برندینگرپورتاژ

راهنمای بازسازی برند (Rebranding) ریبرندینگ

بازسازی برند یا ریبرندینگ، یکی از چالش‌های مهم هر کسب‌وکاری است که قصد دارد هویت جدیدی برای خود بسازد و با تغییرات بازار همگام شود. این فرایند می‌تواند شامل تغییرات در هویت بصری، استراتژی‌های بازاریابی، یا حتی نام برند باشد. با این حال، همان‌طور که در مثال‌های موفق و ناموفق در دنیا دیده‌ایم، ریبرندینگ یک کار ظریف و نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است. در این مقاله به گام‌های اولیه برای شروع یک پروژه موفق ریبرندینگ خواهیم پرداخت و راهکارهایی برای معرفی و ارزیابی تاثیر آن بر برند شما ارائه خواهیم کرد.

برنامه‌ریزی برای بازسازی برند: از کجا شروع کنیم؟

وقتی که صحبت از ریبرندینگ می‌شود، داستان‌های زیادی صحبت کردن وجود دارند. برای مثال، به پروژه تغییر برند در اپلیکیشن “X” نگاه کنید. ایلان ماسک در سال ۲۰۲۳، اسم توییتر را به X تغییر داد و لوگوی پرطرفدارش عوض کرد. اما نتیجه چه شد؟ بیشتر از ۷۸٪ از کاربران iOS در آمریکا به این برنامه امتیاز ۱ ستاره دادند؛ در حالی که تا دو هفته قبل، امتیاز ۴٫۵ ستاره داشت. اکثر نظرات منفی مربوط به نام و لوگوی جدید بودند. بنابراین، تغییرات ناگهانی یا ریبرندینگ در ابتدا سخت است و حتی با نارضایتی مشتریان مواجه می‌شود. اما باید صبر کرد و با برنامه‌ریزی جلو رفت!

اگر ریبرندینگ همان چیزی است که به آن نیاز دارید، تغییرات را از «هویت بصری برند» شروع کنید. از لوگو تا ساختن یک وب‌سایت را دوباره بسازید و این بار، نگاه متفاوت‌تری داشته باشید. سریع‌ترین قدم در این مسیر، بهینه‌سازی یا طراحی مجدد وب‌سایت است.

وب‌سایت شما قلبِ دیجیتالی برندتان است و باید مطابق با استراتژی ریبرندینگ به‌روزرسانی شود. برای شروع می‌توانید از خدمات طراحی سایت HDM و سایر پلتفرم‌های معتبر استفاده کنید. این مجموعه‌های تخصصی با تجربه‌ای که دارند، «تجربه کاربری» و «هویت بصری برند» را در اولویت قرار می‌دهند. در نتیجه، اولین آجر برای ریبرندینگ با قدرت گذاشته می‌شود!

تحلیل بازار و مخاطبان: ریبرندینگ برای چه کسی؟

ریبرندینگ، برای مخاطبان یا مشتریانی است که هنوز برندتان را ندیده‌اند یا از آن خسته شده‌اند. وقتی تصمیم به بازسازی برند می‌گیرید، اول بدانید که این تغییر را برای چه افرادی انجام می‌دهید. مثلاً اگر کسب‌وکاری در زمینه تکنولوژی دارید، برندتان را جوان‌پسند و خلاقانه بازسازی کنید تا توجه نسل Z جلب شود. اما اگر کسب‌وکارتان در حوزه مشاوره بیمه است، یک برند حرفه‌ای‌تر، رسمی‌تر و معتبرتر بسازید. بنابراین، قبل از هر اقدامی، تحلیل دقیق بازار و شناخت مخاطبان هدف را در دستور کار قرار بدهید.

چگونه ریبرندینگ خود را به مخاطبان معرفی کنیم؟

حالا که قرار است با یک تغییر بزرگ روبه‌رو شویم، چطور این تغییر را به مخاطبان خود معرفی کنیم؟ معرفی ریبرندینگ تقریباً مثل معرفی یک آدم جدید به چند نفر است و آداب‌ورسوم خودش را دارد. باید با استراتژی درست، به مخاطبان خود بگویید که برند شما حالا یک نسخه جدیدتر و جذاب‌تر از قبل است!

در این مسیر، چند روش مناسب برای معرفی ریبرندینگ وجود دارند که عبارت‌اند از:

  • با انتظارات مخاطبان یا مشتریان بازی کنید: به‌جای اینکه بلافاصله بگویید «ما تغییر کردیم»، با یک سؤال هیجان‌انگیز شروع کنید: «آیا می‌خواهید بدانید چه چیزی در ما تغییر کرده؟». این کار، هم کنجکاوی افراد را تحریک می‌کند و هم خلاقانه است. در این حالت، یک‌جورهایی در حال ساختن یک معمای جذاب برای مخاطبان هستید.
  • از سایت جدید رونمایی کنید: از قدرت «اکران» یا «پیش‌نمایش» غافل نشوید. به‌جای اینکه همه تغییرات را یکباره آشکار کنید، بخشی از تغییرات برند خود را به‌عنوان «سایت جدید» نشان دهید. رونمایی از ورژن جدید سایت، مخاطبان را سرِ ذوق می‌آورد. ضمناً با این کار، مخاطب تا زمان رونمایی رسمی از برند جدید، زمان بیشتری را در سایت سپری می‌کنند.
  • یک ویدیوی جذاب بسازید: هیچ‌چیز به‌اندازه یک ویدیوی خوب نمی‌تواند برندتان را در مرکز توجه قرار دهد. ویدیو پیام برند را سریع‌تر منتقل می‌کند و از نظر بصری هم تأثیر زیادی دارد. با استفاده از تصاویر جذاب و سبک خاص خود، برند جدیدتان را به نمایش بگذارید. اجازه دهید که مخاطبان فکر کنند چیزی نو و متفاوت در راه است.

  • قصه بگویید: آدم‌ها عاشق شنیدن داستان هستند. بنابراین، داستان تغییر برندتان را طوری روایت کنید که مخاطب با آن ارتباط بگیرد. به‌جای اینکه بگویید «ما تغییر کردیم»، در قالب داستان بگویید که چرا این تغییر ضروری بود.
  • آماده‌سازی کمپین‌های جذاب: هیچ‌چیز مثل یک مسابقه و چالش نمی‌تواند مخاطب را درگیر کند. در قالب کمپین، از مخاطبان بخواهید که حدس بزنند، لوگو یا شکل جدید برند شما چگونه است. این کار همزمان باعث سرگرمی و هیجان‌انگیزی برای مخاطبان می‌شود و برند را در مرکز توجه قرار می‌دهد.
  • از مشتریان خودتان کمک بگیرید: چه چیزی بهتر از تجربه واقعی مشتریان برای معرفی برند؟ از مشتریان قدیمی خود بخواهید که تغییرات جدید برندتان را در شبکه‌های اجتماعی، تأیید یا بازنشر کنند. وقتی مشتریان قدیمی از شما راضی باشند، اعتماد و هیجان بیشتری در مخاطبان جدید ایجاد می‌شود. در نتیجه، معرفی برند جدیدتان به‌راحتی به موفقیت تبدیل می‌شود.

اندازه‌گیری موفقیت ریبرندینگ: چگونه ارزیابی کنیم؟

برای موفقیت در ریبرندینگ، باید بدانید که چه معیاری برای موفقیت دارید. ممکن است، همه چیز از بیرون عالی به نظر برسد. اما وقتی از برند جدید رونمایی می‌کنید، چیزی که انتظارش را داشتید، رخ می‌دهد؟ بنابراین، به‌عنوان صاحب برند، باید روش‌هایی برای ارزیابی داشته باشید. این روش‌ها به شما می‌گویند که آیا ریبرندینگ واقعاً به نفع‌تان بوده یا نه.

برای اندازه‌گیری موفقیت ریبرندینگ، موارد زیر را امتحان کنید:

  1. آگاهی از برند را اندازه‌گیری کنید. ببینید آیا میزان شناخت برند شما در میان مخاطبان هدف افزایش یافته است یا خیر.
  2. میزان تعاملات اجتماعی خود را بررسی کنید. ببینید چقدر از افراد در شبکه‌های اجتماعی با برند شما درگیر می‌شوند.
  3. آمار بازدید وب‌سایت خود را تحلیل کنید. آیا بعد از ریبرندینگ، بازدیدکنندگان وب‌سایت شما افزایش پیدا کرده‌اند یا خیر؟
  4. میزان فروش خود را بررسی کنید. آیا درآمد یا فروش محصولات شما بعد از تغییرات برند رشد کرده است یا نه؟
  5. تعداد مشتریانی که دوباره خرید می‌کنند و همچنان با برند شما وفادار می‌مانند را پیگیری کنید.
  6. نظرسنجی‌ها و بازخوردهای مشتریان را بررسی کنید تا ببینید آن‌ها چه نمره‌ای به برند جدید شما می‌دهند.
  7. میزان نظرات مثبت و منفی را در پلتفرم‌های مختلف آنلاین بررسی کنید.
  8. ببینید آیا رتبه برند شما در نتایج جست‌وجو افزایش پیدا کرده است. آیا از لحاظ سئویی به موفقیت خاصی رسیده‌اید یا خیر؟
  9. بررسی کنید که آیا رسانه‌ها و پلتفرم‌های خبری بیشتری به برند شما اشاره دارند یا اینطور نیست.
  10. تجزیه‌وتحلیل تماس‌ها و ایمیل‌های دریافتی از مشتریان را دست‌کم نگیرید. ببینید آیا حجم تماس‌ها و ایمیل‌ها به‌ویژه از سمت مشتریان جدید بیشتر شده یا هنوز مثل قبل است.

در نهایت

وقتی که وارد دنیای ریبرندینگ می‌شوید، قدم اول را با دیدگاه استراتژیک و حساب‌شده روی زمین بگذارید. تغییر برند فقط به معنای تغییر لوگو یا طراحی نیست؛ بنابراین همه بخش‌های برند شما باید دوباره به روز شود. اگر به دنبال موفقیت نسبت به رقبا هستید، داشتن سایت را به‌عنوان نقطه ثقل ریبرندینگ در نظر بگیرید. وب‌سایت شما تنها جایی است که هویت جدید برندتان به طور کامل نمایان می‌شود.

همان‌طور که یک لباس جدید می‌تواند شخصیت شما را به طور کامل تغییر دهد، طراحی یک برند جدید و مدرن هم همینطور است. تغییرات را جدی بگیرید و فراموش نکنید که بازسازی برند، یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد. این استراتژی، یک بازنگری کامل در مسیر رشد و موفقیت برند شماست. بنابراین، به قول قدیمی‌ها «گاماس‌گاماس» جلو بروید، نتیجه را ارزیابی کنید و موفق باشید!

آموزش کاربردی طراحی فرایند با مدل APQC با رویکرد کاربردی و اجراییخرید و دانلود آنی
بستن