BPM Course
مدیریت فرایندهای کسب و کار

چارچوب Nexus چیست و چه کاربردی در کسب و کار دارد؟

ارائه محصول پیچیده است و ادغام مجموعه فعالیت‌های توسعه محصول در یک محصول ارزشمند نیاز به هماهنگی بسیاری از فعالیت‌های متنوع دارد. Nexus وابستگی بین تیم‌های اسکرام متعدد را مدیریت کرده و به حداقل می‌رساند.

تاریخچه

چهارچوب نکسوز توسط Ken Schwaber، هم‌بنیان‌گذار چهارچوب اسکرام ایجاد و توسط سازمان او در سال ۲۰۱۵ منتشر شده است. نکسوز بر پایه چهارچوب اسکرام است و از رویکرد تکرارشونده و افزایشی استفاده می‌کند تا نرم‌افزار و محصول را توسعه دهد.

تعریف

Nexus گروهی متشکل از سه تا نه تیم اسکرام است که با هم کار می‌کنند تا یک محصول مشخص را ارائه دهند. یک Nexus یک مالک محصول دارد و بک‌لاگ محصول که تیم‌های Scrum مطابق آن عمل می‌کنند را مدیریت می‌کند.

چارچوب Nexus مسئولیت‌پذیری‌ها (پاسخگویی)، رویدادها و مصنوعاتی را تعریف می‌کند که کار تیم‌های اسکرام را در یک Nexus به هم پیوند می‌دهند. Nexus بر پایه Scrum ساخته شده است و مفاهیم پایه آن برای کسانی که از Scrum استفاده کرده‌اند آشنا خواهد بود. Nexus طرح یا ایده‌های اصلی اسکرام را تغییر نمی‌دهد و قوانین اسکرام را نفی نمی‌کند.

ساختار یا چارچوب Nexus

این چارچوب ۳ عنصر جهت کاهش وابستگی‌ها و افزایش همکاری بین تیم‌ها معرفی کرده است. این ۳ عنصر شامل موارد زیر می‌شوند.

  • پاسخگویی
  • رویدادها
  • مصنوعات

چارچوب Nexus یک ساختار را معرفی کرده است که در نهایت با همکاری تیم‌های اسکرام یک محصول نهایی که ارزش خلق می‌کند را عرضه می‌کند. این ساختار از اجزای هر ۳ عنصر معرفی شده استفاده می‌کند تا در نهایت به ارائه محصول دست پیدا کند. شکل زیر در واقع ساختار Nexus را نشان می‌دهد.

پاسخگویی

مسئولیت نهایی ارائه خروجی باارزش از هر اسپرینت بر عهده تیم ادغام است. در واقع تیم ادغام یا یکپارچه‌سازی است که خروجی باکیفیت را تضمین می‌کند. این تیم شامل مدیر محصول، اسکرام مستر و اعضای تیم ادغام می‌شود. ترکیب تیم ادغام Nexus ممکن است در طول زمان تغییر کند تا نیازهای فعلی یک Nexus را برطرف کند. فعالیت‌های رایجی که ممکن است تیم Nexus Integration انجام دهد شامل مربیگری، مشاوره، آگاه‌سازی و حل مسائل بین تیمی است که توانایی آن‌ها را برای تولید یک خروجی ارزشمند و مفید بهبود می‌بخشد.

Nexus integration team در شکل از عنصر پاسخگویی استفاده می‌کند.

اعضای تیم‌ها نیز افرادی هستند که دارای مهارت‌ها و دانش لازم را برای کمک به حل مشکلاتی که Nexus در هر مقطع زمانی با آن مواجه است، می‌باشند.

رویدادها

Nexus  در واقع رویدادهای بیشتری را نسبت به اسکرام معرفی کرده است. این رویدادها در ساختار nexus قابل‌مشاهده هستند که شامل موارد زیر می‌شوند.

  • Cross-Team Refinement

در این مرحله مشخص می‌شود هر تیم باید چه خروجی را باتوجه‌به بک‌لاگ محصول تحویل دهد و وابستگی‌ها را بین تیم‌ها کاهش و یا حذف می‌کند. این مرحله در واقع مرحله شفاف‌سازی می‌باشد و این مرحله به طور مداوم در طول اسپیرینت در حال اجرا است. به دلیل پیچیدگی‌های موجود در اجرای تیم‌ها که روی یک محصول با هم کار می‌کنند، Refinement یا اصلاح یک رویداد رسمی و الزامی در Nexus است.

جمع‌بندی

هنگامی که چند تیم توسعه هم‌زمان یا یکدیگر باتوجه‌به یک بک‌لاگ (لیستی از فعالیت‌هایی که باید انجام شود) مشغول فعالیت هستند ممکن هست هم‌پوشانی‌ها و تداخل کارها سبب بروز مشکلاتی شود. در نتیجه مشکلات ارتباطی و یکپارچگی بین تیم‌ها پدیدار می‌شود و زمان اجرا را طولانی‌تر می‌کند. چنین چارچوب‌هایی مانند nexus نظارت و ارزیابی تیم‌ها را در جهت رسیدن به هدف تعیین شده بر عهده دارند.

Nexus  از ۳ جز اصلی جهت اجرای هر اسپیرینت استفاده می‌کند تا در نهایت محصول آماده انتقال به مرحله بعد را ایجاد کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع و بلندمدت «تحلیلگر حرفه‌ای کسب‌وکار» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن