مدیریت منابع انسانی

چگونه استرس را در محیط کار کاهش دهیم

امروزه با افزایش درخواست بهره‌وری در در محیط کار، کارکنان با فشار بی‌سابقه‌ای برای انجام کار روبرو شده‌اند. از بسیاری جهات، این مسئله آسیب‌زننده است زیرا یک محیط کار پرتنش ایجاد می‌کند که خروجی زیاد را غیرممکن می‌سازد.

بر اساس داده‌‌های جمع‌آوری‌شده توسط تحلیل‌گران صنعت مراقبت‌های بهداشتی، اثرات تجمع استرس در محیط کار باعث ایجاد سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار بهره‌وری از دست رفته برای کسب و کارهای ایالات متحده شد.

در پاسخ به این نتایج، بسیاری از رهبران کسب و کارها شروع به تشویق کارمندان برای تمرین تکنیک‌های مختلف مدیریت استرس کرده‌اند. اما فشار آوردن به کارمندان برای کاهش استرس خود در محیط کار، ممکن است ناخواسته مشکل را بیشتر کند.

در عوض، کسب و کارها باید به مدیران خود این توانایی را بدهند تا هرگونه تغییراتی را که لازم می‌دانند برای تعدیل استرس در محیط کار برای نیروی کار گسترده، اعمال کنند. این مدیران هستند که به بهترین وجه قادر خواهند بود بازخوردی را که از کارمندان درجه یک دریافت می‌کنند به تصمیمات صحیح  با هدف ایجاد یک محل کار سالم‌تر و شادتر و در نتیجه مولدتر، تبدیل کنند.

اما بیشتر مدیران در زمینه‌های مربوط به استرس در محیط کار آموزش ندیده‌اند. بنابراین، درست نیست که بخواهیم آن‌ها به تنهایی راه‌حل‌های ضد استرس را ابداع کنند. در مطلب پیش رو قصد داریم در مورد علل اصلی استرس در محیط کار و ۷ روش ایجاد یک محیط کار بدون استرس صحبت کنیم.

درک دلایل رایج استرس در محیط کار

اگرچه هر اداره و کسب و کار فرهنگ کار منحصر به فرد خود را دارد، اما موارد مشترکی وجود دارد که کارمندان هر کسب و کاری آن‌ها را عامل اصلی استرس در محیط کار می‌دانند.

به طور کلی، رایج‌ترین عوامل استرس در محیط کار عبارت‌اند از:

  • عدم امنیت شغلی
  • نگرانی‌های مربوط به حقوق و دستمزد
  • انتظارات غیر واقعی
  • حجم کار نامناسب
  • عدم تعادل کار و زندگی
  • کمبود فرصت برای پیشرفت
  • عدم توانمندی در تصمیم‌گیری‌های مربوط به کسب و کار

اگرچه به نظر می‌رسد این عوامل راه‌حل‌های ساده‌ای دارند، اما همیشه اینطور نیست.

به عنوان مثال، شاید برای یک شرکت امکان از بین بردن نگرانی‌های مالی از طریق افزایش دستمزد برای همه، وجود نداشته باشد.  با این وجود، برای هر عامل استرس در این لیست، روش‌هایی وجود دارد که مدیران می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

ممکن است مدیران نتوانند به طور کامل همه عوامل استرس را از بین ببرند. اما تلاشی که آن‌ها انجام می‌دهند می‌تواند تاثیر زیادی در از بین بردن نگرانی‌های کارمندان داشته باشد.

۷ راه برای ایجاد محیط کار عاری از استرس

۱٫ به سلامت در محل کار اهمیت دهید

در سال‌های اخیر که رهبران کسب و کار به این نتیجه رسیده‌اند که ایجاد محیط کار سالم بهره‌وری را افزایش می‌دهد، استفاده از برنامه‌های مختلف سلامت در محل کار رواج بسیاری یافته‌اند.

مشکل این است که کارفرمایان همچنان گزارش می‌دهند که نرخ مشارکت در این برنامه‌ها ضعیف است. طبق یک نظرسنجی، ۶۰٪ از کارکنانی که به برنامه سلامت دسترسی داشتند از آن استفاده نکردند.

این عدم مشارکت به معنی اتلاف بودجه شرکت و از دست رفتن فرصتی برای کاهش سطح استرس نیروی کار است.

اما مدیران می‌توانند کارمندان را برای مشارکت در برنامه‌های سلامت ترغیب کنند. برای انجام این کار، آن‌ها باید اهمیت این برنامه‌ها را در نظر کارمندان بالا ببرند.

از طرف دیگر، مدیران می‌توانند زمان‌های خاصی را به برنامه‌های سلامت، اختصاص دهند.

به عنوان مثال، اختصاص وقت برای پیاده‌روی ۳۰ دقیقه ای با کارمندان به صورت جداگانه یا گروهی چند بار در هفته می‌تواند بر روحیه کارمندان تاثیرات شگفت‌انگیزی بگذارد.

یک استراتژی مفید دیگر این است که به کارمندان زمان بدهید تا در کلاس‌های سلامت ارائه شده در دفتر شرکت کنند. چنین فعالیت‌هایی ممکن است شامل جلسات یادگیری گروهی باشد که به کارکنان مهارت‌های کنترل استرس و مقابله با آن‌ها را آموزش می‌دهد.

وقتی سلامتی به بخشی از برنامه کاری تبدیل شود، به جای یک تمرین اختیاری، بخشی از کار می‌‌شود. تاکتیک‌هایی مانند موارد بالا باعث می شوند هم کارمندان و هم مدیران آن‌ها در یک فضای بدون فشار فعالیت کنند.

۲٫ به کارمندان فرصت دورکاری بدهید

اگرچه اخیراً (به ویژه از زمان شیوع ویروس COVID-19)، کسب و کارها امکان برنامه‌ریزی انعطاف‌پذیر و دورکاری را در اختیار کارمندان گذاشته‌اند، اما بیشتر مدیران همچنان در مورد دادن این امتیازات به کارکنان دچار تردید هستند.

در بیشتر موارد، این امر به دلیل عدم اعتماد به کارآیی کارمندان بدون نظارت مستقیم است. اما بارها مطالعات نشان داده‌اند که کارمندان از راه دور بهره‌وری بیشتری نسبت به همکاران خود در دفتر دارند. نظرسنجی‌ها نیز نشان می‌دهند که ۹۹٪ از کارمندان مایل به دورکاری هستند.

وقتی از این زاویه مسئله را بررسی کنیم، می‌بینیم که نه تنها مدیران باید ساعت‌های کاری را انعطاف‌پذیرتر کنند بلکه باید امکان دورکاری را در اختیار کارمندان خود قرار دهند.

با چنین کاری، آن‌ها می‌توانند خروجی کار را افزایش داده و میزان استرس را برای همه کاهش دهند. اما برای بهره‌مندی از این مزایا، آن‌ها باید عقاید اشتباه خود در مورد ساعت کاری انعطاف‌پذیر و دورکاری را کنار بگذارند.

موفقیت‌آمیزترین سیاست‌ها، با تلاش همه‌جانبه مدیران برای یادگیری مهارت‌های جدید جهت حمایت از نیروی دورکار و کارمندان دفتر، آغاز می‌شود. در میان این مهارت‌ها، مهم‌ترین نکته برای یادگیری، نحوه و زمان برقراری ارتباط با کارمندانی است که تحت نظارت آن‌ها قرار دارند؛ چرا که ارتباط ضعیف همان چیزی است که منجر به نابودی روابط دورکاری می‌شود.

۳٫ اهدافی واضح و واقع‌بینانه تعیین کنید

یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد فشار روانی طبق گزارش کارمندان، انتظارات غیرواقعی کارفرمایان است. تلاش برای کاهش استرس یکی دیگر از کارهایی است که مدیران می‌توانند برای ایجاد یک محیط کار بدون استرس انجام دهند. برای انجام این کار، آن‌ها باید روش تعیین اهداف خود را ارزیابی کنند.

مدیران می‌توانند طبق ویژگی‌های هدف گذاری SMART عمل کنند و اهدافی تدوین کنند که ویژگی‌های زیر را دارد:

  • خاص: هدف حتی از منظر یک فرد خارجی نیز باید روشن و قابل درک باشد.
  • قابل اندازه‌گیری: هدف باید شامل یک روش عینی برای سنجش موفقیت در طول مسیر باشد، نه فقط در پایان پروژه.
  • قابل دستیابی: دستیابی به هدف با استفاده از منابع و زمان در دسترس کارمند، باید امکان‌پذیر باشد.
  • مربوط: هدف آرزو نیست، بلکه انتظار واقع‌بینانه است.
  • برنامه‌ریزی‌شده: هدف باید شامل یک جدول زمانی مشخص باشد که زمان رسیدن به هر مرحله را مشخص می‌کند.

با تعیین اهداف متناسب با معیارهای فوق، هر کارمند می‌داند چه انتظاری از او می‌رود و این انتظارات باید با واقعیت مطابقت داشته باشند.

این کار برای کارگرانی که با برنامه های مختلف کار می کنند بسیار راحت تر است که می توانند وقت خود را به روشی م toثر برای انجام کارهایشان مدیریت کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع و بلندمدت «تحلیلگر حرفه‌ای کسب‌وکار» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن