هوش تجاری
معرفی نرم افزارهای مختلف هوش تجاری
برای معرفی نرم افزارهای هوش تجاری باید گفت ، امروزه کسب و کارها همگام با تکنولوژی، در حال پیشرفت هستند و در مسیر رسیدن به دورهای جدید، قدم بر میدارند. پیشرفت در کسب و کارها، نیازمند سبک جدیدی از مدیریت و کنترل است. این سبک جدید، باید قابلیت کنترل و ساماندهی حجم گستردهای از دادهها و اطلاعات را داشته باشد. از این رو بهترین سبک مدیریت، استفاده از هوش تجاری است. با استفاده از نرم افزارهای هوش تجاری میتوانید دادههای شرکتها را جمعآوری، تجزیه و تحلیل کنید.
الان ممکن است از خودتان بپرسید چرا باید از نرم افزارهای هوش تجاری استفاده کنم؟ در ادامه با دلایل منطقی پاسخ شما را خواهیم داد!
نرم افزارهای هوش تجاری به شما کمک میکنند تا راندمان، کارایی و در نهایت نتایج کلی سیستم را افزایش دهید و بخشهای مختلف شرکت شما را، در هر زمینهای که باشد، تحلیل و بررسی خواهند کرد. همچنین کشف دادهها و تحلیل آنها، که نیازمند تخصص کارشناسان است، در حال حاضر کاری است که همه با استفاده از نرم افزارهای هوش تجاری، میتوانند انجام دهند.
نرم افزارهای هوش تجاری، به شما دیدی ویژه برای دستیابی به مواردی مانند رشد، حل مسائل ضروری، جمع آوری دادههای شرکت در مکانی مطمئن و پیشبینی نتایج آینده خواهند داد. همچنین کاربرد هوش تجاری در صنایع مختلف امری است که امروزه بر همگان واضح است.
هدف اصلی نرم افزارهای هوش تجاری، جمع آوری دادههای عظیم و تفسیر ساده و عمقی آنها است. علاوه بر موارد گفته شده، نرم افزارهای هوش تجاری، قابلیت ارزش گذاری کسب و کارها را دارند و میتوانند پیشبینیهای برخط و آنلاین از فعالیتهای گوناگون شرکت یا سازمان، به مدیران و کارفرمایان نشان بدهند.
در ادامه به معرفی ۹ مورد از نرم افزارهای هوش تجاری که کاربرد موثری در کسب و کارها دارند، میپردازیم؛ پس لطفا با ما همراه باشید.
۱- Power BI
نرم افزار پاور بی آی (Power BI) در حال حاضر رهبر تمام نرم افزارهای هوش تجاری است. این نرم افزار محصول شرکت مایکروسافت است و این امر باعث شده محیط کاری آن برای کاربران آشناتر از سایر نرم افزارهای هوش تجاری باشد. همچنین آشنایی با نرم افزار اکسل که اکثر افراد در سازمانها از آن استفاده میکنند، باعث میشود فراگیری نرم افزار پاور بی آی برای سایر افراد راحتتر باشد. مطالعه مقاله “تفاوت پاور بی آی و اکسل” شما را در شناخت این نرم افزار قدرتمند بیشتر یاری میکند.
۲- Tableau
یکی از نرم افزارهای هوش تجاری که گستردگی و توانایی های بسیار زیادی دارد، Tableau است. با این نرم افزار، تمام نیازهای مهم شما از هوش تجاری قطعا رفع خواهد شد. Tableau این قابلیت را دارد که آن را هم روی سرور نصب کنید و یا از قابلیت سرویسهای ابری آن استفاده کنید. این نرم افزار در نسخههای مختلفی تولید و منتشر شده است تا کسب و کارهای مختلف با بخشهای متنوع را پوشش دهد.
Tableau، قابلیت کنترل و مدیریت صنعتهای گوناگونی را دارد؛ برای مثال:
- بهداشت و درمان
- بانکداری
- صنعتهای مالی و اقتصادی
- صنایع منابع انسانی
- خرید
- فروش
- بازاریابی
نرم افزار Tableau، در ایجاد و تشخیص ارتباط بین دادههای جمع آوری شده، بسیار قدرتمند ظاهر میشود و با سادهسازی تحلیلهای بدست آمده، به کاربران در درک آنها کمک میکند.
Tableau از چندین دیتابیس مانند MS SQL، Oracle و MS Excel بدون نیاز به نرم افزارهای دیگر، پشتیبانی میکند.
نرم افزار Tableau، مکملی عالی برای کسب و کارهای هوشمند است و با استفاده از الگوریتمهای محاسباتی، باعث افزایش کارآمدی کسب و کارها میشود.
همچنین به دلیل سرعت بالای آن در تشخیص دادهها و ارتباط میان آنها، قابلیت اشتراکگذاری دادهها و اطلاعات، در کمترین زمان، انجام خواهد شد.
برای معرفی ویژگیهایی که Tableau را نسبت به دیگر نرم افزارهای هوش تجاری موجود در بازار، برتر نشان میدهد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشبوردهای مدیریتی با طراحی ساده و کاربردی، که استفاده از آن برای کاربر آسان است.
- قابلیت استفاده به صورت محلی و ابری
- قابلیت تشخیص فوقالعاده قدرتمند ارتباط میان دادهها
- استفاده از natural processing language برای آگاهی از سریهای زمانی
- استفاده از الگوریتمهای قوی در محاسبات
- پشتیبانی از منابع دادهای متنوع
۳- QlikSense
یکی دیگر از نرم افزارهای هوش تجاری، QlikSense است. QlikSense توسط شرکتی خوشنام در زمینه نرم افزارهای تحلیلی به نام، Qlik تولید و منتشر شده است.
هدف اصلی این نرم افزار، دسترسی تمام کارمندان یک شرکت به کل اطلاعات موجود با در نظر گرفتن قوانین آن شرکت است. این نرم افزار با استفاده از موتور پرسرعت و قدرتمندی که دارد، جستجو میان دادهها و ایجاد رابطه بین آنها را در مدت زمان کمی برای کاربر انجام خواهد داد.
QlikSense، امکان تهیه سریع گزارشهای شخصی و کاری را با داشبورد بسیار دقیق و کاربر پسندی که دارد، به آسانی در اختیار افراد قرار خواهد داد. نرم افزار QlikSense برای کسب و کارهایی که به دنبال یک راهکار کامل و نهایی برای یافتن حجم وسیعی از دادهها، بازیابی و مرور آنها همراه با دیدی نو و کیفیت فوقالعاده هستند، بهترین گزینه است و از کار کردن با این نرم افزار لذت خواهند برد.
با استفاده از این نرم افزار شما میتوانید نمودارها و چارتهایی بسیار دقیق با استفاده از تحلیلهای بدست آمده، آماده کنید و به افراد خود ارائه دهید.
در ادامه به ویژگیهایی که نرم افزار QlikSense را نسبت به دیگر نرم افزارهای هوش تجاری موجود، خاص کرده است، اشاره میکنیم:
- قابلیت کشیدن و رهاکردن اطلاعات با سرعت بالا
- قابلیت جستجوی کاملا هوشمند
- دارای ویژگی اتصال سریع و مطمئن به منابع داده، با سرعت بسیار بالا
- دسترسی به نتایج بدست آمده از تجزیه و تحلیل دادهها، در هر زمان از طول روز
- قابلیت تفسیر عمقی و ساده دادهها
- کاربر پسند بودن نرم افزار
- قابلیت اشتراک گذاری نتایج بدست آمده
- دارای APIهای قوی و استاندارد
- ادغام دادههای مختلف با یکدیگر
- قابلیت مقایسه کردن نتایج بدست آمده با یکدیگر
- امنیت بسیار بالای نرم افزار
۴- SAP Business Intelligence
SAP Business Intelligence با قابلیتهای فراوانی که در اختیار کاربر قرار میدهد، جزء بهترین نرم افزارهای هوش تجاری است. این نرمافزار با ارائه چندین راهحل پیشرفته تحلیلی از جمله تجزیه، بررسی نتایج در زمانهای واقعی و موارد دیگر به کاربران برای تصمیمگیری بهتر کمک میکند.
SAP به شما برای بهینه سازی عملکرد کسب و کارتان، پیدا کردن مشکلات و رفع آنها و یا شناخت موفقیتها و حفظ آنها از طریق ابزارهای قدرتمندی که در اختیار شما میگذارد، کمک خواهد کرد.
۵- Domo
یکی دیگر از نرم افزارهای هوش تجاری که پر استفاده است، Domo نام دارد. این نرم افزار زمینه لازم برای تصمیم گیری سریع و آگاهانه برای بالا رفتن از سکوی مدیریت در کسب و کار را با استفاده از ابزارهای قدرتمند و تحلیلهای دقیقی که از دادهها بدست میاورد، ممکن میسازد.
Domo یک نرم افزار بر پایه سرویسهای ابری است که در نسخههای متفاوت برای کسب و کارهای متنوع، تولید و منتشر شده است. از ویژگیهای مهم این نرمافزار، قابلیت یکپارچهسازی با بیشتر دستگاهها است که شرکتها و سازمانها با آنها مشغول به کار هستند.
نرم افزار Domo با ایجاد همکاری شبکهای، به شما اجازه میدهد تا نتایج بدست آمده از دادهها و پیشرفتهای کسب و کارتان را با دیگران به اشتراک بگذارید.
۶- SAS Visual Analytics
نرم افزار SAS Visual Analytics از بهترین نرم افزارهای هوش تجاری است که با ارائه قابلیتهای متنوع، رضایت بسیاری از افراد را بدست آورده است.
این نرم افزار توسط شرکت خوشنام SAS در نسخههای مختلفی تولید و منتشر شده است که SAS Visual Analytics آخرین نسخه از نرم افزارهای SAS به حساب میاید. این نرم افزار با تمرکز روی ارتباط بین دادهها و ایجاد رابطه میان آنها، به نتایج بسیار کاربردی میرسد.
SAS Visual Analytics نتایج بدست آمده را با دقت بسیار بالایی تحلیل و بررسی میکند و در نهایت آنها را به صورت نمودار، چارت و گزارش در اختیار مدیران سازمانها قرار میدهد. این نرم افزار قابلیت ایجاد متغیر و مقایسه قسمتهای مختلف آن را برای شما فراهم میکند.
در ادامه به ویژگیهایی که باعث ارزش بالای SAS Visual Analytics در میان نرم افزارهای هوش تجاری شده است میپردازیم:
- بررسی عمقی Sentiment analysis بر روی اطلاعات منتشر شده و دادهها موجود بر روی شبکههای اجتماعی
- ایجاد اتوماتیک نمودارها و چارتها
- ایجاد نقشه از روی دادهها به صورت اتوماتیک
- ایجاد رابطه میان دادهها و اطلاعات
۷- Sisense
Sisense یکی دیگر از نرم افزارهای هوش تجاری است که میان مدیران و کارفرمایان بسیار محبوب است. دلیل محبوبیت بالای آن ارائه محیطی کاربر پسند و ساده است که به همه افراد و در هر سطحی که هستند اجازه میدهد با دادههای بزرگ و پیچیده کار کنند و به تحلیلهای عمقی دست پیدا کنند.
نرم افزار Sisense، برای افرادی که علاقه زیادی به هوشمند سازی ندارند بسیار مناسب است؛ چرا که با ظاهر ساده و تفسیرهای آسانی که ارائه میدهد، کار را برای افراد راحت میکند.
همچنین موتورهای بکار برده شده در این نرم افزار، نسبت به دیگر نرم افزارهای هوش تجاری موجود در بازار، قدرت و سرعت بسیار بالاتری دارد و زمان رسیدن به نتایج دلخواه را تا حد زیادی پایین میاورد. این نرم افزار بخشهای مختلف کسب و کارها را پوشش میدهد؛ برای مثال میتوان به: منابع انسانی، بازاریابی، خرید، فروش، مالی و غیره اشاره کرد.
در ادامه به ویژگیهایی که باعث خاص بودن این نرم افزار شده است، میپردازیم:
- امکان استفاده از نرم افزار در سرویسهای ابری و محلی
- بخشهای متنوع کسب و کارها را پوشش میدهد
- ارائه راه حلهای ویژه، برای پیشبرد کارهای عملیاتی
- قابلیت نمایش نمودارها و گزارشهای بدست آمده در برنامههای تحت وب
۸- Board
نرم افزار Board یکی از کاربردی ترین نرم افزارهای هوش تجاری محسوب میشود. این نرم افزار توسط شرکت Board International در نسخههای متنوع برای بخشهای مختلف کسب و کارها، تولید و با امکانات ویژهای، منتشر شده است. نرم افزار Board دارای سه ابزار موثر و کاربردی هوش تجاری است که با خرید نرم افزار سه ابزار ارائه شده، در دسترس شما قرار خواهد گرفت.
در ادامه به معرفی سه ابزار موجود در Board میپردازیم:
- ابزارهای ابتدایی هوش تجاری
- ابزارهایی مفید برای تحلیلهای پیش بینی شده
- ابزارهای مدیریتی
۹- GoodData
آخرین مورد از نرم افزارهای هوش تجاری که به شما معرفی خواهیم کرد، GoodData است. نرم افزار GoodData با جمع آوری دادهها و ارائه تجزیه و تحلیلهای عمیق و کاربردی، به پیشرفت مدیریت و کسب و کار شما در زمانی محدود، کمک خواهد کرد.
این نرم افزار قابلیت سفارشی کردن تجزیه و تحلیلها را در اختیار کاربران میگذارد و در نهایت نتایج بدست آمده را به صورت گزارش و نمودار ارائه میدهد.
نرم افزار GoodData بخشهای مختلف سازمانها را مانند: فروش، بازاریابی، فعالیتهای اجتماعی و خدمات مشتریان را پوشش میدهد و با ارائه خدمات متنوع به جلب رضایت مشتریان کمک خواهد کرد.
نتیجه گیری
در حال حاضر تعداد زیادی از نرم افزارهای هوش تجاری تولید شده است و با امکانات مختلف در دسترس قرار گرفتهاند. این نرم افزارها اطلاعات مفیدی را در مورد عملکرد شغل و مکان کسب و کارتان به شما ارائه می دهند و به شما در یافتن بهترین مسیر برای موفقیت و رفع مشکلات موجود کمک خواهند کرد.
پر اهمیتترین نکته در انتخاب نرم افزارهای هوش تجاری، ارائه تحلیل و بررسیهای دقیق و اطلاعات کاربردی بر اساس ساختار سازمانی است. همچنین بررسی قابلیتهای دیگری مانند: چگونگی مدیریت و جمع آوری دادهها، چگونگی گزارش سازی، رابط کاربری راحت، اتصال به منابع داده و ساختار سازمانی ارائه شده در هنگام انتخاب نرم افزار مناسب باید مد نظر قرار بگیرند.
در پایان لازم است به این مورد دقت داشته باشید که امروزه برای پیشرفت در مدیریت و کسب و کار، استفاده از تکنیکها و نرم افزارهای هوش تجاری امری واجب و ضروری است. در واقع نرم افزارهای هوش تجاری با ارائه قابلیتهای ویژه، به کاربران برای بررسی بخشهای مختلف سازمان و شرکتی که در آن مشغول به کار هستند، کمک میکنند.
مجموعه
هوش تجاری
- به روز رسانی حاکمیت داده در سازمان: از کجا شروع کنیم
- کارشناس پایگاه داده کیست و چه وظایفی دارد؟
- بررسی تفاوتهای میان داده، اطلاعات و دانش در یک نگاه
- وقتی از هوش تجاری صحبت میکنیم، از چه حرف میزنیم؟
- تبدیل داده به اطلاعات با هوش تجاری
- تجزیه و تحلیل داده (Data Analytics) چیست و چگونه انجام میشود؟
- کلان داده (Big Data) چیست؟
- تجزیه و تحلیل کلان داده (Big Data) چیست و چگونه انجام میشود؟
- مقایسه مفاهیم تحلیل داده، علوم داده و کلان داده (Big Data)
- طراحی پایگاه داده چیست و چگونه انجام میشود؟
- حاکمیت داده (Data Governance) چیست و چه اهمیتی دارد؟
- هوش تجاری (BI) چیست و چه تفاوتی با آنالیز تجاری (BA) دارد؟
- آنچه باید درباره هوش تجاری بدانیم
- هوش تجاری (BI) چطور میتواند به کسب و کار شما کمک کند؟
- معرفی ۵ کتاب برتر درباره هوش تجاری
- ۷ کلید برای یک استراتژی موفقیت آمیز در زمینه هوش تجاری
- ۹ راه عدم موفقیت هوش تجاری
- تجسم داده (Data Visualization) چیست و چرا اهمیت دارد؟
- تمیزسازی داده (Data cleaning) به چه معناست و چه اهمیتی دارد؟
- ۱۰ تکنیک اساسی تجسم داده در ایجاد گزارشهای هوش تجاری
- معرفی ۱۳ روش متداول تجسم دادهها
- تفاوت داشبورد و گزارش چیست؟
- ۱۰ اصل طراحی داشبورد هوش تجاری
- ۱۳ مثال عملی از تحلیل داده با هوش تجاری
- کاربرد هوش تجاری در صنایع مختلف
- معرفی نرم افزارهای مختلف هوش تجاری
- چگونه نرمافزار مناسب هوش تجاری را انتخاب کنیم؟
- پاور بی آی (Power BI) چیست و در هوش تجاری چه کاربردی دارد؟
- راهنمای کامل پاور بی آی (Power BI)
- ویژگیهای نرم افزار Power BI
- تفاوت پاور بی آی و اکسل
- معرفی انواع نمودارها در نرم افزار پاور بی آی (Power BI)
- راهنمای کامل معماری نرم افزار پاور بی آی (Power BI)
- راهنمای انتخاب ابزار مناسب بین پاور بی آی و اکسل
- آموزش توابع زبان DAX در هوش تجاری با پاور بی آی (Power BI)
- معرفی نرمافزار Tableau، کاربردها و محصولات آن
- هر آنچه که لازم است درباره نرمافزار QlikView بدانید
- تفاوت زبان M و DAX در نرم افزار Power BI
- مقایسه ابزار Power BI و Tableau در هوش تجاری
- آموزش Power BI Report Server
- آموزش نصب و راه اندازی Power BI Report Server
- AIOps چیست و چه ساختاری دارد؟
- مسیر شغلی در هوش تجاری
- مهندسی داده چیست؟
- تحلیلگر داده (Data Analyst) کیست و چه کاری انجام میدهد؟
- تحلیلگر هوش تجاری کیست و چگونه میتوان به یک تحلیلگر هوش تجاری تبدیل شد؟
- ۸ مهارت مهم که هر تحلیلگر داده برای موفقیت به آنها نیاز دارد
- معرفی مهمترین مدارک و گواهینامههای مورد نیاز تحلیلگر داده
- آیا داشتن مدرک SQL ضروری است؟ معرفی انواع و اهمیت مدرک SQL
- مهمترین تکنیکهای هوش تجاری
- پیاده سازی هوش تجاری در سازمانها
- نقشه راه پیاده سازی موفق استراتژی هوش تجاری در سازمان
- معرفی ۵ کاربرد ارزشمند هوش تجاری در سازمانها
- داده کاوی چیست و چه تکنیکهایی دارد؟
- همهچیز درباره علم داده و نحوه استفاده از آن
- معرفی معتبرترین مدارک و گواهینامههای علم داده
- معرفی برترین ابزار برای دادهکاوی
- دانشمند داده کیست و چه نقشی در کسب و کار دارد؟
- معرفی برترین زبانهای برنامهنویسی علم داده
- آسان ترین زبان برنامهنویسی برای یادگیری کدام است؟
- تفاوتهای اصلی در نقشهای مهندس داده و دانشمند داده
- زبان برنامهنویسی پایتون چیست و چرا باید آن را یاد بگیرید؟
- یادگیری ماشین چیست؟
- SSRS چیست و چه کاربردی در مدیریت دادهها دارد؟
- SSAS چیست و چه کاربردهایی دارد؟
- بهترین زبانها برای یادگیری ماشین (Machine Learning) کدام هستند؟
- نقشها و مسئولیتهای کلیدی در یک تیم هوش تجاری چیست؟
- تفاوت زبان پایتون (Python) و R در چیست؟
- کاربرد KPI در داشبوردهای هوش تجاری
- زبان برنامه نویسی R چیست؟
- بررسی تفاوتهای میان دادهکاوی و یادگیری ماشین در علم داده
- مروری بر نحوه یادگیری زبان R
- چگونه میتوان یک داشبورد فروش ایجاد کرد؟
- معرفی برترین ابزارهای علم داده
- پایگاه داده چیست و چه اجزایی دارد؟
- انبار داده چیست؟
- مفاهیم، معماری و اجزای انبار داده
- دانشمند داده چه تفاوتی با تحلیلگر داده دارد؟
- فرایند ETL در ایجاد انبار داده چیست؟
- مدلسازی داده چیست؟
- دریاچه داده (Data Lake) چیست و چه ساختاری دارد؟
- بهترین شیوههای طراحی پایگاه داده (Database design)
- نرمالسازی داده چیست و چگونه انجام میشود؟
- سیستمهای پشتیبانی تصمیمگیری چیست و چه کاربردهایی دارد؟
- بازار داده (Data Mart) چیست و چه تفاوتی با انبار داده دارد؟
- تحلیلهای پیشبینی کننده چیست و چگونه انجام میشود؟
- علم تصمیمگیری چیست و چگونه میتوانیم تصمیمات دادهمحور بگیریم؟
- تصمیمگیری مبتنی بر داده چیست و چه تاثیری در موفقیت کسب و کار دارد؟
- کاربرد تحلیل داده در بانکداری و شرکتهای خدمات مالی
- معماری اطلاعات (IA) چیست و چطور میتوان از آن استفاده کرد؟
- کلان داده (Big Data) و بررسی تأثیرات آن بر تجارت الکترونیک
- بانکداری باز (Open Banking) چیست و چه اصولی دارد؟