استراتژی

استراتژی‌های رشد شرکت Airbnb چگونه تدوین شده‌اند؟

در سال ۲۰۱۹، شرکت Airbnb میزبان ۲۷۲ میلیون رزرو در سطح جهان بوده است. در سال ۲۰۲۰، علی رغم محدود شدن سفرها با همه‌گیری جهانی ویروس کرونا، Airbnb متحمل خسارت نسبتا کم (تنها ۲۲٪) شد. اما سوال اینجاست که آنها چگونه این مسئله را مدیریت کردند؟ در متن حاضر، برای پاسخ به این سوال، به استراتژی رشد Airbnb و نحوه دستیابی آنها به مکان فعلی خواهیم پرداخت.

تاریخچه Airbnb

در سال ۲۰۰۷، در آغاز بحران مالی، Airbnb به عنوان یک راه‌حل ساده برای یک مشکل فوری شروع به کار کرد. جو گبیا و برایان چسکی از بنیانگذاران این شرکت، توانایی پرداخت اجاره را نداشتند. بنابراین آنها آپارتمان خود را در سانفرانسیسکو برای اقامت مهمانان، اجاره دادند. آنها دریافتند که گسترش این عمل می‌تواند یک کسب و کار جدید و سودآور باشد. در نهایت، این شرکت بدون مالکیت هزاران خانه و اتاق، میزبان و میهمان را با هم آشنا کرده و فرآیند اجاره را تسهیل می‌نماید.

Airbnb از آن زمان، به طور قابل توجهی تکامل یافته است، اگرچه راهی مستقیم برای این موفقیت را طی نکرده است. آنها چندین بار کار خود را شروع کردند، شکست خوردند و دوباره ادامه دادند. (به طور دقیق شش بار). داستان Airbnb داستان پایداری و استواری است. از طریق نوآوری، ایجاد فرصت‌ها و ایده‌هایی که در دست داشتند، راه خود را ادامه داده و موقعیت کنونی را به دست آوردند.

ویژگی‌های برنامه Airbnb

Airbnb یک برنامه مبتنی بر بستری ابری (Cloud) است، که این امکان را فراهم می‌کند تا بارهای سنگین درخواست ها در این برنامه را به سرعت مقیاس‌بندی و کنترل نماید. این ویژگی دقیقا همان موردی است که یک برنامه عالی و قابل اعتماد در نظر دارد. این برنامه شامل امکاناتی از این قرار است:

  • زبان‌های برنامه‌نویسی: Ruby و Javascript
  • چارچوب (Framework): Ruby on Rails. چارچوب RoR بخاطر قابلیت‌های عالی خود که انجام فعالیت را در حین توسعه، سرعت می‌بخشد و در نتیجه باعث کاهش هزینه‌ها و TTM (زمان عرضه به بازار) می‌شود، کاملا شناخته شده است.
  • چارچوب جاوا اسکریپت: React یک کتابخانه رابط کاربر جاوا اسکریپت. React یک راه‌حل انعطاف‌پذیر و کارآمد برای ایجاد رابط‌های کاربری زیبا است.
  • وب سرور: Nginx. Nginx یک HTTP و سرور پروکسی قدرتمند است که سرعت تحویل محتوا را افزایش می‌دهد، در حالی که اطمینان از امنیت و مقیاس‌پذیری Airbnb را دارد.
  • ذخیره مقدار کلیدی: Redis. Redis یک زیرساخت مقیاس‌پذیر و یک پایگاه داده کلیدی بر اساس مقدار را فراهم می‌کند.
  • فضای ذخیره‌سازی ابری: Amazon S3 ،EBS برای ذخیره اطلاعات کاربر از جمله تصاویر کاربر، Airbnb از خدمات آمازون استفاده می‌کند.
  • میزبانی ابری: Amazon EC2. ابزاری کارآمد برای توزیع ترافیک ورودی. این ابزار تضمین می‌کند که سیستم Airbnb در هنگام افزایش ناگهانی ترافیک یا نوسانات غیر منتظره ترافیک، خراب نمی‌شود.
  • پایگاه داده ابری: RDS آمازون. Airbnb داده‌های خود را در پایگاه داده رابطه‌ای ابری آمازون نگهداری می‌کند.
  • ابزارهای کلان داده: Presto ،Druid ،Airpal. در واقع Airbnb تعداد زیادی داده از کاربران دارد، بنابراین برای ذخیره، پردازش، تجزیه و تحلیل و مدیریت آن داده‌ها، به ابزارهای مختلف اعتماد می‌کند.

رسالت شرکت Airbnb

میزبانان می‌توانند از سایت Airbnb، برای اجاره فضای اضافی در خانه یا آپارتمان خود به مسافران استفاده کنند. در واقع مهمانان می‌توانند از برنامه Airbnb برای یافتن مکانی برای اقامت و یا تجربه چیزهای خاص استفاده نمایند. Airbnb ادعا می‌کند:

“یک بازار مورد اعتماد جامعه برای همگان به جهت لیست کردن، کشف و رزرو مکان‌های منحصر به فرد در سراسر جهان، را در اختیار داریم.”

استراتژی رشد Airbnb: غلبه بر باور “غریبه مساوی با خطر”

ایده اقامت در خانه یک غریبه، ممکن است چند سال پیش ذهن شما را برانگیخته باشد، اما امروز این نه تنها یک روش استاندارد است، بلکه در واقع محل اقامت ده‌ها میلیون مسافر در سراسر جهان است. بوجود آمدن این باور را مدیون شرکت Airbnb هستیم.

حال سوال  اصلی این است که چگونه Airbnb این مسئله را پیش برده است؟

چگونه آنها هر دو میزبان را متقاعد کردند که خانه خود را برای غریبه‌های کامل در دسترس قرار دهند و همچنین میهمانان را ترغیب کنند که در کنار غریبه‌ها، بمانند؟ به خصوص با توجه به بحران بی‌اعتماد فعلی که تجربه می‌کنیم. شاید با توجه به همین امور، از شیوع اخبار جعلی، عدم اعتماد عمومی به سیستم‌ها، ترس از جهانی شدن (یکسان شدن) و فرسایش مداوم ارزش‌های اجتماعی است که بیش از گذشته می‌توانیم به هم اعتماد کنیم.

به منظور غلبه بر این “بحران اعتماد”، Airbnb یک سیستم کامل طراحی کرده است که کاربران خود را به اعتماد به محصول و کار خود ترغیب می‌کند. این سیستم “سلسله مراتب نیازها” نامیده می‌شود:

سلسله مراتب نیازهای Airbnb

برای اینکه هم میزبان و هم مهمان به Airbnb اعتماد کنند، آنها معتقدند که باید سه کار را انجام دهند: ایمنی، اتصال و پشتیبانی. اجازه دهید نگاهی دقیق به هر یک از این ارزش‌ها بیندازیم.

  • ایمنی

آنها از فناوری و یادگیری ماشین برای ارزیابی خطر هر رزرو قبل از تأیید هر چیزی استفاده می‌کنند. در سطح جهانی، آنها چک لیست‌های نظارت را انجام می‌دهند و بطور خاص در ایالات متحده آمریکا، تست‌های اولیه را از هر میزبان و مهمان انجام می‌دهند. آنها همچنین کارگاه‌های ایمنی در خانه را برگزار کرده و کارت‌های ایمنی آنلاین را با اطلاعات مهم و اضطراری، ارائه می‌دهند.

از نظر محافظت از داده‌ها، آنها با استفاده از احراز هویت چند عاملی، از همه حساب‌ها محافظت می‌کنند و هر زمان که کاربر از دستگاه جدیدی وارد سیستم می‌شود، نیاز به تأیید اضافی دارند. بعلاوه، تا زمانی که مهمان به طور ایمن اعلام حضور نکند، آنها مبلغی را به میزبان ارائه نمی‌کنند.

  • اتصال

هر یک از افراد در Airbnb دارای یک صفحه مشخصات دقیق با اطلاعات مفید در مورد خود و خانه خود هستند. میزبانان همچنین می‌توانند قبل از رزرو لیست خود، از مهمانان یک شناسه دولتی مانند گذرنامه یا گواهینامه رانندگی درخواست کنند و سپس میزبان نیز باید این کار را انجام دهد. ابزار پیام امن Airbnb به میزبانان و مهمانان این امکان را می‌دهد تا قبل از درخواست یا تأیید رزرو، یکدیگر را بشناسند. همچنین، مهمانان و میزبانان می‌توانند پس از هر اقامت به طور عمومی یکدیگر را ارزیابی کنند، بنابراین میزبانان و مهمانان بعدی، می‌توانند قبل از تصمیم‌گیری، این بررسی‌ها را مشاهده کرده و مورد توجه قرار دهند.

نتیجه سخن

مدیران شرکت Airbnb، که از بحران مالی سال ۲۰۰۸ شروع به کار کردند، ماهیت بازار سفر را اساسا تغییر داده و با پرداخت هزینه کمتر، کیفیت بیشتری را در اختیار مهمانان قرار می‌دهند. این پلتفرم همچنین میزبانان را برای کسب درآمد قابل توجه تسهیل و کمک کرده است. آنها با توجه به استراتژی‌های رشد خود، این مهم را به خوبی پیش برده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره تخصصی «مدیریت پروژه چابک (اجایل)» با اسکرام مستر ارشد اکالااطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن