استراتژی

نحوه تدوین استراتژی رشد مناسب برای کسب و کار شما

رشد کسب و کار برای بقای آن ضروری است، اما این رشد به طور تصادفی اتفاق نمی‌افتد. داشتن برنامه برای رسیدن به اهداف رشد، ضروری می‌باشد و اینجاست که استراتژی رشد مطرح می‌شود.

جهت آشنایی با ۶ مرحله کلیدی برای تدوین استراتژی رشد مناسب کسب و کار خود، با ما در این مقاله همراه باشید.

استراتژی رشد چیست؟

استراتژی رشد، برنامه‌ای برای افزایش سهم بازار یک کسب و کار است. اگر شرکت شما به دنبال گسترش است، استراتژی رشد بازار به شما این امکان را می‌دهد که مسیر توسعه خود را با در نظر گرفتن صنعت، بازار هدف و وضعیت مالی مشخص کنید.

ماتریس آنسوف (The Ansoff Matrix) چهار استراتژی رشد کسب و کار سطح بالا را که توسط شرکت‌ها به کار گرفته می‌شود، خلاصه می‌کند.

نفوذ در بازار: در ماتریس آنسوف، استراتژی نفوذ در بازار شامل افزایش سهم در بازار موجود است. روش‌های متداول شامل کاهش قیمت یا استفاده از تکنیک‌هایی مانند بازاریابی مستقیم برای آگاهی مشتری از پیشنهادات شما می‌باشند.

توسعه بازار: استراتژی توسعه بازار ورود به بازار جدید با محصولات موجود است. یک بازار جدید می‌تواند به جغرافیای مختلف (به عنوان مثال، توسعه بین‌المللی)، بخش جدیدی از مشتریان یا یک کانال جدید برای دسترسی به مشتریان اشاره کند، مانند افزودن یک فروشگاه آنلاین برای تکمیل فروشگاه حقیقی شما.

توسعه محصول: استراتژی توسعه محصول شامل ایجاد محصولات جدید برای بازارهای موجود است. این می‌تواند به سادگی یک بستنی‌فروشی باشد که طعم جدیدی را ارائه می‌دهد، یا پیچیده باشد مانند معرفی یک خط تولید کاملا متفاوت، مثلا بستنی‌فروشی شروع به فروش ساندویچ کند.

تنوع: استراتژی رشد تنوع بیشترین ریسک شکست را دارد. ایجاد محصولات جدید برای بازارهای جدید به این معنی است که کسب و کار یک دنبال‌کننده است. در نتیجه، دانستن اینکه چگونه می‌توان موفق شد چالش‌برانگیز است، اگرچه پاداش بیشتری در این زمینه وجود دارد (مثلا اپل ما را متقاعد کرد که نیاز به تبلت داریم، یک دسته محصول کاملاً جدید برای تکمیل لپ تاپ‌ها و تلفن‌های هوشمند).

از هر استراتژی رشدی که استفاده می‌کنید، احتمالاً از برخی اصول توسعه کسب و کار استفاده خواهید کرد، زیرا هدف توسعه کل سازمان است.

تدوین استراتژی رشد مناسب در ۶ مرحله

  1. منطقه مورد نظر خود را برای رشد انتخاب کنید.
  2. تحقیقات بازار و صنعت را انجام دهید.
  3. اهداف رشد را تعیین کنید.
  4. برنامه عملی را تدوین کنید.
  5. ابزارها و الزامات رشد را تعیین کنید.
  6. برنامه را اجرا کنید.

۱- منطقه مورد نظر خود را برای رشد انتخاب کنید.

خیلی خوب است که قصد رشد دادن کسب و کار خود را دارید، اما دقیقاً می‌خواهید چه چیزی را رشد دهید؟

برنامه رشد کسب و کار باید زمینه‌های خاصی از رشد را در بر بگیرد. محورهای مشترک ابتکارات رشد استراتژیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • افزایش تعداد کارکنان
  • گسترش فضای اداری، خرده‌فروشی یا انبار فعلی
  • افزودن مکان‌ها یا شعب جدید به کسب و کار شما
  • گسترش به مناطق، مکان‌ها، شهرها یا کشورهای جدید
  • افزودن محصولات یا خدمات جدید
  • گسترش مکان‌های خرید (به عنوان مثال فروش در فروشگاه‌های جدید یا راه‌اندازی فروشگاه آنلاین)
  • رشد درآمد یا سود
  • رشد پایگاه مشتری یا میزان جذب مشتری

این امکان وجود دارد که برنامه رشد شما شامل بیش از یکی از ابتکارات ذکر شده در بالا باشد، که منطقی است. به عنوان مثال، افزایش فروش واحد شما منجر به افزایش درآمد و احتمالاً مکان‌های اضافی و تعداد کارکنان برای افزایش فروش می‌شود.

جمع‌بندی

تدوین استراتژی رشد مهم است، اما اجرای آن بیشتر از این اهمیت دارد. از مراحل قابل اجرا و اندازه‌گیری نتایج در برابر مدل پیش‌بینی استفاده کنید تا مطمئن شوید که در مسیر درست حرکت کرده‌اید.

اگر اینگونه نبود، در اصلاح استراتژی تردید نکنید. با داشتن یک استراتژی رشد به خوبی توسعه یافته، می‌توانید شانس خود را برای توسعه موفقیت‌آمیز کسب و کارتان افزایش دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع و بلندمدت «تحلیلگر حرفه‌ای کسب‌وکار» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن