بازاریابی
پرسونا یا شخصیت مشتری چیست و چه اهمیتی در بازاریابی دارد؟

پرسنا در واقع شخصیت یک گروه از افراد است که رفتارهای مشابهی در ابعاد مختلف زندگی نشان میدهند. این گروه ها توسط بازاریابان مورد بررسی و طبقه بندی قرار میگیرند که میخواهند انگیزه افراد را برای خرید بدانند و بتوانند از این طریق محصولات و خدمات بیشتری به مشتریان ارائه کنند.
فراموش نکنید که هر کسب و کاری بر مبنای مشتری پابرجاست و اگر مشتری نباشد کسب و کار هم وجود نخواهد داشت. پس بسیار مهم است که مشتریان خود را بشناسید و درک درستی از آنها داشته باشید تا بتوانید در ارائه و تولید محصولات و خدمات برای آنان موفق تر عمل کنید و در نتیجه به سود بیشتری از طریق شناخت مشتریان خود برسید.
پرسونا مشتری
شخصیت مشتری یا همان پرسنا مشتری به معنای اطلاعات جامع و کاملی است که درباره مشتری جمع آوری میکنید و به شما کمک میکند تا تصویر کاملی از مشتری داشته باشید و فرقی نمیکند این تصویر خوب باشد یا بد. درواقع به شما کمک میکند تا مشتری خود را بشناسید و بتوانید با توجه به پرسنا آن مشتری محصولات خود را به او بفروشید.
چه اطلاعاتی برای به ساخت پروفایل پرسونا مشتری باید در دسترس یک شرکت باشد؟
جنسیت: جنسیت کاربر یک عامل بسیار مهم در بخری از محصولات و خدمات است اما نه برای هر کسب و کاری. صاحب آن کسب و کار باید تشخیص دهد که آیا جنسیت در ترکیب بازاریابی او نقش دارد یا خیر و اگر نقش دارد تا چه میزان؟
سن: این ساده ترین بخش هر پروفایل شخصی است. سن میتواند بر عوامل مهمی از جمله ارزش های فرد، اهداف، منافع، اضطراب و قدرت خرید تاثیر بگذارد.
شغل: شغل یا حرفه ممکن است بر چگونگی استفاده شخصی از محصولات و خدمات شما تاثیر بگذارد، به خصوص اگر محصولات و خدمات شما حرفه ای باشد.
مسایل مالی: این یکی از مهمترین ملاحظات در ساخت یک پروفایل پرسنا مشتری است. در حالی که تعیین مولفه های مالی مشتری هدف شما بسیار مهم است، به همان اندازه مهم است که بدانید ارزش های آنها چگونه تعیین میشود. اینکه بدانید آیا آنها تمایل دارند بیشتر برای خدمات برتر هزینه کنند و یا کمترین قیمت برای آنها مهم تر است؟
قصد و نیت: دانستن اینکه چرا مصرف کننده محصولی را خریداری میکند برای اینکه بدانید چگونه یک محصول را به خریداران بفروشید مهم است. انتخاب یک محصول از جانب یک شخص میتواند با هدف حل یک مشکل باشد یا میتواند یک شیوه از زندگی او باشد که مارک های مورد علاقه خود را خریداری میکند.
اوقات فراغت: مخاطبان هدف چگونه وقت آزاد خود را صرف میکنند؟ دانستن جزئیات درمورد منافع، سرگرمی ها، خوردن و عات های رسانه ای افراد میتواند فرصتی جدید به شما برای رسیدن به این افراد بدهد.
عادات خرید: این شخصیت چه محصولات و خدمات دیگری را خریداری میکند؟ چیزهای دیگری که آنها به دنبال آن هستند را شناسایی کنید و به دنبال راهی باشید تا بتوانید آن چیزها را به آنها در محصولات خود پیشنهاد دهید.