مدیریت منابع انسانی

چگونه همکاری تیمی را ایجاد و تقویت کنیم؟

راه‌حل‌هایی برای تقویت همکاری تیمی

همواره یک رویکرد مشارکتی بین اعضای یک تیم، کمک می‌کند تا کل تیم هوشمندانه‌تر، خلاقانه‌تر و موثرتر کار کنند. همکاری تیم مهم است زیرا که می‌تواند مزایای بزرگی را برای سازمان شما به همراه داشته باشد. تیم‌های مشارکتی با انگیزه، کارآمد و مبتکر در پی حل مشکلات هستند و سایر امتیازات همکاری شامل کارمندان متعهد، عملکرد بهتر و بهبود نتایج مالی را به دنبال خواهند داشت.

اما در حالی که بسیاری از سازمان‌ها درباره اهمیت کار تیمی و همکاری آگاه هستند، دستیابی به آن همیشه آسان نیست. طبق تحقیقات، فقط ۱۴٪ سازمان‌ها اطمینان دارند که فرایندهای داخلی آنها مبتنی بر اصول درست همکاری تیمی کار می‌کند.

همکاری تیمی (Team Collaboration) چیست؟

همکاری تیمی زمانی اتفاق می‌افتد که افرادی با مهارت‌های مکمل با هم در یک پروژه یا کار به روشی کاملا متصل و جمعی کار کنند. این مسئولیت مشترک و تلاش مشترک است که تفاوت بین “همکاری” و “کار گروهی” را مشخص می‌کند.

در هر دو مورد، گروهی از افراد برای رسیدن به یک هدف مشترک کار می‌کنند. اما در “کار گروهی”، افراد به صورت فردی مشارکت می‌کنند. افراد حین کار وظایف را کشف می‌کنند و با هم راه حل مناسب را می‌یابند. فرایند همکاری تیمی شامل موارد زیر است:

  • تعیین اهداف
  • تصمیم‌گیری در مورد اینکه چه کسی چه کاری را انجام ‌دهد
  • ایجاد روابط و برقراری ارتباط به روشی گفتاری و بدون قضاوت

این موضوع به همان اندازه مربوط به فرهنگ سازمانی نیز می‌باشد. انعطاف‌پذیری و گشودگی بیشتر، خودخواهی کمتر و طرز تفکر همکاری بیشتر از عناصر مهم در یک همکاری تیمی واقعی است.

از طرفی، “همکاری” تیمی کاملا مطابق با ساختار دموکراتیک‌تر در محل کار است. این روند، سوال سنتی “برای چه کسی کار می‌کنید؟” را به “با چه کسی کار می‌کنید؟” تغییر داده است.

مزایای همکاری تیمی چیست؟

تشخیص این مسئله برای سازمان‌ها کار سختی نیست که داشتن افرادی با روحیه کار تیمی، برای موفقیت کسب و کار آنها حیاتی است. این میزان موفقیت ۹۴٪ درصد تخمین زده شده است. بسیاری از صاحبان مشاغل می‌گویند که “چابکی و همکاری برای رشد آنها مهم تخمین زده شده است.” بنابراین چگونه همکاری تیمی می‌تواند کارکرد بهتری داشته باشد؟

  • همکاری تیمی و بهره‌وری

طبق گزارش‌ها، کارمندان هنگام همکاری به طور متوسط ​​۱۵٪ سریع‌تر کار می‌کنند. هنگامی که دانشگاه استنفورد مجموعه‌ای از مطالعات را در زمینه همکاری انجام داد، دریافتند افرادی که در شرایط کار تیمی قرار می‌گیرند، ۶۴٪ بیشتر در یک کار چالش‌برانگیز به موفقیت می‌رسند. در این شرایط عملکرد و تعامل بین افراد نیز بهبود می‌یابد.

  • تعهد شغلی

کارمندان متعهد و راضی، بهره‌وری بالاتر، عملکرد بهتر و ماندگاری بیشتری در سازمان‌ها دارند. آنها آگاهند که کار مشترک نقش مهمی در تعامل تیم‌شان دارد. در چنین شرایطی افراد می‌خواهند از مهارت‌های مکمل خود برای کار با هم استفاده کنند. تحقیقات نشان می‌دهد کارمندان وقتی ابزاری دارند که به آنها امکان همکاری می‌دهد، تا ۲۰٪ رضایت بیشتری از شغل خود دارند.

اما اگرچه همکاری می‌تواند تعامل کارمندان را افزایش دهد، عکس آن نیز صادق است. ۸۶% درصد از کارمندان و مدیران اجرایی می‌گویند عدم همکاری یکی از دلایل شکست کار در کسب و کار آنها بوده است. این امر باعث می‌شود که همکاری یک کارمند با دیگران برای همه مهم باشد.

  • نوآوری

طرز تفکر جدید از همکاری حاصل می‌شود. کارمندان هنگام همکاری ۶۰% نوآورتر هستند و این امر جای تعجب ندارد. تیم‌های مشترک، افرادی را با پیشینه‌های مختلف، با ایده‌ها، تجربیات و مهارت‌های مختلف برای کاوش دیدگاه‌های جدید گرد هم می‌آورند.  این فقط مسئله همکاری در محل کار نیست: شرکت‌های نوآور اغلب با همکاری مشتریان و شرکای خارجی محصولات و خدمات مشترکی را ایجاد می‌کنند.

  • تندرستی

رفاه کارمندان هم در تعامل و هم در بهره‌وری حیاتی است. همکاری تیمی می‌تواند با تشویق افراد به ایجاد روابط متعادل، یادگیری از یکدیگر، پشتیبانی و راهنمایی همدیگر به تقویت همکاری تیمی کمک کند.

همکاری همچنین یکی از عناصر اصلی در بهزیستی روان است. هر چند حمایت مدیران از این مسئله نیز در اینجا مهم است. کار در تیم می‌تواند مسئولیت‌های کارمندان را افزایش دهد و آنها را مضطرب کند. بنابراین مهم است که مدیران از این موضوع آگاهی داشته و اطمینان حاصل کنند که بار کار غیرقابل کنترل نمی‌شود.

  • استخدام و نگهداری

طبق تحقیقات، تا سال ۲۰۲۵، ۷۵٪ ملنیال‌ها (Millennials، منظور همان نسل هزاره است که برخلاف نسل‌های پیشین شدیدا به فناوری دیجیتال وابسته‌اند) از نیروی کار جهانی را تشکیل می‌دهد. شرکت‌های آینده‌نگر خواهان جذب و نگهداری این کارمندان با ارزش هستند. همکاری مشترک چیزی است که در این نسل به خوبی دیده می‌شود.

موانع همکاری تیمی

تقریباً ۴۰٪ از کارمندان معتقدند افراد در سازمان خود به اندازه کافی همکاری نمی‌کنند. چه چیزی آنها را متوقف کرده است؟ در اینجا برخی از موانع را نظر می‌گذارنیم:

  • عدم آگاهی

مردم باید بدانند که چرا کار مشارکتی بهترین راه برای رسیدن به یک هدف است. اگر آنها برای این مهم ارزش قائل نباشند، ممکن است فکر کنند که این نوع فعالیت فقط یک بار اضافی است و حتما شرایطی را فراهم می‌کنند که از زیر سنگینی این بار فرار کنند.

  • ارتباط ضعیف

مردم به ابزارهای مناسبی برای همکاری احتیاج دارند، خصوصا در دنیای همکاری از راه دور. اگر ابزار ساده اشتراک اسناد یا ابزارهایی ندارید که به همه اعضای تیم اجازه نمی‌دهد ارتباط با شما را حفظ کنند، همکاری موثر نخواهید داشت.

  • فرهنگ غلط

 اعتماد برای همکاری بسیار مهم است. افراد باید در محیطی کار کنند که آزادانه ایده‌های خود را به اشتراک بگذارند و بدون سرزنش، ریسک کنند. همچنین فرهنگ سازمان در کنار اخلاق سازمان باید در حدی رشد کرده باشد، که فضا برای به اشتراک گذاشتن ایده‌ها و بیان عقاید همکاران باز باشد. همکاری در فرهنگی که بسته یا محصور باشد رشد نخواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره آموزشی «مدیریت محصول» با مدرسانی از دیجی‌کالا و اکالا ؛ با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن