برندینگ

انواع برندینگ چیست و کدام یک برای کسب و کار شما مناسب‌تر است؟

قبل از برندینگ کسب و کارتان این را از خود بپرسید: آیا از انواع برندینگ آگاهی دارید؟ اگر نه، چگونه مطمئن هستید که روشی که برای برندینگ کسب و کارتان انتخاب کرده‌اید، راه درستی است؟

عناصر اساسی وجود دارد که هر برندی را در جریان نگه می‌دارد. این عناصر شامل لوگو، پالت رنگ برند و حتی انتخاب فونت می‌باشد. در حالی که هر عنصر ارزش خاص خود را دارد، آن‌ها با هم برای ایجاد هویت برند مناسب برای کسب و کار شما کار می‌کنند.

معمولاً وقتی از یک برند حرف می‌زنیم، در مورد طرح تجاری، ایده لجستیکی و نحوه رسیدگی به امور مالی آن صحبت می‌کنیم. با این حال، در دنیای دیجیتال امروز، این کافی نیست.

اگر برای هویت برند خود اهداف بازاریابی را در نظر داشته باشید، بسیار مفید خواهد بود. با این حال، برند خود یک اصطلاح گسترده است که جنبه‌های مختلفی را در بر می‌گیرد. جهت تصمیم‌گیری قطعی برای کسب و کار خود، باید انواع برندینگ را بشناسید.

به همین دلیل، ما در این مقاله به انواع برندینگ و موارد استفاده آن‌ها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

برندینگ چیست؟

بیایید با یک بازنگری سریع در مورد برندینگ شروع کنیم.

به زبان ساده، برندینگ بخشی از بازاریابی است. برندها با استفاده از رنگ‌ها، نمادها و طرح‌های مختلف هویت ایجاد می‌کنند تا اطمینان حاصل نمایند که توسط مشتریان بالقوه قابل شناسایی هستند. در عین حال، این نشان‌دهنده شرکت و نحوه درک مردم از آن است.

برند به ایجاد یک تصور طولانی‌مدت کمک می‌کند. اما مهم‌تر از آن، شما را قادر می‌سازد خود را از رقبا متمایز کنید.

شما می‌توانید از برند خود برای توسعه حوزه‌های مختلف شرکت استفاده کنید. این می‌تواند شامل بازاریابی، تبلیغات، کالاها، لوگوها و رسانه‌های چاپی باشد.

همچنین چندین اصطلاح مختلف برای برندینگ وجود دارد، اما در واقعیت همه آن‌ها یکسان هستند. این اصطلاحات عمدتاً شامل هویت برند، ارزش‌های برند و جایگاه برند می‌شوند.

انواع برندینگ کدامند؟

انواع مختلفی از برندینگ در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد و در حالی که همه آن‌ها اهمیت دارند، نمی‌توان از همه انواع برندینگ به طور هم‌زمان استفاده کرد؛ به این دلیل که هر نوع برندینگ، اهداف و دستورالعمل‌های خاص خود را دارد.

بیایید هر یک از این ۸ نوع برندینگ را تجزیه و تحلیل کنیم.

برندینگ شخصی (Personal Branding)

همانطور که از نام آن پیداست، این نوع برندینگ به طور خاص با یک شخص مرتبط است. اگر یک کارآفرین شخصی یا خوداشتغال باشید و سرمایه‌گذاری خودتان را شروع کنید، این بهترین کار خواهد بود. به عنوان مثال، اگر شما یک نویسنده یا طراح فریلنسر هستید، می‌توانید برندینگ شخصی را برای وب سایت و پورتفولیوی خود انتخاب کنید. به طور مشابه، اگر کسب و کار شما به نحوی با شخص شما مرتبط است (اگر یک فرد مشهور هستید)، این نوع برندینگ برایتان عالی خواهد بود!

اگرچه، به خاطر داشته باشید که همه افراد به برندینگ شخصی نیاز ندارند. شما می‌توانید مشهور باشید و همچنان برند خود را متفاوت از تصویر شخصی خود نگه دارید.

بزرگ‌ترین مزیت برندینگ شخصی این است که می‌توانید از شهرت موجود خود برای جذب مشتریان بیشتر استفاده کنید. با این حال، این گاهی اوقات می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد. دلیلش نیز این است که اگر اتفاقی در زندگی شخصی شما بیفتد، می‌تواند بر کسب و کارتان نیز تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، جفری استار، صاحب یک برند لوازم آرایشی به همین نام، اخیراً درگیر جنجالی شده است و به همین دلیل، خط لوازم آرایشی جدید او به اندازه محصولات قبلی موفق نبود.

حتما بخوانید:  موقعیت برند چیست؟

بنابراین، در حالی که برندینگ شخصی می‌تواند مفید باشد، این پتانسیل را نیز دارد که بر اساس رویدادهای زندگی شخصی شما، کسب و کارتان را مختل کند.

برندینگ خدمات (Service Branding)

کاملاً بر خدماتی که یک فرد یا یک شرکت ارائه می‌دهد متمرکز است. بنابراین اگر تصمیم دارید این نوع برندینگ را دنبال کنید، به یاد داشته باشید تنها چیزی که اهمیت دارد خدماتی است که به مشتریان خود ارائه می‌دهید و باید عالی باشد.

به عبارت ساده، شما با استفاده از خدمات خود یک رابطه قابل اعتماد با مشتریانتان ایجاد می‌کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که به عنوان یک شرکت می‌توانید خدمات را به روش‌های مختلفی ارائه دهید.

این می‌تواند از طریق بازدید فیزیکی از فروشگاه یا حتی تعامل چهره به چهره با شما باشد.

تنها چیزی که باید از آن اطمینان حاصل کنید این است که آن‌ها بهترین تجربه را در هر موردی داشته باشند.

عناصر مختلفی از برندینگ خدمات وجود دارد که یکدیگر را کنترل می‌کنند. از آنجایی که تعداد کانال‌هایی که مشتریان می‌توانند از طریق آن‌ها با شما تماس بگیرند زیاد است، تضمین کیفیت خدمات در همه پلتفرم‌ها کمی چالش‌برانگیز می‌باشد.

با این حال، حتی با وجود این چالش‌ها، باز هم باید آن را اولویت‌بندی کنید. هرچه خدماتی که به مشتریان خود ارائه می‌دهید بهتر باشد، شرکت شما بیشتر شهرت خود را در چشم مشتریان بهبود می‌بخشد.

رایج‌ترین کسب و کارها در برندینگ خدمات عبارتند از آژانس‌های مسافرتی، هتل‌ها و خطوط هوایی. همچنین می‌تواند شامل مشاوره مدیریت یا بازاریابی باشد.

به این دلیل است که همه این صنایع تکیه بر رضایت مشتری دارند. یک بررسی خوب دریافت کنید و سایر افراد به سمتتان جذب خواهند شد. اما توجه داشته باشید که بررسی‌ها پتانسیل یکسانی برای مختل کردن تصویر برند شما نیز دارند.

حتما بخوانید:  عصاره برند چیست؟

به عنوان مثال، امارات (Emirates) یکی از اولین خطوط هوایی بود که در چند وقت اخیر کیت ایمنی سفر را معرفی کرد. آن‌ها همچنین تضمین می‌کنند که همه SOPها رعایت می‌شوند تا مسافران بتوانند با خیال راحت و راحت سفر کنند.

حتی برنامه‌هایی مانند این می‌توانند برندینگ خدمات شما را تقویت کنند. اگر دارای کسب و کار خدماتی یا مهمانداری هستید، به تعداد بیشتری از این موارد نیاز خواهید داشت!

برندینگ محصول (Product Branding)

این یکی از رایج‌ترین انواع برندینگ است که بر اساس محصول شما انجام می‌شود. به همین دلیل، می‌توانید این نوع را در همه جا ببینید که از طریق رنگ‌ها، تصاویر، نقاشی‌ها و کلمات مختلف بیان می‌شود.

اصل مهم در پشت این نوع برندینگ، در نظر گرفتن سفر مشتری و تصمیم‌گیری است. یکی دیگر از عوامل ضروری که در نظر گرفته می‌شود، رقبایی هستند که در حال فروش محصول مشابه شما می‌باشند. شما باید محصول خود را تبدیل به برند کنید تا مشکل مشتری را به شکلی خلاقانه و منحصر به فرد حل نمایید.

بنابراین، همه چیز به این بستگی دارد که چگونه از همه عناصر و استراتژی برندی که ایجاد می‌کنید به طور موثر استفاده نمایید.

در اینجا نمونه‌ای از برندینگ محصول که توسط Kirk’s Soap به خوبی اجرا شده است، آورده‌ایم. توجه داشته باشید که چگونه آن‌ها از جنبه پایداری برای برند کردن محصول خود و دوست داشتنی‌تر کردن آن استفاده کرده‌اند.

برندینگ فرهنگی/جغرافیایی (Cultural/Geographic Branding)

برندینگ جغرافیایی یا فرهنگی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. به این دلیل که هر دو نوع، قراردادهای جغرافیایی یا فرهنگی مخاطبان هدف خود را برای برندینگ کسب و کار در نظر می‌گیرند.

این نوع برندینگ، به دلیل ارتباط جغرافیایی یا فرهنگی توجه مردم را به خود جلب می‌کند. این یک دلیل اصلی است که از آن برای افزایش گردشگری با برجسته کردن جاذبه‌های خاص استفاده می‌شود و آن‌ها را از سایر کشورها متمایز می‌کند.

برندینگ فرهنگی بر جنبه‌های فرهنگی یک منطقه برای جذب گردشگران و افزایش درآمد تمرکز دارد.

یک مثال عالی از آن می‌تواند میدان تایمز در نیویورک باشد، که جاذبه‌ای برای بسیاری از گردشگران است و به کشور اجازه می‌دهد تا گردشگران زیادی را جذب کند.

ایالت یک وب سایت رسمی برای این مکان ایجاد کرده است تا اخبار اتفاقات را در اطراف پخش کند. با انجام این کار، آن‌ها مردم را دعوت می‌کنند تا به بخشی از فرهنگ متمرکز در یک مکان جغرافیایی تبدیل شوند.

برندینگ خرده‌فروشی (Retail Branding)

خرده‌فروشی با کلمه “retailers” مرتبط است، که به معنای فروشگاه‌ها و خرده‌فروشانی می‌باشد که محصولات مختلف را تحت پرچم یک برند می‌فروشند. با این حال، برخی از خرده‌فروشان تمایل دارند فقط محصولاتی را بفروشند که متعلق به برند آن‌هاست.

جمع‌بندی

اکنون می‌دانید که شرکت‌ها با توجه به نیاز خود از انواع برندینگ استفاده می‌کنند. با این حال، برای اطمینان از اینکه برند شما تصویر خود را در همه پلتفرم‌ها حفظ می‌کند، باید تمام مطالب خلاقانه، آفلاین و آنلاین تولیدشده را زیر نظر داشته باشید. امیدواریم این مطلب در انتخاب روش برندینگ مناسب برای کسب و کار شما مفید واقع شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره بلندمدت «متخصص حرفه‌ای هوش تجاری» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن