رپورتاژ

مهارت های کوچینگ برای مدیران و هرآنچه که از کوچینگ نیاز دارند

اگر کسب‌و‌کار جدیدی را شروع کرده‌اید اما نمی‌دانید چگونه آن‌ را پیش ببرید یا اگر چندین سال از عمر فعالیت کاری شما می‌گذرد اما همچنان در ارتباط موثر با کارمندان، پیشبرد اهداف سازمان، موفقیت در اهداف، حل تعارضات درون سازمانی و… دچار مشکل هستید؛ همهٔ این نشانه‌ها به این معنی است که شما به احتمال زیادنیاز به کوچینگ مدیران دارید.

مدیران موفق باید بدانند چگونه با کارمندان خود صحبت کنند، در مواقع بحرانی چگونه احساسات خود را کنترل کرده و تصمیمات درست بگیرند یا کدام اهداف را برای موفقیت سازمان خود در نظر بگیرند.

برای پیداکردن پاسخ این سوالات و کسب اطلاعات بیشتر دربارهٔ مهارت کوچینگ و مزایای آن برای مدیران و سازمان‌ها تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

کوچینگ چیست و شامل چه مهارت هایی است؟ 

کوچینگ در واقع یک تعامل دو سویه بین کوچ و مراجعه‌کننده است. در خلال این تعامل به موضوعات کلیدی مانند فرآیند تفکر، تصمیم‌گیری و سازماندهی اهداف شخصی و شغلی شخص مراجعه‌کننده پرداخته شده و سبب می‌شود تا از حداکثر پتانسیل خود برای رسیدن به موفقیت استفاده کند.

جلسات کوچینگ براساس طرح سوال و رسیدن به پاسخ آن‌ها پیش می‌رود و طی این روند به مراجعه‌کننده کمک می‌شود تا به مشکلات، راه‌حل‌ها و پتانسیل‌های خود پی ببرد.

افراد پس از گذراندن دوره های کوچینگ بر روی مهارت‌های زیر مسلط خواهند بود:

  • شناسایی نقاط ضعف و قوت خود و تقویت آن‌ها در جهت اهداف؛
  • داشتن تفکری منعطف و گشوده نسبت به تجربیات جدید؛
  • افزایش خلاقیت برای یافتن راه حل‌ها؛
  • بهبود روابط با دیگران؛
  • نگرش جدید نسبت به موضوعات؛
  • ایجاد تعادل در تمامی ابعاد زندگی.

 استفاده از کوچینگ در مدیریت 

در دنیای امروز که مشاغل به سرعت در حال رشد یا نابودی هستند، برای پایداری کسب‌و‌کار خود، باید علم‌و‌دانش خود را بیفزایید؛ اما در سازمانی که از چندین قسمت مختلف شامل کارمندان دپارتمان‌های مختلف، مشتریان، فروش محصول، مسائل مرتبط با لجستیک و… تشکیل شده، کسب این مهارت کار آسانی نیست. علاوه‌بر این پیچیدگی‌ها، مواقع بحرانی را در نظر بگیرید که مدیر باید یک تصمیم فوری و سرنوشت‌ساز را بگیرد یا درگیر سیل شکایات کارمندان از وضعیت فعلی سازمان می‌شود؛ برای این مواقع تنش‌زا که امکان کنترل درست بر آن را ندارید معمولا چه کاری انجام می‌دهید؟

اینجاست که کوچینگ به داد مدیران می‌رسد. مدیران سازمان‌ها و شرکت‌ها برای بهبود عملکرد خود، می‌توانند از مهارت کوچینگ استفاده کنند یا فردی را به عنوان کوچ برای کمک به پیشبرد اهداف سازمان در کنار خود داشته باشند؛ در این حالت با ایجاد یک ارتباط دوطرفه، کوچ حرفه‌ای به مدیر سازمان (که نقش مراجع را دارد) کمک می‌کند تا در تمامی مشکلات شخصی، شغلی و… از نقطهٔ کنونی، به نقطهٔ مطلوب خود برسد.

مهارت کوچینگ برای مدیران شامل مجموعه‌ای از توانایی‌ها و روش‌هایی است که به آن‌ها کمک می‌کند تا با ارتباط موثر، هدایت درست و حمایت از کارمندان، موجب افزایش رضایتمندی آن‌ها از شغل خود و در نهایت موجب پیشروی و رشد سازمان در جهت اهدافش شود. یادگیری این مهارت برای هر مدیر موفقی جزء ملزومات کاری او محسوب می‌شود زیرا با انجام درست کارها در یک چرخه، موفقیت حاصل می‌شود.

علاقه‌مندان به مهارت کوچینگ مدیران می‌توانند به آکادمی شهاب اناری مراجعه کرده و اطلاعات بیشتر را در این باره دریافت کنند.

 

مزایای کوچینگ برای مدیران سازمان‌ها  

کوچینگ مهارت و رویکردی است که بر روی تمام چرخ‌دنده‌های یک سازمان تاثیر خود را می‌گذارد. هم کارمندان و هم مدیریت یک مجموعه از این رویکرد بهره‌مند می‌شوند و در نتیجه با عملکرد درست منجر به موفقیت تمام اعضای سازمان در راه رسیدن به اهداف شده و رضایت از کار بیشتر می‌شود.

در ادامه به ۶ مزایای کوچینگ برای مدیران اشاره می‌کنیم:

۱) توانمندسازی: یک کوچ حرفه‌ای در سازمان می‌تواند با شناسایی نقاط قوت و ضعف مدیر و دادن بازخورد به عملکردهای او باعث افزایش توانمندی‌هایش شود. همچنین وجود فردی متخصص که از بیرون ناظر بر تمامی مشکلات و نقاط قوت مدیریتی است باعث انگیزه برای پیشرفت و انجام اقدامات در موعد مقرر می‌شود.

۲) تفکر منعطف و آزاد: برای موفقیت در بازار امروز که هر لحظه در حال تغییر و گسترش است باید تفکری منعطف و باز نسبت به تجربیات جدید داشت. یک کوچ به شما کمک می‌کند تا خلاقیتتان را افزایش داده و خود را با هر تغییری تطبیق دهید.

۳) بهبود عملکرد: کوچ کمک می‌کند که مدیر سازمان تمامی استعدادهای اعضای مجموعه خود را همراه با نقاط ضعفی که دارند شناسایی کند و با استفاده هرکدام در جایگاه‌های شغلی مناسب، از حداکثر پتانسیل افراد بهره ببرد.

۴) نگرش جدید: اصول جلسات کوچینگ، گوش‌دادن فعالانه و پرسش و پاسخ است. بعضی اوقات مشکلات عمیقی در چرخه سازمان وجود دارد که از دید مدیر پنهان مانده‌ و باعث اختلال در عملکرد کلی سیستم شده است. در طی این گفت‌و‌گوها کوچ به مدیر کمک می‌کند تا مشکلات را شناسایی کرده و راه حل درست را برای آن‌ها پیدا کند.

۵) رشد و پیشرفت در ارتباطات: یکی از بزرگترین مشکلات در اکثر سازمان‌ها روابط بین مدیران و کارمندان است که باعث نارضایتی از کار و در نتیجه کاهش عملکرد آن‌ها می‌شود. کوچ به مدیر کمک می‌کند که مشکلات موجود در روابط خود را بشناسد و برای داشتن روابط موثرتر مهارت‌های لازم را بیاموزد.

۶) تعادل بین زندگی شخصی و حرفه‌ای: تاکنون چندنفر از مدیران سازمان‌های مختلف را دیده‌اید که در یک قدمی موفقیت، تمامی زحماتشان به‌خاطر بروز مشکلات شخصی، بر باد رفته است؟ برای جلوگیری از شکست‌های بزرگ باید آهسته پیش رفت و بین زندگی شخصی و حرفه‌ای خود تعادل ایجاد کرد. شاید به‌عنوان یک مدیر بگویید که «من حتی وقت برگزاری جلسات کوچینگ یا شرکت در کلاس‌های آموزشی آن را ندارم» اما وقتی این مهارت را بیاموزید متوجه خواهید شد چگونه از زمان‌های از دست‌رفتهٔ خود استفادهٔ مفیدتری کنید و زندگی شخصی و حرفه‌ای خود را در تعادل کامل پیش ببرید.

دوره کوچینگ آکادمی شهاب اناری  

دکتر شهاب اناری یکی از موفق‌ترین افراد در عرصهٔ کوچینگ است که با برگزاری «دوره‌های کوچینگ مدیران» باعث پیشرفت بسیاری از سازمان‌ها شده است. این دوره جامع که طی ۳۵ هفته برگزار می‌شود توسط کوچ رسمی فدراسیون جهانی کوچینگ بررسی می‌شود؛ همچنین خدمات منتورینگ برای شرکت کنندگان با منتور کوچ‌های آکادمی ستاره شمال (کوچ‌های PCC فدراسیون جهانی کوچینگ) نیز ارائه می‌شود.

تمامی مدارک صادر شده از آکادمی شهاب اناری مورد تایید ICF کانادا است و شرکت‌کنندگان پس از دریافت مدرک می‌توانند به‌عنوان کوچ حرفه‌ای فعالیت خود را آغاز کنند.

 

دوره تخصصی «مدیریت پروژه چابک (اجایل)» با اسکرام مستر ارشد اکالااطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن