ارتباطاتاستراتژی

چگونه یک استراتژی ارتباطات شرکتی موثر ایجاد کنیم؟

بروز مسائل مربوط به ارتباطات در کسب و کارها یک مشکل غیرمعمول نیست. فقط در کسب و کارهای ایالات متحده ارتباط ناکافی با کارمندان و بین آن‌ها می تواند سالانه ۴ میلیارد دلار هزینه داشته باشد. هزینه ارتباطات ضعیف ممکن است زیاد باشد، اما این بدان معنا نیست که استراتژی‌های موثری وجود ندارد که بتوانید برای کاهش ریسک آن در شرکت خود پیاده کنید. با شروع هر پروژه با درک روشنی از استراتژی ارتباطات شرکتی خود، می‌توانید مدیریت زمان موثر را در فرآیندهای کسب و کار خود بصورت یکپارچه ادغام کنید.

استراتژی ارتباطات شرکتی چیست؟

استراتژی ارتباطات شرکتی چارچوبی است که سازمان‌ها برای برنامه‌ریزی ارتباط با کارمندان، مشتریان، تأمین‌کنندگان و سرمایه‌گذاران استفاده می‌کنند. یک استراتژی ارتباطات شرکتی در صورت استفاده درست، می‌تواند کلیدی برای درک بهتر شرکت شما و افزایش اعتبار آن نزد افرادی باشد که نگرش و عملکرد آن‌ها موفقیت شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

ایجاد یک استراتژی ارتباطات شرکتی

وقتی نوبت به ساخت استراتژی ارتباطات شرکتی می‌رسد، هیچ راه‌حل یکسانی برای همه وجود ندارد. در حالی که احتمالاً می‌توانید راه‌حل‌های سریع و بی‌شماری از طریق اینترنت پیدا کنید، ایجاد یک استراتژی موثر یک روند ساده نیست. اگر می‌خواهید استراتژی ارتباطات شرکتی شما به بهترین وجه با سازمانتان سازگار باشد و مسائل ارتباطی مختص به کسب و کار شما را برطرف و حل کند، باید روی این کار سرمایه‌گذاری و تحقیق کنید.

راهنمای توسعه استراتژی اصلی

صرف نظر از صنعتی که در آن مشغول به کار هستید، جنبه‌های مختلفی وجود دارد که در استراتژی‌های اصلی ارتباطات شرکتی، جهانی می‌مانند. به طور کلی، این کار در سه مرحله انجام می‌شود: پیش‌نویس اطلاعات و تحقیقات، فرمول‌بندی استراتژی و سپس بررسی نمونه‌هایی از سایر استراتژی‌های ارتباطی برای الهام بیشتر. این فرایند می‌تواند به شرح زیر تجزیه شود تا به شما کمک کند استراتژی اصلی ارتباطات شرکتی خود را بسازید:

۱- اهداف اصلی مدیران خود را شناسایی و اولویت‌بندی کنید.

در ابتدا دریابید که هر یک از مدیران شما برای آینده شرکت چه می‌بینند و در واقع در چه زمینه‌هایی سرمایه‌گذاری کرده‌اند. برای جمع‌آوری این اطلاعات، یکی از روش‌های بسیار مفید انجام مصاحبه‌های فردی با بسیاری از کارمندان مدیریت سطح بالا است. در مصاحبه‌ها، از آن‌ها بخواهید که اولویت‌های اصلی خود را برای سال آینده مشخص کنند و اطمینان حاصل نمایند که همه در مورد پیامی که می‌خواهند برای این شرکت ارائه دهند، اتفاق نظر دارند.

۲- از کارکنان نظرسنجی کنید.

بینش شما در مدیریت سطح بالا متوقف نمی‌شود. کارمندان در خط مقدم کار و ستون فقرات و نیروی محرکه سازمان شما هستند. درک نظر کارمندان درباره شرکت و برند شما برای درک نظر دیگران اهمیت حیاتی دارد. سفیران برند اینگونه به وجود می‌آیند: در حالی که شما استراتژی ارتباطات شرکتی خود را می‌سازید، باید اطمینان حاصل کنید که صدای آن‌ها شنیده می‌شود. پاسخ آن‌ها به شما کمک می‌کند تا بهترین راه برقراری ارتباط با تیم خود را کشف کنید. از نظرسنجی‌های کارمندان استفاده کنید تا آن‌ها را درگیر روند کار کنید و بازخورد و بینش ارزشمندی از چیزهای مفید و غیرمفید به دست آورید.

۳- درباره ذی‌نفعان خود تحقیق کنید.

ذی‌نفعان یکی از مهم‌ترین قسمت‌های سازمان شما هستند، بنابراین اگر متوجه شدید که آن‌ها در حال برقراری ارتباط درباره چیزی هستند که موفقیت کسب و کار شما را تضمین نمی‌کند، باید استراتژی ارتباطات خود را تنظیم کنید تا هرچه سریع‌تر این ادراک را برطرف نمایید. برقراری ارتباط با سهام‌داران و سرمایه‌گذاران به روشی که برای منافع آن‌ها موثر و برای حفظ موفقیت و همسویی با برنامه‌های بلند مدت باشد، از اهمیت زیادی برخوردار است.

۴- نظرات مشتریان خود را مرور کنید.

بینشی که مشتریان شما هنگام ارائه درک از چگونگی انجام وعده‌های سازمان ارائه می‌دهند نباید فراموش شود. با استفاده از ابزارهای بی‌شمار آنلاین و اغلب رایگان، نه تنها از تحقیق اجتماعی بهره‌مند می‌شوید، بلکه می‌توانید یاد بگیرید چگونه مکالمه‌هایی را شروع کنید که باعث می‌شود مصرف‌کنندگان و مشتریان بالقوه در مورد برند شما با دید مثبت صحبت کنند.

۵- تامین‌کنندگان را در تحقیقات خود بگنجانید.

تامین‌کنندگان و شرکایی که از نزدیک با برند شما همکاری می‌کنند نیز می‌توانند منابع خوبی برای جمع‌آوری اطلاعات مفید در مورد استراتژی ارتباطات شرکت شما باشند. در حالت ایده‌آل، تأمین‌کنندگان و شرکای شما باید کاملاً اعتقاد داشته باشند که وابستگی به کسب و کار شما برای کسب و کار آن‌ها نیز مفید است. اگر این گونه است، توجه داشته باشید که به گفته خودشان، آن‌ها از چه چیزی در کار با شرکت شما بیشتر لذت می‌برند. از این بازخورد نه تنها برای ایجاد ساختار در روابط شراکتی خود بلکه برای تقویت استراتژی ارتباطات شرکت نیز استفاده کنید.

بهترین روش‌ها برای ایجاد استراتژی ارتباطات شرکتی موثر

انجام تحقیقات لازم و فرآیندهای مصاحبه برای پرورش یک استراتژی ارتباطات شرکتی موفق و موثر برای کسب و کار شما بسیار مهم است. با کسب بینش ارزشمند در مورد درک کارمندان، مدیران، تأمین‌کنندگان و سهام‌داران شرکت خود، خواهید فهمید که استراتژی ارتباطات شرکتی شما باید چه اهدافی را تعیین کند. هنگامی که درک درستی از اهداف و اینکه چگونه استراتژی جدید شما در چارچوب گسترده‌تری از سازمان قرار می‌گیرد پیدا کردید، باید شروع به تنظیم یک نقشه اساسی برای اجرای آن کنید.

با این حال، قبل از شروع ارزیابی کلیدی تشخیص و سیاست‌های راهنمای استراتژی ارتباطات شرکتی، ابتدا باید درک کنید که چگونه شرکت شما به آن مفاهیم ایده‌آل می‌رسد. هنگام تهیه استراتژی خود، نکات زیر را در نظر بگیرید:

به سایر استراتژی‌های ارتباطات شرکتی کسب و کارهای موفق نگاه کنید.

به خصوص اگر در زمینه استراتژی‌های ارتباطات تازه‌وارد هستید، گرفتن الهام از کسب و کارهای موفق می‌تواند بسیار سودمند باشد. با نگاهی به استراتژی‌های ارتباطی که برای دیگران جواب داده‌اند، می‌توانید از آن‌ها الهام بگیرید، یا حتی از استراتژی آن‌ها به عنوان الگوی شروع خود استفاده کنید. مهم است که به خاطر داشته باشید که مسائل ارتباطی، و از این رو استراتژی‌های ارائه شده برای پرداختن به این مسائل، مختص شرکت‌های خاص خواهد بود. استفاده از کپی مو به موی استراتژی موفقیت‌آمیز شرکت دیگر، لزوماً برای شما مفید نخواهد بود و برای اطمینان از موفقیت آن برای کسب و کار شما باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره تخصصی «مدیریت پروژه چابک (اجایل)» با اسکرام مستر ارشد اکالااطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن