رهبری

رهبری تحول‌آفرین چیست و چه نقشی در موفقیت سازمان دارد؟

این مقاله دارای نسخه PDF انگلیسی است. جهت دسترسی به لینک دانلود نسخه انگلیسی هم‌اکنون عضو شوید.

رهبری تحول‌آفرین (Transformational Leadership) یکی از بزرگ‌ترین عوامل موفقیت در کسب و کار و تجربه بهتر در محل کار است. علاوه بر این، نحوه تعامل رهبران با نیروی کار و ایجاد روابط با تیم‌هایشان به طور قابل توجهی بر انگیزه، تعامل و عملکرد کارکنان تأثیر می‌گذارد.

رونالد ای ریگیو، روانشناس و کارشناس رهبری، در مقاله‌ای توضیح داد: “شواهد تحقیق به وضوح نشان می‌دهد که گروه‌های تحت هدایت رهبران تحول‌آفرین از عملکرد و رضایت بالاتری نسبت به گروه‌های تحت نظر سایر رهبران برخوردار هستند.”

در این مقاله، شما در مورد اینکه رهبری تحول‌آفرین چیست، چه مولفه‌هایی دارد و تفاوت رهبران تحول‌آفرین با رهبران دیگر، خواهید آموخت.

رهبری تحول‌آفرین چیست

تعاریف و نظریه‌های مختلفی در مورد رهبری تحول‌آفرین وجود دارد، اما بررسی بین‌المللی مدیریت و تحقیقات بازرگانی آن را چنین تعریف می‌کند:

“رهبران تحول‌آفرین به نگرانی‌ها و نیازهای تک تک پیروان خود توجه می‌کنند. آن‌ها با کمک به کارمندان برای دیدن مشکلات قدیمی به روشی جدید، آگاهی آن‌ها را در مورد مسائل تغییر می‌دهند. آن‌ها می‌توانند پیروان خود را تحریک و تشویق کنند تا تلاش بیشتری برای دستیابی به اهداف گروه انجام دهند. ”

با این حال، فقط ۱۰٪ از مدیرعاملان رهبران طبیعی هستند که کارکنان را به طور عالی راهنمایی می‌کنند.

جیمز مک‌گرگور برنز، متخصص رهبری که مفهوم رهبری تحول‌آفرین را در کتاب خود با عنوان “رهبری” معرفی کرد، رهبری تحول‌آفرین را به عنوان فرایندی تعریف می‌کند که در آن:

«رهبران و پیروان آن‌ها یکدیگر را به سطح بالاتری از اخلاق و انگیزه می‌رسانند. »

بنابراین، رهبران تحول‌آفرین تغییر مثبتی در بین اعضای تیم خود ایجاد می‌کنند، آن‌ها به منافع شخصی کارکنان اهمیت می‌دهند و همیشه در جهت منافع گروه به طور کلی عمل می‌کنند.

آن‌ها به عنوان الگو عمل می‌کنند، نقاط قوت و ضعف مردم را درک کرده و اغلب پیروان خود را به چالش می‌کشند تا مسئولیت بیشتری برای کار خود داشته باشند. همه این‌ها با هدف کمک به افراد است تا از استعداد و کار خود بهترین نتیجه را بگیرند.

به طور خلاصه، رهبران تحول‌آفرین قدرت زیادی برای تأثیرگذاری بر مردم و شکل دادن به یک تجربه به یاد ماندنی در محل کار دارند. پیروان چنین رهبری نسبت به او احساس اعتماد، تحسین، الهام، وفاداری و احترام دارند.

اهمیت رهبری تحول‌آفرین در پیشبرد موفقیت کسب و کار

یکی از بزرگ‌ترین صفات هر سازمان موفق، داشتن رهبرانی است که می‌دانند چگونه به مردم الهام بخشند و به آن‌ها انگیزه دهند. با این حال، بسیاری از سازمان‌ها وجود دارند که رهبران آن‌ها فقط شخصیت‌هایی هستند که ارتباط کمی با بقیه سازمان‌ها دارند. علاوه بر این، شرکت‌هایی وجود دارند که در آن‌ها کارمندان حتی از مدیران ارشد سازمان خود مطلع نیستند.

ویژگی‌های خاصی وجود دارد که رهبران تحول‌آفرین را از انواع دیگر رهبران جدا می‌کند. طبق تحقیقات، رهبری تحول‌آفرین چندین جنبه مختلف را شامل می‌شود، از جمله:

تأکید بر انگیزه ذاتی و رشد مثبت پیروان

رهبران تحول‌آفرین که نقش خود را در پیشبرد موفقیت در کسب و کار درک می‌کنند، می‌دانند که چگونه به افراد خود انگیزه دهند و آن‌ها را قادر سازند تا در زندگی حرفه‌ای خود سرمایه‌گذاری کنند. رهبران تحول‌آفرین با استفاده از ارتباطات مناسب رهبری می‌توانند میزان حواس‌پرتی‌ها را کاهش داده و توجه پیروان خود را جلب کنند.

افزایش آگاهی از موازین اخلاقی

رهبران بزرگ همچنین به استانداردهای اخلاقی تیم خود اهمیت می‌دهند. اغلب اوقات، عملکرد عالی ممکن است اولویت و نگرانی اصلی آن‌ها نباشد. در عوض، آن‌ها به طور مداوم با تیم‌های خود کار می‌کنند تا استانداردهای عالی اخلاقی را حفظ کنند.

برجسته کردن اولویت‌های مهم

رهبران برجسته در اولویت‌بندی عالی هستند. با این حال، بسیاری از کارمندان هنوز اهداف و راهنمایی‌های مشخصی از رهبران خود دریافت نمی‌کنند. در سطح سازمانی، رهبران باید همیشه کارمندان را به خوبی در مورد نحوه کار شرکت و هدایت آن مطلع کنند.

امروز، کارمندان از رهبران خود انتظار شفافیت کامل دارند. در غیر این صورت، کارمندان اعتماد خود را به رهبران و کارفرمایان از دست می‌دهند.

متأسفانه، تحقیقات نشان می‌دهد که یک شکاف بزرگ شفافیت در سازمان‌ها وجود دارد. فقط ۱۸٪ رهبران معتقدند که آن‌ها الگوی شفافی دارند. ۳۷٪ آن‌ها نگران توانایی خود در ایجاد اعتماد، ۶۰٪ آن‌ها نگران برداشت کارگران از شفافیت هستند و ۲۷٪ آن‌ها معتقد بودند که به دلیل عدم شفافیت، یک ضرر رقابتی وجود دارد.

ایجاد جو اخلاقی (ارزش‌های مشترک و استانداردهای عالی اخلاقی)

رهبران تحول‌آفرین همچنین جو اخلاقی را در سازمان‌های خود شکل می‌دهند. علاوه بر این، آن‌ها موظفند از طریق ارتباطات مداوم در محل کار خود، سازگاری سازمانی را با ارزش‌های اصلی شرکت تبلیغاتی EVP به دست آورند.

هم‌سو بودن همه افراد یکی از بزرگ‌ترین پیش‌نیازهای موفقیت سازمانی است و رهبران تحول‌آفرین کسانی هستند که می‌دانند چگونه ارزش‌های سازمانی را با ارزش‌های شخصی کارمندان خود گره بزنند.

پیروان را تشویق می‌کنند که به منافع عمومی نگاه کنند

وقتی نوبت به موفقیت می‌رسد، برای رهبران تحول‌آفرین موفقیت تیمی مهم‌تر از موفقیت فردی است. در دنیایی که ادارات دیگر نمی‌توانند در سیلوها کار کنند و کارمندان فقط به طور مشترک می‌توانند نتایج عالی کسب کنند، بسیار مهم است که رهبران این حس کار تیمی را پرورش دهند.

با این حال، به دلیل ظهور دورکاری و عدم وجود فناوری مناسب در محل کار، رهبران اغلب راهی برای برقراری ارتباط، آگاهی و الهام بخشیدن به کارمندان ندارند. در نتیجه، همکاری متقابل آسیب می‌بیند و کارمندان ممکن است به منافع خودشان برگردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره بلندمدت «متخصص حرفه‌ای هوش تجاری» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن