برنامهریزی شغلی
چگونه یک دانشمند داده میتواند رزومه مناسبی بنویسد؟ راهنمای کامل نوشتن رزومه
نوشتن رزومه برای برنامههای شغلی مربوط به علوم داده، بهندرت کار سرگرمکنندهای است، اما انجام آن ضروری میباشد. یک رزومه خوب، اغلب اولین مرحله از فرایند استخدام است که مدیران به موارد ذکر شده در آن توجه خواهند کرد. رزومه (CV)، بنا به تعریف، مختصرا یک شرح مکتوب از صلاحیتها و تجربیات شخصی، آموزشی و شغلی شماست.
نوشتن خلاصهای از تجربیات خود کار سادهای به نظر میرسد، اما بسیاری از افراد با نوشتن همین متن ساده، مشکلات زیادی پیدا میکنند. به همین دلیل در متن پیش رو قصد داریم تا نکاتی را برای نوشتن یک رزومه خوب، بررسی کنیم. البته این متن، راهنمای خوبی برای نوشتن رزومه دانشمند داده، خواهد بود.
شش گام نخست
۱- رزومه را خلاصه و مفید بنویسید.
اولین کاری که باید در نوشتن رزومه برای آن تلاش کنید، کوتاه بودن متن است. یک رزومه خوب باید فقط یک صفحه داشته باشد، مگر اینکه ده سال تجربه مربوط به شغل موردنظر را داشته باشید. در نظر داشته باشید که برخی از استخدامکنندگان رزومه دارای بیش از یک صفحه را مطالعه نخواهند کرد.
بنابراین، اگرچه ممکن است دهها پروژه انجامشده در زمینه علم داده داشته باشید که میخواهید آنها را بازگو کنید، اما باید تجربیات خود را اولویتبندی نمایید. شما باید مهمترین تجربیات خود را در متن رزومه لحاظ کنید، نه تمام آنها را.
۲- رزومه را متناسب با آگهی استخدام و شرکت مورد نظر بنویسید.
مطمئنا بهعنوان یک دانشمند داده، میتوانید رزومه مناسب را ایجاد کرده و آن را به فرد مناسب، ارائه دهید. اما بهتر است که اصلاحات سفارشی را به رزومه خود اضافه کنید. منظور ما اضافه کردن جزئیات مهم است. شما باید بدانید که شرکت مذکور، چه مواردی را در آگهی استخدام قید کرده، سپس آن موارد مهم را در رزومه خود، برجسته نمایید.
این مسئله لزوما بدین معنا نیست که شما باید هر بار که متقاضی موقعیت شغلی هستید، متن رزومه را بازنویسی کنید. حداقل اگر کلمات کلیدی و مهارتهای مهمی را که در پست شغلی موردنظرتان، ذکر کرده باشید، نیازی به این کار نیست. پس مطمئن باشید رزومهای که ارسال میکنید مهارتهای شما را در آن زمینهها برجسته میکند و از این کلمات کلیدی استفاده شده است.
۳- یک الگوی مناسب انتخاب کنید.
درحالیکه رزومه همیشه شامل اطلاعاتی مانند تجربه کاری گذشته، مهارتها، اطلاعات تماس و غیره است، شما باید رزومهای بنویسید که مختص خودتان باشد. این کار با نگاه تخصصی به رزومه آغاز میشود و روشهای مختلفی برای دستیابی به یک طرح منحصربهفرد وجود دارد. میتوانید رزومه خود را از ابتدا بنویسید یا از نمونههای آماده و قابل دانلود استفاده کنید.
۴- انجام پروژهها و نوشتن مقالات مربوط به علوم داده
بلافاصله بعد از نام، عنوان و اطلاعات تماس شما باید بخش پروژهها / انتشارات ارائه شود. هنگام نوشتن رزومه بهویژه در صنعت فناوری، اصلیترین چیزی که باید مد نظر قرار دهید، آنچه انجام دادهاید است. در زمینه رزومه علوم داده (یا رزومه تحلیلگر داده)، این ممکن است شامل پروژههای تجزیهوتحلیل دادهها، پروژههای یادگیری ماشین (Machine Learning) و حتی مقالات علمی منتشر شده یا آموزش کدگذاری باشد. شرکتهای استخدامکننده میخواهند ببینند که شما با مهارتهای ذکر شده خود چه کاری میتوانید انجام دهید. این بخشی است که میتوانید کاملا مهارتهایتان را به نمایش بگذارید.
۵- پروژههای مربوطه را ذکر کنید.
گرچه میتوانید به طور قطع پروژههای شخصی را در رزومه قرار دهید، اما باید پروژههایی را انتخاب کنید که بیشترین ارتباط را با موقعیت شغلی موردنظر شما داشته باشند. پروژهها باید مهارتهای فنی را نشان دهند، اما در حالت ایدهآل، آنها همچنین نشان میدهند که چگونه مهارتهای فنی شما برای حل مشکلات واقعی کسبوکار، قابل استفاده هستند.
۶- مهارتهای خود را برجسته کنید.
وقتی هر پروژه را توصیف میکنید، تا آنجا که ممکن است در مورد مهارتها، ابزارها و فناوریهایی که استفاده کردهاید، صحبت کنید. همچنین خوب است که نحوه انجام پروژه و سهم فردی شما در صورت برجستهسازی پروژههای گروهی، مشخص باشد. زبان برنامهنویسی، کتابخانهای که استفاده کردهاید و غیره را مشخص نمایید. مدیران استخدام معمولا از جستجوی کلمات کلیدی ساده برای اسکن رزومه استفاده میکنند. در نتیجه، مهارتهای مربوطه خود را در بیشترین نقاط ممکن، برجسته کنید.
چگونه مهارتهای ارتباطی را نشان دهیم؟
به یاد داشته باشید که کار دانشمند داده فقط با اعداد سر کار ندارد، بلکه تجزیهوتحلیل دادهها و سپس انتقال یافتهها به روشی است که مشکلات کسب و کار را حل کند. استخدامکنندگان علوم داده به دنبال افرادی میگردند که نهتنها مهارتهای فنی موردنیاز آنها را دارند، بلکه دارای توانایی برقراری ارتباط مؤثر نیز هستند. آنها دانشمندان دادهای را میخواهند که بتوانند به طور مؤثر با دادهها داستان تعریف کنند.
به دو روش میتوان این کار را انجام داد:
- نشان دادن این ویژگیها برای برجسته کردن پروژههای مشترک (که ثابت میکند شما میتوانید با تیم کار کرده و ارتباط برقرار کنید).
- برجسته کردن چارچوب موفقیتهای شما در زمینه معیارهای کسب و کار (که ثابت میکند شما میفهمید که تجزیهوتحلیل در کسبوکارهای بزرگتر چگونه اعمال میشود).
نتیجه سخن
به یاد داشته باشید از آنجا که مدیران استخدام، معمولا صدها یا هزاران درخواست برای آگهی استخدام کسبوکار خود دریافت میکنند، اغلب به دنبال بهانهای برای کنار گذاشتن متقاضیان هستند. در نتیجه لازم است که با تکیه بر موارد ذکرشده در این متن، رزومه قوی را به آنها ارائه دهید تا نتوانند از آن چشمپوشی کنند.