BPM Course
بازاریابی

۱۰ فاکتور رتبه‌بندی در گوگل که SEO شما را بهبود می‌بخشد

بهینه‌سازی موتور جستجو که با مخفف SEO شناخته می‌شود و ترجمه عبارت Search Engine Optimization است، به فرآیند بهینه‌سازی محتوای آنلاین اشاره دارد به طوری که موتور جستجو بتواند آن را به عنوان یک نتیجه برتر برای جستجوی یک کلمه کلیدی خاص نشان دهد. در مقاله پیش‌رو قصد داریم ۱۰ فاکتور برتر در فهرست عوامل رتبه‌بندی Google را که به شدت رتبه SEO یک سایت را بهبود می‌بخشند، را معرفی کنیم.

۱- تجربه کاربری بهینه‌شده

اولویت اول هر کسب و کار را هرگز فراموش نکنید: “مشتریان“. شما می‌خواهید جستجو در وب‌سایت مربوط به خدمات‌تان برای مشتریان آسان باشد. بنابراین هرچه وب‌سایت شما کاربرپسندتر باشد، بازدیدکنندگان بیشتر وقت خود را در آن می‌گذرانند و در صورت یافتن یک راه‌حل مناسب برای نیازهایشان، حتما از خدمات شما استفاده خواهند کرد. تجربه کاربر یکی از اصلی‌ترین عوامل رتبه‌بندی گوگل است.

چند نکنه مهم برای بهبود تجربه کاربر

  • داشتن یک وب‌سایت طراحی شده برای نیازهای کاربران
  • حفظ یک وب‌سایت منظم
  • استفاده از مطالب آسان، جالب، مرتبط و مفید برای خواندن
  • اجرای یک طرح پاسخگوئی به نیاز مشتریان
  • پرهیز از تبلیغات آزار دهنده

علاوه بر این موارد، سه پارامتر اصلی در بهبود عملکرد SEO وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید:

  • نرخ بازگشت (Bounce rate): درصد کاربرانی که از وب‌سایت شما خارج می‌شوند بدون تعامل با محتوا در هر صفحه.
  • میزان کلیک: نسبت کاربرانی که روی وب‌سایت شما کلیک کرده یا وارد آن شده‌اند.
  • زمان سپری شده: زمانی که کاربران برای مرور وب‌سایت شما می‌گذرانند.

سه عامل فوق در تعیین چگونگی رتبه‌بندی Google صفحه شما نقش اساسی دارند. این موارد را می‌توان در Google Analytics کنترل کرد.

نکته مهم

با تمام این توصیف‌ها، الگوریتم گوگل برای سئو کاملا قابل بحث و در اکثر مواقع، خودسرانه به نظر می‌رسد. هیچ کس نمی‌داند که چگونه گوگل در واقع کاربرپسندی را اندازه‌گیری می‌کند. بهترین کار این است که کمتر در تلاش برای دنبال‌کردن این معیارها باشید و بیشتر به طراحی وب‌سایت خود در حدی که کاربران در بهترین حالت استفاده و استقبال از آن باشند، تلاش کنید.

۲- بهینه‌سازی تجربه موبایل

از آنجا که استفاده از تلفن همراه به صورت یکپارچه و گسترده شده است، بهبود تجربه تلفن همراه یک وب‌سایت قطعا به عنوان یک عامل رتبه‌بندی گوگل انتخاب می‌شود. طبق آمار  ۵۲٫۲ درصد از ترافیک وب در سال ۲۰۱۸ از طریق دستگاه‌های تلفن همراه حاصل شده است.

هنگام طراحی وب‌سایت تلفن همراه خود، باید به این فکر کنید که صفحه لمسی موبایل کوچک است و کلیک بر روی دکمه‌ها یا عناصری که خیلی نزدیک به هم هستند، برای کاربر چگونه خواهد بود. اینکه اندازه محتوا از اندازه صفحه نمایش شما گسترده‌تر باشد یا قلم‌ها و فونت‌های انتخابی شما با آن صفحات سازگار نباشد، از عواملی است که مشریان را دلزده خواهد کرد. در نظر گرفتن همه این موارد کوچک می‌تواند تجربه کاربر در وب‌سایت تلفن همراه شما را بسیار بهبود بخشد.

به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • استفاده از قلم و فونت‌های مناسب برای وضوح بیشتر نوشته
  • کاربری آسان و منوهایی که به راحتی قابل دسترسی هستند
  • طراحی مناسب که اندازه وب‌سایت شما را متناسب با صفحه یا دستگاه تنظیم می‌کند
  • عدم پنهان کردن محتوای ضروری توسط گرافیک یا تبلیغات اضافه

۳- سرعت صفحه

این مسئله در مورد سرعت وب‌سایت شما در حد چند میلی ثانیه نسبت به رقبا نیست. حتی در مورد اطمینان از اینکه وب‌سایت شما به اندازه کافی سریع است و تأثیر منفی روی کاربران شما ندارد، نیز سخن نمی‌گوید. این تنها درصورتی است که یک تجربه بسیار کند را به کاربران خود ارائه دهید. طبق گفته گوگل، وب‌سایت‌ها باید در کمتر از ۳ ثانیه محتوا را نمایش دهند که متأسفانه اکثر وب‌سایت‌ها به سختی آن را برآورده می‌کنند.

هرچه پرونده‌های شما کوچکتر باشد، سرعت بارگیری صفحه شما سریعتر خواهد بود. بنابراین، شما باید فشرده‌سازی فایل را تمرین کنید. تصاویر و فیلم‌های با وضوح بالا می‌توانند سرعت صفحه شما را به شدت کاهش دهند. هوشمندتر است که کیفیت فایل را فدای سرعت بالا و اطمینان از بارگیری سریع صفحات برای کاربران را اولویت خود قرار دهید.

البته، افزایش سرعت صفحه به مواردی غیر از فایل‌ها یا تصاویر فشرده نیاز دارد. عوامل متعدد دیگری مانند میزبانی وب، پاسخگویی سرور، خلاص شدن از شر کدهای غیرضروری و غیره نیز مهم هستند. اگرچه برخی از آنها ممکن است تأثیر جزئی در سرعت بارگیری داشته باشند، اما هر گام در جهت بهبود سرعت صفحه شما می‌تواند در تجربه کاربر مفید بوده و آن را به یک عامل رتبه بندی گوگل برای شما تبدیل کند.

۴- بهینه سازی محتوا

فاکتورهای رتبه‌بندی SEO در صفحه تأکید زیادی بر کیفیت و مرتبط بودن محتوا دارند. Google نتایج کلمات کلیدی را بر اساس کاربرد، ارتباط و کیفیت تجزیه و تحلیل می‌کند تا به این نتیجه برسد که آیا یک وب‌سایت با نیاز کاربر مرتبط است تا در رتبه‌بندی بالاتر Google قرار گیرد، یا خیر.

وب‌سایتی با محتوای منحصر به فرد که بسیار آموزنده باشد، می‌تواند مخاطبان مورد نظر شما را به خود جلب کند و حتی ممکن است شانس به اشتراک گذاشته شدن یا پیشنهاد شدن آن بیشتر از دیگر سایت‌ها داشته باشد. در این راستا این چند مورد را فراموش نکنید:

  • سبک محتوا

منظور ما سبک غالب محتوا است که در جستجوهای Google مانند صفحات وب، فیلم‌ها، تبلیغات و غیره نشان داده می‌شود. به عنوان مثال، اگر راهی برای رفتن از یک مکان به مکان دیگر جستجو می‌کنید یا به دنبال منطقه خاصی هستید، نقشه‌های مربوطه برای همان مکان در اختیار شما قرار می‌گیرد.

  • نوع محتوا

نوع محتوا می‌تواند پست‌های وبلاگ، صفحات محصول، صفحات فرود یا صفحات دسته‌بندی (landing pages, category pages) باشد. به طور مثال وقتی که شما کلمه‌ای مانند “خرید شلوار جین” را جست و جو کنید، بر اساس نوع محتوائی که متناسب با کلمه کلیدی شما باشد، با صفحات خرید الکترونیکی مرتبط با این گزینه رو به رو خواهید شد.

  • قالب محتوا

این مورد به طور معمول به محتوای حاوی اطلاعاتی از قبیل آموزش‌ها، فهرست‌ها، مقالات خبری، بررسی‌ها، نظرات و غیره اشاره دارد.

  • زاویه محتوا

این مورد مهم نقطه فروش اصلی محتوا است. به عنوان مثال، اگر محتوای شما عمدتا برای مبتدیان باشد یا کسب و کار شما به مناطق خاصی توجه کند، باید آن را مشخص کنید زیرا براساس نتایج مشخص شده توسط کاربر، نتایج جستجوی نمایش داده می‌شوند.

  • عمق محتوا

محتوای شما باید شامل همه مواردی باشد که کاربر می‌خواهد بداند. این بدان معنی نیست که محتوای شما باید طولانی باشد. طولانی بودن محتوای شما به این معنی نیست که محتوای با کیفیتی است. اگر از طریق نتایج جستجو به وب‌سایت‌های دارای رتبه برتر نگاهی بیندازید، تقریبا همیشه الگویی از مطالب موجود را مشاهده می‌کنید که باعث شده است رتبه آنها در رتبه‌بندی Google بسیار بالاتر باشد و برای آنها مفید باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرصت ویژه: ۱۵٪ تخفیف دوره‌ها و پکیج‌های آموزشی با کد تخفیف nowruz1403 فقط تا ۱۵ فروردین!برنامه دوره‌ها را ببینید
بستن