عمومیمشاهیر مدیریت

دیل کارنگی کیست؟ بررسی و مروری بر زندگی و آثار دیل کارنگی

دیل کارنگی (Dale Carnegie 1955 -1888) بیشتر بخاطر کار در اصول اساسی و در عین حال ضروری در برخورد موفق با کارمندان/افراد مشهور است. توصیه‌های عقل سلیم دیل کارنگی شامل انتقاد موثر، ممنوعیت شکایت یا محکوم کردن شخص دیگری، قدردانی صادقانه از دیگران و تحریک میل خاص به دیگران برای ایجاد انگیزه در آنها بود.

چنین توصیه‌هایی اساس پرفروش‌ترین کتابی است که کارنگی برای آن مشهور شده است، “چگونه می‌توان دوستان را جلب کرده و بر مردم تأثیر گذاشت” (۱۹۳۶) نگاشته شده است. در این متن، قوانین ساده کارنگی در مورد چگونگی دستیابی به موفقیت در رفتار با مردم از تجربیات خود و دیگران و همچنین با داستان‌های تاریخی درباره افرادی مانند روزولت و لینکلن نشان داده شده است.

اگرچه او عمدتا به دلیل این کتاب خاص شناخته می‌شود، اما موقعیت مهم و فعالیت‌های اصلی کارنگی با آموزش افراد برای سخنرانی و نوشتن کتاب‌های مختلف دیگر آغاز شد. او برخی از اولین کتاب‌های راهنمای خودسازی را نوشته است و امروزه نیز این کتاب‌ها محبوب هستند.

در یک کلام:

تمرکز اصلی کارنگی بر مهارت‌های بین فردی، ارتباطات موثر و تبدیل شدن به یک فروشنده موفق است.

زندگی و حرفه کارنگی

دیل کارناجی (بعدا نام خود را به کارنگی تغییر داد) در یک خانواده فقیر، کشاورزی در میسوری به دنیا آمد و از همان دوران مجبور بود از طریق تدریس در کالج، با مشکل مالی خود روبرو شود. او که به دنبال راهی برای تشخیص هویت خود بود، شروع به شرکت در مسابقات گفتاری کرد و علی رغم یک شروع متزلزل، خیلی زود در بیشتر مسابقات شرکت کرد.

با خروج از دانشگاه، او به عنوان یک فروشنده کار کرد و رمان نوشتن را نیز امتحان نمود. وی همچنین به طور موقت بازیگر شد اما سرانجام، تصمیم گرفت آموزش سخنرانی در جمع را شروع کند.

اولین دوره‌های کارنگی در سخنرانی عمومی صرفا به صورت کنفرانس برگزار می‌شد، زیرا وی در ابتدا از دریافت هرگونه حقوق محروم بود. البته این دوره‌ها به خوبی انجام شد و محبوبیت آنها باعث موفقیت بزرگ دیل کارنگی شد. اولین مجموعه نوشته‌های او، که در سال ۱۹۲۶ منتشر شد که مجموعه‌ای از مطالب یک سخنرانی عمومی با عنوان “یک دوره عملی برای مردان تاجر” بود و به شدت مورد توجه قرار گرفت.

در سال ۱۹۳۶، با همت سایمون و شوستر، فروش بیش از پنج میلیون نسخه از کتاب مهم و پر معنای کارنگی، “چگونه می‌توان دوستان خود را جلب کرد و مردم را تحت تأثیر قرار داد” صورت پذیرفت و کتاب که به عنوان یک کتاب پرفروش شناخته و بارها تجدید چاپ شد. وی به نوشتن بسیاری از کتاب‌های مشهور ادامه داد و موسسه گفتگوی موثر و روابط انسانی کارنگی را تأسیس کرد.

تفکر کلیدی کارنگی

کارنگی معتقد بود که هرگز نباید از انتقاد سوءاستفاده شود، زیرا افرادی که مورد انتقاد قرار می‌گیرند تمایل دارند با توجیه خود و پیدا کردن دلایلی محکم، در عوض فرد منتقد را محکوم کنند. به اعتقاد کارنگی، رهبران بزرگی مانند آبراهام لینکلن، تا حدی به موفقیت خود دست یافتند، زیرا هرگز دیگران را مورد انتقاد قرار ندادند.

در عوض، کارنگی تمرین خود کنترلی (self-control)، درک و بخشش را توصیه کرد. از همه مهم‌تر، وی توصیه کرد که همیشه باید سعی کنیم دیدگاه شخص مقابل را ببینیم. کارنگی برای نفوذ در افراد و دستیابی به اهداف خود، درک انگیزه فردی را ضروری می‌داند.

او معتقد است که برای هر رهبر ضروری است تا روی هنر اقناع کار کرده و از خود بپرسد: “چه چیزی باعث انگیزه فرد می‌شود تا نیروی کار ما بخواهد کاری را به درستی انجام دهد؟” کارنگی در نظر داشت که اکثر مردم فقط به خواسته‌های خودشان علاقه‌مند هستند و وقتی از آنها خواسته شود، می‌توانند به فرد درخواست کننده یاری رسانند تا موفقیت بزرگی در کسب و کار خود به دست آورد.

اهمیت انگیزه بخشیدن به افراد

کارنگی با استفاده از شواهد حکایتی کاملا انسانی، نشان می‌دهد که چگونه اهمیت و ارزش‌گذاری بر عزت‌نفس فردی، می‌تواند نتایج به مراتب بهتری نسبت به انتقاد بدست آورد. به عقیده وی، برای بیشتر افراد تمایل قلبی و داشتن انگیزه، نکته مهم و اصلی است و می‌تواند افراد را به انجام کارهای بزرگ، مانند تبدیل شدن به یکی از رهبران مهم یا ثروت مورد نظر در کسب و کار خود، ترغیب کند.

در مقیاس کوچک‌تر، ممکن است مردم بخواهند ماشین بهتری رانندگی کنند یا خانه‌ای بزرگ‌تر بخرند. بعضی اوقات حتی ممکن است افراد برای جلب توجه، معلول شوند یا دیوانه شوند تا بتوانند در دنیای رویایی خود زندگی کنند، جایی که با تخیل می‌توانند اهمیت آنچه را که می‌خواهند با تمام وجود درک کنند. در چنین حالتی تنها یک تشویق موثر و در زمان مناسب، می‌تواند آنها را به سمت هدفشان، فارق از اینکه ما آن هدف را دوست داریم یا نه، سوق دهد.

قوانین کارنگی

در کتاب “چگونه می‌توان دوستان خود را جلب کرد و مردم را تحت تأثیر قرار داد”، در پایان هر قسمت از کتاب نتیجه‌گیری از آن بخش به صورت “به طور خلاصه” وجود دارد، که در آن کارنگی پیام‌های اصلی هر بخش را از نظر رفتاری خلاصه می‌کند. چندین مورد از مهم‌ترین آن نکات به شرح زیر هستند:

شش راه برای اینکه مردم شما را دوست داشته باشند

  1. به افراد دیگر علاقه واقعی نشان دهید.
  2. خوشحال و مثبت باشید.
  3. به یاد داشته باشید که مردم عاشق شنیدن صدای شما در هنگام بیان نام آنها هستند.
  4. به صحبت‎‌های دیگران گوش دهید و مهارت‌های شنیداری خوبی را در خود رشد دهید.
  5. در مورد علایق دیگران (به جای علاقه یا تنفرات خود) صحبت کنید.
  6. به دیگران احساس صمیمانه‌ای ارائه کنید تا بدانند برایشان ارزش قائل هستید.

دوازده راه برای جلب نظر مردم در طرز تفکر شما

  1. برای به دست آوردن بهترین شرایط، از بحث و جدال بپرهیزید.
  2. همیشه به نظرات دیگران گوش فرا دهید و هرگز بر اشتباه دیگران تاکید نکنید.
  3. اگر اشتباه می‌کنید به آن اعتراف کنید.
  4. دوستی نشان دهید.
  5. جملاتی را بیان کنید که طرف مقابل با آنها موافق است.
  6. بگذارید طرف مقابل، بیشتر از شما صحبت کند.
  7. به طرف مقابل خود این احساس را بدهید که ایده عنوان شده بسیار جذاب است.
  8. دیدگاه شخص مقابل را در ذهن خود به صورت کامل ببینید.
  9. با عقاید و خواسته‌های دیگران همدلی کنید.
  10. برخی از درام‌ها را به ایده‌های خود تزریق کنید.
  11. توسل به طبیعت ذهن خودتان بهتر از تکیه بر اندیشه دیگران است.
  12. با یک چالش کار/ صحبت خود را تمام کنید.

نه روش برای تغییر مردم بدون برانگیختن کینه

  1. با تعریف و تمجید واقعی شروع کنید.
  2. به تدریج به اشتباهات دیگران توجه نشان دهید.
  3. بپذیرید که شما هم اشتباهاتی مرتکب شده‌اید و سپس درباره آنها صحبت کنید.
  4. مستقیم دستور ندهید اما مستقیم از موضوع در حال بحث، سوال بپرسید.
  5. هرگز کسی را تحقیر نکنید و بگذارید مردم غرور خود را دست نخورده حفظ کنند.
  6. در کوچک‌ترین پیشرفت از تعریف و تشویق واقعی بسیار استفاده کنید.
  7. برای حفظ شهرت به مردم اعتبار دهید.
  8. افراد را تشویق کنید. به آنها نشان دهید تصحیح وظیفه آنها آسان است.
  9. کاری را که می‌خواهید انجام دهند را در قالب “پیشنهاد” ارائه دهید و آنها را از این کار خوشحال کنید.

تبدیل شدن به یک سخنران عمومی خوب

اشاره کردیم که دیل کارنگی به دلیل راهنمایی‌های خودیاری (self-help guides) که همیشه ارائه کرده، بسیار مشهور است. او به دانش آموزانش یاد داد که چگونه به خوبی مصاحبه کنند، سخنرانی‌های ترغیب کننده‌ای برگزار کرده و روابط مثبت ایجاد کنند. وی همچنین مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی را به آنها آموزش داد.

بیشترین موفقیت او در راهنماهای خودیاری و درس‌هایی در مورد نحوه سخنرانی در جمع بود. از جمله مشاوره در مورد نحوه آماده‌سازی خویش برای سخنرانی، چگونگی ایجاد اعتماد به نفس و نحوه سخنرانی موثر. برخی از این توصیه‌ها به شرح زیر هستند:

  • برنامه‌ریزی بسیار مهم است

به گفته کارنگی ، آماده‌سازی گفتار و متن سخنرانی قبل از شروع کار و از ابتدا باید طوری انجام شود که اشتیاق بیشتری برای سخنرانی در جمع ایجاد کند. خواه هدف سخن شما مالی یا اجتماعی داشته باشید، این امر اولین قدم بوده و تفاوت موضوع، فرقی در اهمیت برنامه‌ریزی شما ندارد.

هرچه زودتر برنامه‌ریزی را شروع کنید و به دنبال موضوعی بگردید که درباره آن اطلاعات کافی دارید. در هر فرصت ممکن به سخنرانی خود بیندیشید و درباره آن تحقیق کنید. با استفاده از کتابخانه‌ها و منابع دیگر و جمع‌آوری مطالب بیشتر از آنچه لازم دارید، پیش بروید.

  • همه چیز را یاد بگیرید.

کارنگی همچنین توصیه کرد که همه چیز را کلمه به کلمه، حفظ نکنید. زیرا احتمال اینکه آن را فراموش کنید بسیار زیاد خواهد بود و همچنین تأثیر قسمت بسیاری از آن را از دست می‌دهید. در حالی که مطالب زیادی آماده کرده‌اید، نباید سعی کنید تمام آن مطالب را یکجا به مخاطب ارائه کنید.

  • شجاع باشید.

کارنگی تشخیص داد که بیشتر مردم از صحبت در جمع عصبی هستند. وی پیشنهاد کرد که اگر سعی کنید شجاعانه رفتار کرده و تظاهر نمایید که اعتماد به نفس لازم را دارید، بیشتر اوقات موفق خواهید بود. این تمرین به شما کمک می‌کند تا نسبت به خود اطمینان بیشتری داشته باشید و ایده خوبی است که تا آنجا که ممکن است سخنرانی‌های خود را تکرار کنید.

کارنگی در سخنرانی‌هایش

  • لبخند بزنید.

کارنگی توصیه کرد که این مسئله را برای سخنرانی خود از یاد نبرید. اطمینان حاصل کنید که “لبخند می‌زنید” و مطمئن شوید که کلام شما به وضوح برای مخاطبان قابل فهم است. به مخاطب احترام و علاقه نشان دهید و بگذارید جمله اول توجه او را جلب کند.

  • ارجاع دهید.

برای حمایت از ایده‌های اصلی خود از آمار یا شهادت متخصصان استفاده کنید. اما مخاطبان خود را بشناسید و اگر مخاطب شما فردی غیرفنی است، از اصطلاحات فنی استفاده نکنید. مشتاق باشید که صحبت‌های خود را با شنوندگان خود به اشتراک بگذارید.

به بیان دیگر، علاقه خود را در صحبت کردن و استفاده از احساسات خود، بدون ترس به نمایش بگذارید. در صورت امکان، موارد را بصورت بصری نشان دهید و یک واقعیت را به یک تصویر تبدیل کنید تا به مخاطب شما کمک کند تا حرف شما را راحت‌تر بفهمد و از موارد خاص و موارد مشخص برای درک بهتر، استفاده کند.

  • کلمات مهم را جدا کنید.

کلمات مهم را با فشار و تاکید ادا کنید و از هرگونه اصطلاحات پیچیده یا بریده بریده سخن گفتن، خودداری نمائید. هنگامی که صحبت‌های شما شروع شد، ممکن است در صورت لزوم بیشتر احساس شوخ طبعی کنید، اما مراقب باشید که از اصل موضوع جدا نشوید.

حتما بخوانید:  مشاوره ITIL

در اصل، صحبت شما باید به شکل بسته‌شده مشخص باشد. آنچه را که گفته‌اید خلاصه کنید، سپس از یک نقطه اوج نهایی یا بسته به نوعی مناسب در متن استفاده کنید، به عنوان مثال:

_ از مخاطبین درخواست اقدام/ عمل به کار خاصی را نمائید.

_ به مخاطبان دوستانه حرف بزنید.

_ صحبت خود را با خنده‌های بلند تمام کنید.

_ یک بیت شعر مناسب یا یک نقل قول به حرف‌هایتان اضافه کنید.

آخرین توصیه‌ها

_ به یاد داشته باشید که بسیاری از سخنرانان مشهور در ابتدا از صحبت در جمع وحشت داشتند و میزان مشخصی از ترس صحنه مفید است.

_ ذهن خود را برای موفقیت تربیت کرده و از هر فرصتی برای تمرین استفاده کنید.

_ با افزایش تجربه خود ترس شما کاهش می‎‌یابد. بنابراین به دنبال فرصت‌هایی برای سخنرانی در جمع باشید و خود را باور کنید.

همفکران و منتقدان کارنگی

کارنگی ادعا کرد که روش‌های او واقعا موثر است و او به چشم خود دیده که این روش زندگی بسیاری از مردم را متحول می‌کند. با این حال، برخی از نویسندگان مدیریت، مانند استوارت کراینر، عقاید کارنگی را به عنوان خرد ساده و پوشیده از پوشش کسب و کار رد کرده‌اند.

قطعا عقاید کارنگی مبتنی بر عقل سلیم است و انقلابی نیست. همه کتاب‌های خودیاری وی مبتنی بر زمینی هستند که روی آن زندگی می‌کنم و اصول اولیه را به سادگی نشان می‌دهند. علی رغم این سادگی، کارنگی حقایق کلی بسیاری را بیان کرده است که مردم آن را تصدیق می‌کنند و منتقدان او هر چه بگویند، کتاب‌هایی که او نوشت تأثیرگذار بودند و هنوز هم محبوب هستند و به طور منظم به روز می‌شوند.

کتاب اصلی او، “چگونه دوستان خود را جلب کنیم و مردم را تحت تأثیر قرار دهیم” بیش از بیست میلیون نسخه در سراسر جهان فروخته است. با به روزرسانی در سال ۲۰۱۱، تحت عنوان “چگونه می‌توان دوستان خود را به دست آورد و بر افراد در عصر دیجیتال تأثیر گذاشت”، تفکر کارنگی را در پرتو رسانه‌های اجتماعی و ایمیل مارکتینگ به نمایش گذاشت.

نتیجه سخن

می‌توان تأثیر کارنگی را در برخی از ایده‌های اخیر در مورد مدیریت، به ویژه در بحث در مورد رفتار با مشتریان و رویکردهای توسعه مهارت‌های بین فردی مشاهده کرد. تمرکز وی بر موضوعاتی از قبیل، درک و ایجاد انگیزه، ارتباط موثر، اهمیت ارتباط با دیگران و جلب اعتماد مردم، ایده‌هایی هستند که امروزه مورد توجه بسیاری از متفکرین قرار گرفته‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره بلندمدت «متخصص حرفه‌ای هوش تجاری» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن