BPM Course
برندینگ

هویت برند (Brand identity) چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟

دقیقا مانند هویت شخصی شما، هویت برند (Brand identity) نیز کسب و کار شما را منحصر به فرد می‌کند. اما هویت برند دقیقا چیست؟ چه ارتباطی با طراحی برند دارد؟ و چگونه می‌توانید یک هویت برند قوی شکل دهید که کسب‌وکار شما را به سطح بالاتری برساند؟ در متن پیش رو سعی داریم به پاسخ این سؤالات بپردازیم.

هویت برند (Brand identity) چیست؟

هویت برند مجموعه تمام عناصری است که یک شرکت ایجاد می‌کند تا تصویر درستی از خود را به مشتری انتقال دهد. این اصل همان چیزی است که باعث می‌شود شما بلافاصله توسط مشتریان خود شناخته شوید. مخاطبان شما هویت برند شما را با محصول یا خدمات شما مرتبط می‌کنند و این هویت همان چیزی است که ارتباط شما و مشتریان‌تان را ایجاد می‌نماید. در نهایت باعث ایجاد وفاداری مشتری می‌شود و نحوه درک مشتریان از برند شما را تعیین می‌کند.

چگونه یک هویت تجاری قوی ایجاد کنیم؟

  1. هویت خود را به‌خوبی بشناسید.

قبل از اینکه بدانید چه عناصر ملموسی را لازم دارید تا هویت برند شما را تشکیل دهند، باید بدانید که به‌عنوان یک برند چه کسی هستید. هویت شما به‌عنوان یک برند تجاری، از چند عنصر اصلی تشکیل شده است:

  • مأموریت شما (بررسی”چراهای” کسب و کارتان)
  • ارزش‌های شما
  • شخصیت برند شما (اگر برند شما یک فرد بود، چه نوع شخصیتی دارند؟)
  • موقعیت منحصربه‌فرد شما (چگونه خود را از رقابت متمایز می‌کنید؟)
  • صدای برند شما (اگر برند شما یک فرد بود، چگونه ارتباط برقرار می‌کرد؟)

این عناصر همان چیزی است که برند شما را مشخص می‌کند و قبل از شروع به ایجاد هویت برند خود، مهم است که درک روشنی از هر یک از آنها داشته باشید. اگر در فهمیدن اینکه دقیقا چه کسی هستید مشکل دارید، نترسید. گاهی اوقات، تمام آنچه شما نیاز دارید یک طوفان فکری ساده است که به شما کمک می‌کند تا به‌عنوان یک برند تجاری، برنامه‌ای دقیق داشته باشید.

  1. سوال بپرسید

  • چرا این کار را شروع کردیم؟
  • اعتقادات و ارزش‌هایی که برای ما به‌عنوان یک شرکت مهم هستند، شامل چه مواردی می‌شوند؟
  • چه کاری را بهتر از دیگران انجام می‌دهیم؟
  • چه چیزی ما را خاص می‌کند؟
  • اگر ما می‌توانستیم برند خود را در سه کلمه توصیف کنیم، آنها کدام‌اند؟
  • سه کلمه‌ای که می‌خواهیم مشتریان ما برای توصیف ما استفاده کنند چیست؟
حتما بخوانید:  عصاره برند چیست؟

هنگامی‌که به‌عنوان یک برند شخصی تمام سؤالات مهم خود را پاسخ دادید، وقت آن است که هویتی ایجاد کنید که برند شما را زنده کند و برای افرادی که بیشترین اهمیت را در اطراف شما دارند، نشان دهید شما چه کسی هستید.

طراحی: پایه و اساس هویت برند شما

طراحی شما همان چیزی است که باعث ایجاد هویت تجاری شرکت شما می‌شود. دارایی‌های طراحی شرکت شما عناصر ملموسی هستند که نحوه درک برند شما را تعیین می‌کنند. مواردی مانند لوگو، بسته‌بندی، طراحی وب، گرافیک شبکه‌های اجتماعی، کارت ویزیت و لباس فرم کارمندان شما.

به عبارت دیگر، اگر طراحی خود را طوری در نظر بگیرید که مخاطب را جذب کند، هویت برند خود را به بهترین شکل طراحی کرده‌اید و در ایجاد یک کسب و کار موفق که نمایشی دقیق از شما به‌عنوان یک برند باشد، قدم بزرگی برداشته‌اید؛ بنابراین، دقیقا چگونه می‌توانید طراحی خود را به‌درستی پیش ببرید تا یک هویت تجاری بسازید که کسب‌وکار شما را به سطح بالاتری برساند؟

طراحی برند خود را توسعه دهید

قبل از شروع به ایجاد و تنظیم دارایی‌های خود برای طراحی برند، باید یک گام به عقب رفته و اصول ساختار طراحی خود را بررسی کنید. منظور ما همان عناصر سازنده هویت برند شما است که می‌خواهید قبل از ایجاد دارایی‌های طراحی خود تعیین کنید. این موارد عبارتند از:

  1. تایپوگرافی

تایپوگرافی به قلم (یا نوع فونتی) که برای مواد برند تجاری خود انتخاب می‌کنید، اشاره دارد. بسیار مهم است که فونت‌های لوگو و فونت‌های برند را هوشمندانه انتخاب کنید. چهار نوع عمده تایپوگرافی وجود دارد:

  • قلم‌های Serif (مانند Times New Roman یا Garamond) این نوع حروف، در انتهای هر حرف خود، چیزی شبیه لنگر دارند. اگر می‌خواهید برند شما معتبر، سنتی و فقط کمی قدیمی باشد، این تایپوگرافی کلاسیک عالی است.
  • برخلاف قلم‌های Serif؛ Sans serif بدون گوشه است. فونت‌های Sans serif (مانند Helvetica یا Franklin Gothic) حروفی هستند که لبه‌های صاف دارند و فاقد لنگر یا “پایه” همتایان ردیف خود هستند. فونت‌های Sans serif حالتی مدرن‌تر و جذاب‌تر به برندها می‌دهند.
  • تایپوگرافی Script طوری طراحی شده است که گوئی، دست خطی را تقلید می‌کند. این فونت‌ها (مانند Allura یا Pacifico) می‌توانند راهی عالی برای افزودن احساس لوکس یا زنانه بودن، به برند شما بدهند.
  • قلم‌های Display در هر فونت نمایشگر یک عنصر خاص دارند. خواه یک‌شکل غیرمعمول برای حروف، رئوس مطالب، سایه‌ها یا یک لبه هنری باشد (مانند فونت پیچ‌ومهره Metallica). آیا می‌خواهید بیانیه‌ای جسورانه ارائه دهید و یک هویت تجاری بسازید که مردم به‌زودی فراموش نمی‌کنند؟ قلم Display راهی عالی برای انجام آن است.

هر مدل از تایپوگرافی که انتخاب می‌کنید، اطلاعات زیادی در مورد برند شما به مشتری خواهد داد؛ بنابراین فونت‌های خود را عاقلانه انتخاب کنید.

  1. پالت رنگ

مورد بعدی که در بحث طراحی ظاهر برند شما بسیار موردتوجه خواهد بود، مسئله رنگ و رنگ‌بندی برند است. افراد – از جمله مشتریان احتمالی شما – از نظر روان‌شناختی با رنگ‌های مختلف ارتباط دارند و استفاده استراتژیک از رنگ‌های برند و رنگ لوگو، می‌تواند تأثیر جدی بر نحوه درک برند شما توسط مخاطبان داشته باشد.

به موارد ذکر شده دقت کنید:

  • قرمز:

قرمز، رنگ شور و هیجان است. اگر هویت برند شما، جوان‌پسند و مهیج باشد، این گزینه عالی است.

  • نارنجی:

نارنجی یکی دیگر از رنگ‌های پرانرژی است و اگر می‌خواهید دوستانه و بازیگوش به نظر برسید، عالی است. کمتر از قرمز استفاده می‌شود، بنابراین باعث برجستگی شما خواهد شد.

  • زرد:

زرد، رنگ آفتاب، روز و خوشبختی است. اگر می‌خواهید احساس سرگرمی، در دسترس بودن و مقرون‌به‌صرفه بودن داشته باشید، این رنگ به همراه القای حس نشاط و شادابی، انتخاب خوبی است.

  • سبز:

سبز را می‌توان تقریبا برای هر برند‌ی استفاده کرد. اگرچه از نظر فرهنگی، وقتی مردم سبز را می‌بینند، به دو چیز فکر می‌کنند: پول یا طبیعت. اگر برند شما به هر یک از این موارد گره‌خورده باشد، سبز حتما انتخاب خوبی است.

  • آبی:

جذاب‌ترین رنگ در این طیف، آبی است که می‌تواند به شما کمک کند تا برند خود را باثبات‌تر و قابل‌اعتمادتر عرضه کنید؛ بنابراین اگر می‌خواهید از یک جمعیت گسترده استفاده کنید و آنها را وادار کنید که در این روند به شما اعتماد کنند، با رنگ آبی همراه باشید.

نتیجه سخن

هویت برند شما همان چیزی است که شما را از دریای بی‌پایان رقبا جدا می‌کند و به مشتریان شما نشان می‌دهد که شما چه کسی هستید و از کار با شما چه انتظاری می‌توانند داشته باشند. اگر می‌خواهید برند شما در نظر مشتریان به‌صورت مثبتی درک شود، بسیار مهم است که هویت برند خود را به‌درستی طراحی کنید و طرح‌هایی را ایجاد نمایید که دقیقا شما را برای مشتریان خود به تصویر بکشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع و بلندمدت «تحلیلگر حرفه‌ای کسب‌وکار» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن