برنامهریزی شغلی
راهنمای قدم به قدم چگونگی راهاندازی یک کسب و کار موفق
به احتمال زیاد در وضعیتی هستید که نمیدانید چطور باید کسب و کار خود را شروع کرده و با برداشتن گامهای مناسب، موفقیت خود را تضمین کنید. ممکن است با واژگانی چون، تحقیقات بازار، بهبود تجربه مشتری، بازاریابی در شبکههای اجتماعی و غیره، آشنا باشید. اما آیا این آشنایی برای ما کافیست؟ در این مقاله قصد داریم تا راهنمای قدم به قدم راهاندازی یک کسب و کار موفق را در نظر داشته باشیم.
ایده خود را اصلاح کنید.
اگر به فکر راهاندازی کسبوکار خود هستید، احتمالا از قبل در مورد آنچه میخواهید به صورت آنلاین بفروشید یا حداقل بازاری که میخواهید وارد آن شوید، تصوری داشتهاید. به جستجوی سریع شرکتهای موجود در صنعت انتخابی خود بپردازید. بیاموزید که رهبران کنونی برندها، چه کاری انجام میدهند و بدانید که چگونه میتوانید این کار را بهتر انجام دهید. اگر فکر میکنید کسبوکار شما میتواند کاری را تحویل دهد که شرکتهای دیگر تحویل نمیدهند (یا همان کار را سریعتر و ارزانتر انجام میدهد)، ایده خوبی دارید و آماده ایجاد یک طرح کسبوکار هستید.
“چرایی” خود را تعریف کنید.
گلن گوتک، مدیرعامل شرکت مشاور بیداری و مربیگری، میگوید: “به قول سیمون سینک، همیشه با چرا شروع کنید. خوب است بدانید که چرا کسب و کار خود را راهاندازی میکنید. در این فرآیند، ممکن است عاقلانه باشد که تفاوت بین [اینکه] کسب و کار به شخصی اختصاص دارد یا به یک بازار را مشخص نمایید. هنگامی که دلیل شما متمرکز بر رفع نیاز در بازار است، دامنه کسبوکار شما همیشه بزرگتر از کسبوکارهایی است که برای تأمین نیازهای شخصی طراحی شدهاند”.
نام برند خود را انتخاب کنید.
صرف نظر از اینکه کدام نام را انتخاب میکنید، درک استدلال ایده شما بسیار حیاتی است. استفانی دزولنیز، صاحب Business by Dezign و مدیر سابق عملیات و برنامههای تجاری زنان در Covation Center، پیشنهاد میدهد: “بعد از اینکه ارزش ایده خود را محک زدید، به همکاران خود نسبت به نوشتن یک طرح کسبوکار یا برگزاری جلسه طوفان فکری برای انتخاب نام تجاری، اعتماد کنید”.
مشتریان هدف خود را مشخص کنید.
دزولنیز عنوان میدارد: “شما باید توضیح دهید که چرا میخواهید با این مشتریان کار کنید. آیا علاقه دارید زندگی مردم را راحتتر کنید؟ یا از ایجاد تفاوت در دنیای آنها لذت میبرید؟ شناسایی این پاسخها به شما در روشن شدن رسالت سازمانتان کمک میکند”.
در مرحله ایدهپردازی، باید جزئیات اصلی را طراحی کنید. اگر این ایده چیزی نیست که شما به آن علاقه داشته باشید یا بازاری برای خلق شما وجود ندارد، ممکن است زمان ایدهپردازی سایر موارد فرا رسیده باشد.
یک طرح کسبوکار بنویسید.
هنگامی که ایده خود را عملی کردید، باید چند سوال مهم از خود بپرسید: هدف کسبوکار شما چیست؟ به چه کسی میفروشید؟ اهداف نهایی شما چیست؟ هزینههای راهاندازی خود را چگونه تأمین میکنید؟ این سوالات را میتوان در یک طرح کسبوکاری که خوب نوشته شده، پاسخ داد.
تحقیقات بازار را انجام دهید.
انجام تحقیقات دقیق در زمینه صنعت مربوطه و مشخصات جمعیتی مشتریان بالقوه، بخش مهمی در تهیه یک طرح کسبوکار است. این مهم شامل انجام نظرسنجیها، برگزاری گروههای تمرکز و تحقیق درباره سئو و دادههای عمومی است.
تحقیقات بازار به شما کمک میکند مشتری هدف خود – نیازها، ترجیحات و رفتار آنها – و همچنین صنعت و رقبا را درک کنید. بسیاری از متخصصان به کسبوکارهای کوچک توصیه میکنند برای درک بهتر فرصتها و محدودیتهای موجود در بازار، اطلاعات دموگرافیک را جمعآوری کرده و یک تحلیل رقابتی انجام دهند.
یک استراتژی خروج را در نظر بگیرید.
همچنین بهتر است هنگام تدوین طرح کسبوکار خود، یک استراتژی خروج را در نظر بگیرید. ایجاد ایده درباره اینکه چگونه در نهایت از کسبوکار خارج میشوید، شما را مجبور میکند به آینده درست نگاه کنید. یک طرح کسبوکار مناسب، به شما کمک میکند بفهمید شرکت شما به کجا میرود، چگونه بر مشکلات احتمالی غلبه میکند.
دارایی خود را ارزیابی کنید.
در هنگام شروع هر کسبوکار، بررسی دارایی یا بودجه مناسب، بزرگترین قدم است. بنابراین باید تعیین کنید که چگونه این هزینهها را تأمین میکنید. آیا ابزار لازم برای تأمین اعتبار ایده خود را دارید یا اینکه باید وام بگیرید؟ اگر قصد دارید شغل فعلی خود را برای تمرکز بر ایده خود رها کنید، آیا پول دارید که بتوانید برای مدتی زندگی خود را تأمین کنید تا سود لازم را بدست آورید یا خیر؟
آنالیز تساوی را انجام دهید.
یکی از راههایی که میتوانید تعیین کنید چه مقدار پول نیاز دارید این است که یک تجزیهوتحلیل کامل انجام دهید. این یک عنصر اساسی برنامهریزی و مدیریت مالی است که به صاحبان کسبوکارها کمک میکند تا تعیین کنند چه زمانی شرکت، محصول یا خدمات آنها سودآور خواهد بود.
فرمول ساده است:
هزینههای ثابت ÷ (قیمت متوسط – هزینههای متغیر) = نقطه سربهسر
هر کارآفرین باید از این فرمول به عنوان ابزاری مهم استفاده کند زیرا به شما اطلاع میدهد حداقل عملکردی که کسبوکار شما باید برای جلوگیری از هدر رفتن پول داشته باشد، چیست. علاوه بر این، به شما کمک میکند که بدانید دقیقا از کجا سود خود را بدست آورید. بنابراین میتوانید اهداف تولید را بر این اساس تعیین کنید.
مراقب هزینههای خود باشید.
هنگام شروع کار بیش از حد هزینه نکنید. انواع خریدهایی را که برای کسبوکار شما منطقی است را شناسایی کنید و از صرف بیش از حد تجهیزات جدید و فانتزی که به شما در رسیدن به اهداف تجاری کمک نمیکنند، اجتناب کنید. هزینههای شغلی خود را کنترل کنید تا اطمینان حاصل نمایید که در مسیر درست قرار دارید.
گزینههای بودجه خود را در نظر بگیرید.
سرمایه اولیه برای کسبوکار شما میتواند از طرق مختلف حاصل شود. بهترین روش برای به دست آوردن بودجه، به عوامل مختلفی از جمله اعتبار، مقدار مورد نیاز و گزینههای موجود بستگی دارد. وام تجاری از طریق بانک، نقطه شروع خوبی است.
ساختار حقوقی خود را تعیین کنید.
قبل از اینکه بتوانید شرکت خود را ثبت کنید، باید تصمیم بگیرید که این نوع نهاد چیست. ساختار کسبوکار شما به طور قانونی بر همه چیز از نحوه ثبت مالیات تا مسئولیت شخصی، در صورت بروز مشکلی تأثیر میگذارد.
مالکیت یگانه:
اگر خودتان صاحب کسبوکارها هستید و تصمیم دارید مسئولیت کلیه بدهیها و تعهدات را به عهده داشته باشید، میتوانید برای یک شرکت انحصاری ثبت نام کنید. البته این را بدانید که این مسیر میتواند به طور مستقیم بر اعتبار شخصی شما تأثیر بگذارد.
شراکت
متناوبا، مشارکت تجاری، همانطور که از نام آن پیداست، به این معنی است که دو یا چند نفر شخصا به عنوان صاحبان کسبوکار مسئولیت دارند. اگر بتوانید یک شریک تجاری با مهارتهای مکمل مهارت خود پیدا کنید، مجبور نیستید آن را به تنهایی انجام دهید. معمولا ایده خوبی است که برای رونق کسب و کارتان، شخصی را به این ترکیب اضافه کنید.
ثبت شرکت جداگانه
از طرفی، اگر میخواهید مسئولیت شخصی خود را از مسئولیت شرکت خود جدا کنید، ممکن است بخواهید یکی از چندین نوع شرکت (به عنوان مثال، شرکت S، شرکت C یا شرکت B) را تشکیل دهید. اگرچه هر نوع شرکت مشمول رهنمودهای مختلف است، اما این ساختار حقوقی به طور کلی از یک کسب و کار به عنوان موجودی جدا از صاحبان آن استفاده میکند و بنابراین، شرکتها میتوانند مانند سایر داراییها حق مالکیت، مسئولیتپذیری، پرداخت مالیات، عقد قرارداد، شکایت و غیره، داشته باشند.
شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود (LLC) نیز یکی از رایجترین ساختارها برای کسبوکارها کوچک است. این ساختار ترکیبی از حمایت قانونی یک شرکت برخوردار است در حالی که مزایای مالیاتی مشارکت را امکانپذیر میکند.
در نهادهای مربوطه و سازمان امور مالیاتی ثبت نام کنید.
قبل از اینکه بتوانید به طور قانونی کار خود را انجام دهید، مجوزهای تجاری مختلفی را باید کسب کنید. به عنوان مثال، شما باید کسبوکار خود را در سازمان تامین اجتماعی، سازمان ثبت شرکتها و اداره مالیات ثبت کنید.
خرید بیمهنامه
خرید بیمه مناسب برای کسب و کار شما گام مهمی است که باید قبل از شروع رسمی آن، بردارید. رسیدگی به حوادثی مانند خسارت اموال، سرقت یا حتی دادخواست مشتری میتواند هزینهبر باشد و شما باید مطمئن باشید که به درستی محافظت میشوید.
اگرچه شما باید چندین نوع بیمه کسبوکار را در نظر بگیرید، اما چند طرح بیمه اساسی وجود دارد که اکثر کسبوکار کوچک میتوانند از آنها بهرهمند شوند. به عنوان مثال، اگر سازمان شما چند کارمند داشته باشد، حداقل لازم است خسارت کارگران و بیمه بیکاری را خریداری کنید.
بسته به موقعیت و صنعت خود ممکن است به انواع دیگری از پوشش بیمه نیز نیاز داشته باشید، اما به بیشتر کسبوکارهای کوچک توصیه میشود بیمه مسئولیت عمومی (GL) یا بیمه نامه صاحب کسبوکار را خریداری کنند. GL خسارت اموال، صدمات جسمی و صدمات شخصی به خود یا شخص ثالث را پوشش میدهد.
تیم خود را بسازید.
زاوادزکی معتقد است: “محصول شما توسط کارمندان شما ساخته میشود. شناسایی تیم متخصص خود، درک اینکه چه شکافهایی بین آنها با کار شما (یا حتی بین خودشان) وجود دارد و [تعیین] نحوه و زمان حل آنها باید مهمترین اولویت باشد. کشف چگونگی همکاری اعضای تیم با یکدیگر … به همان اندازه مهم است. تعریف نقشها و مسئولیتها، تقسیم کار، نحوه بازخورد دادن یا چگونگی کار با هم وقتی همه در یک مکان نیستند، شما را از درد بسیاری رها میکند”.
فروشندگان خود را انتخاب کنید.
اداره یک کسبوکار ممکن است طاقتفرسا باشد. شما و تیم شما احتمالا قادر به انجام همه کارها به تنهایی نخواهید بود. این مرحله همان جایی است که فروشندگان شخص ثالث وارد بازار میشوند. وقتی در جستجوی شرکای B2B هستید، باید با دقت انتخاب کنید. این شرکتها به دادههای حیاتی و بالقوه حساس کسبوکار دسترسی خواهند داشت. بنابراین یافتن شخصی که بتوانید به او اعتماد کنید، بسیار حیاتی است.
البته هر کسبوکار به یک نوع فروشنده نیاز نخواهند داشت، اما محصولات و خدمات متداولی وجود دارد که تقریبا هر کسبوکار به آن نیاز خواهند داشت. توابع زیر را در نظر بگیرید که یک ضرورت برای هر نوع کسبوکار است.
سهولت پرداخت مشتری
ارائه چندین گزینه پرداخت اطمینان شما را از خرید در هر قالب ساده برای مشتری هدف فراهم میکند. برای اطمینان از دریافت بهترین نرخ برای نوع کسبوکار خود، باید گزینههای مناسب را بررسی نموده تا ارائه دهنده پردازش کارت اعتباری مناسب را پیدا کنید.
مدیریت امور مالی
بسیاری از دارندگان کسبوکار میتوانند در هنگام شروع کار خود، کارکردهای حسابداری خود را مدیریت کنند، اما با رشد کسبوکار خود میتوانید با استخدام حسابدار یا مقایسه ارائهدهندگان نرم افزار حسابداری، در وقت خود صرفهجویی کنید.
خودتان را تبلیغ کنید.
قبل از شروع به فروش محصول یا خدمات خود، باید برند خود را بسازید و افراد زیادی را آماده کنید که وقتی درهای واقعی یا مجازی خود را برای کسبوکار باز میکنید، آکاده خرید باشند.
طراحی وبسایت
یک وب سایت برای شرکت بسازید. بسیاری از مشتریان برای کسب اطلاعات در مورد یک کسبوکار به اینترنت روی میآورند و وب سایت اثبات دیجیتالی وجود کوچک کسب و کار شماست. این همچنین یک روش عالی برای تعامل با مشتریان فعلی و بالقوه است.
عضویت در شبکههای اجتماعی
از رسانههای اجتماعی برای انتشار اخبار در مورد کسبوکار جدید خود استفاده کنید. این شبکهها به عنوان ابزاری تبلیغاتی برای ارائه کوپن و تخفیف به دنبالکنندگان پس از راه اندازی کسبوکار شما مفید هستند. انتخاب بهترین رسانههای اجتماعی برای استفاده، به مخاطبان هدف شما بستگی دارد.
لوگوی خود را طراحی کنید.
یک لوگو ایجاد کنید که به افراد کمک کند برند شما را به راحتی شناسایی کنند. در استفاده از آن در همه سیستم عاملهای خود، یکسان عمل کنید.
کسبوکار خود را رشد دهید.
راهاندازی و اولین فروش شما تنها آغاز کار شما به عنوان یک کارآفرین است. برای سودآوری و سرپا ماندن، همیشه باید در حال پیشرفت کار خود باشید. این مسئله زمان لازم و تلاش مستمر نیاز دارد. به یاد داشته باشد که همکاری با برندهای معتبرتر در صنعت خود راهی عالی برای دستیابی به رشد است. با شرکتهای دیگر تماس بگیرید و در ازای دریافت نمونه محصول یا خدمات رایگان، از آنها بخواهید کار شما را به مشتریان خود معرفی کنند. با یک موسسه خیریه شریک شوید و مقداری از وقت یا محصولات خود را داوطلبانه به آنها هدیه کنید تا نام خود را به آنجا برسانید.
نتیجه سخن
در حالی که این نکات به شما کمک میکند کسبوکار خود را راهاندازی کرده و رشد خود را تضمین کنید، اما هیچ وقت یک برنامه کامل وجود ندارد. شما باید مطمئن شوید که برای شروع کار، کاملا آماده هستید. اما مطمئنا همه چیز درست پیش نخواهد رفت. فراموش نکنید که برای راهاندازی یک کسبوکار موفق، باید خود را با تغییر شرایط وفق دهید.