بازاریابی
معرفی مهمترین KPIها و متریکهای دیجیتال مارکتینگ
شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) بازاریابی دیجیتال توسط شرکتها برای سنجش نتایج بازاریابی استفاده میشوند. در این راهنما ۱۸ مورد از KPIهای بازاریابی مهم را پیدا خواهید کرد که هر کسبوکار باید آنٰها را ردیابی کند.
KPI بازاریابی چیست؟
KPI (شاخص کلیدی عملکرد) بازاریابی، مقداری قابلاندازهگیری است که بازاریابان برای ارزیابی موفقیت خود در همه کانالهای بازاریابی از آن استفاده میکنند. KPIهای بازاریابی معروف شامل هزینه بهازای هر تبدیل (CPL)، آگهیهای بازاریابی با صلاحیت (MQL)، هزینه از طریق خرید (CPA) و بازدید از وبسایت در هر کانال بازاریابی هستند.
دستهبندی اصلی KPI بازاریابی
با کمک داشبورد کسبوکار و ابزارهای بازاریابی میتوانید نمای کاملی از عملکرد بازاریابی خود داشته باشید و آگاهانه تصمیم بگیرید تا ماهبهماه نتایج خود را بهبود ببخشید. برای پاسخ به این سؤال، ارزیابی عملکرد نسل اصلی، رسانههای اجتماعی، تبلیغات و استراتژی سئو بسیار مهم است. بهترین راه برای این کار ردیابی KPIهای مختلف بازاریابی است.
KPIهای بازاریابی را میتوان به پنج دسته اصلی تقسیم کرد:
- فرایند تولید سرنخ یا Lead Generation
- معیارهای وبسایت و بازدید
- بهینهسازی موتور جستجو (SEO)
- تبلیغات پولی
- ردیابی شبکههای اجتماعی
KPIهای فرایند جذب مشتری
برای ارزیابی اینکه آیا تاکتیکهای فرایند جذب مشتری شما نتیجه میدهد، مقرونبهصرفه بودن کانالهای تولید و جذب مشتری را کنترل کنید.
۱- سرنخها/چشماندازهای جدید در هر ماه
این معیار پرکاربرد، نشاندهنده تعداد پیشفروشهای جدیدی میباشد که در ماه گذشته کسب شدهاند. یک مشتری جدید میتواند کسی باشد که برای یک دوره آزمایشی رایگان ثبتنام کرده یا یک حساب کاربری در سایت خردهفروشی آنلاین شما ایجاد نموده است.
نحوه اندازهگیری:
برای دریافت آخرین دادهها از نرمافزار مدیریت ارتباط با مشتری استفاده کنید و برای دیدن تعداد افراد جدید در یک دوره خاص، تاریخها را فیلتر نمایید.
نحوه بهبود:
بودجه کمپینهای تبلیغاتی پرداخت بهازای هر کلیک (PPC) را افزایش دهید. محتوای بهینهسازی شده برای جستجوگرها ایجاد کنید تا از طریق موتورهای جستجو پیدا شوند و پیشنهادهای تخفیف موقت جدید را امتحان کنید.
۲- سرنخهای دارای صلاحیت در هر ماه
نظارت بر تعداد مشتریان واجد شرایط، نشان میدهد که آیا کمپینهای بازاریابی شما به طور مؤثر بر روی مشتریان هدفمند متمرکز هستند یا فقط ترافیکی ایجاد میکنند که مخاطبان احتمالی شما نخواهند بود. این مشتریان در سه گروه دستهبندی میشوند:
- مشتریان واجد شرایط بازاریابی (MQL): مشتریانی که تیم بازاریابی تصمیم میگیرد آنها را به تیم فروش معرفی کند.
- پیشتازهای پذیرفته شده از فروش (SAL): افرادی که تیم فروش پذیرفته و آنها را پیگیری میکنند.
- مشتریان واجد شرایط فروش (SQL): مشتریانی که در چرخه فروش قرار میگیرند.
نحوه اندازهگیری:
با استفاده از نرمافزار CRM کلیه آگهیهای فروش را در قیف فروش خود دستهبندی کنید. مشتریان را بر اساس برچسبها و تاریخها فیلتر کنید تا تعداد دقیق منتخب ماهانه در هر گروه صلاحیت را ببینید.
نحوه بهبود:
برای جلب مخاطبان مناسب، کمپینهایی کاملا هدفمند ایجاد کنید.
۳- هزینه تولید سرنخ
هزینه تولید سرنخ (CPL) هزینه دستیابی به چشمانداز جدید را نشان میدهد. با استفاده از معیار هزینه هر تبدیل، میتوانید ارزیابی کنید که آیا فعالیتهای مختلف بازاریابی سودآور است یا خیر.
نحوه اندازهگیری:
زمان، منابع و هزینه صرف شده برای فعالیتهای بازاریابی را جمعبندی کرده و نتایج را با تعداد بازده ماهانه مقایسه کنید.
نحوه بهبود:
ببینید چه نوع فعالیتهای رایگان و پولی برای شما بهتر کار میکنند و بودجه و زمان صرف شده را افزایش میدهند. علاوه بر این، محتوای با کیفیت را در رسانههای اجتماعی ایجاد نموده و به اشتراک بگذارید تا بازدید وبسایت رایگان و سرنخهای جدید را به دست آورید.
نتیجه سخن
اغلب گفته میشود که ۸۰٪ نتیجه از ۲۰٪ ورودی حاصل میشود (قانون پارتو). همین قانون در مورد فعالیتهای بازاریابی نیز اعمال می گردد. بسیاری از بازاریابان دیجیتال برای تصمیمگیری و ارزیابی اطلاعات بازاریابی خود، به روشی سازمانیافته و آموزنده به KPIهای بازاریابی اعتماد میکنند.