رپورتاژ

استراتژی های بازاریابی برای کسب و کارهای کوچک

استراتژی های بازاریابی یا Marketing strategy مجموعه ای از روش ها، تصمیمات و اقدامات برای بهبود فروش، رشد تجارت و تحقق اهداف بازاریابی است. استراتژی بازاریابی تعیین می‌کند یک سازمان چگونه می‌تواند به اهداف بازاریابی خود دست یابد، بر روی کدام بازارها و محصولات خود متمرکز شود و برای فعالیت‌های بازاریابی چه میزان هزینه  کند. پیاده‌سازی استراتژی بازاریابی در موفقیت پروژه‌ها و کمپین‌ها اهمیت به سزایی دارد. در تدوین استراتزی بازاریابی باید به دنبال افزایش نرخ بازگشت سرمایه ROI باشید و نسبت به هزینه ای که می کنید بیشترین سود را به دست بیارید.

حدود ۵۰ درصد از کسب و کارهای کوچک استراتژی بازاریابی ندارند و از همان روش های سنتی فروش استفاده می کنند و این می تواند یک فرصت برای شما باشد تا با داشتن استراتژی بازاریای نسبت به رقبا سهم بالاتری از فروش را به دست بیاورید.

اجزای استراتژی های بازاریابی

در استراتژی های بازاریابی به دنبال برنامه ریزی و پیاده سازی ایده هایی برای جذب و نگه داشت مشتریان، تبلیغات و فروش محصولات و خدمات است. فرقی نمی کند یک کسب و کار کوچک باشید یا بزرگ باید یه برنامه مشخص برنامه بازاریابی مشخص داشته باشید و از منابع مختلف برای جذب مشتریان و افز ایش استفاده کنید. به صورت خلاصه استراتژی بازاریابی شامل مراحل زیر است:

  • شناخت مخاطبان و رقبا
  • تعیین بودجه
  • هدف گذاری
  • تعیین کانال های بازاریابی
  • برنامه ریزی و اجرا
  • بررسی نتایج

 

استراتژی های بازاریابی برای کسب و کارهای کوچک کدام است؟

کسب و کارهای کوچک معمولا دارای بودجه کم و منابع محدودی هستند و همانند سازمان های بزرگ نمی توانند از روش هایی که هزینه بر است و یا نیاز به نیروی انسانی زیادی د ارد استفاده کنند اما با وجود کانال‌های بازاریابی بسیاری که امروزه در دسترس هستند، تبلیغ کسب‌وکار شما آسان‌تر و ارزان‌تر از همیشه شده است. در ادامه بهترین استراتژی برای کسب و کارهای کوچک را معرفی می کنیم.

بازاریابی محتوا

تولید و انتشار محتوای مفید و ارزشمند در رابطه با محصولات و خدمات شرکت به عنوان روشی برای جذب مشتریان استفاده می شود. این استراتژی بازاریابی شامل تولید محتوای وبلاگ، ویدیو، پست ها در شبکه های اجتماعی و غیره می باشد. بازاریابی محتوا هر چند زمانبر است و در راز مدت کمک می کند متمایز باشید، مانند سایت های مثل دیجی کالا که بسیاری از کاربران برای به دست آوردن اطلاعات در محصولات به آن سر می زنند .

ساخت وب سایت

تقریباً ۹۷٪ از مردم قبل از تصمیم گیری در مورد مشاغل محلی به صورت آنلاین تحقیق می کنند. امروزه تقریبا تمام کسب و کارها نیاز به سایت دارند با ساخت یک سایت کسب و کار شما ۲۴ ساعته می شود و مشتریان شما بدون محدودیت زمانی و مکانی به شما دسترسی خواهند داشت . وب سایت ابزار بازاریابی قدرتمند است که خودتان مالک آن هستید و می توانید از آن برای تبلیغ محصولات یا خدمات خود، اجرای کمپین های تبلیغاتی و دستیابی به مخاطبان گسترده تر از طریق سرچ در گوگل به دست آورید. امروزه با سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس به سرعت می توانید سایتتان را راه اندازی کنید  به صورت خلاصه در ۴ گام زیر سایتتان را راه اندازی کنید:

  • خرید هاست و دامین: برای سایتتان یک آدرس و یک هاست برای بارگذاری سایتتان نیاز دارید
  • انتخاب قالب: در قالب وردپرس تمام امکانات و بخش های یک سایت فروشگاهی یا شرکتی قرار گرفته و کافیست محصولات یا اطلاعات کسب و کارتان را در سایت قرار دهید.
  • نصب افزونه های مورد نیاز: برای اضافه کردن امکانات بیشتر نیاز به نصب چند افزونه وردپرس از جمله سئو، امنیت و یا افزونه های فروشگاهی دارید.

با نصب قالب وردپرس دمو کاملا درون ریزی می شود و نیاز به تنظیمات خاصی ندارید به عنوان مثال تصویر زیر یک دمو فروشگاهی است که تمام بخش های یک سایت فروشگاهی را دارد.

یک نکته را در نظر بگیرید با توجه به اینکه کاربران زیادی از طریق موبایل سرچ انجام می دهند حتما سایتتان را برای نمایش موبایل بهینه کنید تا کاربران زیادی که از طریق گوشی های تلفن همراه از سایتتان استفاده می کنند تجربه خوبی داشته باشند.

بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو

داشتن یک سایت کافی نیست مشتریان شما باید در نتایج گوگل بتوانند شما را پیدا کنند هر چه رتبه بهتری داشته باشید احتمال کلیک بر روی شما افزایش می یابد مواردی مانند تولید محتوای با کیفیت، انتخاب کلمات کلیدی که کاربران به دنبال آن هستند، سرعت بالای سایت و… به شما برای قرار گرفتن در نتایج اول گوگل کمک می کند. یکی از استراتژی کسب و کارهای کوچک سرمایه گذاری بر روی سئو سایت است و نیاز به صرف هزینه دارد. باید تلاش کنید لینک محصولات شما در نتایج اول قرار گیرد تا شانس کلیک بر روی محصولات افزایش یابد.

بازاریابی شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی پرطرفدار مانند اینستاگرام و تلگرام یک فضای رایگان برای معرفی محصولات و خدماتتان دارید و می توانید از این طریق کاربران زیادی را جذب کنید و فروشتان را افزایش دهی. در تدوین استراتژی برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ حتما بازاریابی شبکه های اجتماعی در لیست کانال های تبلیغی قرار می گیرد و فرصتی است تا با شناخت مشتریانتان محتوای متناسب با آن ها را تولید کنید تا هم برند سازی و هم جذب مشتریان را داشته باشید.

ارائه خدمات رایگان

اگر در زمینه کاری خود متخصص و صاحب اختیار هستید به مشتریانتان مشاوره رایگان ارائه دهید، مشاوره رایگان یک راه موثر برای ایجاد سرنخ های جدید و تبلیغات دهان به دهان است.  مشتریان احتمالی شما به دلیل ارزشی که در یک تماس ۳۰ دقیقه ای ارائه کرده اید، از خدمات پولی شما استقبال می کنند. در صورتی که امکان تست محصولات برای مشتریان ایجاد کنید کاربران ترغیب به خرید می شوند و یا برای مواردی مانند پکیج های آموزشی می توانید فصل های اول یا قسمتی از محتوای مورد نیاز کاربران را به صورت رایگان در اختیار آن ها قرار دهید تا کاربران ترغیب به خرید شوند.

ارسال پیامک و ایمیل

شما به روش های مختلفی مانند فرم های ثبت نام می توانید شماره موبایل و ایمیل کاربران را دریافت کنید با استفاده از شماره تلفن کاربر و ایمیل می توانید برای رویدادهای مختلف مانند کمپین های فروش، شارژ محصولات، موجود شدن محصولات ناموجود، یادآوری سبد خرید رها شدن، تبریک تولد مشتریان و… برای کاربران پیامک یا ایمیل استفاده کنید. بازاریابی ایمیلی و پیامکی هزینه کمی دارند و نسبت به این هزینه نرخ بازگشت بالایی دارند.

ارائه کد تخفیف به مشتریان

همه از گرفتن تخفیف خوشحال می شوند شما می توانید به مناسبت های مختلف، برای مشتریانی که خرید بالایی دارند، برای مشتریان وفادار و حتی برای کسانی که مدت زیادی است که از شما خرید نداشته اند کوپن تخفیف تعریف کنید و با این کار امکان بازگشت کاربران و خریدشان را افزایش دهید. همچنین می توانید کدهای تخفیف را در سایت های تخفیفی قرار دهید تا کاربرانی که به دنبال خرید با تخفیف هستند با پیدا کردن کد تخفیف به سایت شما بیایند.

استفاده از سیستم های مدیریت مشتری(CRM)

برای کسب و کارهای کوچک با توجه به کم بودن مشتریان باید تلاشتان را بکنید که علاوه بر جذب مشتریان جدید مشتریان فعلی را حفظ کنید استفاده از سیستم های مدیریت مشتری می توانید با مشتریانتان تعامل بهتری داشته باشید و از فرصت های فروش بیشتر استفاده کنید.

دوره تخصصی «مدیریت پروژه چابک (اجایل)» با اسکرام مستر ارشد اکالااطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن