عمومی
گوگل ترندز (Google Trends) چیست؟ مزایا و نحوه استفاده
آیا کسی را میشناسید که هرگز از گوگل استفاده نکرده باشد؟ به احتمال خیلی زیاد پاسخ شما منفی است. گوگل به بخشی از زندگی روزمره مردم تبدیل شده، زیرا تقریبا همه از آن به نحوی استفاده میکنند. این موتور جستجوی پیشرو، محبوبترین موتور در جهان است که بیش از ۱/۵ میلیارد کاربر در سراسر جهان دارد. در واقع، گوگل به طور متوسط حدود ۴۰۰۰۰ جستجو در ثانیه را پردازش میکند.
این مسئله ثابت میکند که گوگل واقعا در کارهای روزانه و زندگی آنلاین مردم، تبدیل به یک عضو ثابت شده است. با این حال، به همان اندازه جالب است که بدانید مجموعه دادههای گوگل (که حاصل از جستجوی مردم هستند)، اجازه میدهد تا دیگر کاربران با مشاهده برخی از دادههای بسیار مفید و جالب، در امور مربوط به بازاریابی و تحقیقات خود از آنها استفاده لازم را داشته باشند. منظور ما، ابزار گوگل ترندز (Google Trends) است.
گوگل ترندز (Google Trends) چیست؟
گوگل ترندز یک ابزار آنلاین است که به کاربران کمک میکند تا تجسم و کشف روند رفتاری مربوط به جستجوی مردم در گوگل، Google News، Google Images، Google Shopping و Youtube را بررسی کنند. این ابزار بسیار مفید در بررسی موفقیت استراتژی SEO شرکت مهم خواهد بود. این ابزار نهتنها به کاربران اجازه میدهد تا ببینند چه موضوعات و پرسشهایی بین مردم محبوب بودهاند، بلکه دسترسی به دادههایی خاص را که در طول یک دوره زمانی مشخص شدهاند، به شما میدهد.
شما میتوانید برخی از دادهها را فیلتر کنید. سپس دادهها میتوانند توسط گوگل تجسم شوند. این ابزار با تولید یک ترند گراف (Trend Graph) از موضوع جستجو در طول زمان انتخابشده، به شما اجازه میدهد تا به طور مؤثر تجزیهوتحلیل نتایج را در اختیار داشته باشید. نمودار شاخص جستجو را میتوان برای تجسم پرسشهای تا ۵ جستجوی مختلف در همان زمان استفاده کرد که شما را قادر به انجام تجزیهوتحلیل و تحقیقات مقایسهای میکند.
گوگل ترندز چگونه کار میکند؟
گوگل ترندز که در سال ۲۰۰۶ راهاندازی شد، به شما امکان میدهد دادههای مربوط به ترند وب را از سال ۲۰۰۴ دنبال کنید. این طیف وسیع از تاریخهای موجود برای گوگل ترندز، آن را به ابزاری مفید برای مشاهده دقیق چگونگی پیشرفت ترندها، بهویژه در عصر اینترنت تبدیل میکند.
بیایید با اصول اولیهای که باید در مورد این ابزار بدانید شروع کنیم:
اعداد در گوگل ترندز به چه معنا هستند؟
هنگامی که شروع به استفاده از گوگل ترندز برای جستجوی روندها میکنید، اولین چیزی که متوجه میشوید این است که گوگل ترندز به جای حجم جستجو، از مقیاس نمره ۰ تا ۱۰۰ استفاده میکند.
جهت یافتن حجم جستجو برای عبارات جستجوی مورد نظر خود، باید از ابزارهای کلمه کلیدی استفاده کنید: برای مثال، میتوانید از Keyword Planner یا Google Ads برای تأیید حجم جستجوی عبارتهای جستجوی مورد نظر خود استفاده نمایید.
امتیاز ۱ به معنای پایینترین نقطه محبوبیت نسبی عبارتهای جستجو و ۱۰۰ به معنای بالاترین نقطه محبوبیت نسبی است. نمره ۰ به شما میگوید که دادههای کافی برای یک عبارت جستجو وجود ندارد.
در حالی که حجم جستجو ممکن است بر محبوبیت نسبی تأثیر بگذارد، آنها یک چیز نیستند.
مزیت سیستم امتیازدهی نسبی این است که شما را قادر میسازد تا بسیاری از گرایشهای مختلف، حتی گرایشهای نامرتبط را برای مقایسه جستجو کنید.
این امتیازات به شما امکان میدهند ترکیبهای غیرمعمول را به دلخواه مقایسه کنید، که تجزیه و تحلیل برای سؤالات دقیق را ممکن میسازد و راه را برای تجزیه و تحلیل خلاقانه باز میگذارد.
دادههای گوگل ترندز از کجا میآیند؟
دادههای گوگل ترندز از پنج منبع مختلف گوگل میآیند:
- Web Search
- Image Search
- News Search
- Google Shopping
- YouTube Search
نحوه استفاده از گوگل ترندز
اجازه دهید با وارد کردن یک موضوع یا پرسوجو به نوار جستجو شروع کنیم. پس از وارد شدن به موضوع مورد نظر خود، چهار گزینه ارائه خواهد شد که به شما این امکان را میدهند که بررسی بیشتری داشته و به طور کامل نتایج را بازبینی کنید. چهار گزینه اصلی عبارتاند از:
- لوکیشن: امکانات مربوط به سطح جهانی یا سطح شهر
- بازه زمانی: گزینهها از سال ۲۰۰۴، تا ساعت گذشته
- دستهبندی: گزینهها شامل هنر و سرگرمی، ورزش و غیره
- نوع جستجو: جستجوی Images، جستجوی News، Google Shopping و جستجوی یوتیوب
تفسیر گوگل ترندز
هنگام تجزیهوتحلیل شاخص حجم جستجو در گوگل ترندز، چند چیز مهم وجود دارد که باید در ذهن داشته باشید. نکته اول ترند گراف است که به نظر میرسد پس از نگاه کردن به موضوع خاص یا پرسوجوی ما، تعداد واقعی حجم جستجو را نشان نمیدهد، بلکه یک شاخص از ۰ تا ۱۰۰ دارد. اعداد نشاندهنده علاقه جستجو نسبت به بالاترین نقطه در نمودار برای منطقه انتخابشده و زمان هستند. ارزش ۱۰۰ محبوبیت این اصطلاح را نشان میدهد. در حالی که ارزش ۵۰ به این معنی است که این اصطلاح نیمهمحبوب میباشد. نمرات ۰ به این معنی هستند که مقدار کافی داده برای مدت انتخابی در دسترس نیست. به تصویر زیر دقت کنید.
همانطور که میبینید، ما GDPR را جستوجو کردیم تا متوجه شویم که چگونه در ۱۲ ماه گذشته بررسی شده است. جستجو به طور خاص بر روی هلند و تمام جستجوهای گوگل متمرکز میباشد. همچنین جالب است که جستجوهای مربوط به این موضوع از ماه ژوئن سال ۲۰۱۸ بیشتر شده است.
به منظور تجسم یک نمونه تحقیقاتی تطبیقی، ما تصمیم گرفتیم چیزی را مقایسه کنیم که مردم آن را بیشتر دوست داشته باشند. مردم خوردن غذا در زمستان به عنوان یک میان وعده را معمولا بیشتر از تابستان دوست دارند. جستوجوی ما این بود: “Soup vs Ice cream”.
نتایج ثابت میکند که مردم بیشتر به دنبال دستورالعملهای بستنی، برندها، تصاویر و غیره هستند. در زمستان، با کاهش این گراف روبهرو هستیم. در حالی که برعکس، جستجوهای اطلاعات سوپ در تابستان کاهش مییابد.
مثالی دیگر
اجازه دهید از لباس ورزشی برای مثال استفاده کنیم. گوگل ترندز بر اساس منطقهای که انتخاب کردیم و زمان آن، علاقه به محصول را در طول زمان محاسبه میکند. این که چگونه نتایج را با مقداری بین ۰ تا ۱۰۰ نشان میدهد، خیرهکننده است. توجه داشته باشید که گوگل ترندز شامل یک دکمه راهنما است که نتایج نمودار را بیشتر توضیح میدهد.
همچنین، داشبورد دارای گزینههای گستردهای است که به ما کمک میکند تا نتایج خود را تنظیم کنیم. به عنوان مثال، میخواهیم بدانیم که چگونه یک لباس ورزشی در یک کشور خاص محبوبیت به دست آورده است. دستیابی به روندها بسیار آسان میباشد زیرا گوگل توانایی واکشی دادهها را بر اساس مرزهای جغرافیایی ثابت، در خود دارد. در ادامه این امر، ما میتوانیم محدوده زمانی را به سادگی تنظیم کنیم. ما قادر به دسترسی به تمام ترندهای ۲۴ ساعت گذشته یا حتی ۵ سال گذشته هستیم.
گوگل ترندز به ما اجازه میدهد این دادهها را در یک فایل CSV بارگیری کرده و به ابزارهای تجزیهوتحلیل شخص ثالث صادر کنیم. این دادهها با برنامههایی مانند Microsoft Excel و Google Sheets نیز سازگار هستند. ما میتوانیم اطلاعات را در سایتها و یا رسانههای اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، لینکدین و توییتر به اشتراک بگذاریم.
مزایای گوگل ترندز
گوگل ترندز به یک ابزار مهم برای بسیاری از کسبوکارها در سراسر جهان تبدیل شده است. اکنون بیایید درباره برخی از مزایا و فرصتهایی که گوگل ترندز به تبلیغکنندگان و بازاریابان ارائه میدهد، صحبت کنیم.
۱- شناسایی آخرین ترندها
صفحه اصلی گوگل ترندز شامل طیف وسیعی از اطلاعات مختلف از کشورهای مختلف است. در میان این اطلاعات، بینشهای برجسته در بالای صفحه و داستانهای ترند زیر آن قرار خواهند گرفت. این اطلاعات میتوانند مفید باشد زیرا چنین موضوعات مهمی را میتوان با بازاریابان به منظور ایجاد محتوا و شکل دادن به استراتژیهای مهم، به اشتراک گذاشت.
۲- نظارت بر عملکرد بازاریابی
روشهای مختلفی وجود دارد که از طریق آن کسبوکارها میتوانند بازاریابی و عملکرد برند خود را کنترل و اندازهگیری کنند. یکی از آنها ابزار گوگل ترندز است. این ابزار میتواند به شما کمک کند تا میزان فعالیت یا علاقه مشتریان را نسبت به محصول یا برندتان ببینید.
شاخص حجم جستجو همچنین میتواند به شما کمک کند تا بفهمید که در چه دورههایی از نام برند یا محصول شما بیشتر استفاده شده است. این مسئله به شما امکان میدهد اوج محبوبیت و زمان تعامل افراد با محصول یا برند خود را مشاهده کنید. البته نتایج ممکن است گاهی اوقات کمی گیجکننده باشند. زیرا ممکن است از برند شما برای تحقیقات دیگر نیز استفاده شود؛ بنابراین، ارزش آن را دارد که قبل از کشف و اندازهگیری محبوبیت خودتان، نتایج جستجوی گوگل را هنگام تایپ برند خود و محصول یا خدماتی که ارائه میدهید، بررسی کنید.
۳- شناسایی موارد مورد علاقه مردم
همانطور که قبلا نیز ذکر شد، میتوان دید که چه کشورها یا مناطقی علاقه شدیدی نسبت به کلمه کلیدی مورد تحقیق شما دارند. این اطلاعات ارزشمند میتواند در راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی مؤثر به شما کمک کند. در عین حال به تشخیص مخاطبان خاص شما نیز کمک میکند. همانطور که ممکن است یک موضوع خاص در یک کشور به هیچ وجه مورد پسند واقع نشود، همین موضوع میتواند در کشور دیگری به شدت رواج داشته باشد.
۴- انتخاب بهترین کلمات کلیدی
برای افزایش بازدید وبسایت شما، یک استراتژی جامع SEO لازم است. با کمک گوگل ترندز، راحتتر میتوانید بفهمید که چه کلمات خاصی به طور مکرر مورد جستجو قرار میگیرند، در حالی که میتوانید کلمات کلیدی را امتحان کنید و موفقیت بالقوه آنها را بسنجید.
۵- بررسی رقبا
روش دیگری که میتوان از این ابزار استفاده کرد، تجزیهوتحلیل عملکرد رقبا است. اگرچه عمیقترین نوع تجزیهوتحلیل رقبا در دسترس نیست، اما با این وجود تصویر خوبی از اینکه هر چند وقت یکبار محصول، برند یا خدمات آنها در موتورهای جستجوگر گوگل سرچ میشود، به شما ارائه خواهد شد.
عملکرد اصلی گوگل ترندز
همانطور که اشاره کردیم، گوگل ترندز یک وبسایت پویا است که محبوبترین کلمات کلیدی جستجو شده را بررسی و رتبهبندی میکند. معمولا موتور جستجوی گوگل با استفاده از چندین پارامتر دادهها را فیلتر میکند. در نگاه اول، گوگل نتایج را با بررسی دقیق کلمات کلیدی و عباراتی که در نوار جستجوی گوگل تایپ میکنید، نشان میدهد.
از همه مهمتر، گوگل ترندز به طور خودکار تمام درخواستهای جستجوی محبوب را بهروز میکند. این اطلاعات میتوانند در زمان واقعی و بر اساس مناطق مختلف باشند. این مسئله به ما اجازه میدهد بدانیم چه چیزی در سراسر جهان محبوبیت دارد. خواه در ایالات متحده باشد یا حتی در استرالیا، این اطلاعات با کلیک یک دکمه برای ما ظاهر خواهند شد. گوگل ترندز دادهها را بر اساس دستهبندی مرتب میکند. مهمترین آنها عبارتاند از:
- کسبوکار
- سرگرمی
- علم و تکنولوژی
- سلامتی
- ورزشها
- برترین داستانها
این ابزار به راحتی به شما امکان میدهد اعلانهای سریع را در ایمیل خود دریافت کنید. گوگل ترندز تمام داستانها را به صورت سیستماتیک مرتب میکند. در باکس اشتراک، یک گزینه برای انتخاب برترین بهروزرسانیهای ترند جستجو روزانه وجود دارد. همچنین، به ما اجازه میدهد تمام ترندهای جستجوهای روزانه را انتخاب کرده و جدیدترین خبرهای مربوط به ۲۴ ساعت گذشته را دریافت کنیم.
گوگل ترندز ارقام دقیق در رابطه با اینکه یک کلمه کلیدی در یک بازه زمانی مشخص چند بار سرچ شده است را نیز ارائه میدهد.
نحوه تنظیم دادهها در گوگل ترندز
گوگل ترندز، راهنمای مفصلی دارد که به کاربرانش کمک میکند از طریق ویژگیهای مد نظر خود، بدون هیچگونه خطری به جستجو بپردازند. مهمترین دستور کار گوگل این است که مقایسه را آسانتر کند. تنها چیزی که باید بلد باشید، نحوه خواندن اعداد است که در بخش اول متن آن را ذکر کردیم.
گوگل ترندز دادهها را بر اساس تعداد کل جستجوها در مکانهای جغرافیایی و یک بازه زمانی خاص تقسیم میکند. یک واقعیت حیرتانگیز که باید روی آن حساب باز کرد این است که دادههای گوگل دستکاری نشده و کاملا بیطرفانه است. این ابزار هیچ فرصتی برای تعصب باقی نمیگذارد. با این وجود، گوگل ترندز به ما اجازه میدهد اطلاعات را از دو طریق، دقیق تنظیم کنیم.
- دادههای معمول در زمان واقعی
- نمونهای از جستجوهای انجام شده در ۷ روز گذشته
گوگل دادههای زمان واقعی را ارائه نمیدهد،بلکه ترند دادههای تاریخی را که قدمت آنها به سال ۲۰۰۴ بازمیگردد، دریافت میکند. علاوه بر این، گوگل ترندز برای ۳۶ ساعت گذشته قبل از جستجوی واقعی ما، نتایج جستجوی مرتبط را میدهد.
مقایسه گوگل ترندز
این یکی از باارزشترین ابزارها در گوگل ترندز است. در واقع، ویژگیهای بسیاری برای استفاده دارد که به ما امکان میدهد از طریق گزینه مناسب، بهروزرسانیهای زمان واقعی داشته باشیم تا یک کد HTML را در صفحه خود ایجاد کنیم. علاوه بر این، گوگل ترندز دارای ویژگی منحصربهفردی برای تقابل دو یا چند مورد جستجو است.
گوگل ترندز به ما نشان میدهد که چگونه یک محصول در یک بازه زمانی مشخص جذابیت بیشتری نسبت به محصول دیگر پیدا میکند. این نوع دادهها برای هر کاربری که میخواهد اقلامی را که چشمانداز فروش بالایی دارند، بفروشد، یک دارایی مهم است. این مقایسه به ما اطلاعات درستی داده و ما را به سمت جایگاه مناسبی سوق میدهد.
موضوعات مرتبط با بهروزرسانیها
این بخش بسیار جذاب و متناسب با وظیفه خود طراحی شده است. گوگل ترندز ارزیابی قاطعی از سایر عناوین کاربران به غیر از موضوع اصلی به ما میدهد. در واقع نمرهای با مقیاس نسبی به ما ارائه خواهد داد. برای استفاده بیشتر از این بخش، میتوانیم مباحث مرتبط را از بیشترین به کمترین مرتب کنیم. برای مقایسه مرتب، امتیازها با یک رنگ تیره لیست شده و برجسته میشوند.
برای بهینهسازی نتایج، گوگل ترندز شامل یک دکمه کاوش است که ما را به نمودارها هدایت میکند. آنچه شما بیشتر دوست خواهید داشت، کارایی مقایسه آن حتی برای موضوعات مرتبط است. ما قادر به مرتب کردن موارد از حالت افزایشی به حالت حداقلی خواهیم بود. گوگل ترندز این مورد را به صورت درصدی نشان میدهد.
همچنین گوگل به ما اجازه میدهد تا از این وبسایت با بازده بالا برای طبقهبندی موارد مورد علاقه بر اساس مناطق مختلف استفاده کنیم. با چنین اطلاعاتی، ما میدانیم که باید نگاهمان را به کدام مناطق معطوف کنیم. به یاد داشته باشید، هنوز هم میتوان مناطق مختلف را با هم مقایسه کرد. این مورد بلافاصله نشان میدهد که محبوبیت و مرکز توجه از کجا ناشی میشود.
نتیجه سخن
مسلماً گوگل ترندز منحصربهفردترین و آیندهنگرترین ابزاری است که میتوانید در مورد هر موضوعی در سرتاسر جهان در آن جستجو کنید. از بسیاری جهات بسیار مدبرانه و مفید است. ثابت شده که این ابزار کاربرپسند بوده و کار با آن نیز بسیار آسان است. برای کاربرانی که میخواهند موضوعاتی را در وبلاگها یا حتی کانالهای یوتیوب خود نمایش دهند، به خوبی کار میکند.