذارد. سپس به لیست زیر نگاهی بیندازید و تصمیم بگیرید که کدام گزینه برای شما مناسب است:

  • آنلاین: برای باز کردن شیرینی‌فروشی نیازی به ویترین ندارید. می‌توانید به صورت آنلاین شروع کنید. با یک وب سایت عالی، قرار دادن تصاویر کار خود و راهی برای ثبت سفارش، می‌توانید کسب و کارتان را از خانه راه‌اندازی نمایید.
  • سرویس پیشخوان: با یک فضای تجاری کوچک، مشتریان می‌توانند وارد شوند و محصولات پخته‌شده را از پیشخوانی که توسط کارکنان مدیریت می‌شود تحویل بگیرند.
  • خدمات تخصصی: اگر قصد دارید در نوع خاصی از شیرینی‌ها تخصص داشته باشید، خدمات تخصصی بهترین گزینه شما است. اینکه کسب و کار را از خانه خود اداره کنید یا فضایی را اجاره نمایید به شما بستگی دارد.
  • کافه شیرینی‌فروشی: در حال حاضر این یک ترند رو به رشد در صنعت شیرینی‌فروشی است. فضایی را تصور کنید که هم فضایی برای سفارش کیک و شیرینی دارد و هم مکانی برای نشستن و لذت بردن از آن‌ها.

۲- یک پرونده تجاری بنویسید

هنگامی که تصمیم گرفتید چه نوع شیرینی‌فروشی را می خواهید باز کنید، باید یک پرونده تجاری (Business Plan)‌ بنویسید. این مرحله شما را مجبور می‌کند که از هر زاویه ای به کسب و کار نگاه کنید. با این کار می‌توانید کسب و کار خود را تعریف کرده، اهداف خود را تعیین نموده، راه‌هایی برای درآمدزایی بیابید، هزینه‌ها را فهرست و پایگاه مشتری خود را شناسایی کنید و رقبا را مورد بررسی قرار دهید.

حتما بخوانید:  کارآفرینی و ترس

سرمایه استارتاپ خود را ارزیابی کنید

به عنوان بخشی از پرونده تجاری خود، به امور مالی خواهید پرداخت. یکی از اعدادی که باید بررسی کنید هزینه راه‌اندازی است. باید فهرستی از تجهیزات، از وسایلی مانند فر و یخچال گرفته تا اقلام کوچک‌تر مانند ظروف و تابه را تهیه کنید. مطمئن شوید که یک لیست کامل از ابزارها ایجاد کرده‌اید. این تجهیزات یک بار مورد استفاده قرار خواهند گرفت، اما تا زمانی که کسب و کار راه‌اندازی شود، برای زندگی به پول نیز نیاز خواهید داشت.

شما یک شبه سود نخواهید داشت، بنابراین باید ارزیابی کنید که چه زمانی به نتیجه می‌رسید و چقدر پول تا آن زمان نیاز دارید.

۳- فضای مورد نظر را اجاره کنید

اگر در خانه خود یک شیرینی‌فروشی راه‌اندازی می‌کنید، از قبل فضای خود را مشخص کرده‌اید. اگر قصد دارید مشتریان را به مغازه خود دعوت کنید، به یک مکان رسمی با آشپزخانه و یک منطقه برای نشستن عموم نیاز دارید. برخی از شیرینی‌فروش‌ها تصمیم می‌گیرند فقط فضای آشپزخانه تجاری را اجاره کنند. اگر نمی‌خواهید مشتریان در مغازه شما قدم بزنند و فقط به یک آشپزخانه بزرگ‌تر و مجهزتر نیاز دارید، این گزینه خوبی است.

هر نیازی که دارید، سعی کنید دقیق باشید. قیمت‌ها را مورد مقایسه قرار دهید، با کسب و کارهای همسایه صحبت کرده و در منطقه تحقیق کنید تا مطمئن شوید فضای مناسب را پیدا کرده‌اید. فراموش نکنید که ملزومات قانونی را در نظر بگیرید؛ از جمله دریافت مجوز برای پخت و پز در آشپزخانه.

هر فضایی که برای راه‌اندازی شیرینی‌فروشی خود انتخاب می‌کنید، حتماً مزایا و معایب و هزینه‌های مربوط به آن‌ها را در نظر بگیرید.

۴- شیرینی‌ها و محصولات خود را قیمت‌گذاری کنید

اکثر شیرینی‌فروش‌ها قیمت محصولات خود را بر اساس هزینه مواد و زمان لازم برای تولید کالا در نظر می‌گیرند، اما میشل می‌گوید این فرمول ناقص است.

او می‌گوید: «قیمت‌های شما باید شامل مواردی مانند زمان تمیز کردن، بسته‌بندی و زمانی که صرف تبلیغ کسب‌وکار شما در رسانه‌های اجتماعی می‌شود، باشد. بزرگ‌ترین هزینه پنهان در یک شیرینی‌فروشی، زمان است. به راحتی زمانی را که صرف ساخت تزئینات کیک کردید فراموش خواهید کرد، زیرا در حین انجام آن مشغول تماشای تلویزیون بودید. هیچ چیز بدتر از این نیست که بعدا متوجه شوید که برای یک اثر خلاقانه فوق‌العاده، تنها ۵۰ سنت در ساعت درآمد داشته‌اید.»

۵- یک خط مشی مشخص برای دوستان و خانواده داشته باشید

قبل از اینکه اولین محصول خود را بفروشید، توجه داشته باشید که دوستان و خانواده احتمالاً تخفیف می‌خواهند.

وقتی کیک و کلوچه را به عنوان یک منبع درآمد دوم می‌فروشید، خوب است که به همسایه یا دوستان خود تخفیف بدهید، اما وقتی کسب و کار خود را شروع می‌کنید، همه‌چیز فرق خواهد کرد. میشل می‌گوید: «همه افرادی که قبلاً تنها به‌خاطر قیمت مواد اولیه برای خرید کیک‌هایتان پول پرداخت کرده‌اند، باید درباره کاری که اکنون انجام می‌دهید، دوباره آموزش ببینند. کسانی که واقعاً شما را دوست دارند و از شما حمایت می‌کنند، نیاز شما به کسب درآمد و پرداخت کرایه خانه را نیز درک خواهند کرد.» اگر می‌خواهید ۱۰ درصد تخفیف به دوستان و خانواده‌تان ارائه دهید خوب است، اما سیاست شما هر چه که باشد، مطمئن شوید که همیشه به آن پایبند می‌مانید.

۶- از حمایت برخوردار شوید

باربارا می‌گوید حالا که در مورد دوستان و خانواده صحبت می‌کنیم، باید اشاره کنیم که برخورداری از یک سیستم پشتیبانی در کسب و کار شیرینی‌فروشی بسیار مهم است. افتتاح یک کسب و کار زمان‌بر است. زمان صرف‌شده برای پخت تنها نیمی از آن می‌باشد. شما باید کسب و کار خود را بازاریابی کنید، سفارش بگیرید، به مشتریان کمک کنید و مجموعه‌ای از وظایف اداری را انجام دهید.

اگر کسی را ندارید که شما را تشویق کند، ممکن است این کار سخت باشد. چه همسرتان باشد، چه یک همکار یا مربی کسب و کار، به داشتن یک پشتیبان در کنار خود نیاز دارید. او می‌گوید: «اینکه بگویم کسب و کار فقط توسط من می‌چرخد، دروغ است. اگرچه من تمام پخت و پز را انجام می‌دهم، اما شوهرم به من کمک فوق‌العاده‌ای می‌کند: از تحویل دادن محصولات تا خرید نصفه‌شبی برای کره ارگانیک.»

محصولات خود را به فروش برسانید

تنها عنصری که هر کسب و کار کوچک موفقی به آن نیاز دارد چیست؟ مشتری. این بخش بعدی به شما کمک می‌کند مشتریان را پیدا کرده و حفظ نمایید.

۱- بهترین، اولین یا تنها گزینه باشید

خلاق باشید. این دو کلمه ممکن است توصیه کلی به نظر برسند، اما برای بقا در دنیای کسب و کار نمی‌توانید از رقبای خود کپی کنید. میشل می‌گوید: «بهترین، اولین یا تنها کسی باشید که انواع خوراکی‌هایی را که درست می‌کنید، می‌پزد. اگر بتوانید هر سه این چیزها را داشته باشید، حتی بهتر خواهد بود.»

بدانید چه رقبایی در اطرافتان وجود دارند و برای متمایز کردن خود تلاش کنید. به عنوان مثال، شیرینی‌فروشی میشل تنها شیرینی‌فروشی در منطقه است که کیک‌های بدون آجیل می‌فروشد.

تمرکز باربارا بر روی محصولات پخته‌شده بدون گلوتن و وگان است که با مواد ارگانیک و محلی تهیه می‌شود. او می‌گوید: «من واقعاً خوشحالم که می‌بینم هر کودکی می‌تواند در روز تولدش یک تکه کیک بخورد که در غیر این صورت به دلیل آلرژی غذایی نمی‌توانست. من بی‌وقفه برای ایجاد دستورالعمل‌هایی تلاش کرده‌ام که طعم شگفت‌انگیزی داشته باشند، حتی با وجود اینکه فاقد محصولات حیوانی، گلوتن، نگهدارنده‌های مزاحم و چیزهای ناسالم دیگر هستند.» این رویکردی است که در جامعه اطراف او طنین‌انداز می‌شود، جایی که بسیاری از مردم به غذاهای طبیعی و محلی اهمیت می‌دهند.

۲- برای بازاریابی محصول خود آماده باشید

شما می‌توانید تمام روز و شب را در آشپزخانه بگذرانید و بهترین کیک را درست کنید، اما اگر کسی از آن خبر نداشته باشد هیچ فایده‌ای نخواهد داشت. به همین دلیل است که باید زمان و پول را برای بازاریابی کسب و کار خود کنار بگذارید.

میشل می‌گوید: «اینکه یک شیرینی‌پز افسانه‌ای باشید، موفقیتتان را تضمین نمی‌کند. شما همچنین باید یک بازاریاب افسانه‌ای نیز باشید. بسیاری از شیرینی‌فروش‌ها درگیر تکنیک می‌شوند، اما لبه‌های گاناش‌شده بی‌نقص در صورتی که سفارشی برای فروش آن‌ها نداشته باشید، معنایی ندارند».

در اینجا چند ایده بازاریابی کم‌هزینه یا رایگان را آورده‌ایم:

  • یک وبلاگ را مدیریت کنید: میشل برای تبلیغ کسب و کار خود مقداری از وقتش را به وبلاگ‌نویسی اختصاص می‌دهد. او اخیراً پستی در مورد تحویل کیک از راه دور نوشته است.
  • از رسانه‌های اجتماعی استفاده کنید: رسانه‌های اجتماعی یک راه عالی برای تبلیغ کسب و کار شما هستند. اگر وقتتان کم است، یک سایت رسانه اجتماعی را انتخاب کرده و به طور مداوم در آن پست کنید.
  • به گروه‌ها بپیوندید: مانند هر کسب و کاری، شبکه‌سازی در حوزه شیرینی‌فروشی می‌تواند مشتریان بیشتری را به همراه داشته باشد. به گروه‌های محلی یا انجمن‌های تجاری کوچک بپیوندید و روابط ایجاد کنید.

۳- روی مشتریان خود تمرکز کنید

مشتریان شما کلید موفقیتتان هستند. باربارا می‌گوید مشتریان خوشحال به مشتریانی همیشگی تبدیل می‌شوند، بنابراین تلاش کنید تا هر تجربه مشتری را به یاد ماندنی کنید.

از مشتریان خود بازخورد بخواهید، با آن‌ها در پیشخوان صحبت کنید و هر چند وقت یک بار پیشنهاد محصول را بخواهید. میشل نیز موافق است. او می‌گوید: «به تجربه مشتری اهمیت دهید. این بهترین راه برای بازگشت مشتریان و کسب درآمد است.»

شیرینی‌فروشی خود را رشد دهید

هنگامی که شیرینی‌فروشی راه‌اندازی شد، می‌توانید به رشد آن فکر کنید. ما چند نکته در اینجا آورده‌ایم که به شما کمک می‌کنند به رشد خود ادامه دهید:

۱- تنوع را فراموش نکنید

اکثر شیرینی‌فروشی ها در ماه‌های گرم شلوغ هستند. خریدارانی که خارج از خانه هستند احتمالاً در روزهای آفتابی تابستان راهشان را به مغازه شما پیدا می‌کنند. به علاوه، تابستان پر از مهمانی‌هایی مانند جشن فارغ‌التحصیلی و عروسی است. باربارا می‌گوید که پایان سال نیز شلوغ خواهد بود، زیرا تعطیلات همیشه زمان شلوغی برای شیرینی‌فروش‌ها است.

برای یکنواخت کردن جریان درآمد خود، می‌توانید به تنوع کسب و کارتان فکر کنید. برای مثال، باربارا خدمات کترینگ ارائه می‌دهد. مشتریان شرکتی او یک جریان ثابت از سفارشات را در طول سال نگه می‌دارند. البته، افزودن محصولات می‌تواند هزینه‌های شما را افزایش و گردش کار شما را تغییر دهد، بنابراین مطمئن شوید که همه گزینه‌ها را در نظر می‌گیرید.

۲- نیروی کمکی استخدام کنید

وقتی سفارشات انباشته شد و به کمک بیشتری در آشپزخانه نیاز داشتید، باید اولین استخدام خود را انجام دهید. باربارا می‌گوید که او برای استخدام مشکل داشت زیرا نمی‌خواست کیفیت محصولاتش آسیب ببیند.

او چندین کارمند را استخدام کرد، اما این کار را با احتیاط انجام داد. فوراً کسی را استخدام نکنید و به افراد جدید یک دوره آزمایشی ارائه دهید. مطمئن شوید که آن‌ها قابل اعتماد هستند و توانایی یادگیری را دارند. روش مدیریت کسب و کارتان و نحوه پخت محصولات آن را به خوبی انتقال دهید. سطح توقعات خود را بالا نگه دارید.

۳- بازاریابی را فراموش نکنید

استراتژی‌های بازاریابی اولیه شما منجر به جریان ثابتی از مشتریان مکرر خواهد شد، اما این بدان معنا نیست که باید تلاش‌های بازاریابی خود را کنار بگذارید.

تاکتیک‌های بازاریابی جدید را امتحان کنید. در رسانه‌های اجتماعی تبلیغات بخرید، در رویدادهای خیریه شرکت کنید و تا جایی که ممکن است کارت ویزیت بدهید. میشل می‌گوید: همیشه باید به دنبال راه‌های جدیدی باشید تا نام خود را به گوش دیگران برسانید.

۴- برای بازنشستگی برنامه‌ریزی کنید

وقتی برای اولین بار شروع به کار می‌کنید، به فکر کسب سود و درآمد هستید. کنار گذاشتن پول برای بازنشستگی معمولاً در فهرست کارهایی است که باید به انجام برسانید، اما نباید اجازه دهید این کار معطل بماند.

هنگامی که کسب و کار شروع به کار کرد، باید با یک مشاور مالی در مورد پس‌انداز برای بازنشستگی صحبت کنید. به عنوان یک صاحب کسب و کار، این مسئولیت شماست که برنامه‌های مالی بلندمدت تهیه نمایید.

جمع‌بندی

اگر از الان بوی شیرینی‌های بهشتی پخته‌شده در فر خود را حس می‌کنید، شاید وقت آن رسیده است که به راه‌اندازی شیرینی‌فروشی خودتان فکر کنید! راهنمای ما را دنبال نمایید تا از بسیاری از موانعی که کارآفرینان و شیرینی‌پزان با آن‌ها مواجه هستند، بگذرید. با برنامه‌ریزی و پشتکار، به مشتریان خدمات دهید و آن‌ها را خوشحال نگه دارید تا کسب و کاری پرسود و موفق داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره بلندمدت «متخصص حرفه‌ای هوش تجاری» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن