استراتژی
چگونه استارتآپ خود را رشد دهیم
اگر به تازگی کسب و کار خود را آغاز کردهاید و به دنبال رشد و پیشرفت به عنوان یک استارتآپ هستید، این راهنماییها را به خاطر بسپارید تا بتوانید کسب و کار جدید خود را آرام آرام در بازار مسلط کنید و بیاموزید که چگونه استارتاپ خود را رشد دهید.
جمعآوری سرمایه و منابع مالی
اولین کاری که باید انجام دهید این است که تعیین کنید آیا آماده کسب و کار هستید یا خیر. برای شروع میتوانید از دوستان یا بستگان خود بخواهید که در کار شما سرمایه گذاری کنند. اما این کار فقط مقدار اولیهی سرمایه شما را ممکن است فراهم کند. بهترین راه این است که یک سرمایه گذار برای کارتان جذب کنید و با دادن پیشنهاد قانع کننده سرمایه گذاران بالقوه را برای کار خود جذب کنید، البته پیدا کردن سرمایه گذار کار چندان آسانی نیست. برای این کار میتوانید به صندوقهای سرمایه گذاری مراجعه کرده و محصول خود را معرفی کنید.
رهبر و مدیر استارتآپ
نقش رهبر و مدیر برای اداره و مدیریت استارتآپ بسیار حیاتی است. زیرا تنها یک مدیر و رهبر خوب است که میتواند با تصمیمات مهم و درست، کیفیت ارتباطات و … اعضای تیم خود را به سمت هدفی خاص راهنمایی کند. کیفیت توسعه ایده و محصول کاملا با کیفیت عملکرد مدیر در ارتباط مستقیم قرار دارد.
استخدام بهترین استعدادها
منابع انسانی عاملی است که به کسب و کار شما اجازه رشد میدهد. علاوه بر این، استخدام بهترین افراد و نیروها باعث تولید خروجیهای با کیفیتی میشود که باعث ایجاد نام تجاری شما خواهد شد. پس شما باید در شروع یک فرایند دقیق برای استخدام بهترین و با استعدادترین نیروها برای استارتآپ خود داشته باشید. برای این منظور شما باید قادر به ایجاد معیارهای تعریف شدهای باشید که روی مهارتهای لازم برای کار خود تمرکز کنید.
کیفیت اجرا و ارائه خدمات
طبیعتا بعد از راه اندازی هر استارتآپی، کیفیت اجرا و ارائه خدمات از مهمترین عوامل رشد و موفقیت یک استارتآپ است. ممکن است همزمان شرکتهای دیگری مانند فعالیت شما انجام دهند، در چنین شرایط فضا رقابتی میشود و قطعا استارتآپی نتیجه خواهد گرفت و موفق میشود که کیفیت ارائه خدمات آن بالاتر باشد. برای دستیابی به عملکرد بهتر و درنتیجه موفقیت حتما چک لیستی از کارهای روزانه برای شرکت خود تنظیم کنید. تداوم در برنامهریزی و اجرای آن روز به روز شما را بیشتر در مسیر رشد قرار خواهد داد.
شبکه خود را گسترده کنید
در دنیای کسب و کار، موفقیت شما بسته به این است که چه تعداد دوست در اطراف خود دارید. ارتباط داشتن و دستیابی به کسب و کارهای دیگر به شما کمک میکند تا به دانش و بینش ارزشمندی دست یابید که مطمئنا بر روی کسب و کار شما اثر خواهد گذاشت. مشارکتهای حرفهای راهی برای پیشرفت است و این مشارکتها برای شروع یک کسب و کار و راه اندازی یک استارت آپ حیاتی هستند.
بازاریابی از طریق شبکههای اجتماعی
شما هرگز نمیتوانید ارزش رسانههای اجتماعی را برای کسب و کارهای های کوچک انکار کنید. شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و اینستاگرام برای بسیاری از استارتآپها بهترین راه برای رقابت با برندهای بزرگ است. شما به عنوان یک استارتآپ، برای به دست آوردن سهم بزرگی از فرصتهای تجاری، تنها کاری که باید انجام دهید این است که محصول یا خدمات خود را به طور موثر از طریق شبکههای اجتماعی به فروش برسانید. از این طریق شما میتوانید بیشتر تمرکز خود را بر روی ایجاد پیامهای مرتبط برای مخاطبان مورد نظر خود بگذارید.
ارزیابی عملکرد
این مرحله یکی از مهمترین و حیاتیترین مراحل رشد یک استارتآپ است که شرکتها کمتر به آن توجه نشان میدهند. ارزیابی عملکرد باعث میشود نقاط ضعف و کاستیهای خود را پیدا کرده و در جهت اصلاح آنها حرکت کنید. استارتآپهایی که فرهنگ سازمان خود را مبتنی بر مطالعه و یادگیری قرار دادهاند، طبیعتا نسبت به رقبای خود موفقیتهای بیشتری را بدست میآورند. ارزیابی عملکرد باید در مراحل و بازههای زمانی مشخصی انجام شود، تا برای انجام اصلاحات و رفع نقاط ضعف برنامهریزیهای لازم انجام شود.
با به کارگیری نکات سادهای که در بالا ذکر شد همه ما به عنوان صاحب یک کسب و کار خواهیم دانست که چگونه کسب و کار خود را رشد دهیم.