استراتژیتحلیل کسب و کار

روش درآمدزایی اپلیکیشن واتس‌اپ چیست؟

بعد از بیدار شدن از خواب اولین کاری که انجام می‌دهید چیست؟ به احتمال زیاد تلفن خود را بررسی می‌کنید. یک مطالعه نشان داد که ۸۰ درصد از کاربران تلفن‌های هوشمند در ۱۵ دقیقه اول پس از بیدار شدن تلفن خود را بررسی می‌کنند. اما اولین برنامه‌ای که باز می‌کنید چیست؟

بیشتر افراد به منظور بررسی پیام‌های دریافتی خود در ابتدای روز، اپلیکیشن پیام‌رسان محبوب خود را باز می‌کنند. برای درصد بالایی از افراد، این اپلیکیشن واتس‌ اپ است.

واتس‌اپ با ۲ میلیارد کاربر فعال ماهانه، محبوب‌ترین برنامه پیام‌رسان تلفن همراه در جهان می‌باشد.

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که آیا واتس اپ پول در می‌آورد و اگر اینطور است، چگونه این کار را می‌کند؟ اگر بخواهیم این سوال را رسمی‌تر بپرسیم، باید بگوییم مدل کسب و کار واتس‌ اپ چیست؟

واتس‌اپ توسط جان کوئوم و برایان آکتون در ماه‌های اولیه سال ۲۰۰۹ به عنوان یک برنامه به روز رسانی وضعیت ایجاد شد. این برنامه به واتس‌اپ ۲.۰ ارتقا یافت که آن را به یک برنامه پیام‌رسانی فوری تبدیل کرد و داستان واقعی آغاز شد.

این برنامه متعلق به فیسبوک در حال حاضر به بیش از ۱ میلیارد کاربر در سراسر جهان خدمات ارائه می‌دهد. اما این سوال که واتس‌اپ چگونه پول در می‌آورد از ابتدا در ذهن همه وجود داشته است زیرا واتس‌اپ با افتخار نظرات خود را در مورد تبلیغات بومی ابراز می‌کند و مدت زیادی است که از کاربران خود هزینه نمی‌گیرد. مطمئناً برنامه‌های بزرگی در ذهن توسعه‌دهندگان (و فیسبوک) در مورد مدل درآمد آن وجود دارد.

استراتژی ایجاد درآمد اولیه

واتس‌اپ اولین دور بودجه خود را با ۲۵۰ هزار دلار دریافت‌شده از پنج دوست که کارمند یاهو بودند آغاز کرد؛ دوستانی که به عنوان بنیان‌گذار به آن‌ها امتیاز داده شد.

دور دوم و سوم بودجه توسط Sequoia Capital اهدا شد که مبلغ کل ۶۰ میلیون دلار (۸ میلیون دلار در سال ۲۰۱۱ و ۵۲ میلیون دلار در ۲۰۱۳) در واتس‌ اپ سرمایه‌گذاری کرد. این تنها منبع درآمد برای ۵۰ کارمند واتس‌اپ بود. هزینه زیادی در اجرای برنامه وجود نداشت. هزینه اصلی شامل ارسال کد تأیید برای کاربران می‌شد.

به همین دلیل است که واتس‌اپ هزینه اشتراک ۱ دلاری را لغو کرد.

استراتژی بنیان‌گذاران این بود که برند را مترادف یک برنامه پیام‌رسان فوری قرار دهند. این امر آن‌ها را ملزم کرد تا از تأثیر شبکه استفاده کنند.

این استراتژی ایجاد شبکه در ابتدا و رسیدن به پول در درجه دوم، ثمربخش بود. پس از دو سال، واتس‌اپ در فوریه ۲۰۱۴ با ۱۹ میلیارد دلار توسط فیسبوک خریداری شد و همه کارکنان از جمله کوئوم، که اکنون بخشی از هیئت مدیره فیسبوک است، در لیست حقوق فیسبوک قرار گرفتند.

سرآغاز واتس‌اپ

واتس‌اپ توسط برایان آکتون و جان کوئوم در سال ۲۰۰۹ تاسیس شد. قبل از این، هر دو از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۷ در یاهو کار می‌کردند و درخواست کار آکتون در سال ۲۰۰۹ توسط فیسبوک و توییتر رد شده بود.

یکی دیگر از غول‌های فناوری، یعنی اپل، به طور غیرمستقیم در شکوفایی واتس‌ اپ نقش داشت. ایده واتس‌اپ زمانی به ذهن جان کوئوم خطور کرد که پس از ورزش در باشگاه، با تماس‌های از دست رفته مواجه می‌شد. او به دامنه کسب و کار برنامه‌ها در اپ استور پی برد که چند ماه پیش توسط اپل راه‌اندازی شده بود. پیشنهاد اولیه ایجاد برنامه‌ای بود که وضعیت کاربران را در کنار نام آن‌ها نشان می‌داد.

پس از طوفان فکری با برایان، هر دو روی ایجاد نسخه iOS کار کردند وشرکت  واتس‌اپ را در کالیفرنیا راه‌اندازی نمودند.

جمع‌بندی

گزارش‌هایی در مورد برنامه‌ریزی فیسبوک برای معرفی تبلیغات در واتس‌ اپ از طریق ویژگی وضعیت و ارسال تبلیغاتی در خود فیسبوک وجود دارد که کاربران را برای مشارکت بیشتر به حساب‌های بیزینس واتس‌اپ هدایت می‌کند. همچنین، با مبادله بیش از ۱۰۰ میلیارد پیام در روز، میزان داده‌هایی که واتس‌اپ تولید می‌کند یک معدن طلا است.

درآمد دقیقی که واتس‌اپ به دست می‌آورد ناشناخته است، زیرا فیسبوک درآمد کلی همه محصولات خود را بازگو نمی‌کند. بر اساس برآوردی که فوربس در سال ۲۰۱۷ انجام داد، زمانی که واتس‌ اپ حدود ۳/۱ میلیارد کاربر داشت، می‌توانست بین ۵ تا ۱۵ میلیارد دلار با درآمد متوسط ​​هر کاربر (ARPU) بین ۴ تا ۱۲ دلار داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع و بلندمدت «متخصص حرفه‌ای مدیریت فرایند» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن