مدیریت پروژه

نقش‌ها و عنوان‌های شغلی در دواپس (DevOps)

در کسب و کارهای سنتی، معمولاً بین تیم‌های توسعه و مهندسان عملیاتی مقداری تنش وجود دارد. این دو گروه غالباً تفکیک شده بودند. تیم توسعه در حباب خود، محصولات را برای مهندسان عملیات برای یادگیری و استفاده بدون بازخورد آماده می‌کردند. این دو گروه با هم اختلاف داشتند و تقریباً با یک دیدگاه متناقض در برابر یکدیگر کار می‌کردند.

طی چند دهه اخیر، چندین نیروی کسب و کار مختلف در حال تبدیل شدن به یک ایده “جدید” بوده‌اند. هر بخش از یک کسب و کار باید با هم کار کند، نه در برابر یکدیگر. این ایده جدیدی نیست، زیرا کسب و کارهای موفق قرن‌هاست که هماهنگ با هم کار می‌کنند، اما این تغییر در الگوی استاندارد محسوب می‌شود.

تا حدی، این امر از Agile و Lean ناشی می‌شود؛ دو پارادایم عملیاتی که بر ترازبندی بسیاری از قطعات متحرک و به حداقل رساندن بخش عمده‌ای از کارهای وقت گیر و با بهره‌وری پایین تمرکز دارند. تا حدی، این ترکیبی از ایده‌های کسب و کار دیگر است که ریشه می‌گیرد و رشد می‌کند زیرا کسب و کارهای بزرگ‌تر تکنیک‌هایی را به کار می‌گیرند که می‌توانند برای سازگاری با اکوسیستم در حال تغییر استفاده شوند.

ارائه یک تعریف مشخص برای دواپس (DevOps) دشوار است. مقالات زیادی در مورد این موضوع نوشته شده است و برای هر متخصصی که تعریف خاص خود را ارائه می‌دهد، کسب و کارهایی وجود دارند که از تکنیک‌های DevOps استفاده می‌کنند که در قالب آن توصیفات نمی‌گنجند. DevOps یک تیم یا گروه در سازمان شما نیست، بلکه یک رویکرد است. روشی است که از استخدام گرفته تا توسعه، عملیات و موارد دیگر استفاده می‌کنید. این یک روش جدید برای ادامه کار کل سازمان با همکاری سیستم‌های چابک و پاسخگو برای تسهیل کار گروهی است.

DevOps به یک موقعیت شغلی اصلی تبدیل شده است. بسیاری از کسب و کارها در فلسفه DevOps سرمایه‌گذاری می‌کنند و از این اصطلاح برای جذب نامزدهای جدیدی که محیط را درک می‌کنند استفاده می‌نمایند. برخی دیگر از DevOps به عنوان یک کلمه کلیدی استفاده می‌کنند و نمی‌توانند کاملاً از فرآیندهای مربوطه حمایت کنند. با این وجود، اگر به استخدام افرادی با آموزش، تجربه یا اقتدار DevOps علاقه دارید، ابتدا باید نقش‌ها و فرایندهای مختلف آن را درک کنید.

در این مقاله برخی از متداول‌ترین عناوین شغلی DevOps، کارهایی که آن‌ها انجام می‌دهند و مواردی که باید هنگام استخدام آن‌ها در نظر داشته باشید آورده شده است.

مهندس DevOps

این بالاترین مقام در زنجیره DevOps است. مهندس دواپس که Platform Engine نیز نامیده می‌شود، شخصی است که بر سیستم‌عامل مورد استفاده برای عملیات DevOps نظارت و پشتیبانی می‌کند. برخی از شرکت‌ها با DevOps بیشتر به عنوان یک فرایند و ایدئولوژی رفتار می‌کنند تا یک پلتفرم، بنابراین ممکن است مهندس DevOps استخدام نکنند.

یک نامزد واجد شرایط برای سمت مهندس DevOps دارای تجربه در کار DevOps، آشنایی با سیستم‌عامل‌های موجود و چگونگی ادغام آن‌ها در فرآیندهای کسب و کار و تجربه مدیریت است.

مشاور DevOps

شرکت‌های زیادی در حال حاضر سبک DevOps را در پیش گرفته‌اند. اما بسیاری از شرکت‌ها اینطور نیستند. این شرکت‌ها برای راهنمایی گرفتن در مسیر به یک مشاور DevOps نیاز دارند. او می‌تواند مشاور یا کارمند باشد و معمولاً موقعیتی در سطح بالاتر دارند. این نقش به اقتدار احتیاج دارد زیرا هدف آن‌ها تهیه برنامه‌ای برای اجرای DevOps و متقاعد ساختن مسئولان در مورد چگونگی زندگی بهتر در صورت اجرای آن طرح است.

مشاور DevOps یک تحلیل‌گر است و باید در تدوین و ارائه داده تبحر داشته باشد. او همچنین باید آشنایی عمیقی با فرایندها، سیستم‌عامل‌ها و سیستم‌های DevOps داشته باشد.

مهندس ساخت

مهندس ساخت یک سمت مدیریتی DevOps است که مسئول تیم‌های توسعه می‌باشد. این فرد وقت خود را صرف مدیریت ساخت و توسعه می‌کند و مسئولیت اطمینان از رعایت اهداف ساختن و مهلت تعیین شده در یک محیط سریع را دارد. آن‌ها کد را مدیریت می‌کنند، ساخت‌ها را حفظ می‌کنند، ساخت‌های جدیدی ایجاد می‌کنند، راه‌حل‌های اتوماسیون را مدیریت و مستقر کرده و اطمینان حاصل می‌کنند که ساخت‌ها مطابق با نیازهای پیکربندی ایجاد شده هستند.

مهندس ساخت گاهی اوقات یک نقش ترکیبی است که شامل مسئولیت‌های سایر نقش‌های فنی مانند طراح UX یا مدیر پیکربندی است. انعطاف‌پذیری زیادی در این موقعیت وجود دارد و برای طیف وسیعی از نیازهای احتمالی در کسب و کار شما کار می‌کند.

مدیر انتشار

اگر مهندس ساخت پشت سکه باشد، مدیر انتشار روی آن است. مدیر انتشار یک موقعیت نظارتی و مدیریتی است که بر خط توسعه کلی نظارت می‌کند و هم انتشارهای فردی و هم برنامه‌های انتشار کلی را راهنمایی می‌کند. آن‌ها بیشتر وقت خود را برای هماهنگی با مهندس ساخت و تیم‌های دیگر صرف اطمینان از تحقق اهداف می‌کنند.

معمار اتوماسیون

معماری اتوماسیون نقشی اساسی در DevOps مدرن است. از آنجا که بخش عظیمی از DevOps به گردش کار و فرآیندهای خودکار متکی است که تیم‌ها را راحت می‌کند و نیاز به مداخله را به حداقل می‌رساند، معمار اتوماسیون یک کارمند مهم است.

او نه تنها مسئول تحقیق و پیاده‌سازی سیستم‌های اتوماسیون، بلکه ادغام آن سیستم‌ها با سایر سیستم‌های اتوماسیون و غیر اتوماسیون موجود است. وظیفه آن‌ها فقط اجرای اتوماسیون نیست بلکه اطمینان از این است که همه کارها با حداقل موانع ممکن پیش می‌روند و در صورت لزوم اضافه کار می‌کنند. اساساً، آن‌ها جاده را آسفالت می‌کنند تا بقیه اعضای تیم بتوانند به سرعت و ایمن در آن رانندگی کنند.

یک نامزد ماهر برای موقعیت معماری اتوماسیون، آشنایی عمیقی با سیستم‌عامل‌های DevOps و ادغام آن‌ها دارد. آن‌ها همچنین باید توانایی عیب‌یابی و حل سریع مشکلات را داشته باشند. تفکر انتقادی عمیق نیز جزو ضروریات این نقش است.

مدیر محصول

DevOps عمدتاً بر روی آوردن سیستم‌های عملیاتی به توسعه متمرکز است و به همین ترتیب، بیشتر نقش‌های DevOps نقش‌های توسعه با مسئولیت‌ها و مهارت‌های توسعه‌یافته هستند. نقش مدیر محصول یکی از وظایف DevOps است و مهارت‌های سازمانی و مدیریتی لازم برای موفقیت یک پروژه را به همراه دارد.

مدیر محصول نقش جدیدی نیست. این یک نقش عملیاتی است که در DevOps مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین ترتیب، تعداد زیادی از مدیران محصول مایل به استخدام شدن خواهند بود که ممکن است فلسفه DevOps را برآورده نکنند. هدف یافتن یک مدیر محصول با مهارت‌های مدیریتی، اما همچنین دارای توانایی همکاری عمیق است که به او امکان می‌دهد مستقیماً با تیم‌های توسعه‌دهنده شما کار کند. به طور خاص، آن‌ها باید با مدیران ساخت و انتشار، مهندسان امنیتی و تحلیل‌گران داده کار کنند تا بتوانند نمای کلی محصول شما را حفظ کنند.


مجموعه

دواپس (DevOps)

این پست بخشی از مجموعه دواپس (DevOps) در کار و کسب است. ترتیب زیر را در این حوزه پیشنهاد می‌کنیم.

  1. تعریف دواپس (DevOps) چیست و چه کاربردهایی دارد؟
  2. مهندس دواپس (DevOps) کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟
  3. ۹ اصل اساسی دواپس(DevOps)
  4. بررسی تفاوت‌های مدیریت چابک (Agile) و دواپس (DevOps)
  5. نقش‌ها و عنوان‌های شغلی در دواپس (DevOps)
  6. معرفی برترین ابزارهای دواپس (DevOps)
  7. نقشه راه پیاده‌سازی دواپس (DevOps) در سازمان
  8. مهم‌ترین سوالات مصاحبه دواپس (DevOps) به همراه پاسخ آنها
  9. چرخه عمر دواپس چیست و چگونه می‌توان آن را مدیریت کرد؟
  10. معرفی ۱۵ شاخص کلیدی عملکرد در دواپس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع و بلندمدت «تحلیلگر حرفه‌ای کسب‌وکار» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن