برای بازاریابی کارآمد یک محصول، ۴ کار را باید به درستی انجام دهید: محصول، قیمت، جایگاه و تبلیغ. این چهار عنصر به عنوان آمیخته بازاریابی، آمیزه بازاریابی یا چهار p شناخته میشوند. به ۴ عنصر آمیخته بازاریابی باید به صورت واحد نگاه شود و برای حمایت از هم ساختاربندی شوند؛ در غیراینصورت، یک استراتژی بازاریابی در شرکت، شگفت انگیز و ناهماهنگ به نظر خواهید رسید، این مقاله معرفی خلاصه ای از هر عنصر آمیخته بازاریابی را ارائه میدهد.
دیاگرام زیر ۴ عامل را نشان میدهد که آمیخته بازاریابی را تشکیل میدهند:
آمیخته بازاریابیاستراتژی محصول در آمیخته بازاریابی
محصول، بخشی از آمیخته بازاریابی است چرا که آیتمی برای فروش ارائه میشود، و لذا ویژگیها و طراحی آن باید با ملاحظاتی محتاطانه صورت بگیرد. با توجه به این که آیا شرکت در حال ساخت و یا خرید محصول برای فروش مجدد است یا نه، باید تعیین کنند چه ویژگیهایی در محصول برای بازارهدفشان مناسب است. هنگامیکه یک سازمان یک محصول را به بازار معرفی میکند، باید از خودشان سوالات ذیل را بپرسند:
- هدف محصول چه کسی است
- مشتریان از آن انتظار چه مزایایی را دارند
- مزیت آن در برابر دیگر محصولات رقبا چیست؟ و یا نقطه فروش منحصر به فرد آن چیست؟
- شرکت چگونه برای قرار دادن محصول در بازار برنامه ریزی کرده است؟
جواب این سوالات به شرکت کمک میکند تا طراحی، و بسته بندی اش را انجام دهد و محصول خود را ارزشمند کند. اپل دارای استراتژی امیخته بازاریابی عالی است؛ محصولات آنها با احتیاط ساخته میشوند، و طراحی آنها حمایتی است و دارای یک لوگوی نمادین از اپل میباشند.
استراتژی قیمت در آمیخته بازاریابی
قیمت بخشی از آمیخته بازاریابی است، اگر قیمت را اشتباه بزنید، محصول خود را نمیفروشید. استراتژیهای متفاوتی برای قیمت گذاری وجود دارد که باید حداقل هزینههای شما را پوشش دهد مگر این که قیمت تنها برای جذب مشتری به کسب و کار استفاده شود. یک محصول به اندازه ای ارزش دارد که مردم حاضرند برای آن هزینه کنند. مقداری که بازار هدف شما حاضر است برای محصولاتتان بپردازد به ویژگیهای محصول و بودجه بازار هدف بستگی دارد. شما هم چنین باید قیمتگذاری و فاکتورهای تصمیمات رقبا را نیز در محیط بازاریابی خود لحاظ کنید. استراتزی قیمت گذاری در آمیخته بازاریابی سامسونگ، عوامل فوق را با استفاده از چند استراتژی قیمت گذاری متفاوت برای چند نوع محصولی که میفروشند دخیل میکند. سامسونگ انواع متفاوتی تلفن همراه با قیمتهای متفاوت میفروشد، به این استراتژی، خط تولید میگویند که راهی شناخته شده برای سامسونگ و دیگر شرکتها در استفاده از آمیخته بازاریابیشان است.
استراتژی جایگاه در آمیخته بازاریابی
عنصر جایگاه در آمیخته بازاریابی درباره مکان ساخت محصول، نگهداری آن و چگونگی آن انتقالش به مشتری است. جایگاه هر کدام از این چیزها باید تضمین کند محصول در زمان مناسب بدون هیچ آسیب و زیانی در جایگاه درستی قرار میگیرد. یک جایگاه مناسب:
- در صورتی که مکان فروش محصول است، برای فروش مشتری قابل دسترس باشد.
- در صورتی که مکان فروش محصول است، هزینه کمی برای رفتن مشتری به آنجا در بر داشته باشد.
- هزینه ای منطقی برای کسب و کار داشته باشد.
استراتژی تبلیغ در آمیخته بازاریابی
یک محصول و یا خدمات موفق هیچ است مگر اینکه مزایای محصول همانند خدماتش، با بازارهدف رابطه برقرار کند. تبلیغات هر نوع فعالیتی است که در خلال آن آگاهی از محصول بالا میرود و یا مشتریان را به خرید آن تشویق میکند.
موارد ذیل بر چگونگی انتخاب یک شرکت برای تبلیغ محصولش تاثیرگذارند:
- هدف تبلیغ
- بودجه تبلیغ
- قوانین مجاز درباره چگونگی تبلیغ و چیزی که میخواهید تبلیغ کنید
- بازارهدف برای محصول
- محیط بازاریابی که شرکت در آن مشغول به کار است
دیگر پیوندهای آمیخته بازاریابی
یک استراتژی ایدهآل برای فروش خدمات یک شرکت، شامل آمیخته سنتی بازاریابی و ۳ عنصر اضافی دیگر است: مردم، فرآیند و شاهدان فیزیکی. باید توجه داشت که عنصر مردم به این نکته اشاره میکند که کارمندان آموزشدیده، تضمین میکنند که به مشتریان اهمیت داده میشود و لذا آنها برای استفاده از خدمات آن شرکت بازخواهند گشت.
آمیخته بازاریابی الکترونیکی
افزایش انبوه فروشهای اینترنتی روش آمیخته بازاریابی که توسط شرکتها استفاده میشود را تغییر داده است. آمازون دارای ایک استراتژی فوق العاده خوب آنلاین آمیخته بازاریابی است. طیف گسترده محصولات با قیمتهای متفاوت، تحویل فوری، و شرکتهایی تبلیغی با تامین مالی خوب آنها را به یکی از بزرگترین شرکتهای اینترنتی کرده است.
آمیخته بازاریابی محیطی
در نهایت باید توجه داشت که افزایش تمرکز بر مسائل محیطی، باعث افزایش تقاضای محصولات و خدماتی سازگار با محیط شده است. ماشین تسلا الکتریک قصد دارد صنعت ماشین سازی را دگرگون کند. آمیخته بازاریابی تسلا تضمین میکند که تمام چهار p را در ملاحظات محیطی خود بگنجاند. این تنها خواسته برند تسلا است.
بیشتر سازمانها استراتژیهای بازاریابی خود را با سرمایه گذاری بر تمایلات بیشتری در زمینه محصولاتی سازگار با محیط زیست، پایه ریزی کرده اند.