بازاریابی
بازاریابی بینالمللی چیست و چه تفاوتی با بازاریابی داخلی دارد؟
بازاریابی بخش بسیار مهمی از هر سازمان است. این امر اساساً شامل فرآیند تولید، تبلیغ، قیمتگذاری و توزیع محصولات و خدمات با هدف برآوردن نیازهای مشتریان و در عین حال دستیابی به اهداف سازمان میباشد.
دو نوع بازاریابی وجود دارد که در این مقاله مورد بحث قرار میگیرد: بازاریابی داخلی (Domestic Marketing) و بازاریابی بینالمللی (International Marketing). بازاریابی داخلی به فعالیتهای بازاریابی انجام شده توسط یک شرکت در مرزهای ملی آن اشاره دارد.
بازاریابی بینالمللی به کشورهای مختلف جهان گسترش مییابد، یعنی فعالیتهای بازاریابی در سطح جهانی انجام میشود. جهان به سرعت در حال کوچک شدن و مرزهای بین کشورها به آرامی در حال کاهش است، به همین دلیل اکثر شرکتها نه تنها در بازار محلی تمرکز میکنند، بلکه سعی دارند مشتریان را از سراسر جهان جلب نمایند.
در این مقاله این دو اصطلاح مهم را شرح داده و تفاوتهای اصلی بین آنها را مشخص خواهیم کرد.
بازاریابی داخلی
بازاریابی داخلی شامل استراتژیهای بازاریابی است که توسط شرکت برای جذب مشتری و وادار کردن آنها به خرید محصول یا خدمات در بازار محلی استفاده میشود. فعالیتهای بازاریابی در بازاریابی داخلی در محدوده محلی انجام میگیرد و به تعداد محدودی از مشتریان خدمات ارائه میگردد.
بازاریابی داخلی چندین مزیت دارد. انجام آن راحتتر است زیرا تنها با یک نوع رقیب و مسائل اقتصادی سروکار دارد. هیچ مانع ارتباطی وجود ندارد زیرا مشتریان محلی میتوانند به راحتی پیام شرکت را درک کنند. علاوه بر این، شرکت میتواند به راحتی اطلاعات مربوط به روندهای بازار محلی و الزامات، سلیقهها و ترجیحات مصرفکنندگان را بدست آورد و درک کند.
چنین چیزی به شرکتها این امکان را میدهد که تصمیمگیری کرده و استراتژی بازاریابی را به شیوهای موثرتر تدوین کنند. ریسکهای کمتری در بازاریابی داخلی وجود دارد و سرمایهگذاری محدود مورد نیاز است.
با این حال، دامنه بازارهای محلی و رشد در آن بسیار محدود است. از این رو، بسیاری از شرکتها قصد دارند فعالیت خود را در بازار بینالمللی گسترش دهند.
بازاریابی بینالمللی
بازاریابی بینالمللی نوعی بازاریابی است که بر مشتری گستردهتر تمرکز میکند و محدوده ملی را گسترش میدهد. مشتریان از سراسر جهان در بازاریابی بینالمللی هدف قرار میگیرند. این نوع بازاریابی بسیار پیچیده است و نیاز به سرمایهگذاری مالی قابل توجهی دارد.
جمعبندی
شکی نیست که اینترنت (و دیگر فناوریهای دیجیتالی) بازارهای جهانی را بیش از پیش قابل دسترسی کرده است. اما هنوز چالشهای مهمی وجود دارد و کسب و کارهای کوچک باید قبل از شروع به راهاندازی کمپین بازاریابی جهانی، جوانب مثبت و منفی را با دقت بسنجند.
اگر شما منحصراً در بازار صادراتمحور کار نمیکنید، تمرکز بیشتر بر بازار داخلی از نظر عملی و ایمنی ترجیح داده میشود. با این حال، دنیای کسب و کار یک محیط پویا بوده و ممکن است فرصتهایی برای توسعه خارجی ایجاد شود. بنابراین، برای صاحبان کسب و کارهای کوچک بسیار مهم است که تفاوتهای اساسی بین بازاریابی داخلی و بینالمللی را درک کنند و در صورت تمایل به بازاریابی در خارج از کشور، برنامهریزی مناسبی را برای آن انجام دهند.