فرهنگ سازمانی

تحول چابک چیست؟

کسب‌وکارها برای دستیابی به موفقیت در بازار امروز، باید بتوانند به سرعت و با اطمینان محصولات را به مشتریان ارائه دهند. مهم‌تر از آن، آن‌ها باید زیرک باشند و بتوانند به بازخورد این مشتریان پاسخ دهند. این به معنای دور شدن از روش غالب سازماندهی، مدیریت و تأمین مالی کار است. برای شرکت‌های کوچک، تحول چابک (Agile Transformation) می‌تواند ساده باشد، زیرا هم‌ترازی را می‌توان با قرار دادن همه افراد در یک اتاق و ایجاد یک درک مشترک به دست آورد. با این حال، برای سازمان‌های بزرگ و پیچیده با معماری فناوری قدیمی، تحول چابک باید به دقت سازماندهی شود تا اطمینان حاصل گردد که کار و سرمایه‌گذاری انجام شده در ایجاد تغییر، برای کسب و کار ارزش به دنبال دارد و در واقع به چابکی منجر می‌شود.

تحول چابک کار بازسازی سازمان است تا بتواند با چابکی کارهای خود را انجام دهد.

تحول چابک به چه معناست؟

تحول چابک اساساً شامل تشکیل تیم‌ها، ایجاد بک‌لاگ و تولید منظم نرم‌افزارهای آزمایش شده و کارآمد است. در مقیاس، شبکه‌هایی از تیم‌های مرتبط با هم ایجاد می‌کند، وابستگی‌ها را هماهنگ می‌سازد، مبادلات را مدیریت می‌کند، چیزها را سریع وارد بازار نموده و به جای بهره‌وری، توان عملیاتی را اندازه‌گیری می‌کند.

حذف چیزهایی که مانع از انجام این چیزها می‌شود، کار تحول است.

استراتژی تحول چابک

استراتژی تحول چابک از دانستن اینکه سازمان شما امروز کجاست و به کجا باید بروید می‌آید. در پاسخ به این سوال دو بُعد باید در نظر گرفته شود.

ابتدا باید در نظر بگیرید که شرکت شما از نظر برنامه‌ریزی برای چه چیزی ارزش قائل است. چقدر برای تحویل قابل پیش‌بینی در مقابل توانایی سازگاری با تغییرات ارزش قائل هستید؟ در حالی که بیشتر سازمان‌ها برای هر دو ارزش قائل می‌شوند، یک مبادله وجود دارد.

هرچه سیستم را برای پیش‌بینی بیشتر طراحی کنید، تغییر آن سخت‌تر می‌شود. و هر چه بیشتر آن را برای سازگاری طراحی کنید، کمتر قابل پیش‌بینی خواهد بود.

دومین چیزی که باید در نظر بگیرید این است که مشتری شما از منظر برنامه‌ریزی برای چه چیزی ارزش قائل می‌شود. آیا می‌خواهید بفهمید مشتری شما چه می‌خواهد (چیزی که ما آن را اکوسیستم نوظهور می‌نامیم) یا روی ایجاد و انجام تعهدات (چیزی که ما آن را اکوسیستم همگرا می‌نامیم) متمرکز هستید؟

قطب نمای تحول چابک

هنگامی که در امتداد محور یک ماتریس ۲×۲ رسم می‌شود، چهار ربع دریافت می‌کنیم که می‌توان از آن‌ها برای ارزیابی موقعیت امروز سازمان شما و اینکه جهت به دست آوردن مزایای مورد نظر خود باید به کجا بروید، استفاده کرد.

مسیر تطبیقی-ظهوری (Adaptive-Emergence)، اغلب از ربع پیش بینی-همگرا (Predictive-Convergent)، ربع تطبیقی-همگرا (Adaptive-Convergent) و در نهایت ربع تطبیقی- ظهوری (Adaptive-Emergence) می‌گذرد. این فرآیند حول تشکیل تیم‌ها، تعریف یک مدل حاکمیت چابک، و شناسایی و تعیین معیارهایی است که شرکت به آن‌ها اهمیت می‌دهد. همچنین، استفاده از این معیارها در طول زمان برای اندازه‌گیری و پیگیری بهبود را نیز در بر می‌گیرد.

استراتژی تحول چابک شما در نهایت به سیستم ارزش سازمان و سیستم ارزش مشتریانی که سازمان به آن‌ها خدمات می‌دهد بستگی دارد.

۱۰ گام برای ایجاد تحول چابک

نکته کلیدی این است که روش صحیح برنامه‌ریزی را درک کنید تا ارزش کسب و کار با افزایش‌های منظم در تحول ارائه شود. هدف، تغییر روش کار است. شما در حال حاضر باید از انتشار محصولات عظیم به تحویل منظم و تدریجی انتقال یابید، بنابراین کار “تحول” نیز باید به همین روش مدیریت شود.

در حالی که هر تحول چابک متفاوت است، معمولاً می‌بینیم که سازمان‌ها مراحل زیر را طی می‌کنند:

مرحله ۱: ایجاد یک ائتلاف رهبری

تحول چابک به تغییراتی در هر بخش از کسب و کار و پشتیبانی از بالا نیاز دارد. مطمئن شوید که مدیران اجرایی موافق هستند و می‌دانند که چه اتفاقی قرار است بیفتد.

مرحله ۲: چشم‌انداز حالت پایانی را تعریف کنید

قبل از شروع باید تصوری از اینکه به کجا می‌رویم داشته باشیم، اما از نظر عملی، انتظار داریم برنامه تغییر کند. این طرح شامل یک فرضیه کاری برای ساختار، حاکمیت، و معیارها است که به تدریج در طول تحول توضیح خواهیم داد. الگوهای به خوبی درک شده در مورد چگونگی تشکیل تیم در مقیاس و نحوه هماهنگ کردن آن تیم‌ها برای انجام کار وجود دارد.

مرحله ۳: یک نقشه راه تحول ایجاد کنید

کدام تیم، توانایی یا گروه اول می‌شود؟ کدام دوم و کدام سوم خواهد شد؟ ما باید به سازمان ایده بدهیم که چه کاری قرار است انجام دهیم، چه مدت طول می‌کشد، و انتظار داریم چه مزایایی از سرمایه‌گذاری در تحول به دست آوریم. ما گروه‌هایی را که با هم تبدیل می‌شوند Expedition می‌نامیم و نتایج متوسطی که به دست می‌آورند Basecamps نامیده می‌شوند.

جمع‌بندی

تحول چابک سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا واکنش‌پذیرتر باشند، کارهای بیشتری را با منابع کمتر انجام دهند و بهتر به مشتریان خود خدمت کنند. تحول چابک برای موفقیت‌آمیز بودن به پشتیبانی، منابع و زمان قابل توجهی نیاز دارد.

تحول چابک موفق می‌تواند نحوه مدیریت پروژه‌ها، رسیدگی به نیازهای مشتریان و رشد کسب‌وکار را متحول کند، به همین دلیل است که برخی از سازمان‌ها مایلند تلاش‌های لازم را برای به ثمر رساندن آن انجام دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره تخصصی «مدیریت پروژه چابک (اجایل)» با اسکرام مستر ارشد اکالااطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن