هوش تجاری

زبان برنامه‌نویسی پایتون چیست و چرا باید آن را یاد بگیرید؟

اگر می‌خواهید وارد بازار کار توسعه وب یا نرم‌افزار شوید، باید سه عنصر بنیادی کدنویسی یعنی HTML ، CSS و JavaScript را بلد باشید. اما اگر قصد دارید در این زمینه واقعا بدرخشید و مشتریان زیادی جذب کنید، باید زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر را نیز یاد بگیرید و مهارت‌های خود را گسترش دهید.

اگر چنین تصمیمی گرفته باشید، احتمالا می‌دانید که انتخاب میان زبان‌های کدنویسی بسیار سخت است زیرا انواع متعدد و مختلفی از آن‌ها وجود دارد. چگونه می‌توان فهمید کدام یک ارزش یادگیری دارند؟ بهتر است برای پاسخ دادن به این سوال، ابتدا دریابیم که کدام یک درآمد بالاتری را برای شما رقم می‌زنند.

بدون اتلاف وقت، می‌توانیم بگوییم بهترین و شایسته‌ترین زبان کدنویسی برای یادگیری، پایتون است. با ما همراه باشید تا در این مطلب، زبان پایتون را به طور کامل مورد بررسی قرار داده و ۱۳ دلیل برای یادگیری آن ذکر کنیم.

پایتون چیست؟

پایتون یک زبان برنامه‌نویسی برای اهداف عمومی است؛ به این معنی که برخلاف HTML ، CSS و JavaScript، می‌تواند به غیر از توسعه وب برای انواع دیگر برنامه‌نویسی و توسعه نرم‌افزار نیز استفاده شود.

پایتون را می‌توان برای موارد زیر استفاده کرد:

  • توسعه برنامه وب و تلفن همراه (Back end)
  • برنامه‌های دسکتاپ و توسعه نرم‌افزار
  • پردازش داده‌های حجیم و انجام محاسبات ریاضی
  • نوشتن اسکریپت‌های سیستم (ایجاد دستورالعمل‌هایی که سیستم رایانه را وادار به انجام کاری می‌کند)

درست مانند سه زبان اصلی که در ابتدای مطلب نام بردیم، زبان پایتون نیز به راحتی قابل یادگیری است و می‌تواند شانس استخدام و درآمد شما را در عرض چند ماه افزایش دهد.

پایتون برای چه کسانی مناسب است؟

پایتون به دو دلیل در دنیای برنامه‌نویسی محبوبیت فراوانی کسب کرده است: این زبان از پس طیف وسیعی از وظایف برمی‌آید و علاوه بر این، نحوه یادگیری آن برای مبتدیان بسیار ساده و بی‌دردسر است. کد پایتون از کلمات کلیدی انگلیسی استفاده می‌کند و این موضوع شروع کار با این زبان را برای همه آسان‌تر می‌کند. برای مثال در تصویر زیر، عبارت «Hello World!» را می‌بینید که با استفاده از زبان جاوا نوشته شده است.

اکنون همین عبارت را در زبان پایتون می‌بینید که بسیار ساده‌تر است و از کدهای کمتری استفاده می‌کند.

احتمالا با همین مثال کوچک مشخص می‌شود که ترجیح می‌دهید از کدام زبان برنامه‌نویسی استفاده کنید، اما توجه داشته باشید که پایتون با وجود سادگی بسیار، برای انجام پروژه‌هایی بسیار پیچیده مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نیز استفاده می‌شود. این بدان معنی است که پایتون برای طیف گسترده‌ای از کاربران مناسب است؛ از جمله:

  • کدنویس‌های مبتدی
  • توسعه‌دهندگان وب و برنامه‌های تلفن همراه
  • مهندسین نرم‌افزار
  • دانشمندان داده

و هر کس دیگری که در زمینه برنامه‌نویسی کامپیوتر کار می‌کند یا در مورد آن یاد می‌گیرد!

۱۳ دلیل برای یادگیری پایتون

بازار کار گسترده پایتون

از آنجا که از زبان برنامه‌نویسی پایتون می‌توان به روش‌های مختلفی استفاده کرد، برای هر سطح از تجربه و علاقمندی فرصت‌های شغلی فراوانی وجود دارد؛ از جمله مهندس تضمین کیفیت، مهندس نرم افزار سطح مبتدی و مشاغل سطح حرفه‌ای مانند مهندسین یادگیری ماشین و هوش مصنوعی.

حقوق بالای پایتون

یکی از بزرگ‌ترین مزایای یادگیری پایتون و کار کردن در این زمینه، حقوق بالای آن است. در ادامه تعدادی از مشاغل مربوط به این زبان را همراه با میانگین حقوقی که در سال دریافت می‌کنند، آورده‌ایم:

  • توسعه‌دهنده نرم‌افزار (مبتدی): ۵۲،۴۹۱ دلار
  • مهندس تضمین کیفیت: ۶۱،۴۵۹ دلار
  • توسعه دهنده ارشد پایتون: ۱۱۷،۸۲۲ دلار
  • مهندس یادگیری ماشین: ۱۴۱،۰۲۹ دلار

نیاز استارتاپ‌ها به پایتون

شرکت‌های نوپا برای اینکه بتوانند جایگاه خود را در بازار امروز محکم کنند، نیاز دارند محصولات خود را با بودجه کم و زودتر از موعد مقرر به بازار عرضه نمایند. از آنجا که پایتون می‌تواند هر دوی این اهداف را تحقق بخشد، زبان برنامه‌نویسی محبوب در دنیای استارتاپ است.

کارآیی و سهولت استفاده پایتون در مقایسه با زبان‌های دیگر کدنویسی، موجب اتلاف زمان کمتر و بازده بیشتر می‌گردد. استارتاپ‌ها برای شروع به کار و کسب تجربه، بسیار مناسب هستند و یادگیری پایتون باعث می‌شود شما میان گزینه‌های استخدام احتمالی، شانس بیشتری داشته باشید.

یادگیری پایتون در کوتاه‌ترین زمان

ممکن است فکر کنید یادگیری زبان قدرتمند و همه‌کاره‌ای مانند پایتون، سال‌ها طول می‌کشد. اما جالب است بدانید متخصصان صنعت می‌گویند اگر سابقه استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی را دارید، اصول اولیه پایتون (مواردی مانند کلمات کلیدی و انواع داده‌ها) را می‌توانید در ۶-۸ هفته یاد بگیرید.

یادگیری اصول پایتون به صورت رایگان

سازندگان پایتون در وبسایت رسمی خود آموزش رایگان این زبان را قرار داده‌اند. این منبع رایگان، یک آموزش جامع پایتون برای مبتدیان است که هم افراد کاملا بی‌تجربه در زمینه کدنویسی و هم افراد مبتدی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

اگر به دنبال منابع رایگان بیشتری برای یادگیری پایتون هستید، سایت‌هایی مانند learnpython.org و python-guide.org آموزش‌های بیشتری در اختیار شما قرار می‌دهند.

دریافت حمایت و پشتیبانی از سوی کاربران و کدنویسان پایتون

پایتون یک زبان برنامه‌نویسی منبع باز است، به این معنی که استفاده از آن رایگان است و هر کسی می‌تواند آن را اصلاح کند. منبع باز بودن همان چیزی است که به زبان‌ها امکان داشتن کتابخانه، چارچوب و سایر ابزارهایی را می‌دهد که زبان مورد نظر را با گذشت زمان بروز و سازگار نگه دارند. اما ویژگی منبع باز بودن تنها در صورتی به بهترین شکل عمل می‌کند که کاربرانی که با این زبان سر و کار دارند، حمایتگر و دست و دلباز باشند.

وبسایت رسمی پایتون یک صفحه اختصاصی در سایت خود دارد که شامل چندین گروه و انجمن می‌شود. در این صفحات می‌توانید جهت مشاوره، راهنمایی یا صرفا برای گفتگو در مورد پایتون از تعداد بی‌شماری کاربر کمک بگیرید. منتظر چی هستی؟

محبوبیت پایتون

آیا محبوب بودن یک زبان برنامه نویسی مهم است؟ بله، اگر پایتون بهترین زبان برنامه‌نویسی جهان باشد اما هیچ کاربری از آن استفاده نکند، بهترین بودن آن چه اهمیتی دارد؟ قطعا شما نمی‌خواهید پول و وقت خود را صرف یادگیری زبانی کنید که به اندازه کافی استفاده نمی‌شود.

مجله The Economist در انگلستان به خوبی محبوبیت پایتون را به نمایش گذاشته است. طبق گفته‌ی این مجله، از سال گذشته پایتون در مسیر تبدیل شدن به محبوب‌ترین زبان برنامه‌نویسی جهان قرار داشته است. از آنجا که زبان‌هایی مانند Fortran و Lisp با افت چشمگیری روبرو شده‌اند و محبوبیت زبان‌هایی مانند C و C++ ثابت باقی مانده است، زبان‌هایی مانند پایتون و جاوا اسکریپت کاملاً مورد توجه عموم قرار گرفته‌اند.

تنوع و انعطاف‌پذیری پایتون

«همه‌کاره بودن» به این معنی است که زبان پایتون می‌تواند کارهای زیادی انجام دهد؛ به همین دلیل بزرگان عرصه فناوری مانند گوگل، فیس بوک و اینستاگرام همه از زبان برنامه‌نویسی پایتون استفاده می‌کنند. اما پایتون می‌تواند همچنین برای ساخت بازی‌هایی مانند بیلیارد مجازی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

تطبیق‌پذیری پایتون به این معنی است که شما به عنوان یک توسعه‌دهنده، طیف وسیعی از درخواست‌های کاری را پیش روی خود خواهید داشت. چه بخواهید برای یک غول فناوری کار کنید، چه برنامه‌های نرم‌افزاری در مقیاس کوچکتر بسازید، یا به عنوان یک توسعه‌دهنده وب کار کنید، برنامه‌نویسی پایتون مهارتی است که هر یک از این گزینه‌ها را امکان‌پذیر می‌کند.

عملکرد بهتر فرانت و بک اند با پایتون

ممکن است شما یک توسعه‌دهده حرفه‌ای در زمینه فرانت اند (Front End: طراحی رابط کاربری سایت) باشید، اما نگهداری سایت تنها به فرانت اند خلاصه نمی‌شود. شما باید بک اند را نیز مورد توجه قرار دهید. بک اند از پایگاه داده‌ها و سرورهای وب تشکیل شده است که وب سایت‌ها و برنامه‌ها را راه‌اندازی می‌کند.

هنگامی که بنیاد پایتون در مورد استفاده ازاین زبان به عنوان “زبان واسطه” برای وب سایت‌ها و برنامه‌های تلفن همراه صحبت می‌کند، منظور استفاده از پایتون برای ایجاد هماهنگی میان فرانت و بک اند و همچنین بهبود عملکرد این دو است. اگر می‌خواهید علاوه بر فرانت اند، مهارت‌های بک اند را نیز فرا بگیرید، یادگیری پایتون یک روش عالی برای شروع این کار است.

استفاده‌های خلاقانه از پایتون

برنامه‌نویسی با برخی از زبان‌ها ممکن است خسته‌کننده و طاقت‌فرسا شود، اما پایتون جزو این دسته از زبان‌ها نیست.

پایتون با یک کتابخانه استاندارد و قوی همراه است که فرآیند کدگذاری را کارآمدتر می‌کند. کتابخانه استاندارد پایتون همچنین مدل‌های از پیش آماده شده (پرونده‌های ساخته شده توسط کد پایتون) را به توسعه‌دهندگان ارائه می‌دهد که امکان صرفه‌جویی در وقت و ایجاد کدهای یکدست را برای آن‌ها فراهم می‌سازد.

توجه کنید که کد پایتون با تأکید خاصی بر خوانایی کد ایجاد شده است، بنابراین این زبان به جای نمادها و علائم نگارشی، روی کلمات کلیدی انگلیسی متمرکز است. این بدان معنی است که شما به عنوان یک توسعه‌دهنده می‌توانید به راحتی کدها را بررسی کرده و جهت نگهداری و به روزرسانی نرم افزار، وبسایت‌ها و برنامه‌های تلفن همراه از آن‌ها استفاده کنید.

استفاده از افزونه‌ها در پایتون

اگر ‌می‌خواهید کدهای خود را بیشتر دستکاری و تنظیم کنید، همانند زبان‌هایی مانند JavaScript، هیچ کمبودی در کتابخانه‌ها و چارچوب‌ها برای پایتون وجود ندارد که نتواند نیازهای شما را برطرف کند.

چارچوب های معروف پایتون مانند Django برای تأثیرگذاری بیشتر پایتون در ایجاد برنامه‌های وب طراحی شده‌اند، اما PyQt چارچوبی است که به پایتون اجازه می‌دهد رابط های گرافیکی کاربر (GUI) را ایجاد کند – رابط های کاربری که شامل استفاده از آیکون‌ها و عناصر گرافیکی روی صفحه برای پردازش دستورات کاربر می‌شود.

اتوماتیزه شدن کدهای تکراری توسط پایتون

یکی از سخت ترین بخش‌های کار در حوزه فناوری، انجام کارهای تکراری و وقت‌گیر است. موارد کوچکی از قبیل کپی کردن پرونده‌ها، انتقال پوشه‌ها و تغییر نام آن‌ها، بارگذاری دارایی‌ها در سرورها – این‌ها در طولانی مدت وقت زیادی را تلف می‌کنند.

اتوماتیزه کردن مواردی همچون مثال‌های بالا، یکی دیگر از مزایای یادگیری پایتون است. توانایی پایتون در نوشتن اسکریپت‌های سیستم به این معنی است که شما می‌توانید برنامه‌های ساده‌ای توسط پایتون برای خودکار کردن چنین مواردی ایجاد کنید. جلوگیری از اتلاف وقت و اتوماتیزه کردن کارهای حوصله سربر، خود دلیل کافی برای یادگیری پایتون است.

توانایی کار به واسطه پایتون در هر زیرمجموعه از صنعت فناوری

یادگیری پایتون نه تنها شما را در زمینه توسعه وب، بلکه در هر زمینه‌ای از مشاغل مربوط به فناوری آماده می‌کند، چرا که از پایتون برای مواردی فراتر از توسعه استفاده می‌شود. در واقع، پایتون زبان برتر برای زمینه‌های مختلف علوم داده است، از جمله:

اما این امر چگونه به شما کمک می‌کند؟ یادگیری پایتون گزینه‌های بسیاری را پیش روی شما قرار می‌دهد. علم داده یکی دیگر از مشاغل پر درآمدی است که اگر تصمیم به یادگیری پایتون داشته باشید، می‌توانید آن را دنبال کنید.


مجموعه

هوش تجاری

این پست بخشی از مجموعه هوش تجاری در کار و کسب است. ترتیب زیر را در این حوزه پیشنهاد می‌کنیم.

  1. به روز رسانی حاکمیت داده در سازمان: از کجا شروع کنیم
  2. کارشناس پایگاه داده کیست و چه وظایفی دارد؟
  3. بررسی تفاوت‌های میان داده، اطلاعات و دانش در یک نگاه
  4. وقتی از هوش تجاری صحبت می‌کنیم، از چه حرف می‌زنیم؟
  5. تبدیل داده به اطلاعات با هوش تجاری
  6. تجزیه و تحلیل داده (Data Analytics) چیست و چگونه انجام می‌شود؟
  7. کلان داده (Big Data) چیست؟
  8. تجزیه و تحلیل کلان داده (Big Data) چیست و چگونه انجام می‌شود؟
  9. مقایسه مفاهیم تحلیل داده، علوم داده و کلان داده (Big Data)
  10. طراحی پایگاه داده چیست و چگونه انجام می‌شود؟
  11. حاکمیت داده (Data Governance) چیست و چه اهمیتی دارد؟
  12. هوش تجاری (BI) چیست و چه تفاوتی با آنالیز تجاری (BA) دارد؟
  13. آنچه باید درباره‌ هوش تجاری بدانیم
  14. هوش تجاری (BI) چطور می‌تواند به کسب و کار شما کمک کند؟
  15. معرفی ۵ کتاب برتر درباره هوش تجاری
  16. ۷ کلید برای یک استراتژی موفقیت آمیز در زمینه هوش تجاری
  17. ۹ راه عدم موفقیت هوش تجاری
  18. تجسم داده (Data Visualization) چیست و چرا اهمیت دارد؟
  19. تمیزسازی داده (Data cleaning) به چه معناست و چه اهمیتی دارد؟
  20. ۱۰ تکنیک اساسی تجسم داده در ایجاد گزارش‌های هوش تجاری
  21. معرفی ۱۳ روش متداول تجسم داده‌ها
  22. تفاوت داشبورد و گزارش چیست؟
  23. ۱۰ اصل طراحی داشبورد هوش تجاری
  24. ۱۳ مثال عملی از تحلیل داده با هوش تجاری
  25. کاربرد هوش تجاری در صنایع مختلف
  26. معرفی نرم افزارهای مختلف هوش تجاری
  27. چگونه نرم‌افزار مناسب هوش تجاری را انتخاب کنیم؟
  28. پاور بی آی (Power BI) چیست و در هوش تجاری چه کاربردی دارد؟
  29. راهنمای کامل پاور بی آی (Power BI)
  30. ویژگی‌های نرم افزار Power BI
  31. تفاوت پاور بی آی و اکسل
  32. معرفی انواع نمودارها در نرم افزار پاور بی آی (Power BI)
  33. راهنمای کامل معماری نرم افزار پاور بی آی (Power BI)
  34. راهنمای انتخاب ابزار مناسب بین پاور بی آی و اکسل
  35. آموزش توابع زبان DAX در هوش تجاری با پاور بی آی (Power BI)
  36. معرفی نرم‌افزار Tableau، کاربردها و محصولات آن
  37. هر آنچه که لازم است درباره نرم‌افزار QlikView بدانید
  38. تفاوت زبان M و DAX در نرم افزار Power BI
  39. مقایسه ابزار Power BI و Tableau در هوش تجاری
  40. آموزش Power BI Report Server
  41. آموزش نصب و راه اندازی Power BI Report Server
  42. AIOps چیست و چه ساختاری دارد؟
  43. مسیر شغلی در هوش تجاری
  44. مهندسی داده چیست؟
  45. تحلیلگر داده (Data Analyst) کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟
  46. تحلیل‌گر هوش تجاری کیست و چگونه می‌توان به یک تحلیل‌گر هوش تجاری تبدیل شد؟
  47. ۸ مهارت‌ مهم که هر تحلیل‌گر داده برای موفقیت به آن‌ها نیاز دارد
  48. معرفی مهم‌ترین مدارک و گواهینامه‌های مورد نیاز تحلیل‌گر داده
  49. آیا داشتن مدرک SQL ضروری است؟ معرفی انواع و اهمیت مدرک SQL
  50. مهمترین تکنیک‌های هوش تجاری
  51. پیاده سازی هوش تجاری در سازمان‌ها
  52. نقشه راه پیاده سازی موفق استراتژی هوش تجاری در سازمان
  53. معرفی ۵ کاربرد ارزشمند هوش تجاری در سازمان‌ها
  54. داده کاوی چیست و چه تکنیک‌هایی دارد؟
  55. همه‌چیز درباره علم داده و نحوه استفاده از آن
  56. معرفی معتبرترین مدارک و گواهینامه‌های علم داده
  57. معرفی برترین ابزار برای داده‌کاوی
  58. دانشمند داده کیست و چه نقشی در کسب و کار دارد؟
  59. معرفی برترین زبان‌های برنامه‌نویسی علم داده
  60. آسان ترین زبان برنامه‌نویسی برای یادگیری کدام است؟
  61. تفاوت‌های اصلی در نقش‌های مهندس داده و دانشمند داده
  62. زبان برنامه‌نویسی پایتون چیست و چرا باید آن را یاد بگیرید؟
  63. یادگیری ماشین چیست؟
  64. SSRS چیست و چه کاربردی در مدیریت داده‌ها دارد؟
  65. SSAS چیست و چه کاربردهایی دارد؟
  66. بهترین زبان‌ها برای یادگیری ماشین (Machine Learning) کدام هستند؟
  67. نقش‌ها و مسئولیت‌های کلیدی در یک تیم هوش تجاری چیست؟
  68. تفاوت زبان پایتون (Python) و R در چیست؟
  69. کاربرد KPI در داشبوردهای هوش تجاری
  70. زبان برنامه نویسی R چیست؟
  71. بررسی تفاوت‌های میان داده‌کاوی و یادگیری ماشین در علم داده
  72. مروری بر نحوه یادگیری زبان R
  73. چگونه می‌توان یک داشبورد فروش ایجاد کرد؟
  74. معرفی برترین ابزارهای علم داده
  75. پایگاه داده چیست و چه اجزایی دارد؟
  76. انبار داده چیست؟
  77. مفاهیم، معماری و اجزای انبار داده
  78. دانشمند داده چه تفاوتی با تحلیل‌گر داده دارد؟
  79. فرایند ETL در ایجاد انبار داده چیست؟
  80. مدل‌سازی داده چیست؟
  81. دریاچه داده (Data Lake) چیست و چه ساختاری دارد؟
  82. بهترین شیوه‌های طراحی پایگاه داده (Database design)
  83. نرمال‌سازی داده چیست و چگونه انجام می‌شود؟
  84. سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری چیست و چه کاربردهایی دارد؟
  85. بازار داده (Data Mart) چیست و چه تفاوتی با انبار داده دارد؟
  86. تحلیل‌های پیش‌بینی کننده چیست و چگونه انجام می‌شود؟
  87. علم تصمیم‌گیری چیست و چگونه می‌توانیم تصمیمات داده‌محور بگیریم؟
  88. تصمیم‌گیری مبتنی بر داده چیست و چه تاثیری در موفقیت کسب و کار دارد؟
  89. کاربرد تحلیل داده در بانکداری و شرکت‌های خدمات مالی
  90. معماری اطلاعات (IA) چیست و چطور می‌توان از آن استفاده کرد؟
  91. کلان داده (Big Data) و بررسی تأثیرات آن بر تجارت الکترونیک
  92. بانکداری باز (Open Banking) چیست و چه اصولی دارد؟
حتما بخوانید:  آموزش Power BI Report Server

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره آموزشی «مدیریت محصول» با مدرسانی از دیجی‌کالا و اکالا ؛ با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن