هوش تجاری

معرفی ۵ کتاب برتر درباره هوش تجاری

موضوع این مقاله معرفی کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری (Business Intelligence) ‌می‌باشد و برای شروع این مقاله باید گفت ، امروزه با استفاده از تکنیک‌ها و کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری ، مدیریت و بهره‌مندی از داده‌ها، وارد سبک جدیدی شده است.

در گذشته، مدیران از فکر کردن و خلق ایده کارمندان خود ترس داشتند و علاقه‌ای به آن‌ها نشان نمی‌دادند. در واقع معتقد بودند با پول دادن به آنها، باید قدرت تصمیم گیری را کنار گذاشته و در تمام موارد هم رای خودشان باشند؛ اما این تفکرات پوچ به طور کامل از بین رفته است. در حال حاضر در یک سازمان و شرکت تجاری باید تمام افراد قادر باشند تا موثر و کارآمد فکر کنند و ایده‌های خود را به اشتراک بگذارند.

هوش تجاری تکنیکی است که هر کسی‌ می‌تواند آن را یاد بگیرد؛ یکی از راه‌های یادگیری اصول و استاندارد‌های BI، استفاده از کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری است. کارمندان با مطالعه کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری، توانایی کم کردن فاصله بین خلق یک ایده و امتحان کردن آن در پروژه‌های عملیاتی را بدست آورده و در نهایت آن را با مدیران خود به اشتراک‌ می‌گذارند. با رعایت همه اصول BI، جعبه کوچکی ‌می‌سازیم که ‌می‌توانیم با قراردادن مشکلات داخل آن جعبه، راه حل را دریافت کنیم.

این جعبه مشکلات را تجزیه و بررسی ‌می‌کند و بر اساس شواهد، اثرات، محدودیت‌ها و غیره، راه‌حل‌ها را به چند بخش تقسیم‌ می‌کند و ایده‌های نامناسب را از آن جدا کرده و در نهایت بهترین راه حل را به شما ارائه ‌می‌دهد. شما‌ می‌توانید برای یادگیری تمام اصول هوش تجاری، به منابع مختلف مانند کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری که از بهترین منابع موجود است، رجوع کنید.

در ادامه مقاله، به معرفی ۵ کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری ‌می‌پردازیم؛ پس لطفا با ما همراه باشید.

۱- Business Intelligence Strategy اولین کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری

اولین کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری که‌ می‌خواهیم به شما معرفی کنیم، Business Intelligence Strategy نام دارد. در کتاب استراتژی هوشمندی کسب و کار، به موضوعات مختلفی درباره هوش تجاری که در کسب و کارها لازم خواهند شد،  پرداخته شده است.

Business Intelligence Strategy شامل نکات و تجاربی است که رهبران و سرشاخه‌های اصلی شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ برای رسیدن به موفقیت‌های بی نظیر و بالا بردن ارزش کسب و کار خود، تجربه کرده‌اند.

در این کتاب، تجارب مدیران ارشد سازمان‌ها و شرکت‌های موفقی مانند: IBM و بوئینگ که طی جلسات متعددی، تجربه‌های خود را با یکدیگر به اشتراک گذاشته‌اند، آورده شده است.

محتوای کتاب Business Intelligence Strategy در مدت زمان نسبتا طولانی نزدیک به ۳ سال، جمع آوری و تولید شده است. در واقع این کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری، از دورهمی‌های متعددی که ماهیانه و با حضور کمیته مشاورین موفق BI، برگزار‌ می‌شده است، تولید و انتشار یافته است. کمیته مشاورین والامقام BI توسط شرکت بزرگ IBM در سال ۲۰۰۸ ایجاد شد. کمیته BI، از متخصصان هوش تجاری که در صنعت‌های مختلف تجربه داشته‌اند، تشکیل شده است. در آن زمان BI یک فناوری بسیار با ارزش بود که در موفقیت بیشتر سازمان‌ها و شرکت‌ها نقش داشته است؛ اما تعداد کمی از کسب و کارها توانایی پیاده سازی هوش تجاری در سازمان یا یادگیری علم BI را داشتند. به همین دلیل شرکت بزرگ IBM در تلاش بود تا متخصصان در زمینه هوش تجاری را کنار یکدیگر جمع کند. سپس رهبران و مدیران موفق در زمینه هوش تجاری، رازهای موفقیت و پیشرفت سازمان و شرکت خودشان را با دیگر کارشناسان در این زمینه، به اشتراک‌ می‌گذاشتند.

هرکدام از افرادی که در تشکیل این کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری نقش داشته‌اند، یک فرد موفق در صنعت هوش تجاری به شمار‌ می‌رفتند و سازمان‌هایی با هزاران نیرو را توانمند نموده بودند. IBM این افراد متخصص را در کمیته هوش تجاری که تشکیل داده بود، دور هم جمع نمود تا در مورد مشکلات و موانعی که در مسیر موفقیت خود طی کرده‌اند با یکدیگر صحبت کرده و راه حل‌های بکار گرفته شده را به اشتراک بگذارند.

در ادامه به ذکر جزئیاتی در مورد نویسندگان این کتاب هوش تجاری‌ می‌پردازیم:

در آن زمان، جان بویر(John Boyer)، مدیر مرکز کمیته BI در شرکت نیلسن بود. بیل فرانک (Bill Frank)، یکی از نویسندگان کتاب Business Intelligence Strategy، بیش از ۲۵ سال تجربه در راهنمای تصمیم گیری و هوشمند سازی کسب و کارها و دارای مدرک پروژه حرفه‌ای است. همچنین بیل در چندین شرکت و سازمان بزرگ دیگر مانند: AT & T، تایم وارنر و در J & J (جانسون و جانسون) فعالیت داشته است.

بیل عملکرد بسیار مهمی در ارائه‌ راه‌حل‌های مناسب BI، مدل‌های سازمانی BI، راه و روش‌های بکارگیری BI و غیره در تمام بخش‌های شرکت داشته است.

برایان گرین (Brian Green)، در بخش کنترل اطلاعات شرکت بلوگراس بلوشیلد تونس، کارشناس BI و مدیریت عملیات بود.

تریسی هریس (Tracy Harris)، در قسمت تجزیه و تحلیل شرکت IBM مشغول به کار بود. همچنین بهترین محقق در مورد موضوعات BI و در نهایت رئیس کمیته BI شرکت IBM بود.

کی وان دوانتر (kay van de venter)، مدیر بخش معماری BI در قسمت BI شرکت بوئینگ بود.

همچنین پس از شروع به تولید محتوای کتاب، متخصصان دیگری نیز به این جمع دعوت شدند و به این کتاب و محتوای تولید شده در آن، کمک اندکی کردند.

مایکل Dziekan، که تخصص قابل توجهی در مورد ساختارهای سازمانی داشت، فارست پالمر که دانش بالایی در مورد استراتژی همسویی داشت و آن را با دیگران به اشتراک گذاشت و آندریاس کوکو پلوس که بینش خاصی در مورد استراتژی تکنولوژی داشت، از جمله افرادی بودند که بعد از شروع کار، به تیم نویسندگان پیوستند. این اطلاعات و اکتشافات، پایه اصلی کتاب Business Intelligence Strategy را شکل داده و منجر به ایجاد مقالات متنوعی در مورد هوش تجاری شدند.

درباره مواردی که Business Intelligence Strategy را نسبت به دیگر کتاب‌های موجود، خاص نشان ‌می‌دهد،‌ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توجه به ۳ موضوع مهم هوش تجاری
  • همسویی مفید و کاربردی
  • ایجاد تغییرات بنیادی در شیوه کاری مدیران سازمان‌ها
  • ایجاد ساختار مناسب و همگام با IT

۲- Business Think دومین کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری

Business Think یکی دیگر از کتاب‌های انگلیسی درباره هوش تجاری است. این کتاب به وسیله سه فرد مهم و ارزشمند در زمینه‌های مختلف کسب و کارها نوشته شده است. دیو مارکوم، استو اسمیت و ماهان خالسا نوشته شده است؛ این ۳ فرد در این کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری، به شما راه‌های رسیدن به موفقیت در زندگی و کسب و کار را به وسیله هوش تجاری، نشان خواهند داد. همچنین در Business Think شما مدیریت و کنترل زمان را فرا خواهید گرفت و زمان بیشتری برای بکارگیری استعدادهایتان بدست ‌می‌آورید.

حتما بخوانید:  یادگیری ماشین چیست؟

دیو مارکوم بیش از ۱۸ سال تجربه در زمینه کنترل و مدیریت در سمت‌های مختلفی مانند: مدیریت فروش، مدیر کل بخش اجرایی و مدیر بخش تغییرات بنیادی در شغل‌های مختلف داشته است. یکی از استعدادهای ویژه او، فروش محصولات با پیچیدگی بالا، است؛ به همین دلیل شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگی مثل: مایکروسافت، اچ پی، فورچن ۵۰۰ و آکسانتور در این مورد از او مشاوره ‌می‌گیرند.

همچنین مارکوم مقام استادی در دانشگاه ‌می سی سی پی را به عهده دارد و مقالات منتشر شده توسط اون جوایز فراوانی دریافت کرده است. استو اسمیت (Steve Smith)، مدیریت منابع انسانی شرکت بزرگ فورچن ۵۰۰ را به عهده دارد. همچنین کارآفرین و تولید کننده برنامه آموزش مدیریت به افراد مختلف، است.

تخصص و مهارت او در زمینه کارآفرینی است و در این مورد به تعدادی از شرکت‌های بزرگ در صنعت‌های گوناگون، مشورت ‌می‌دهد. ماهان خالسا (Mahan Khalsa)، از دانشگاه UCLA و ‌هاروارد، فارغ‌التحصیل شده است. اون در زمینه توسعه و پیشرفت تجاری، تخصص و مهارت ویژه‌ای دارد و در حال حاضر به عنوان معاون و تصمیم گیرنده رئیس فرانکلین کوی، فعالیت ‌می‌کند.

در نهایت این کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری، به شما در یادگیری اساسی و اصولی هوش تجاری کمک فراوانی خواهد کرد.

۳- Data Science For Business سومین کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری

سومین کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری که ‌می‌خواهیم به شما معرفی کنیم، Data Science For Business نام دارد. اسم کامل این کتاب Data Science For Business: What You Need To Know About Data Mining And Data-Analytic Thinking است. Foster Provost و Tom Fawcett، نویسندگان کتاب Data Science For Business هستند.

این کتاب، تجزیه و تحلیل کسب و کار، اصول اساسی علم داده و مفاهیم اساسی هوش تجاری را معرفی ‌می‌کند و به شما در فرایندهای تحلیلی که روی داده‌های جمع آوری شده انجام ‌می‌دهید، کمک خواهد کرد. این کتاب به شما روش‌های استخراج دانش‌های مفید و ارزش‌های تجاری در کسب و کار را آموزش خواهد داد.

تمام مطالب کتاب Data Science For Business با مثال‌های عملی همراه است و به شما در یادگیری هرچه بیشتر مطالب کمک خواهد کرد. محتوای این کتاب شامل داستان‌ها و نکات موفقیت شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ در زمینه هوش تجاری و استفاده از مدل‌های علمی به روز، است و به شما نشان خواهد داد که بکارگیری راه‌حل‌های علمی BI چگونه کسب و کار شما را رونق ‌می‌بخشد و توانایی رقابت با تجارت‌های بزرگ را فرا خواهید گرفت.

کتاب Data Science For Business نه تنها به شما یاد خواهد داد که چگونه ارتباطات بین سهامداران کسب و کارها و دانشمندان داده کاوی را بهبود بخشید، بلکه به شما کمک خواهد کرد، درک عمیق‌تری از چگونگی مشارکت هوشمندانه در پروژه‌های علم داده شرکت خود پیدا کنید. علاوه بر موارد گفته شده، با مطالعه این کتاب به بینش عمیقی در رابطه با ایجاد ارتباط‌میان علم داده با سازمان خود و نحوه استفاده از آن برای موفقیت در رقابت‌ها خواهید رسید.

۴- The Wall Street Journal Guide To Information Graphics چهارمین کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری

اسم کامل این کتاب، The Wall Street Journal Guide To Information Graphics: The Dos And Don’ts of Presenting Data, Facts, And Figures است.

این کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری است و از بهترین منابع برای یادگیری اصولی نمودارها و چارت‌های مهم محسوب ‌می‌شود. نویسنده این کتاب دونا ام وونگ (Dona M. Wong) است که یکی از کارشناسان برتر هوش تجاری محسوب‌ می‌شود. این کتاب به صورت واضح، آسان و قابل درک، تمام مطالب مربوط به تجزیه و تحلیل تجاری را به شما ارائه خواهد داد.

اگر شما بازاریابی آنلاین و داده کاوی را به عنوان حرفه خود انتخاب کرده‌اید، به زبان ساده، این کتاب برای شما بهترین گزینه است.

اصول چگونگی ایجاد نمودارهای گرافیکی حرفه‌ای، ایجاد نمودارهای متنوع با داده‌های متفاوت و به اشتراک گذاری آنها از جمله مواردی است که این کتاب به شما ارائه خواهد داد.

دونا ام وونگ با ارائه طیف گسترده‌ای از مثال‌های ظریف و در عین حال مفید درباره داده‌ها و نحوه نمایش آنها، سعی‌ می‌کند تا نحوه بکار بردن هوش تجاری در کسب و کارتان و نکات طلایی را به شما آموزش دهد.

۵- Successful Business Intelligence پنجمین کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری

آخرین کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری به شما معرفی خواهیم کرد، Successful Business Intelligence است. نویسندگی این کتاب به عهده سندی هوسون (Cindi Howson )، که یکی از کارشناسان محبوب در رابطه با هوش تجاری است، ‌می‌یاشد. این کتاب تجربه‌هایی که منجر به موفقیت کسب و کارها شده است را با استفاده از هوش تجاری ارائه ‌می‌دهد. با مطالعه اصولی که در این کتاب به کار برده شده است، شما‌ می‌توانید کسب و کار خود را گسترش داده و با استفاده از BI موجب پیشرفت و موفقیت تمام بخش‌های آن بشوید.

جمع بندی

استفاده درست از منابع موجود در زمینه هوش تجاری به شما کمک‌ می‌کند تا در زمانی کم به بیشترین ‌میزان تولید و بهترین نتیجه دست پیدا کنید. با مطالعه مقاله و کتاب انگلیسی درباره هوش تجاری، شما قدرت تصمیم گیری بهتر را بدست آورده و توانایی کمک کردن به تمام کسانی که با شما کار‌می‌کنند، به لیست استعدادهایتان اضافه خواهد شد.


مجموعه

هوش تجاری

این پست بخشی از مجموعه هوش تجاری در کار و کسب است. ترتیب زیر را در این حوزه پیشنهاد می‌کنیم.

  1. به روز رسانی حاکمیت داده در سازمان: از کجا شروع کنیم
  2. کارشناس پایگاه داده کیست و چه وظایفی دارد؟
  3. بررسی تفاوت‌های میان داده، اطلاعات و دانش در یک نگاه
  4. وقتی از هوش تجاری صحبت می‌کنیم، از چه حرف می‌زنیم؟
  5. تبدیل داده به اطلاعات با هوش تجاری
  6. تجزیه و تحلیل داده (Data Analytics) چیست و چگونه انجام می‌شود؟
  7. کلان داده (Big Data) چیست؟
  8. تجزیه و تحلیل کلان داده (Big Data) چیست و چگونه انجام می‌شود؟
  9. مقایسه مفاهیم تحلیل داده، علوم داده و کلان داده (Big Data)
  10. طراحی پایگاه داده چیست و چگونه انجام می‌شود؟
  11. حاکمیت داده (Data Governance) چیست و چه اهمیتی دارد؟
  12. هوش تجاری (BI) چیست و چه تفاوتی با آنالیز تجاری (BA) دارد؟
  13. آنچه باید درباره‌ هوش تجاری بدانیم
  14. هوش تجاری (BI) چطور می‌تواند به کسب و کار شما کمک کند؟
  15. معرفی ۵ کتاب برتر درباره هوش تجاری
  16. ۷ کلید برای یک استراتژی موفقیت آمیز در زمینه هوش تجاری
  17. ۹ راه عدم موفقیت هوش تجاری
  18. تجسم داده (Data Visualization) چیست و چرا اهمیت دارد؟
  19. تمیزسازی داده (Data cleaning) به چه معناست و چه اهمیتی دارد؟
  20. ۱۰ تکنیک اساسی تجسم داده در ایجاد گزارش‌های هوش تجاری
  21. معرفی ۱۳ روش متداول تجسم داده‌ها
  22. تفاوت داشبورد و گزارش چیست؟
  23. ۱۰ اصل طراحی داشبورد هوش تجاری
  24. ۱۳ مثال عملی از تحلیل داده با هوش تجاری
  25. کاربرد هوش تجاری در صنایع مختلف
  26. معرفی نرم افزارهای مختلف هوش تجاری
  27. چگونه نرم‌افزار مناسب هوش تجاری را انتخاب کنیم؟
  28. پاور بی آی (Power BI) چیست و در هوش تجاری چه کاربردی دارد؟
  29. راهنمای کامل پاور بی آی (Power BI)
  30. ویژگی‌های نرم افزار Power BI
  31. تفاوت پاور بی آی و اکسل
  32. معرفی انواع نمودارها در نرم افزار پاور بی آی (Power BI)
  33. راهنمای کامل معماری نرم افزار پاور بی آی (Power BI)
  34. راهنمای انتخاب ابزار مناسب بین پاور بی آی و اکسل
  35. آموزش توابع زبان DAX در هوش تجاری با پاور بی آی (Power BI)
  36. معرفی نرم‌افزار Tableau، کاربردها و محصولات آن
  37. هر آنچه که لازم است درباره نرم‌افزار QlikView بدانید
  38. تفاوت زبان M و DAX در نرم افزار Power BI
  39. مقایسه ابزار Power BI و Tableau در هوش تجاری
  40. آموزش Power BI Report Server
  41. آموزش نصب و راه اندازی Power BI Report Server
  42. AIOps چیست و چه ساختاری دارد؟
  43. مسیر شغلی در هوش تجاری
  44. مهندسی داده چیست؟
  45. تحلیلگر داده (Data Analyst) کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟
  46. تحلیل‌گر هوش تجاری کیست و چگونه می‌توان به یک تحلیل‌گر هوش تجاری تبدیل شد؟
  47. ۸ مهارت‌ مهم که هر تحلیل‌گر داده برای موفقیت به آن‌ها نیاز دارد
  48. معرفی مهم‌ترین مدارک و گواهینامه‌های مورد نیاز تحلیل‌گر داده
  49. آیا داشتن مدرک SQL ضروری است؟ معرفی انواع و اهمیت مدرک SQL
  50. مهمترین تکنیک‌های هوش تجاری
  51. پیاده سازی هوش تجاری در سازمان‌ها
  52. نقشه راه پیاده سازی موفق استراتژی هوش تجاری در سازمان
  53. معرفی ۵ کاربرد ارزشمند هوش تجاری در سازمان‌ها
  54. داده کاوی چیست و چه تکنیک‌هایی دارد؟
  55. همه‌چیز درباره علم داده و نحوه استفاده از آن
  56. معرفی معتبرترین مدارک و گواهینامه‌های علم داده
  57. معرفی برترین ابزار برای داده‌کاوی
  58. دانشمند داده کیست و چه نقشی در کسب و کار دارد؟
  59. معرفی برترین زبان‌های برنامه‌نویسی علم داده
  60. آسان ترین زبان برنامه‌نویسی برای یادگیری کدام است؟
  61. تفاوت‌های اصلی در نقش‌های مهندس داده و دانشمند داده
  62. زبان برنامه‌نویسی پایتون چیست و چرا باید آن را یاد بگیرید؟
  63. یادگیری ماشین چیست؟
  64. SSRS چیست و چه کاربردی در مدیریت داده‌ها دارد؟
  65. SSAS چیست و چه کاربردهایی دارد؟
  66. بهترین زبان‌ها برای یادگیری ماشین (Machine Learning) کدام هستند؟
  67. نقش‌ها و مسئولیت‌های کلیدی در یک تیم هوش تجاری چیست؟
  68. تفاوت زبان پایتون (Python) و R در چیست؟
  69. کاربرد KPI در داشبوردهای هوش تجاری
  70. زبان برنامه نویسی R چیست؟
  71. بررسی تفاوت‌های میان داده‌کاوی و یادگیری ماشین در علم داده
  72. مروری بر نحوه یادگیری زبان R
  73. چگونه می‌توان یک داشبورد فروش ایجاد کرد؟
  74. معرفی برترین ابزارهای علم داده
  75. پایگاه داده چیست و چه اجزایی دارد؟
  76. انبار داده چیست؟
  77. مفاهیم، معماری و اجزای انبار داده
  78. دانشمند داده چه تفاوتی با تحلیل‌گر داده دارد؟
  79. فرایند ETL در ایجاد انبار داده چیست؟
  80. مدل‌سازی داده چیست؟
  81. دریاچه داده (Data Lake) چیست و چه ساختاری دارد؟
  82. بهترین شیوه‌های طراحی پایگاه داده (Database design)
  83. نرمال‌سازی داده چیست و چگونه انجام می‌شود؟
  84. سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری چیست و چه کاربردهایی دارد؟
  85. بازار داده (Data Mart) چیست و چه تفاوتی با انبار داده دارد؟
  86. تحلیل‌های پیش‌بینی کننده چیست و چگونه انجام می‌شود؟
  87. علم تصمیم‌گیری چیست و چگونه می‌توانیم تصمیمات داده‌محور بگیریم؟
  88. تصمیم‌گیری مبتنی بر داده چیست و چه تاثیری در موفقیت کسب و کار دارد؟
  89. کاربرد تحلیل داده در بانکداری و شرکت‌های خدمات مالی
  90. معماری اطلاعات (IA) چیست و چطور می‌توان از آن استفاده کرد؟
  91. کلان داده (Big Data) و بررسی تأثیرات آن بر تجارت الکترونیک
  92. بانکداری باز (Open Banking) چیست و چه اصولی دارد؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره تخصصی «مدیریت پروژه چابک (اجایل)» با اسکرام مستر ارشد اکالااطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن