رپورتاژ

انواع روش‌های کاریابی و استخدام در سال ۱۴۰۱

یافتن شغل مناسب به یکی از دغدغه‌های افراد به‌خصوص جوانان تبدیل شده است. بسیاری از افراد در تکاپوی استخدام شدن در ادارات دولتی یا شرکت‌های خصوصی هستند که بیشتر آن‌ها پس از مدتی جست‌و‌جو، از یافتن شغل مورد‌نظر خود نا‌امید می‌شوند. با گذشت زمان و با توجه به تخصصی‌شدن امور و نیاز صاحبان مشاغل به جذب افراد متخصص، مراکزی تحت‌عنوان دفاتر کاریابی ایجاد شد که وظیفه ایجاد ارتباط بین کارفرمایان و کارجویان و معرفی آن‌ها به یکدیگر را بر‌عهده داشتند. در واقع به مجموعه مراحل و فرآیند‌هایی که سازمان‌ها، کارفرمایان و افراد جویای کار طی می‌کنند، کاریابی گفته می‌شود. امروزه روش‌های متعددی برای کاریابی وجود دارد که در ادامه به معرفی و بررسی مزایا و معایب هر‌کدام از آن‌ها می‌پردازیم.

کاریابی سنتی

تا همین چند سال قبل و پیش از گسترش اینترنت، افرادی که در جست‌و‌جوی کار بودند، از روزنامه‌ها برای این امر استفاده می‌کردند. آن‌ها برای ارائه درخواست خود باید با شرکت تماس می‌گرفتند یا به‌صورت حضوری مراجعه می‌کردند. عده‌ای نیز با مراجعه به مؤسسات کاریابی و ارائه مدارک و پر‌کردن فرم‌های مختلف، در‌انتظار تماس آن‌ها می‌ماندند تا بلکه بتوانند شغل مناسبی پیدا کنند.

این فرآیند‌ها بسیار طولانی و پر‌هزینه بود و معمولا به‌دلیل عدم‌شناخت کارفرما و کارجو از یکدیگر و عدم آگاهی از شرایط کاری به نتیجه نمی‌رسید. به همین‌دلیل، این روش استخدام بسیار زمان‌بر بود و نتیجه دلخواه صاحبان مشاغل و افرادی را که به‌دنبال کار بودند، در‌بر نداشت.

کاریابی آنلاین

با گسترش روز‌افزون اینترنت و تمایل افراد به استفاده از آن، بیشتر خدمات در بستر اینترنت ارائه شدند. در این میان، کاریابی نیز به‌صورت آنلاین شروع به‌کار کرد و توانست مشکلاتی را که در روش کاریابی سنتی وجود داشت، برطرف سازد. در سال‌های اخیر مراکز کاریابی آنلاین زیادی مانند ایران‌استخدام، ای‌استخدام، جاب ویژن، جابینجا و… به‌وجود آمدند که توانستند به‌سرعت جای دفاتر کاریابی سنتی را بگیرند که می‌توان به بانی کار به‌عنوان یکی از مراکز موفق در این زمینه اشاره کرد. رشد این مراکز کاریابی آنلاین باعث شده تا نرخ بیکاری کاهش یابد و افراد زیادی از این طریق مشغول به فعالیت شوند و به رونق بازار کمک کنند.

 

بررسی تفاوت‌های بین کاریابی سنتی و آنلاین

  1. کاهش فرآیند کاریابی

در روش آنلاین، افراد از یک فیلتر عبور می‌کنند و در صورت دارا‌بودن شرایط مورد‌نیاز شرکت، دعوت به مصاحبه می‌شوند. همچنین، افراد می‌توانند ابتدا شرایط شرکت را بررسی کرده و در صورتی‌که مطابق با شرایط و خواسته‌های آن‌ها باشد، درخواست خود را ارسال می‌کنند.

  1. کاهش هزینه‌ها

یکی از مزیت‌های روش آنلاین نسبت به روش سنتی، کاهش هزینه‌های مربوط به استخدام افراد است که هم برای کارفرما و هم برای کارجو وجود دارد. هزینه رفت‌و‌آمد، هزینه انتشار آگهی و هزینه مربوط به انجام مصاحبه چند نمونه از هزینه‌هایی است که بر دوش افراد و شرکت‌ها قرار دارد.

  1. کاهش زمان

یکی از مزیت‌های بزرگ روش آنلاین، کاهش زمان فرآیند کاریابی است. کارفرمایان می‌توانند با ارسال آگهی آنلاین، در کمترین زمان ممکن نیروی مورد‌نیاز خود را استخدام کنند. همچنین، این امکان برای افراد جویای کار وجود دارد که در کمترین زمان ممکن فرصت‌های شغلی مورد‌نظر خود را پیدا کنند.

  1. محدودیت مکانی

آنلاین شدن فرآیند کاریابی باعث شده تا صاحبان کسب‌و‌کار بتوانند بدون هیچ محدودیتی افراد متخصص و مورد‌نیاز خود را از سراسر کشور جذب کنند. کارجویان نیز می‌توانند درخواست خود را به شرکتی که شرایط دلخواه آن‌ها را دارد، در هر نقطه‌ای از کشور ارسال کنند.

  1. فرصت‌های شغلی بیشتر

یکی از مشکلاتی که برای افراد جویای کار وجود دارد، کمبود فرصت‌های شغلی متناسب با تخصص آن‌ها است. کاریابی آنلاین این فرصت را فراهم کرده تا آن‌ها بتوانند شغل‌های بیشتری را جست‌و‌جو کنند و حق انتخاب بیشتری داشته باشند.

  1. پیدا کردن افراد متخصص

یکی از دغدغه‌ها و مشکلاتی که شرکت‌ها با آن مواجه هستند، یافتن افرادی است که از تخصص کافی برخوردار باشند. در روش آنلاین، شرکت‌ها می‌توانند افرادی را که مهارت‌های مورد‌نیاز آن‌ها را دارند استخدام کنند.

استخدام تضمینی

“بانی کار” یک پلتفرم آنلاین در حوزه ارائه خدمات کاریابی است که تحت‌عنوان «شرکت سه‌سوت تجارت کار» فعالیت می‌کند و امکان استخدام نیرو‌های متخصص برای کارفرمایان و ارسال درخواست‌های شغلی را برای کار‌جویان فراهم کرده است. رابط کاربری آسان، سهولت در استفاده، خدمات رایگان و ثبت‌نام سریع از‌جمله مزایایی است که در سایت این مجموعه ارائه می‌شود. همچنین، وجود دسته‌بندی‌های مختلف باعث شده تا افراد بتوانند به‌راحتی شغل مورد‌نظر خود را پیدا کنند و کارفرمایان نیز می‌توانند نیروی متخصص را متناسب با نیاز خود جذب کنند. برای دسترسی به این پلتفرم تنها کافی‌است به سایت این شرکت به آدرس www.banikar.com مراجعه و به‌راحتی شغل مورد‌نظر خود را بیابید.

دوره آموزشی «مدیریت محصول» با مدرسانی از دیجی‌کالا و اکالا ؛ با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن