BPM Course
استراتژی

استراتژی طراحی تجربه کاربر (UX) چیست؟

وقتی به یک شرکت واقعا موفق فکر می‌کنید، چه چیزی به عنوان دلیل موفقیت آن به ذهن شما خطور می‌کند؟ بازاریابی موفق؟ خدمات برتر مشتری؟ یا شاید دلیلش یک محصول بی‌نظیر و پیشرفته باشد. کسب و کارهای فوق‌العاده پر رونق، همه این نقاط تماس کاربر را در نظر می‌گیرند.

طراحان تجربه کاربر (UX) اغلب در مواقع خاص در روند رشد شرکت فراخوانی می‌شوند. با این حال، از آنجا که محبوبیت طراحی تجربه کاربر نزد مدیران ارشد افزایش یافته است، برندهای بیشتری از این طراحان کمک می‌گیرند تا در هر نقطه تماس سفر مشتری، تجربه‌های با کیفیتی را برای مصرف‌کنندگان خود ایجاد کنند.

با گسترش نقش طراحان تجربه کاربر، اکنون بیش از هر زمان دیگری مهم است که طراحان اهداف و رهنمودهای مشخصی در مورد پروژه‌هایی که در حال کار بر آن‌ها هستند، داشته باشند. این همان جایی است که استراتژی طراحی تجربه کاربر وارد می‌شود. ما این مقاله را به تعریف استراتژی طراحی تجربه کاربر، دلیل مهم بودن آن و چگونگی ایجاد یک استراتژی عالی اختصاص داده‌ایم.

استراتژی طراحی تجربه کاربر چیست؟

استراتژی طراحی تجربه کاربر یک برنامه دقیق برای پیش بردن تجربه کاربر مطابق با اهداف کلی برند و شرکت است. استراتژی طراحی تجربه کاربر می‌تواند به شما کمک کند تا بینش یک سازمان در مورد آنچه می‌خواهند مشتری تجربه کند، در عین اینکه در دستورالعمل‌های از پیش تعیین‌شده شرکت باقی بماند، به واقعیت تبدیل شود.

یک استراتژی خوب طراحی تجربه کاربر از چندین مولفه مهم تشکیل شده است. برخی از عناصر اصلی استراتژی طراحی تجربه کاربر به شرح زیر است:

  • هدفی کاملاً مشخص برای آنچه می‌خواهید تجربه کاربر شما باشد.
  • درک دقیق کاربر، رفتارها، انتظارات و نیازهای او که از طریق تحقیقات گسترده کمی و کیفی کاربر به دست می‌آید.
  • اطلاعاتی در مورد روند صنایع مشابه و آنچه رقبا انجام می‌دهند.
  • درک روشنی از نحوه عملکرد شرکت یا محصول در مقایسه با جایگاهی که می‌خواهید به آن برسد.
  • طرحی از وظایف انجام‌شده برای تحقق این اهداف و همچنین مجموعه‌ای از معیارهای توافق‌شده که موفقیت شما را اندازه‌گیری می‌کند.

در مجموع، استراتژی طراحی تجربه کاربر یک طرح کسب و کار جامع و کاربرمحور است که به طور خلاصه می‌گوید تجربه کاربر یک برند در حال حاضر چگونه است، هدف آن چیست و چگونه می‌توان به این هدف رسید. استراتژی طراحی تجربه کاربر غالباً سیلوهای سازمانی را در بر می‌گیرد و وقتی در تمام بخش‌ها مورد استفاده قرار گیرد، بیشترین بازده را دارد، بنابراین می‌توان هر نقطه تماس مشتری را مسئول دانست.

چرا استراتژی طراحی تجربه کاربر مهم است؟

اکنون که مشخص کردیم استراتژی طراحی تجربه کاربر چیست، شاید از خود بپرسید که چرا مهم است. دلایل زیادی وجود دارد که بر اهمیت تهیه استراتژی طراحی تجربه کاربر تاکید می‌کند، اما برای این مقاله ارزش استراتژی طراحی تجربه کاربر را در چهار نکته اصلی خلاصه کرده‌ایم.

۱- استراتژی طراحی تجربه کاربر به مدیران کمک می‌کند تا از مزایای طراحی تجربه کاربر باخبر شوند.

تاثیرات مثبتی که طراحی با کیفیت تجربه کاربر می‌تواند در نرخ بازگشت سرمایه (ROI) و موفقیت محصول ایجاد کند، برای مشتریان و ذینفعان کاملاً مشهود است زیرا منابع و مسئولیت بیشتری را به طراحان تجربه کاربر می‌سپارند. طبق گفته موسسه مدیریت طراحی، شرکت‌های طراحی‌محور ۵۰٪ مشتری وفادارتر، ۴۱٪ سهم بازار بیشتر و ۴۶٪ مزیت رقابتی کلی نسبت به شرکت‌های دیگر گزارش می‌دهند.

با این حال، ممکن است بعضی از مشتریان درمورد اینکه طراحان تجربه کاربر دقیقاً چه کاری انجام می‌دهند یا اینکه چگونه می‌توانند به یک شرکت در رسیدن به اهدافش کمک کنند، کنجکاو باشند. استفاده از استراتژی طراحی تجربه کاربر به مشتریان این امکان را می‌دهد تا ببینند تیم طراحی تجربه کاربر دقیقاً روی چه چیزی کار خواهد کرد، چگونه می‌تواند برای شرکت آن‌ها ارزش بیافریند و آن‌ها را از سرمایه‌گذاری برای رفع خطاها نجات می‌دهد.

۲- استراتژی طراحی تجربه کاربر برنامه و اندازه‌گیری موفقیت را ارائه می‌دهد.

یک میلیون روش برای ایجاد یا طراحی مجدد تجربه کاربر با یک محصول وجود دارد. شروع یک پروژه با اهداف کاملاً مشخص و قابل اندازه‌گیری می‌تواند از هدر رفتن انرژی و منابع در تلاش‌های ناموفق، سوءاستفاده یا روش‌های غیرمولد طراحی جلوگیری کند. استراتژی طراحی تجربه کاربر ایده‌ای شفاف و گسترده در مورد چیزی که شرکت‌ها می‌خواهند بدست آورند، چگونگی دستیابی به آن و یک روش کمی برای ارزیابی زمان تحقق هدف ارائه می‌دهد.

۳- استراتژی طراحی تجربه کاربر به همه اعضای تیم درک درستی از کاربر می‌دهد و آن‌ها را به توافق می‌رساند.

تمرکز یک طراح عمدتاً بر ایجاد محصولات کاربرپسند است در حالی که مدیران ارشد معمولاً بیشتر به دنبال دستیابی به اهداف خاص شرکت مانند ROI، حاشیه سود و درآمد کل هستند. تهیه یک استراتژی طراحی تجربه کاربر اغلب می‌تواند پل ارتباطی بین طراحی محصول کاربرمحور و اهداف کلی کسب و کار باشد. استراتژی طراحی تجربه کاربر می‌تواند طراحان، مدیران عامل، توسعه‌دهندگان و حتی نمایندگان خدمات مشتری را در هنگام پرورش تجربه کاربر نهایی برای مصرف‌کنندگان، از نیازهای کاربر، اهداف شرکت و برنامه‌های عملیاتی کلی آگاه سازد.

۴- استراتژی طراحی تجربه کاربر پل ارتباطی بین وعده برند و تجربه واقعی مشتری است.

محصولات عظیم دیجیتالی برای انتخاب کاربران بسیار زیاد هستند. وقتی وعده یک برند با تجربه واقعی مشتری منطبق نباشد، به احتمال زیاد کاربران محصول را کنار می‌گذارند و جذب برند معتبرتری می‌شوند. استفاده از استراتژی طراحی تجربه کاربر می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند آنچه را که برند آن‌ها وعده می‌دهد، با تجربه کاربرانشان مقایسه کنند (بنابراین اعتماد به برند را ایجاد می‌کند). علاوه بر این، می‌تواند اقدامات لازم را انجام دهد تا وعده و تجربه همگام شوند.

نحوه ایجاد استراتژی طراحی تجربه کاربر

تعدادی از روش‌ها وجود دارد که تیم‌های تولیدی می‌توانند از آن‌ها برای ایجاد استراتژی طراحی تجربه کاربر استفاده کنند. این روش‌ها شامل تحقیق، برنامه‌ریزی، آزمایش و اعتبارسنجی ایده‌ها قبل از شروع اجرای طراحی یا توسعه هستند.

برخی از رویکردهای معمول عبارتند از:

مصاحبه با ذینفعان

  • محدوده پروژه چقدر است؟
  • ماموریت شرکت چیست؟
  • اهداف محصول چیست؟
  • بودجه چقدر است؟
  • چه چیزی موفقیت پروژه را تعریف می‌کند؟
  • تجربه کاربر می‌تواند چه موفقیتی کسب کند؟

تحقیقات کاربر

  • کاربران هدف چه کسانی هستند؟
  • آن‌ها از چه دستگاه‌هایی استفاده می‌کنند؟
  • چه مشکلاتی نیاز به حل شدن دارند و در حال حاضر چگونه آن‌ها را حل می‌کنند؟
  • چرا آن‌ها از این محصول استفاده می‌کنند یا نمی‌کنند؟ (برای محصولات موجود)

تحقیق و تجزیه و تحلیل رقابتی

  • رقبا چه می‌کنند؟
  • آیا فرصتی برای ایجاد یک ارزش پیشنهادی منحصر به فرد وجود دارد؟

۵ نکته برای ایجاد استراتژی طراحی تجربه کاربر

ارزش استراتژی طراحی تجربه کاربر در هنگام ساخت محصولات کاربرمحور کاملاً مشهود است. اما بهترین راه برای ایجاد آن چیست؟ در ادامه چند نکته را برای طراحی استراتژی تجربه کاربر منحصر به فرد بازگو کرده‌ایم.

۱- کاربرمحور باشید.

بسیاری از شرکت‌ها با در نظر گرفتن ترجیحات یا اهداف سودآوری خود، درگیر طراحی محصولاتی می‌شوند. در حالی که تعیین اهداف ROI و درآمد کل مهم است، اما حفظ کاربر در خط مقدم استراتژی طراحی تجربه کاربر کلیدی می‌باشد. یک استراتژی موثر طراحی تجربه کاربر شامل اطلاعات زیادی در مورد کاربر، نیازهای فعلی و آینده وی، درک آن‌ها از برند شما و هرگونه برنامه‌ریزی برای ادامه تحقیقات کاربر است.

۲- استراتژی کسب و کار را مشخص کنید.

هنگامی که درک خوبی از کاربر پیدا کردید، می‌توانید اهداف تجربه کاربر را با اهداف کلی کسب و کار ترکیب کنید. آیا اهداف مالی وجود دارد که سازمان بخواهد آن‌ها را هدف قرار دهد؟ آیا می‌توان رضایت و کارایی کارمندان را به حداکثر رساند؟ چه پیشرفت‌هایی در روند، ساختار، فرهنگ سازمانی و عملکرد شرکت می‌تواند انجام شود؟ چگونه می‌توانیم به آن‌ها برسیم؟ این‌ها همه نمونه سوالاتی است که می‌توانید هنگام تعیین اهداف کسب و کار در یک استراتژی طراحی تجربه کاربر بپرسید.

جمع‌بندی

ساخت یک محصول مبتکرانه و کاربرپسند به برنامه‌ریزی، تحقیق، آزمایش و سرمایه‌گذاری زیادی نیاز دارد. گم شدن تیم‌های طراحی در هزارتوی روش‌های تحقیق بی‌اثر، آزمایش متمرکز کاربر، تکرارهای بی‌پایان یا حتی فراموش کردن اهداف کلی شرکت آسان است.

استفاده از استراتژی طراحی تجربه کاربر که به دقت توسعه یافته است، به جلوگیری از این اشتباهات و هزینه‌های از دست رفته در رفع خطاهای توسعه کمک کرده و همچنین از ارتباط نادرست بین اعضای تیم یا طراحی محصولی جلوگیری می‌کند که به شکست منجر خواهد شد. شروع ایجاد یک استراتژی طراحی تجربه کاربر واضح و جامع ممکن است تفاوت بین کالایی با موفقیت طولانی‌مدت و کالایی را رقم بزند که اهداف را برآورده نخواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع و بلندمدت «تحلیلگر حرفه‌ای کسب‌وکار» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن