هوش تجاری

پاور بی‌آی چیست و چرا باید آن را یاد بگیرید؟

اگر به دنبال شغلی در زمینه تحلیل داده هستید — یا هر شغلی که به طور منظم با داده‌ها سروکار دارید باید یادگیری پاور بی‌آی (Power BI) را در نظر داشته باشید. به‌زودی دلایل این موضوع را بررسی می‌کنیم، اما ابتدا به این سؤال پاسخ می‌دهیم: پاور بی‌آی چیست؟

 پاور بی‌آی چیست؟ 

پاور بی‌آی مجموعه‌ای از سرویس‌های نرم‌افزاری، اپلیکیشن‌ها و اتصال‌دهنده‌ها است که با همکاری یکدیگر، داده‌های پراکنده را به بینش‌های منسجم، تعاملی و بصری تبدیل می‌کنند. شما می‌توانید آن را به هر نوع منبع داده متصل کنید و تجسم‌های قدرتمندی از داده‌ها بسازید.

این پلتفرم، پیشرو در صنعت هوش تجاری (BI) و راه‌حل انتخابی بسیاری از شرکت‌ها در سراسر جهان است. در سال ۲۰۲۲، بازار هوش تجاری ۲۷.۲۴ میلیارد دلار ارزش داشت و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا سال ۲۰۳۲ به ۵۴.۹۲ میلیارد دلار برسد. تقاضا برای پاور بی‌آی بسیار بالا است و همچنان درحال‌رشد است.(۱)

راز موفقیت پاور بی‌آی چیست؟

– امن است.

– تکنولوژی‌های مختلف را در یک پلتفرم کاربردی ادغام می‌کند.

– پیاده‌سازی آن آسان است.

این عوامل باعث شده‌اند که بسیاری از شرکت‌ها از آن استفاده کنند.

مثال: فرض کنید حجم انبوهی از داده‌های رفتار مصرف‌کنندگان دارید. شما باید این داده‌ها را تحلیل کنید تا الگوهای مفید را پیدا کنید و سپس آن‌ها را در قالب یک گزارش قابل‌فهم برای تیم محصول آماده کنید تا برنامه‌ریزی بهتری برای عرضه محصولات داشته باشند. این دقیقاً همان کاری است که پاور بی‌آی برای آن طراحی شده است! به همین دلیل، اگر می‌خواهید یک تحلیلگر داده شوید، یادگیری پاور بی‌آی ضروری است.

هنوز قانع نشده‌اید؟ بیایید عمیق‌تر شویم و ۶ دلیل مهم برای یادگیری پاور بی‌آی را بررسی کنیم.

چرا باید پاور بی‌آی را یاد بگیرید؟

۱. قدرتمند است

در هسته اصلی پاور بی‌آی، سه فناوری کلیدی وجود دارد:

Power Pivot

یک فناوری مدل‌سازی داده است که به شما امکان می‌دهد مدل‌های داده ایجاد کنید، ارتباطات بین داده‌ها را تعیین کنید و محاسبات انجام دهید (مایکروسافت). با استفاده از Power Pivot می‌توانید با مجموعه‌داده‌های بزرگ کار کنید، روابط بسازید و محاسبات را در یک محیط واحد انجام دهید.

حتما بخوانید:  مدل‌سازی داده چیست؟

Power Query 

پاور کوئری، فناوری اتصال و آماده‌سازی داده مایکروسافت است. این ابزار به شما امکان می‌دهد تا به صدها منبع داده مختلف، از فایل‌های CSV گرفته تا پایگاه‌داده‌های SQL، متصل شوید و داده‌ها را متناسب با نیازهای خود پالایش و تنظیم کنید.

 

– بدون نیاز به کدنویسی: برای استفاده از پاور کوئری نیازی به دانش برنامه‌نویسی ندارید.

– رابطه کاربری ساده و بصری: با یک محیط کاربرپسند طراحی شده که کار با داده‌ها را آسان می‌کند.

این ابزار به شما کمک می‌کند داده‌های خام را پاک‌سازی، تبدیل و ادغام کنید تا برای تحلیل آماده شوند.

Power View 

پاور ویو به شما امکان می‌دهد تا داده‌های خود را به‌صورت بصری شکل داده و بررسی کنید. این یک فناوری بسیار قدرتمند تجسم داده است که به شما اجازه می‌دهد نمودارها، گراف‌ها، نقشه‌ها و انواع دیگر نمایش‌های داده‌ای را ایجاد کنید تا گزارش‌ها و داشبوردهای تعاملی و آسان‌فهم بسازید. شما می‌توانید از آن در Excel، SharePoint، SQL Server و Power BI استفاده کنید.

قدرت ترکیبی این سه فناوری

ترکیب این سه فناوری (Power Pivot، Power Query و Power View) باعث شده پاور بی‌آی به یک راه‌حل همه‌کاره برای بسیاری از وظایف تحلیل داده تبدیل شود، زیرا:

– می‌تواند داده‌ها را تقریباً از هر منبعی که شرکت شما استفاده می‌کند، دریافت کند.

– به شما امکان می‌دهد پاک‌سازی، سازماندهی، تبدیل و محاسبات اضافی روی داده‌ها را انجام دهید.

– سپس همه چیز را با سادگیِ کشیدن و رهاکردن (Drag-and-Drop) به نمودارها و سایر نمایش‌های بصری تبدیل می‌کند.

و همه این کارها را حتی روی مجموعه‌داده‌های بسیار بزرگ (صدها هزار ردیف یا حتی بیشتر) نیز می‌تواند انجام دهد!

۲. یک مهارت پرتقاضا است

تعداد زیادی موقعیت شغلی در حال حاضر به دنبال متخصصان پاور بی‌آی هستند. می‌توانید این را به‌راحتی تأیید کنید: کافی است در سایت‌های کاریابی مثل LinkedIn Jobs عبارت “Power BI” را جستجو کنید.

دلیل این امر، قدرت بالا و یکپارچگی بی‌نظیر پاور بی‌آی با سایر ابزارهای حرفه‌ای مایکروسافت است که هزاران شرکت از آن‌ها استفاده می‌کنند. هر سازمانی که بخواهد داده‌های خود را بهتر درک کند، پاور بی‌آی یک انتخاب منطقی است و این روزها، تقریباً همه شرکت‌ها به چنین تحلیلی نیاز دارند.

اضافه‌کردن مهارت‌های پاور بی‌آی و پروژه‌های مرتبط به رزومه شما به کارفرمایان نشان می‌دهد که:

– شما مهارت‌های تحلیل داده مورد نیاز آن‌ها را دارید.

– با ابزاری کار می‌کنید که به‌خوبی با سایر نرم‌افزارها و پایگاه‌داده‌های رایج یکپارچه می‌شود.

۳. می‌تواند به شما کمک کند شغل جدیدی را شروع کنید

همان‌طور که گفتیم، پاور بی‌آی یک مهارت کلیدی برای تحلیلگران داده است. باتوجه‌به مسیر یادگیری آن، این ابزار راهی عالی برای ورود به صنعت تحلیل داده است. اما چون بسیار قدرتمند است و می‌تواند پیچیدگی‌های زیادی را مدیریت کند، صرفاً یک ابزار مبتدی‌پسند نیست. کارفرمایان می‌دانند که تحلیلگران مسلط به پاور بی‌آی می‌توانند حتی وظایف پیشرفته تحلیل داده را نیز انجام دهند.

همچنین بسیاری از کارفرمایان به دنبال تحلیلگرانی بامهارت پاور بی‌آی هستند، زیرا از قبل در مایکروسافت سرمایه‌گذاری کرده‌اند و هیچ ابزار دیگری به‌اندازه پاور بی‌آی با این محیط یکپارچه عمل نمی‌کند. حتی اگر مهارت‌های برنامه‌نویسی پیشرفته داشته باشید، ممکن است کارفرمایان بیشتر به مهارت پاور بی‌آی شما علاقه نشان دهند، زیرا می‌دانند که با آن می‌توانید گزارش‌ها، داشبوردها و اپلیکیشن‌هایی بسازید که برای همه افراد شرکت قابل‌درک باشد.

علاوه بر این، پاور بی‌آی در بسیاری از مسیرهای شغلی دیگر نیز یک مهارت ارزشمند است. اگر آگهی‌های شغلی که به پاور بی‌آی اشاره می‌کنند را بررسی کنید، عناوینی مانند “کارشناس پاور بی‌آی” را می‌بینید، اما همچنین عناوینی مثل:

– متخصص بازاریابی

– مدیر پروژه

– تحلیلگر تجربه مشتری

– مدیر سیستم‌ها

– توسعه‌دهنده هوش تجاری (BI Developer)

– تحلیلگر بیوانفورماتیک

– تحلیلگر عملکرد

… و بسیاری دیگر!

دلیلش این است که امروزه کار با داده و درک آن در بسیاری از مشاغل نقش کلیدی دارد. حتی اگر نمی‌خواهید یک تحلیلگر داده تمام‌وقت باشید، نشان‌دادن این که می‌توانید داده‌های مرتبط با حوزه کاری خود را تحلیل و بصری‌سازی کنید، می‌تواند شما را از رقبا متمایز کند.

۴. بصری‌سازی داده را آسان می‌کند

در یک محیط کسب‌وکار، تحلیل داده شما تنها زمانی ارزشمند است که به‌اندازه کافی قابل‌درک باشد تا بر تصمیم‌گیری‌ها تأثیر بگذارد و ازآنجاکه انسان‌ها در استخراج الگوها از صفحات گسترده با هزاران یا میلیون‌ها ردیف چندان خوب نیستند، این معمولاً به معنای بصری‌سازی داده است.

درحالی‌که روش‌های زیادی برای بصری‌سازی داده وجود دارد، هیچ‌کدام به‌سادگی رابط کشیدن و رهاکردن (Drag-and-Drop) پاور بی‌آی نیستند. وقتی داده‌های شما تمیز و آماده تحلیل هستند، می‌توانید از پاور بی‌آی برای ایجاد تجسم‌های زیبا و تعاملی استفاده کنید که در چند ثانیه بینش‌های معنادار را آشکار می‌کنند.

البته ابزارهای دیگر مانند Excel نیز می‌توانند نمودار ایجاد کنند، اما هیچ‌کدام به‌سرعت و سادگی پاور بی‌آی نیستند—به‌خصوص وقتی اصول اولیه آن را یاد بگیرید.

۵. می‌تواند با داده‌های حجیم (Big Data) کار کند

اگر تابه‌حال سعی کرده‌اید یک صفحه گسترده با صدها هزار ردیف را در Excel باز کنید و روی آن محاسبات انجام دهید، احتمالاً می‌دانید که باوجود مفیدبودن، اکسل برای کار با داده‌های حجیم طراحی نشده است.

اما پاور بی‌آی برای این کار ساخته شده است!

– می‌تواند مجموعه‌داده‌های تا ۱۰ گیگابایت را آپلود کند.

– با تنظیمات مناسب، حتی می‌تواند با داده‌های بزرگ‌تر نیز کار کند.

اگر می‌خواهید با داده‌های حجیم کار کنید؛ اما ترجیح می‌دهید به‌جای کدنویسی از یک رابط گرافیکی استفاده کنید، پاور بی‌آی بدون شک یکی از بهترین ابزارها برای این کار است.

۶. لذت‌بخش است!

البته این موضوع ذهنی است، اما کار با پاور بی‌آی رضایت‌بخش است.

– پاک‌سازی داده‌ها سریع و شهودی است.

– وقتی داده‌ها برای بصری‌سازی آماده شدند، کشیدن و رهاکردن داده‌ها در انواع نمودارها و کشف الگوهای جدید سرگرم‌کننده است.

– ازآنجاکه این ابزار برای ساخت ارائه‌ها و داشبوردها نیز طراحی شده، زیبا کردن نمودارها لذت خاصی دارد.

– ابزارهای داخلی به‌اشتراک‌گذاری گزارش‌ها و داشبوردها (حتی نسخه‌های موبایلی) به شما امکان می‌دهد دستاوردهای خود را به هر کسی که علاقه‌مند است نشان دهید.

چه کسی می‌تواند پاور بی‌آی را یاد بگیرد؟

پاسخ ساده است: هرکسی!

– هیچ پیش‌نیازی ندارد و هر فردی با هر سطح دانشی می‌تواند آن را یاد بگیرد.

– پاور بی‌آی بسیار قدرتمند است، اما یادگیری آن آسان است.

– اگر آشنایی اولیه با اکسل داشته باشید، یادگیری پاور بی‌آی برایتان بسیار راحت‌تر خواهد بود.

در واقع، در برخی موارد، پاور بی‌آی حتی از اکسل هم ساده‌تر است! مثلاً وقتی به آن مسلط شوید، ایجاد تجسم‌های پیچیده در پاور بی‌آی آسان‌تر و سریع‌تر از اکسل خواهد بود.

ما به عنوان مربیان فناوری معتقدیم که هرکسی می‌تواند کدنویسی یاد بگیرد، و یادگیری زبان‌هایی مثل Python دنیای بی‌حدومرزی از امکانات تحلیل داده را باز می‌کند. اما نمی‌توان انکار کرد که با رابط کاربری بصری و سیستم کشیدن و رهاکردن، پاور بی‌آی برای افرادی که تجربه برنامه‌نویسی ندارند، زمان کمتری برای یادگیری نیاز دارد.

(و اگر تجربه برنامه‌نویسی دارید، پاور بی‌آی حتی می‌تواند کدهای Python را نیز ادغام کند و امکان تحلیل‌های پیشرفته‌تر را فراهم کند!)

چگونه پاور بی‌آی را یاد بگیریم؟

منابع زیادی به‌صورت آنلاین برای یادگیری پاور بی‌آی وجود دارد. یک دوره کاربردی هوش تجاری با پاور بی‌آی نیز از نیمه اول سال ۱۴۰۴ برگزار می‌شود که می‌توانید اطلاعات آن را در لینک زیر ببینید:

دوره هوش تجاری با Power BI

نکته دیگر نشان‌دادن ارزش شما به کارفرمایان است و جالب است بدانید که پروژه‌های منتخب شرکت‌کنندگان این دوره در سایت کاروکسب قرار می‌گیرد و می‌تواند یک رزومه برای شما باشد یا اینکه می‌توانید یک نمونه کار از پروژه‌های پاور بی‌آی خود تهیه کنید و به پیوست رزومه خود برای کارفرمایان ارسال نمایید.

نتیجه‌گیری

پاور بی‌آی، محصول مایکروسافت، مجموعه‌ای از سرویس‌های نرم‌افزاری، اپلیکیشن‌ها و اتصال‌دهنده‌ها است که به شما کمک می‌کند داده‌های خام خود را به گزارش‌ها و داشبوردهای جذاب و تعاملی تبدیل کنید. کسب‌وکارها از پاور بی‌آی برای تحلیل داده‌های شرکت و تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه استفاده می‌کنند.

در نهایت، دلایل زیادی برای یادگیری پاور بی‌آی وجود دارد. اگر علاقه‌مند هستید، می‌توانید دوره‌ هوش تجاری با پاور بی‌آی ما را بررسی کنید و یادگیری را امروز شروع کنید!

برای دیدن اطلاعات تکمیلی و سرفصل‌های دوره اینجا کلیک کنید!

(۱) منبع: https://www.precedenceresearch.com

مترجم: دنیا مرادی

کارشناس و تحلیلگر داده – کاروکسب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره متخصص حرفه‌ای مدیریت فرایند از اردیبهشت 1404مشاهده اطلاعات دوره
بستن