بازاریابیبرندینگ

سفیر برند کیست و چه اهمیتی برای یک سازمان دارد؟

شاید از این موضوع با خبر نباشید، اما نام تجاری شما می‌تواند درب ورودی یک معدن طلا باشد. یک معدن طلا که به شما امکان دسترسی به بخشی از ۶ تریلیون دلار هزینه سالانه مشتریان از طریق بازاریابی دهان به دهان را می‌دهد.

همه ما قدرت بازاریابی دهان به دهان را تجربه کرده‌ایم. برای کسب و کارها، بازاریابی دهان به دهان توسط مشتریان یا طرفدارانی اتفاق می‌افتد، که در شبکه‌های اجتماعی خود یا میان خانواده و دوستان، درباره کسب و کار ما سخن می‌گویند.

بازاریابی دهان به دهان موثر است زیرا ما معمولا به نظر شخصی که چیزی را برای ما توصیه می‌کند، اعتماد داریم. برای یک نام تجاری، بازاریابی دهان به دهان از طرف مشتری بسیار مهم است. زیرا باعث می‌شود ما برای ارائه خدمات عالی به مشتری و تشویق آنها برای توصیه محصولات به دیگران، بیشتر تلاش کنیم.

با این حال، برخی از برندها می‌دانند که اینجا فرصت دیگری نیز برای آنها وجود دارد. فرصتی که عناصر بازاریابی دهان به دهان را می‌گیرد و آن را با قدرت بازاریابی تأثیرگذار ترکیب می‌کند. این فرصت استفاده از پتانسیل سفیران برند (brand ambassadors) است.

سفیران برند (brand ambassadors) چه کسانی هستند؟

سفیر برند کسی است که به نمایندگی از یک برند یا شرکت، کالای خاصی را تبلیغ می‌کند. سازمان‌ها عموما از مخاطبان خاص خود برای تبلیغ کسب و کار  استفاده می‌کند. مزایای این کارها برای سفیر برند، عبارت است از:

  • کار با برند مورد علاقه آنها
  • پاداش مداوم برای حمایت از تبلیغات و درآمد مداوم
  • دریافت برخی محصولات رایگان
  • امتیازات اضافی یا حتی تجارب شخصی

نکته مهم

توقع نداشته باشید که هر سفیر برند همیشه با میلیون‌ها پیرو برای برند شما تأثیرگذار باشد، آنها می‌توانند تأثیرگذارهای کوچک یا تک به تک روی مشتریان آتی شما داشته باشند. به طور خلاصه، هر کسی با درجه دسترسی مناسب، می‌تواند سفیر برند شما شود. آنها دارای درجه‌ای از اقتدار و ارتباط با مخاطبان خود هستند. مطمئنا آنها ساعت‌های بی‌شماری را صرف پرورش خبرنامه، پوشش تصاویر و پست‌های وبلاگ کرده‌اند تا اطمینان حاصل کنند که افراد مناسب را برای برند شما جذب خواهد کرد.

برای کسب و کارها، همکاری با سفیران برند فرصتی را برای افزایش بازدید محصولات، ایجاد درآمد اضافی و کسب اطلاعات بیشتر در مورد بازار هدف ایجاد خواهد کرد. طبق داده‌های نیلسن، ۹۲٪ از مشتریان در سراسر جهان می‌گویند که بیش از هر شکل دیگری از تبلیغات، با بازاریابی دهان به دهان یا توصیه‌های دوستان و خانواده اعتماد کرده و محصولات یک برند را خریداری می‌کنند.

چه کسی می‌تواند یک سفیر برند باشد؟

این به اهداف شغلی شما (و برنامه سفیر شما) بستگی دارد. اما – اشاره کردیم که – هر کارمند و فرد بالقوه می‌تواند سفیر برند باشد. کارمندان در فروش، منابع انسانی، بازاریابی، ارتباطات و محصولات می‌توانند هر یک به عنوان سفیران موثر عمل کنند.

چند نمونه از نتایج همکاری کارمندان سفیر:

  • فروش: افزایش چرخه فروش، ایجاد فرصت جدید، افزایش درآمد و بهبود سرعت مراحل فروش (lead pipeline)
  • منابع انسانی: افزایش استخدام و نگهداری کارمندان، بهبود استعدادهای درخشان، اعتماد سازی بین کارمندان درباره برند تجاری آنها
  • بازاریابی: بهبود فرآیند شناسایی و پرورش مشتریان بالقوه برای محصولات یا خدمات یک کسب و کار (lead generation)، آگاهی بیشتر مخاطبان از برند، اشتراک اجتماعی مناسب، افزایش بازدید و ترافیک وب سایت مخصوص برند

به طور کلی، کارکنانی که مرتبا با افراد خارج از سازمان ارتباط برقرار می‌کنند، بیشترین نتایج را به دست می‌آورند. به طور متوسط ​​و با توجه به ماهیت نقش آنها (به عنوان مثال، الزام به برقراری ارتباط با افراد خارج از سازمان آنها)، فروش، بازاریابی و مدیریت منابع انسانی، دارای بزرگترین شبکه‌های حرفه‌ای هستند و می‌توانند بیشترین نتیجه را در این زمینه داشته باشند.

از کجا شروع کنیم؟

همکاری با سفیران برند، حد مجاز ندارد. چه استخدام سفیران و چه کار با افراد تأثیرگذار را انتخاب کنید، اولین مکان عالی برای شروع، کار با نیروی‌های درون شرکت شما است. با گذشت زمان و موفقیت، این امکان وجود دارد که برنامه شما به جایی برسد که اکثر کارمندان شرکت شما در این برنامه‌ریزی نقش مهمی ایفا کنند.

با این حال – و در آغاز – بهتر است بعد از شروع همکاری با تیم خود:

  • از اتفاقات کوچک شروع کنید
  • از اشتباهات خود یاد بگیرید
  • موارد مهم و تاثیر گذار را تکرار کنید
  • موفقیت خود را به دیگران نشان دهید
  • رشد خود را اندازه گیری کرده و استراتژی‌های مربوطه را حفظ یا تغییر دهید.

یک نکته

به ویژه در آغاز کار، شرکت شما باید بر جذب کارمندانی در این برنامه متمرکز باشد، که در واقع با جدّیت می‌خواهند کار خود را با برند شما آغاز کنند. بهتر است افرادی که تجربه استفاده از رسانه‌های اجتماعی و سایر ابزارهای ارتباطی و شبکه‌ای مدرن دارند را در اولویت بگذارید. زیرا که در این عصر، داشتن ارتباطات موثر از این طریق میسر شده است. از طرفی آنها به آموزش کمتری احتیاج دارند و درک ذاتی از مزایا (برای خود و سازمان شما) را از قبل دارند.

مشتریان فعلی خود را فراموش نکنید

وقتی صحبت از سفیران برند می‌شود، سازمان‌ها از مشتریان فعلی خود، که به صورت بالقوه توانائی سفیر بودن را دارند، غافل می‌مانند. طبیعتا مشتریانی که تجربه مثبتی با یک برند تجاری دارند تمایل دارند که این موضوع را به دوستان و خانواده خود بگویند.

البته ناگفته نماند، این یک استراتژی نیست که به راحتی مقیاس پذیر یا حتی قابل اندازه گیری باشد. با وجود این، برندها هنوز باید تمرکز زیادی بر خدمات خوب مشتری داشته باشند تا اطمینان حاصل کنند که مشتریانشان در مورد آنها به خوبی و با رضایت صحبت خواهند کرد.

سفیران برند به منبع محتوا تبدیل می‌شوند

کار با سفیران خلاق، محتوای زیادی را برای کار شما فراهم می‌کند. کار طولانی مدت با سفیران موارد گسترده از انواع محتوا را برای شما طرح‌ریزی خواهد کرد و این طیف گسترده‌ی محتوا هنگام ایجاد اصالت برای برند شما ارزشمند است. مشتریان و پیروان خدمات شما باید ببینند که سفیر تبلیغ کننده محصول، این کار را به دلیل علاقه واقعی انجام می‌دهد.

در گزارشات اخیر بازاریابی تأثیرگذار، اشاره شده است که برندها، کیفیت محتوا را عامل اصلی موفقیت کمپین‌های بازاریابی و همچنین انتخاب اول مشتریان می‌دانند. علاوه بر این، اگر حقوق یا مزایای خاصی برای استفاده از محتوا خلاقانه در قرارداد سفیر ذکر کرده باشید، در تشویق آنها به ادامه همکاری با خود، قدم بزرگی برداشته‌اید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره آموزشی «مدیریت محصول» با مدرسانی از دیجی‌کالا و اکالا ؛ با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن