استراتژیمدیریت منابع انسانی

۱۱ استراتژی منابع انسانی برای بهبود تجربه کارمندان

اگر کسب و کاری دارید، اهمیت تجربه مشتری را درک می‌کنید. مطمئنا، مشتریان شما هستند که کسب و کار شما را پیش می‌برند. اما چه کسی این مشتریان را به سمت کسب و کار شما سوق می‌دهد؟

شرکت‌ها اغلب مهمترین دارایی خود، “کارمندان” خود را فراموش می‌کنند. همانطور که سر ریچارد برانسون به درستی گفته:

“مشتری‌ها حرف اول را نمی‌زنند. کارمندان حرف اول را می‌زنند. اگر از کارمندان خود مراقبت کنید، آنها نیز از مشتریان مراقبت خواهند کرد”.

بنابراین، تجربه رضایت بخش مشتری با ارائه یک تجربه معنادار کارمند (Employee Experience) آغاز می‌شود. به عبارت دیگر، اولین قدم برای جلب رضایت مشتری، رضایت کارکنان است.

منظور از تجربه کارمند چیست؟

تجربه کارمند (EX) انباشت هر رویداد و مرحله از سفر یک کارمند در یک شرکت است. این کار از همان زمانی که کارمندی به شرکت شما مراجعه می‌کند، آغاز می‌شود و تا مصاحبه خروج وی ادامه دارد. این مهم در واقع شامل کل سفری است که یک کارمند هنگام ارتباط با یک سازمان انجام می‌دهد.

تجربه کارمند شامل همه چیزهایی است که یک کارمند هنگام کار احساس کرده، مشاهده و از آن عبور می‌‌کند. منابع انسانی (HR) به عنوان چراغ راهنما در این سفر عمل خواهد کرد. مشارکت آنها یا می‌تواند زمینه‌ساز یک تجربه تحقق‌آمیز باشد و یا همه چیز را از خط اصلی خارج کند.

اهمیت تجربه کارمند

تعریف کار در طول سال‌ها تکامل یافته است. این مورد مهم دیگر مربوط به مشاغل سنتی و محدود به یک میز با  ۹-۵ نفر کارمند نیست. افراد دیگر فقط به خاطر درآمد، کار نمی‌کنند.

کارمندان عصر جدید فقط کارهایی را انجام می‌دهند که معنی‌دار باشد. کار اکنون باید به یک هدف برسد. باید با ارزش‌ها و اعتقادات یک کارمند همسو شود. بنابراین، مهم است که یک تجربه مفید را به کارمندان خود ارائه دهید.

۸۰ درصد از منابع انسانی و رهبران کسب و کار در نظرسنجی روند سرمایه انسانی Deloitte 2017 گفتند که تجربه کارمندان برای آنها “مهم” یا “بسیار مهم” است.

توجه داشته باشید که:

تجربه خوب کارمند تأثیر مستقیم و مثبتی بر روی بهره‌وری و سطح تعامل کارمند دارد. وقتی کارمندان هر روز یک تجربه جذاب در کار داشته باشند، این اتفاق در فعالیت آنها منعکس می‌شود. آنها انگیزه ذاتی خود را برای کار و پیمودن مسافت بیشتر برای رسیدن به اهدافشان، احساس خواهند کرد.

به طور مشابه، اگر شرایطی وجود داشته باشد که آنها مجبور به کار هستند، و اکثر خواسته‌های آنان امکان‌پذیر نباشد، تجربه یک کارمند می‌تواند تلخ و گزنده شود. برخی از عواملی که به شدت در این امر موثرند عبارتند از: محیط فیزیکی، روابط با همکاران، تعادل بین زندگی و کار و غیره.

بنابراین، سازمان‌هائی که تلاش می‌کنند کارهای روزمره ویژه کارمندان خود را ایجاد کنند، مطمئنا احساسات عاطفی در بین کارمندان‌شان ایجاد خواهند کرد. این نوع عملکرد، وفاداری کارمندان را به سازمان افزایش خواهد داد.

۱۱ استراتژی منابع انسانی موثر برای بهبود تجربه کارمندان

جیکوب مورگان در کتاب خود با عنوان “مزیت تجربه کارمند” می‌گوید که تجربه یک کارمند تحت تأثیر سه نوع محیط قرار دارد:

  • محیط فرهنگی سازمان
  • محیط فنی
  • محیط فیزیکی

این سه محیط مهمترین بخش‌های زندگی حرفه‌ای ما را تشکیل می‌دهند. بسیار مهم است که شرکت‌ها تمرکز خود را روی ارائه یک تجربه حرفه‌ای مفید به کارمندان خود متمرکز کنند.

منابع انسانی می‌تواند با آینده‌نگری تجربه کارمندان را در مسیر درست هدایت کند. آنها باید در مورد فرایندها و ابزاری که در هر مرحله از چرخه عمر کارمند قرار دارد، اندیشیده باشند. در اینجا ۱۱ استراتژی اثبات شده وجود دارد که تیم‌های منابع انسانی می‌توانند برای ارائه یک تجربه ارزشمند به کارمندان خود از آنها بهره‌مند شوند.

۱٫ روند درخواست آسان

تجربه کارمندان قبل از پیوستن رسمی یک کارمند به شرکت شما، آغاز می‌شود. در واقع از همان زمان که متقاضی موقعیت هستند، برداشت آنها از شرکت شما شروع می‌شود.

با داشتن یک پروسه درخواست بدون دردسر که تعامل اولیه با شرکت شما را آسان می‌کند، شروع کنید. کارمندان هنگام جستجوی شغل، در حال حاضر بین درگاه‌های مختلف شغلی درگیر هستند. بنابراین، طراحی یک فرآیند برنامه کاربردی که درک و پیمایش آن آسان باشد، می‌تواند شما را در لیست خوب آنها قرار دهد.

۹۴ درصد از افراد جویای کار ابتدا لیست مشاغل موجود در دفترچه یادداشت خود را بررسی می‌کنند. بنابراین، شفاف سازی رابط کاربر پسند و پیام‌رسانی می‌تواند برای برند و تصویر کارفرمای شما معجزه کند. این مورد نشان می‌دهد که شما می‌خواهید به نامزدها کمک کرده و عملکرد آنها را برای پر کردن فرم‌ها راحت کنید. چنین تعدیل‌های کوچکی می‌تواند گویای فرهنگ شرکت شما باشد.

۲٫ ابزارها و فرآیندهای مصاحبه

روش‌های سنتی عملیاتی، به سرعت تحت سلطه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین قرار گرفتند. در یک کلام، محل کارها “خودکار یا اتوماسیون” می‌شوند. بهترین عملیاتی که می‌توان در آن از قدرت اتوماسیون استفاده کرد، مرحله استخدام است. وقتی داوطلب برای مصاحبه وارد می‌شود، می‌توانید یک تجربه عالی را به او ارائه دهید.

اکنون بسیاری از شرکت‌ها در طول مصاحبه‌های خود از ابزارهای عصر جدید مانند NLP، ارزیابی VR استفاده می‌کنند. این ابزارها می‌توانند مهارت‌های نرم‌افزاری داوطلبان را ارزیابی کرده، مطابق با صدا و زبان شخصیت او را پیش‌بینی کنند.

از مصاحبه‌های ویدئویی همچنین می‌توان برای مصاحبه با نامزدهای احتمالی ساکن هر نقطه از جهان استفاده کرد. انکار نمی‌شود که سازمان‌ها با نسل هزاره و کارمندان نسل  Z پر شده است. برای همگام شدن با این نسل مدرن، سریع و دارای فن‌آوری پیشرفته، کسب و کارها باید محل کار خود را متناسب با آنها طراحی کنند.

۳٫ برنامه‌های موثر آنبوردینگ (Onboarding)

بر اساس گزارشی از دیجیات در سال ۲۰۱۸، “بعید است از هر ۵ استخدام ۱ نفر، کارفرما را به یکی از دوستان یا اعضای خانواده خود پس از مراحل پردازش توصیه کند.”

همانطور که آمار فوق نشان می‌دهد، یک برنامه ضعیف در پردازنده می‌تواند بر نام تجاری کارفرمای شما تأثیر بگذارد. این زمان طلائی همان اولین تعامل رسمی استخدام جدید با شرکت شما است. بنابراین، اهمیت یافتن تجربه روان و فراموش نشدنی بسیار ضروری می‌نماید.

یک کارمند با آرزوها و انتظارات به سازمان شما می‌پیوندد. بنابراین ناامیدکننده است اگر نتوانید به آنچه در هنگام استخدام به آنها قول داده شده است، عمل نکنید.

برنامه‌های عالی آنبوردینگ:
  • به کارکنان کمک می‌کند تا با فرهنگ و ارزش‌های شرکت آشنا شوند.
  • استخدام‌های جدید فرصت شناختن همتایان و مدیران خود را خواهند داشت.
  • باعث می‌شود که کارمندان بتوانند با نسل‌های قبل از خود در حین همکاری، ارتباط برقرار کنند، در تیم‌ها کار کرده و لذت یک تجربه کاری فوق‌العاده را کسب کنند.

نتیجه سخن

یک تجربه خوب و مثبت کارمند در نهایت بر میزان ماندگاری برند شما تأثیر می‌گذارد. تجربه کارمندان بسیار فراتر از لیست مزایایی است که می‌توانید برای کارمندان خود فراهم کنید. بلکه ادغام مزایا در کنار محیط فیزیکی مناسب، ارزش‌ها و فرهنگ شرکت شما است که به آنها انگیزه کار می‌دهد. اینها عواملی هستند که باعث می‌شوند کارمندان شما بخواهند هر روز با شادی به محل کار خود بیایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره بلندمدت «متخصص حرفه‌ای هوش تجاری» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن