رپورتاژ

هاست لینوکس یا ویندوز برای وردپرس؟ پیشنهاد حرفه‌ای‌ها چیست؟

یکی از گزینه‌هایی که اغلب اوقات برای میزبانی از سایت‌های وردپرسی نوپا و کم‌ترافیک پیشنهاد می‌شود، هاست اشتراکی است. ما دو نوع هاست اشتراکی داریم: هاست لینوکس و هاست ویندوز.

اگر بین دوراهی «لینوکس یا ویندوز برای وردپرس؟» گیر افتاده‌اید و نمی‌دانید کدام را برای میزبانی از سایت‌ وردپرسی‌تان انتخاب کنید، این مقاله را تا انتها بخوانید.

در این مقاله می‌خواهیم با یک مقایسه همه‌جانبه بین این دو سرویس میزبانی وب، از نگاه حرفه‌ای‌های این حوزه، کمک‌تان کنیم که بین خرید هاست لینوکسی و ویندوزی بهترین گزینه را انتخاب کنید.

با ما همراه باشید.

هاست اشتراکی چیست؟

چیستی هاست اشتراکی از اسم آن کاملاً مشخص است! هاست اشتراکی فضایی از یک سرور فیزیکی است که چندین وب‌سایت به‌طور همزمان روی آن میزبانی می‌شوند و همگی در منابع  و امکانات هاست با هم شریک هستند.

هاست اشتراکی را می‌توان به یک آپارتمان تشبیه کرد. در یک آپارتمان، چندین نفر از یک فضای مشترک استفاده می‌کنند و در هاست اشتراکی، چندین وب‌سایت از منابع یک سرور فیزیکی!

در آپارتمان‌ها، هر فرد فضا و واحد مختص به خودش را دارد، اما ممکن است زمانی باشد که همه افراد از فضای مشترک ساختمان مثل حیاط استفاده کنند.

در هاست اشتراکی هم هر وب‌سایت از منابعی که شرکت هاستینگ روی سرور تعیین کرده استفاده می‌کند.

در یک آپارتمان، هر فرد مسئول نگهداری از فضا و واحد خودش است. در هاست اشتراکی هم هر وب‌سایت مسئول نگهداری از داده‌های خود است.

علاوه بر این‌ها، درست مثل هزینه‌های ماهانه ساختمان (شارژ و تعمیرات و…) که بین تمام اعضای ساختمان تقسیم می‌شود، هزینه‌های مربوط به نگهداری و اجاره سرور هم بین تمام مشترکان هاست تقسیم می‌شود و  همین موضوع، آن را به ارزان‌ترین گزینه در میان تمام سرویس‌‌های میزبانی وب تبدیل می‌کند.

بسیاری از وبلاگ‌نویسان، استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک از هاست اشتراکی برای میزبانی وب‌سایت خود استفاده می‌کنند، زیرا برای شروع کار بسیار مقرو‌ن‌به‌صرفه است.

همان‌طور که گفتیم هاست لینوکس اشتراکی و هاست ویندوز دو نوع میزبانی اشتراکی هستند که از نظر نوع سیستم‌عامل با هم تفاوت دارند.

هاست لینوکس چیست؟

لینوکس یک سیستم‌عامل متن‌باز و رایگان است که  روی سرورها نصب می‌شود. پس هاست لینوکس، هاستی است که روی این سیستم‌عامل اجرا می‌شود.

هاست لینوکس با زبان‌ها و ابزارهای محبوب دیگر از جمله PHP و MySQL سازگار است، امنیت بسیار بالایی دارد و به دلیل متن‌باز بودن، دست‌تان را برای اعمال تغییرات و سفارشی‌سازی هاست بر اساس سلیقه خودتان باز می‌گذارد.

برای اینکه درک بهتری از کارکرد و ویژگی‌های این نوع فضای میزبانی داشته باشید، می‌توانید سری به مقابله هاست لینوکس چیست بزنید تا اطلاعات بیشتری را به دست آورید.

هاست ویندوز چیست؟

هاست ویندوز، هاستی که روی سیستم‌عامل معروف و محبوب ویندوز اجرا می‌شود. از ویژگی‌های مهم این هاست، می‌توانیم به سازگاری با زبان‌های برنامه‌نویسی ASP.NET و ASP، پشتیبانی از نرم‌افزارهای مایکروسافت مانند SQL Server و Exchange Server و مدیریت ساده هاست با استفاده از کنترل‌پنل‌های محبوبی مانند پلسک و سی‌پنل اشاره کنیم.

هاست لینوکس برای وردپرس بهتر است یا ویندوز؟

اول از همه بیایید پیش‌نیازهای یک سایت وردپرسی را بشناسیم و بعد به مقایسۀ این دو سرویس میزبانی وب بپردازیم.

برای راه‌اندازی یک سایت وردپرسی باید اول این موارد را مهیا کنید:

  1. دامنه: دامنه آدرس اینترنتی منحصربه‌فرد وب‌سایت شماست. نام دامنه باید مرتبط با حوزه کسب‌وکار، کوتاه و برای کاربران به‌یادماندنی باشد.
  2. هاست یا میزبانی وب: هاست فضایی از یک سرور است که تمام فایل‌ها و اطلاعات سایت شما در آن ذخیره و نگهداری می‌شود.
  3. آخرین نسخه وردپرس: دانلود و نصب نسخه آخر وردپرس را هم نیاز دارید تا سایت به‌روز باشد.
  4. قالب و افزونه‌ها: برای طراحی سایت خود باید از پوسته و افزونه‌های مناسب هم استفاده کنید.
  5. محتوا: آخرین و مهم‌ترین پیش‌نیاز برای یک سایت وردپرسی هم، تولید محتوا است.

ویژگی‌های هاست مناسب وردپرس

با توجه به نکاتی که در بخش قبلی بررسی شد، دومین گزینه مهم برای راه اندازی سایت، داشتن یک هاست مناسب است. فراموش نکنید که این هاست باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • PHP: نسخه ۷.۴ یا بالاتر
  • وب‌سرور: NGINX یا آپاچی
  • رم: حداقل ۱ گیگ
  • پایگاه داده: MySQL (نسخه ۵.۶ یا بالاتر) یا MariaDB (نسخه ۱۰.۱یا بالاتر)

مزایا و معایب هاست لینوکس برای وردپرس

برای اینکه بدانید خرید هاست لینوکس اشتراکی مناسب شما است یا خیر، بهتر است با مزایا و معایب این نوع هاست اشتراکی آشنا شوید.

مزایا:

  • امنیت: هاست لینوکس به‌طور کلی از نظر امنیت برتر از هاست ویندوز است. لینوکس از یک هسته امنیتی قوی استفاده می‌کند که به آن کمک می‌کند در برابر حملات سایبری مقاوم باشد.
  • انعطاف‌پذیری: هاست لینوکس از نظر انعطاف‌پذیری برتر از هاست ویندوز است. چون لینوکس از طیف گسترده‌ای از نرم‌افزارها و افزونه‌ها پشتیبانی می‌کند و می‌توانید به کمک آن‌ها، وب‌سایت خود را سفارشی کنید.
  • سرعت و عملکرد بهتر: هاست لینوکس عملکرد بهتری نسبت‌به هاست ویندوز دارد. لینوکس از یک پردازنده کارآمد استفاده می‌کند که می‌تواند سرعت بارگذاری و لود سایت را افزایش دهد.
  • سازگاری با زبان برنامه‌نویسی php

برای درک برتری هاست لینوکس یا ویندوز برای وردپرس معایب زیر را هم در نظر داشته باشید.

معایب:

  • قیمت: هاست لینوکس معمولاً گران‌تر از هاست ویندوز است.
  • نیاز به آموزش: کار با لینوکس ممکن است برای مبتدیان کمی پیچیده‌تر از ویندوز باشد.

مزایا و معایب هاست ویندوز برای وردپرس

مزایا:

  • قیمت کمتر: هاست ویندوز معمولاً ارزان تر از هاست لینوکس است.
  • عدم نیاز به دانش فنی: کار کردن با سیستم‌عامل ویندوز برای مبتدیان کمی ساده‌تر از لینوکس است.
  • سازگاری: هاست ویندوز با زبان‌های برنامه نویسی ASP.NET و ASP سازگارتر است.

معایب

  • امنیت: هاست ویندوز به‌طور کلی از نظر امنیت و در برابر حملات سایبری آسیب‌پذیرتر و ضعیف‌تر از هاست لینوکس است.
  • انعطاف‌پذیری کمتر: سیستم‌عامل ویندوز بیشتر با نرم‌افزارهای مایکروسافت سازگار است و برعکس لینوکس از طیف گسترده‌ای از نرم‌افزارها و افزونه‌ها پشتیبانی نمی‌کند.

جمع‌بندی: هاست لینوکس برای سایت وردپرسی بهتر است یا هاست ویندوز؟

در مجموع اگر می‌خواهید بدانید که میان هاست لینوکس یا هاست ویندوز کدام یک برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهتر است، باید بگوییم که هاست لینوکس برای وردپرس مناسب‌تر است؛ چرا؟

چون وردپرس با استفاده از زبان برنامه‌نویسی PHP و سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی MySQL کار می‌کند و اکثر افزونه‌ها و پوسته‌های وردپرس برای سرورهای لینوکس بهینه‌سازی شده‌اند.

همچنین هاست لینوکس پایدارتر، امن‌تر و سریع‌تر است. با این حال، هاست ویندوز برای برنامه‌های وب و برنامه‌های کاربردی (اپلیکیشن‌ها) مانند ASP.NET مناسب‌تر خواهد بود. با توجه به این نکات انتخاب میان هاست لینوکس یا ویندوز برای وردپرس آسان‌تر خواهد شد.

دوره جامع و بلندمدت «تحلیلگر حرفه‌ای کسب‌وکار» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن