رهبری

هرآنچه باید درباره شراکت در کسب و کار بدانید: انواع، مزایا و عناصر اساسی در قرارداد شراکت

راه‌اندازی یک کسب و کار جدید با یک شخص دیگر، مزایای زیادی دارد. به جای اینکه به تنهایی کار کنید، شریکی خواهید داشت که وظایف و مسئولیت‌ها را با او به اشتراک می‌گذارید و با مهارت‌ها، تجربه و دانش گسترده‌تر، کسب‌وکار جدید شما نیز می‌تواند سریع‌تر رشد کند.

یک شرکت تضامنی می‌تواند از یکی از چندین ساختار کسب و کار، از جمله مشارکت عمومی، مشارکت محدود و مشارکت با مسئولیت محدود استفاده کند. هر کدام مزایا و معایب و الزامات قانونی متفاوتی دارند که در این مقاله به آن‌ها بیشتر خواهیم پرداخت.

انواع شراکت کدامند؟

شراکت بسته به محل فعالیت کسب و کار به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. در اینجا برخی از جنبه‌های کلی سه نوع متداول شراکت آورده شده است.

شرکت تضامنی عمومی

شرکت تضامنی متشکل از دو یا چند مالک برای اداره یک کسب و کار است. در این مشارکت، هر یک از شرکا با حقوق مساوی نماینده شرکت هستند. همه شرکا می‌توانند در فعالیت‌های مدیریتی، تصمیم‌گیری شرکت کنند و حق کنترل کسب و کار را داشته باشند. به همین ترتیب، سود و بدهی به طور مساوی تقسیم می‌شود.

به عبارت دیگر، تعریف شرکت تضامنی را می‌توان آن دسته از شرکت‌هایی دانست که حقوق و مسئولیت‌ها از نظر مدیریت و تصمیم‌گیری به طور مساوی تقسیم می‌شوند. هر شریک باید مسئولیت کامل بدهی‌ها و مسئولیت‌های متحمل‌شده توسط شریک دیگر را بپذیرد. در صورت شکایت از یکی از شرکا، سایر شرکا مسئول محسوب می‌شوند. طلبکار یا دادگاه دارایی‌های شخصی شریک را نگه می‌دارد. بنابراین، اکثر شرکا این نوع مشارکت را انتخاب نمی‌کنند.

مشارکت محدود

این نوع شرکت تضامنی شامل شرکای عام و با مسئولیت محدود می‌شود. شریک ضامن دارای مسئولیت نامحدود است، کسب و کار و سایر شرکای محدود را اداره می‌کند. شرکای محدود کنترل محدودی بر کسب و کار دارند (محدود به سرمایه‌گذاریشان). آن‌ها با عملیات روزمره شرکت کاری ندارند.

در اکثر موارد شرکای محدود فقط سرمایه‌گذاری می‌کنند و سهم سود می‌برند. آن‌ها هیچ علاقه‌ای به مشارکت در مدیریت یا تصمیم‌گیری ندارند. این عدم مشارکت به این معنی است که آن‌ها حق جبران زیان مشارکت را از اظهارنامه مالیات بر درآمد خود ندارند.

مشارکت با مسئولیت محدود

در مشارکت با مسئولیت محدود (LLP) همه شرکا دارای مسئولیت محدود هستند. هر شریک در برابر اشتباهات قانونی و مالی شرکای دیگر محافظت می‌شود. یک شرکت با مسئولیت محدود تقریباً شبیه به یک شرکت با مسئولیت محدود (LLC) است اما با مشارکت محدود یا عمومی تفاوت دارد.

مزایای مشارکت چیست؟

  • تشکیل آسان: یک توافقنامه می‌تواند به صورت شفاهی یا چاپی برای ورود به عنوان شریک و تأسیس شرکت، ایجاد شود.
  • منابع بزرگ: برخلاف حالت مالک انحصاری که هر مشارکت توسط یک نفر انجام می‌شود، شرکای شرکت می‌توانند در صورت نیاز در سرمایه و سایر منابع بیشتری مشارکت نمایند.
  • انعطاف‌پذیری: اگر شرکا فکر کنند که برای رسیدن به نتیجه مطلوب تغییر شرایط لازم است، می‌توانند هر گونه تغییری را آغاز کنند.
  • اشتراک ریسک: تمام ضررهای متحمل‌شده توسط شرکت به طور مساوی بین هر یک از شرکا توزیع می‌شود.
  • ترکیبی از مهارت‌های مختلف: شرکت مشارکتی از مزیت دانش، مهارت، تجربه و استعدادهای شرکای مختلف برخوردار است.

نمونه‌هایی از مشارکت در دنیای واقعی

چند نمونه از مشارکت برندهای مختلف در ادامه ذکر شده است:

  • ردبول و گوپرو
  • اسپاتیفای و اوبر
  • لیوایز و پینترست
  • ماروتی سوزوکی

۱۰ عنصر مهم در قرارداد مشارکت: آنچه باید در یک قرارداد مشارکت کسب و کار گنجانده شود

همه شرکای کسب و کار باید قراردادی داشته باشند که حقوق و مسئولیت‌های آن‌ها را در شرکت مشخص کند. یک قرارداد شراکتی که به خوبی تنظیم شده باشد، نه تنها تضمین می‌کند که هیچ سردرگمی وجود نخواهد داشت، بلکه می‌توانید به طور مؤثر درگیری‌ها را در صورت بروز حل و فصل کنید. اما، یک قرارداد مشارکت باید شامل چه مواردی باشد؟

قراردادهای مشارکت به چه چیزی می‌پردازند؟

اگر قصد دارید با یک یا چند نفر دیگر وارد کسب و کار شوید، ایده خوبی است که یک قرارداد شراکت ایجاد کنید. اما، چه موضوعاتی باید در قرارداد مشارکت گنجانده شود؟

قرارداد شما باید قوانینی را برای نحوه مدیریت کسب و کار، مسئولیت‌های شرکت، مالکیت، سرمایه‌گذاری، سود و زیان توسط شما و شرکایتان مشخص کند. یک قرارداد شراکت کتبی به پاسخگویی به سوالات “چه می‌شد اگر…” قبل از بروز آن‌ها کمک نموده و تضمین می‌کند که کسب‌وکار به خوبی راه‌اندازی می‌شود.

چک لیست قرارداد مشارکت: قرارداد مشارکت باید شامل چه مواردی باشد؟

۱۰ عنصر در توافقنامه مشارکت وجود دارد که باید هنگام تنظیم پیش‌نویس خود حتما آن‌ها را لحاظ کنید:

نام شراکت

در ابتدای قرارداد، باید نام کسب و کار، هدف آن و نام شرکای خود را ذکر کنید. این تضمین می‌کند که هر یک از طرفین در قبال شرایط و مفاد قرارداد پاسخگو خواهند بود.

تخصیص – سود و زیان

بسیار مهم است که قرارداد شما نحوه تخصیص سود و زیان کسب و کار به هر یک از شرکا را بیان کند. این می‌تواند شامل میزان پرداختی به هر یک یا نحوه توزیع زیان بر اساس سرمایه‌گذاری باشد.

مالکیت

همه قراردادهای مشارکت کسب و کار باید شامل یک طرح کلی از نحوه تقسیم مالکیت شرکت باشند. همچنین باید سناریوهای مختلفی را در بر گیرند که بر تقسیم مالکیت تأثیر می‌گذارد. به عنوان مثال، اگر شریک بخواهد یا اگر شرکت باید فروخته شود، مالکیت چگونه تقسیم می‌گردد؟

قدرت

اگر می‌خواهید از درگیری‌های حاشیه‌ای جلوگیری کنید، باید یک ساختار تصمیم‌گیری در قرارداد خود ایجاد نمایید. در حالت ایده‌آل، هر شریک باید بتواند بر اساس میزان سرمایه‌گذاری خود در شرکت تصمیم بگیرد. ایجاد یک پایه برای اقتدار قبل از تصمیم‌گیری می‌تواند از درگیری‌های آینده جلوگیری کند.

مشارکت

در صورت عدم توافق بعدی، باید اطمینان حاصل کنید که مشارکت مالی هر یک از شرکا در قرارداد شما نوشته شده است. این بدان دلیل انجام می‌شود که ممکن است مبلغی را که هر یک از اعضا هنگام راه‌اندازی سرمایه‌گذاری کرده‌اند، به خاطر نداشته باشید، که هنگام تقسیم کار، سود و زیان مشکل ایجاد خواهد کرد.

حجم کار

تقسیم کار بین شرکا یکی از شایع‌ترین علل اختلاف نظر در سرمایه‌گذاری‌های کسب و کار مشترک است. بنابراین، مهم است که قبل از شروع فعالیت شرکت خود، این موضوع را حل کنید. توافقنامه شما باید به وضوح بیان نماید که هر شریک چه کاری انجام خواهد داد و چه کسی مسئول تصمیمات کسب و کار است.

حقوق و درآمد

هدف اولیه هر کسب و کاری کسب سود است، اما چگونه این سود به هر یک از شرکا پرداخت می‌شود و مرز درآمد و سود را کجا ترسیم می‌کنید؟ این‌ها موارد مهمی هستند که باید در توافقنامه خود در نظر بگیرید. به این ترتیب، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که هر فرد به طور عادلانه برای تلاش‌های خود دستمزد دریافت خواهد کرد.

جمع‌بندی

شراکت یک کسب و کار واحد است که در آن دو یا چند نفر مالکیت مشترک دارند. در شراکت، هر فرد در تمام جنبه‌های کسب و کار سهیم است و سود و زیان کسب و کار را نیز به اشتراک می‌گذارد. ساختار تعداد افرادی که شراکت را تشکیل می‌دهند و مسئولیت‌های فردی آن‌ها به سه زیر شاخه تقسیم می‌شود.

نوع شراکتی که برای کسب و کار خود انتخاب می‌کنید چندین موضوع مهم از جمله مسئولیت شخصی هر یک از شرکا، نحوه توزیع سود و مسئولیت‌های مدیریت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. یادگیری در مورد انواع شراکت‌های کسب و کار به شما کمک می‌کند تا گزینه‌ای را انتخاب کنید که به بهترین وجه نیازهای کسب و کار شما را برآورده می‌سازد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع و بلندمدت «تحلیلگر حرفه‌ای کسب‌وکار» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن