یک ابزار متداول استفاده شده در بازاریابی توسط ایگور انسوف در سال ۱۹۵۷ توسعه داده شد. او پیشنهاد داد که یک کسب و کار تنها با استفاده از یکی از ۴ استراتژی می تواند به صورت بالقوه رشد و پیشرفت کند. این استراتژیها شامل ساخت بازارها و محصولاتی با دوام، معرفی محصولاتی جدید، یا ورود به بازارهای هدف جدید است.
ایگور آنسوف که به عنوان پدر مدیریت استراتژیک شناخته میشود، بین سالهای ۱۹۱۸ تا ۲۰۰۲ زندگی میکرد و اصلیتی روسی-امریکایی داشت. از ماتریس استراتژی رشد آنسوف در مباحث مختلفی استفاده میشود. نقطه مشترک آنها در تحلیل کسب و کار که به بحث وضعیت فعلی و آتی کسب و کار پرداخته میشود.
چهار استراتژی رشد آنسوف در ماتریسی در شکل زیر به تصویر کشیده شده است:
نفوذ در بازار
این شامل افزایش فروش محصولات موجود و نفوذ به بازار، و در نهایت تبلیغ زیاد محصول یا کاهش قیمتها برای افزایش فروش می باشد. این استراتژی دارای کم خطرترین استراتژی می باشد که در آن شرکتها محصولات و بازار را می شناسند. نفوذ بازار معمولا توسط سوپرمارکتها و زنجیرههای بزرگ خرده فروشی استفاده می شود.
توسعه محصول
کسب و کار محصولات جدید را به بازارهای موجود، با هدف فروش محصولات جدید به مشتریان معرفی می کند برای مثال مایکروسافت با کنسول جدید بازی ایکس باکس خود، قابلیت پخش با کیفیت ۴K را به کنسول خود اضافه کرد. این مثالی از ویژگی جدیدی است که به مدل موجود، با هدف قرار دادن بازار فعلی افزوده شده است. توسعه محصول یک استراتژی با ریسکی متوسط است، که در آن کسب و کار با بازار آشنایی دارد.
توسعه بازار
تحت استراتژی توسعه بازار، یک شرکت محصولات موجود خود را به بازارهای جدید می فروشد، برای مثال، یک فروشگاه ساندویچ که در یک ناحیه به خوبی کار میکند، شعبه میزند و یک فروشگاه جدید دیگر در ناحیه متفاوت دیگری افتتاح میکند. در خلال توسعه بازار، فروشگاه ساندویچی ما این قوه را دارد تا به یک زنجیره ملی تبدیل شود. راههای متفاوتی برای تعریف بازارهای جدید در مناطق مختلف وجود دارد، که هدف آن فروش محصولات به گروههای متفاوت مشتریان است (از نظر سنی، پیش زمینه، علاقه و درآمد).
تنوع
گوناگونی شامل فروش محصولات جدید به بازارهای جدید است. برای مثال، اگر یک کسب و کار که معمولا به خانوادهها غذا می فروشد، تصمیم بگیرد که به یک مرد یک ماشین بفروشد، تنوع معنی پیدا می کند. تنوع یک استراتژی پرخطر است که در آن کسب و کار با محصول و بازارهدف ناآشنا است. با این حال؛ این کسب و کار قوه این را دارد بالاترین پاداشها را دریافت کند که دیگر کسب و کارها نیز به همین دلیل این ریسک را پذیرفتهاند.
نتیجه
ماتریس آنسوف کسب و کارها را قادر می سازد تا درباره استراتژی رشد و پیشرفتشان بر اساس محصولات و بازاری که محصولات برای آنها تولید شده اند، تصمیم بگیرند. تحت این ماتریس، آنها می توانند به بازارها و محصولاتی پیله کنند که آنها را میشناسند (نفوذ بازار) و یا درگیریشان را در بازار (بسط بازار) یا در محصول (توسعه محصول) عوض کنند. برای آنهایی که آماده اند تا خطرات را به منظور دریافت پاداش بپذیرند، گزینه تنوع در محصول و بازار موجود است.