برنامه‌ریزی شغلی

چگونه می‌توانیم کارشناس رسانه‌های اجتماعی یا کارشناس سوشال مدیا شویم؟

اگر می‌خواهید وارد بازار کار رسانه‌های اجتماعی شوید، ممکن است با نقش کارشناس رسانه‌های اجتماعی روبرو شده و این سوال برایتان پیش آمده باشد که کارشناس رسانه‌های اجتماعی چه می‌کند؟ چگونه می‌توانید حرفه‌ای را در این زمینه شروع کنید؟ ما در این مقاله همه آنچه باید بدانید را پوشش می‌دهیم.

رسانه‌های اجتماعی از ابتدای ظهور خود راه زیادی را طی کرده‌اند. امروزه، Statista تخمین می‌زند که تقریبا ۴ میلیارد کاربر رسانه‌های اجتماعی در سراسر جهان وجود دارد و این تعداد رو به افزایش است.

کسب و کارها از این روندها به خوبی آگاه هستند و سالانه میلیاردها دلار هزینه می‌کنند تا کاربران مشتاق خرید محصولات خود را پیدا کنند. این فرصت عظیم برای جلب مخاطبان وسیع به این دلیل است که کارشناسان رسانه‌های اجتماعی یک چرخ دنده مهم در دستگاه تبلیغات هستند. آن‌ها کسانی هستند که محتوا ایجاد و منتشر نموده، فالورها را جذب کرده، جوامع آنلاین را مدیریت می‌کنند و حضور رسانه‌های اجتماعی را تقویت می‌نمایند.

این مقاله هر آنچه را که می‌خواهید درباره کارشناس رسانه‌های اجتماعی بدانید، از فعالیت‌های روزانه آن‌ها گرفته تا حقوق و مهارت‌های مورد نیاز برای موفقیت در این مسیر شغلی را توضیح می‌دهد.

بازاریابی رسانه‌های اجتماعی چیست؟

اکثر سازمان‌ها حداقل یک فرد را به بازاریابی محصول یا خدمات خود اختصاص داده‌اند. بازاریابی برای موفقیت کسب و کارها حیاتی است؛ اگر مردم ندانند شما وجود دارید و چرا به محصول شما نیاز دارند، چگونه می‌توانید انتظار داشته باشید که درآمد ایجاد کنید؟

بازاریابان یا عمومی هستند یا کارشناس. کارشناسان دارای اطلاعات قابل توجهی در مورد چندین کانال بازاریابی هستند. آن‌ها در یک یا دو رسانه خاص تخصص دارند. کارشناس رسانه‌های اجتماعی ممکن است دانش عمومی در مورد سایر کانال‌های بازاریابی دیجیتال داشته، اما باید دارای تخصص استثنایی در رسانه‌های اجتماعی باشد.

اکثر شرکت‌ها به دلایل مختلفی کارشناس شبکه‌های اجتماعی دارند. آن‌ها ممکن است نتوانند یک مدیر بازاریابی رسانه‌های اجتماعی با تجربه بیشتر (یا مایل به انجام آن) را پیدا کنند، یا ممکن است یک بخش بازاریابی بزرگ‌تر داشته باشند که شامل کارشناسان رسانه‌های اجتماعی با رده‌های مختلف ارشد و تجربه است. این شرکت‌ها بیش از حد متوسط ​​برای تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی هزینه می‌کنند. آژانس‌های بازاریابی همچنین کارشناسان رسانه‌های اجتماعی را استخدام می‌کنند تا آن تخصص خاص را داشته باشند.

بسته به ساختار شرکت، وظیفه کارشناس رسانه‌های اجتماعی این است که تا ۱۰۰٪ بازاریابی رسانه‌های اجتماعی را برای سازمان انجام دهد (از جمله ایجاد دارایی)، یا می‌توانند مسئول اجرای یک طرح بزرگ‌تر باشند و استراتژی را به افراد ارشدتر واگذار کنند.

 وظایف و مسئولیت‌های کارشناس رسانه‌های اجتماعی چیست؟

کارشناسان رسانه‌های اجتماعی در بسیاری از وظایف در حوزه رسانه‌های اجتماعی مشارکت دارند. به عنوان یک کارمند، آن‌ها بیشتر مجری هستند تا استراتژیست. با این حال، اگر فقط مسئول مدیریت رسانه‌های اجتماعی برای شرکت باشند، استراتژی‌ها را نیز ایجاد می‌کنند.

ما لیستی از مهم‌ترین مسئولیت‌های شغلی کارشناسان رسانه‌های اجتماعی را که از گزیده‌ای از آگهی‌های استخدام واقعی تهیه شده است، ایجاد کرده‌ایم:

  • اجرای استراتژی‌های رسانه‌های اجتماعی که باعث افزایش آگاهی از برند، ایجاد ترافیک ورودی و افزایش فروش می‌شود
  • در جریان روندهای فعلی رسانه‌های اجتماعی، بینش محتوا و بهترین شیوه‌ها باشد
  • بر بسترهای جدید بازاریابی اجتماعی تحقیق کرده و بسترهای جدیدی را بر اساس نیازهای کسب و کار اتخاذ کند
  • ایجاد، انتشار و اشتراک گذاری محتوای روزانه (یا چند بار در روز) در بسترهای مختلف
  • تولید و ردیابی تقویم محتوا
  • ایجاد روابط معنادار با استفاده از فناوری پلتفرم مانند پیام رسانی، تگ‌ها یا نظرات با اعضای جامعه
  • درخواست و مدیریت محتوای تولید شده توسط کاربر و روابط با اینفلوئنسرها
  • اطمینان حاصل کردن از حضور ثابت برند، شخصیت و صدا در همه بسترهای رسانه‌های اجتماعی تصویب شده
  • به عنوان چهره برند در رسانه‌های اجتماعی عمل کند و به همه بازخوردها و نظرات پاسخ دهد
  • پیگیری، اندازه‌گیری و تجزیه و تحلیل نتایج کمپین

کارشناس شبکه‌های اجتماعی کجا کار می‌کند؟

بسیاری از شرکت‌ها کارشناسان رسانه‌های اجتماعی را استخدام می‌کنند، اما استخدام آن‌ها در آژانس‌های بازاریابی یا شرکت‌هایی که نیاز به حضور چشمگیر در رسانه‌های اجتماعی دارند، احتمال بیشتری دارد. به عنوان مثال، سازمان‌هایی در صنایع خرده‌فروشی (به ویژه پوشاک و لوازم جانبی)، کالاهای بسته بندی شده مصرف‌کننده، آموزش، املاک، سرگرمی و هتل همگی از حضور ارگانیک و پولی در بسترهای مختلف سود می‌برند.

آژانس‌ها کارشناسان رسانه‌های اجتماعی را برای رسیدگی به کار مشتری استخدام می‌کنند (به طور بالقوه زیر نظر اعضای تیم با تجربه‌تر). شرکت‌های دیگر آن‌ها را به این دلیل استخدام می‌کنند که بخش بازاریابی بسیار بزرگی داشته و کارشناسان ارشد رسانه‌های اجتماعی آن‌ها نیاز به حمایت دارند یا به مدیریت داخلی رسانه‌های اجتماعی نیاز داشته اما نمی‌توانند (یا مایل نیستند) یک بازاریاب رسانه‌های اجتماعی با تجربه بیشتر استخدام کنند.

شرکت‌هایی با مخاطبان هدف که مصرف‌کنندگان محتوای رسانه‌های اجتماعی نیستند (به نظر مخاطبان بالغ‌تر، اگرچه این امر در حال تغییر است) عموماً کارمندان را برای تمرکز منحصر به فرد بر روی رسانه‌های اجتماعی استخدام نمی‌کنند.

مهارت‌ها و ویژگی‌های اصلی کارشناس شبکه‌های اجتماعی چیست؟

کارشناس رسانه‌های اجتماعی باید از مهارت‌های سخت برخوردار باشد، مانند درک جامع بیشتر بسترهای رسانه‌های اجتماعی و اینکه هر کدام برای چه مواردی بهتر استفاده می‌شود و همچنین مهارت‌های نرم مانند سازمان‌دهی. همه مهارت‌های لازم را می‌توان از طریق تجربه عملی کسب کرد و بسیاری از آن‌ها از مشاغل دیگر قابل انتقال است.

آنچه شما برای موفقیت به عنوان یک کارشناس رسانه‌های اجتماعی نیاز دارید عبارت است از:

مهارت‌های سخت

  • تسلط بر بسترهای رسانه‌های اجتماعی برتر مانند فیسبوک، اینستاگرام، توییتر ، پینترست و غیره در سطحی که به شما امکان می‌دهد کمپین‌های پولی و ارگانیک منتشر نموده، نتایج را تجزیه و تحلیل و برای بهبود مستمر بهینه‌سازی کنید.
  • مهارت‌های ارتباطی و نوشتاری عالی؛ بخش عمده‌ای از کار انتشار محتوای متنی و پیام‌رسانی به فالورها (یعنی “اجتماعی بودن”) است.
  • استفاده از ابزارهای انتشار و مدیریت شخص ثالث مانند Hootsuite
  • توانایی ایجاد استراتژی‌های حمایتی و دستیابی به اهداف کسب و کار
  • مدیریت جامعه (پرورش فالورها و ایجاد روابط با اینفلوئنسرها و طرفداران)

مهارت‌های نرم

  • کنجکاوی در مورد “بهترین روند بعدی” و تمایل به مشورت و پیروی از روندها
  • علم کافی در زمینه زیبایی‌شناسی، تا بتوانید محتوای جذاب و نمایه را تنظیم کنید
  • توانایی طراحی (لازم نیست، اما برای ایجاد پست‌های گرافیکی جهت اشتراک گذاری بسیار مناسب است)
  • پاسخگویی؛ مردم در رسانه‌های اجتماعی از انتظار کشیدن برای پاسخ متنفر هستند، به ویژه با توجه به وجود همه برنامه‌های چت بومی
  • جزئیات‌گرا و فوق‌العاده سازمان‌یافته؛ یک برنامه‌ریز حرفه‌ای!

کارشناسان رسانه‌های اجتماعی اغلب پیش از انجام وظیفه خاص، زمینه‌های مختلفی دارند. بدیهی است که علاقه به رسانه‌های اجتماعی ضروری است، اما بسیاری از بازاریابان، کپی‌رایترها، هنرمندان و طراحان به این شغل روی می‌آورند، زیرا بسیاری از مهارت‌های آن‌ها قابل انتقال است.

نمونه آگهی استخدام کارشناس شبکه‌های اجتماعی

مسئولیت‌های کارشناس رسانه‌های اجتماعی بسته به شغل و اندازه و پیکربندی تیم بازاریابی دیجیتال کلی متفاوت است، اما آگهی استخدام استاندارد کارشناس رسانه اجتماعی به احتمال زیاد همه یا بیشتر مسئولیت‌های شغلی زیر را درخواست می‌کند:

  • پس از انجام تحقیقات رقابتی، تعیین بستر، پیام‌رسانی و شناسایی مخاطبان، استراتژی رسانه‌های اجتماعی خود را توسعه داده، اجرا و مدیریت کنید.
  • برنامه‌ریزی، ایجاد، انتشار و اشتراک گذاری مطالب جدید (شامل متن اصلی، تصاویر، ویدئو و کد) به صورت روزانه که باعث ایجاد ارتباطات معنادار با مشتریان، افزایش آگاهی از برند و ترغیب اعضای جامعه به تعامل با برند می‌شود.
  • برای توسعه کمپین‌های رسانه‌های اجتماعی با تیم‌های فروش و بازاریابی همکاری کنید.
  • با آخرین شیوه‌ها و فناوری‌های رسانه‌های اجتماعی هم‌گام باشید.
  • صفحات شرکت را در هر پلتفرم تنظیم و بهینه‌سازی کنید تا نمای محتوای اجتماعی شرکت افزایش یابد.
  • سئو و مشارکت مشتری را زیر نظر بگیرید و بهینه‌سازی محتوا را پیشنهاد دهید.
  • مطابق با خط مشی، محتوای تولید شده توسط کاربر را تعدیل کنید.
  • همکاری با تیم‌های فروش، طراحی وب، توسعه وب، بازاریابی دیجیتال، ارتباط با مشتری و توسعه محصول
  • تقویم‌های محتوا ایجاد کنید.
  • ضبط و تجزیه و تحلیل داده‌های اجتماعی مناسب/معیارها، بینش‌ها و بهترین شیوه‌های رسانه‌های اجتماعی برای اندازه‌گیری موفقیت هر کمپین رسانه‌های اجتماعی، سپس استفاده از آن اطلاعات برای بهبود کمپین‌های آینده
  • با نویسندگان نسخه و طراحان همکاری کنید تا مطمئن شوید محتوا آموزنده و جذاب است.
  • شبکه خود را با تعامل با متخصصان صنعت و اینفلوئنسرها از طریق رسانه‌های اجتماعی تقویت کنید.

تفاوت بین استراتژیست رسانه‌های اجتماعی و کارشناس رسانه‌های اجتماعی چیست؟

تفاوت بین استراتژیست‌های رسانه‌های اجتماعی و کارشناسان رسانه‌های اجتماعی این است که در شرکت‌های بزرگ‌تر با تیم‌های توسعه‌یافته رسانه‌های اجتماعی، کارشناسان رسانه‌های اجتماعی بیشتر از استراتژیست‌های رسانه‌های اجتماعی بر عملیات روزمره تمرکز می‌کنند، اگرچه ممکن است در ممیزی‌های اجتماعی و استراتژی نیز کمک کنند.

کارشناسان رسانه‌های اجتماعی بیشتر نگران پیاده‌سازی هستند. آن‌ها نسخه اجتماعی می‌نویسند، از طریق نظرات با مردم ارتباط برقرار می‌کنند و همیشه مراقب روندهای پرطرفدار هستند. آن‌ها همچنین باید از اینفلوئنسرهای کلیدی در صنعت خود آگاهی داشته باشند تا پیام برند خود را گسترش دهند و ارتباطات ارزشمندی برقرار کنند.

کارشناسان رسانه‌های اجتماعی همچنین KPIهای رسانه‌های اجتماعی را ردیابی و تجزیه و تحلیل کرده و ROI (بازده سرمایه‌گذاری) را بررسی می‌کنند. فراموش نکنید: آن‌ها همچنین مطالبی را (معمولاً با برنامه‌ریزی از قبل و با کمک تقویم محتوا) در رسانه‌های اجتماعی منتشر و تبلیغ می‌کنند.

در حالی که کارشناسان رسانه‌های اجتماعی معمولاً استراتژی اجتماعی را به عنوان بخش مهمی از نقش خود دارند، استراتژیست‌های رسانه‌های اجتماعی آن را در اولویت اصلی قرار می‌دهند.

به طور کلی، آن‌ها استراتژی سازمان را در زمینه بازاریابی، تبلیغات و یافتن رهبری جدید برنامه‌ریزی می‌کنند. آن‌ها همچنین احتمالاً برای ارزیابی اثربخشی استراتژی خود با انجام ممیزی مشارکت دارند.

متوسط ​​دستمزد کارشناس رسانه‌های اجتماعی چقدر است؟

به گفته Glassdoor، کارشناسان رسانه‌های اجتماعی می‌توانند انتظار درآمد سالانه حدود ۴۷۰۰۰ دلار را داشته باشند. Salary.com درآمد آن‌ها را کمی بالاتر از ۵۶۰۰۰ دلار برآورد کرده است. برآورد دستمزد کارشناس رسانه‌های اجتماعی ZipRecruiter در پایین‌ترین سطح ۴۳۰۰۰ دلار است.

به خاطر داشته باشید که اندازه شرکت، موقعیت جغرافیایی، سال‌ها تجربه و صنعت، در کل دستمزد نقش دارند.

چگونه می‌توانیم کارشناس شبکه‌های اجتماعی شویم

مانند بسیاری از مشاغل، چندین مسیر شغلی می‌تواند منجر به نقش کارشناس رسانه‌های اجتماعی شود. از آنجا که این نقش بازاریابی دیجیتال است، شما نیاز به تجربه قبلی در صنعت یا صلاحیت بازاریابی دیجیتال از طریق یک دوره یا برنامه دارید تا شما را برای موفقیت آماده کند. لازم نیست تجربه شما از طریق شغل به دست آید؛ اگر یک مربی خودآموز رسانه‌های اجتماعی هستید و می‌توانید مهارت خود را در چندین کانال رسانه‌های اجتماعی ثابت کنید، این نیز یک راه عالی برای ورود به این حوزه است!

کارآموزی و شبکه‌سازی دو روش آزمایش شده برای یافتن شغل هستند. با افرادی که به خاطر قدرت رسانه‌های اجتماعی آن‌ها را تحسین می‌کنید ارتباط برقرار نمایید تا نحوه شروع کار را بیاموزید و از ارتباطات جامعه استفاده کنید.

مهم‌تر از همه، اطمینان حاصل نمایید که برند شخصی رسانه‌های اجتماعی شما مناسب است و شما را در یک چشم‌انداز مثبت قرار می‌دهد. اگر یک کارفرمای بالقوه به پروفایل شما در فیسبوک، توییتر، لینکدین، ​​اینستاگرام یا هر پلتفرم دیگری نگاه کند، می‌خواهد شخصی را ببیند که به نظر می‌رسد می‌داند در حال انجام چه کاری است. پروفایل‌های رسانه‌های اجتماعی خود را به عنوان نمونه کارهایی که می‌توانید به کارفرمایان نشان دهید، در نظر بگیرید و فقط محتوایی را که با برند شخصی شما هم‌سو است منتشر کنید.

جمع‌بندی

نقش کارشناس رسانه‌های اجتماعی شغلی جذاب و چالش‌برانگیز است که متقاضیان زیادی دارد. اگر از نوشتن، پرورش روابط و حضور مداوم در رسانه‌های اجتماعی لذت می‌برید،  حتما آن را دوست خواهید داشت!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع و بلندمدت «متخصص حرفه‌ای هوش تجاری» با رویکرد کاربردی و اجراییاطلاعات بیشتر و ثبت‌نام
بستن