BPM Course
تحلیل کسب و کار

ارتباط تحلیل کسب و کار با داستان کاربر (User Story)

استخراج نیازها رشته علمی دقیقی نیست. موسسه بین‌المللی تجزیه و تحلیل کسب و کار (IIBA) “نیاز” را به شرح زیر تعریف می‌کند:
۱. شرایط یا توانایی مورد نیاز ذینفع برای حل مسئله یا دستیابی به یک هدف
۲. شرایط یا توانایی‌هایی که باید با یک راه‌حل یا مولفه راه‌حل برای تحقق یک قرارداد، استاندارد، مشخصات یا سایر اسناد رسمی در اختیار قرار بگیرد.
۳. بازنمایی مستند از یک وضعیت یا توانایی، مانند موارد ۱ یا ۲.
تعریف BABOK به منظور دستیابی به این نکته مطرح شده است که آنچه به صورت شفاهی بیان می‌شود، تعریف واقعی یک نیاز پیش‌بینی شده در مفاهیم ضعیف درباره حوزه مسئله را محدود نمی‌کند. علاوه بر این، یک نیاز را می‌توان در هر سطحی از جزئیات یا هر عمقی تعریف کرد که به منظور انتقال دقیق شرایط یا توانایی‌های واجب است. به عنوان مثال، می‌توان آن را در سطح سازمانی، سطح تقسیم کار، یک سطح فرایند، سطح فعالیت، سطح کاری و غیره تعریف کرد.
یکی از سه فعالیتی که تحت تجزیه و تحلیل نیازمندی‎ها قرار دارد، روند “استخراج نیاز” است. تعریف IIBA از “استخراج” عبارت است از “فعالیت در توسعه نیاز که منابع مورد نیاز را مشخص می‌کند و سپس از تکنیک‌های استخراج برای جمع آوری نیازها از منابع استفاده می‌کند.”
با این حال، این تعریف از دیدگاه یک تحلیلگر ناقص به نظر می‌رسد، زیرا تنها به این فرض متکی است که می‌توان تنها با اجرای تکنیک‌های استخراجی، به نیازها رسید. با این حال، فرایند استخراح به همان اندازه که ساده به نظر می‌رسد نیست. اجازه دهید ببینیم چرا اینطور است.

تکنیک‌های استخراج نیازمندی‌ها

تکنیک‌های استخراج نیازمندی‌ها بسیاری در ادبیات تحلیل کسب و کار به طور گسترده شناسایی و مستند شده است. برخی از آنها به شرح زیر است:
۱.کارگاه‌های آموزشی
۲.مصاحبه‌ها
۳.گروه‌های متمرکز
۴. بارش فکری
۵.تجزیه و تحلیل اسناد
همانطور که پیش از این توضیح دادیم، استخراج نیازها امر بدیهی نیست زیرا هیچگاه نمی‌توان اطمینان حاصل کرد که فقط با پرسیدن از مشتری که سیستم چه باید یا نبایدهایی دارد به تمام نیازهای واقعی دست پیدا کنیم. این روند یک علم دقیق نیست و سناریوهای بی‌پایانی وجود دارد که این روند از طریق آنها انجام می‌شود. یک فرایند استخراج نیازها کامل، شامل تجزیه و تحلیل است که پس از انتخاب داده‌های لازم شروع می‌شود. پس از شروع کار با این تکنیک، متوجه خواهید شد که انجام یک فعالیت مستقل بسیار دشوار است. به همین دلیل، بیشتر تحلیلگران کسب و کار ترجیح می‌دهند از ترکیبی از دو یا چند مورد از این تکنیک‌ها استفاده کنند.
این تکنیک‌ها تعاملات انسانی هستند که در آن ” احتمال اشتباه در هر کاری وجود دارد”! تعاملات انسانی اساساً شامل ارتباط، کلامی یا غیر کلامی است. کلیه ارتباطات دارای دو مولفه اند: فرستنده و گیرنده. فرستنده دارای پیامی است که قصد انتقال آن را دارد که می‌تواند کلماتی را به گونه‌ای بیان کند که به بهترین وجه منعکس کننده آنچه در مورد آن فکر می‌کند باشد. اما موانع بی‌شماری می‌توانند در راه باشند و از این طریق از دریافت دقیق پیام در نظر گرفته شده جلوگیری می‌شود. به عنوان مثال، یک ارتباط کلامی کاملاً می‌تواند مفهوم پیام را تنها با لحن گوینده تغییر دهد.
حتی یک تعامل معمولی ممکن است باعث ایجاد ارتباط نادرست شود، اما این تعارض مشکل را بدتر می‌کند. وقتی دو نفر ایده‌های متناقضی دارند، اغلب اظهارات منفی درباره یکدیگر بیان می‌کنند.
در نتیجه، کلامی که ممکن است در یک ارتباط دوستانه بی‌آزار به نظر برسد ممکن است در هنگام درگیری با همان طرف، ظالمانه یا تهدید کننده به نظر برسند. اطلاعات رد و بدل شده بین انسان‌ها خام، ناقص و گاه مغرضانه است.

کاربران نهایی بیان‌کننده داستان هستند

در فعالیت‌های استخراج نیازها بسیار دیده می‌شود  که شرکت کنندگان تمایل دارند داستان و نه نیازها را بیان کنند. این طبیعت انسانی است.
برای بیشتر افراد، داستان پردازی به معنای به اشتراک گذاشتن تجربیات خود و اجازه دادن به دیگران برای آگاهی از طریق آنها یا به اشتراک گذاشتن آنچه که آنها آموخته‌اند است. برای دیگران، داستان پردازی آموزنده و مربوط به دیگران است.
تحقیقات نشان داده است که ذینفعان ترجیح می‌دهند داستان بگویند نه اینکه مستقیم به نقطه مورد نظر برسند. دلیل این امر این است که ما از فرصتی برای آگاهی و درک لذت می‌بریم.

برای درک بهتر مقاله پیشنهاد می‌شود مقاله داستان کاربر و نحوه استفاده از آن‌ را مطالعه کنید.

“نیازها” در کجای داستان قرار دارند؟

هنگامی که نیازها استخراج شد، آیا کاربران جزئیات را ارائه می‌دهند؟ آنها داستان می‌گویند، و  مفهوم را بیان نمی‌کنند. جاناتان گوتشال، نویسنده حیوان قصه گو، می‌گوید که علم از این عقیده دیرینه حمایت می‌کند که داستان قدرتمندترین وسیله برای برقراری پیام است.
مردم داستان می‌گویند زیرا این بخشی از ماهیت بشر است. ما دوست داریم داستان بگوییم، کتاب بخوانیم، تلویزیون، سینما و فیلم درام تماشا کنیم. در زمینه استخراج نیازها، کاربران کسب و کار داستان می‌گویند زیرا دوست دارند شنیده شوند و درک شوند. آنها همچنین سعی می‌کنند مواردی را که به عنوان بخشی از کارهای روزمره خود انجام می‌دهند، به تفصیل بیان کنند، که ممکن است در بعضی مواقع شامل به اشتراک گذاشتن تجربیات، درد آنها، بالا و پایین در زندگی و غیره باشد. آنها باور دارند که داستان مفیدترین راه برای فرد است که به درک مشکلات خود بپردازد.
با این حال، داستان‌ها می‌توانند حقایق وابسته و غیرقابل انعطاف داشته باشند و غالباً مفصل هستند. “مفهوم سازی” داستان را به یک عبارت انتزاعی با استفاده از اطلاعات مربوطه تبدیل می‌کند. از خلاصه داستان می‌توان تجزیه و تحلیل‌هایی را انجام داد که مشکلات مورد نیاز را برطرف کند.
داستان‌ها واقعی و منبع بسیار خوبی از اطلاعات هستند. با این حال، آنها بدون ساختار هستند. جنبه روایی داستان گاهی طول می‌کشد. با این حال، مردم سبک‌های مختلف قصه‌گویی دارند. به عنوان مثال، برخی از افراد به نقطه مورد نظر داستان خواهند رسید و وظیفه یک تحلیلگر کسب و کار را آسان می‌کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است بدون وقفه به بیان داستان خود ادامه دهند.
اجازه دهید از این قیاس برای به کار بستن این تئوری استفاده کنیم. شرلوک هولمز در یک صحنه جنایی وارد می‌شود:
۱.او  مشاهدات خود را انجام می‌دهد و یادداشت می‌کند.
۲.او با شاهدان مصاحبه می‌کند، که داستان‌هایشان را برای او بازگو می‌کنند. (آنها چه چیزی دیده اند؟ آنها چه می‌دانند؟ چه فکری می‌کنند؟ و غیره)
حالا شرلوک در این مرحله از جمع آوری اطلاعات چه چیزی توانسته است استخراج کند؟ اساساً دو منبع وجود دارد:

۱٫ داستان‌هایی که توسط شاهدانی که وی از آنها سؤال می‌کنند روایت شده است.

۲٫ برخی دیگر از واقعیت‌های بدست آمده از صحنه جرم. او هنوز راه طولانی دارد. او نیاز به استدلال جدید و حقایق اضافی برای کشف، ترکیب و تجزیه و تحلیل کل صحنه و داستان قبل از اینکه او به این سؤال برسد که “چه چیزی رخ داده است؟”
این یکی از مهمترین موانع مفاهیم BABOK است. فرض بر این است که تکنیک‌های استخراج به تنهایی نیازها را تولید می‌کنند. ما به همین دلیل “تحلیلگر” خوانده می‌شویم! تکیه بر تکنیک‌های استخراج نیازها، “تحلیل” نیست. پس “تجزیه و تحلیل” یا “تحلیل” چیست؟
تجزیه و تحلیل شامل یک فرایند مرحله به مرحله است که در آن فرایندی رخ داده است که ورودی‌ها، خروجی‌ها و عملکردهایی را که در هر مرحله انجام شده است، انتقال می‌دهد. از تجزیه و تحلیل فرایند می‌توان برای بهبود درک نحوه عملکرد یا عملکردی در گذشته نزدیک و تعیین اهداف بالقوه برای بهبود فرایند از طریق از بین بردن اتلاف و افزایش بهره‌وری استفاده کرد.

نتیجه گیری

کارشناسان این حوزه به همین دلیل “تحلیلگر” خوانده می‌شوند! آنها فقط داستان را نمی‌شنوند، بلکه آنها را به “نیازها” تبدیل می‌کنند. ارزش آنها در فراتر رفتن از داستان و گسترش فراتر از موارد تحویلی آنها نهفته است. کارشناسان تحلیل کسب و کار تفکر انتقادی و کنجکاوی ذهنی را برای تبدیل داستان به مفاهیم انتزاعی و  پیشنهاد نیازها و همچنین تعریف دقیق مشکل به کار می‌گیرند.

در صورتی که علاقه‌مند به فراگیری درس تحلیل کسب و کار هستید، دوره جامع تحلیل کسب و کار بر اساس BABOK را به شما پیشنهاد می‌کنیم.


مجموعه

تحلیل کسب و کار

این پست بخشی از مجموعه تحلیل کسب و کار در کار و کسب است. ترتیب زیر را در این حوزه پیشنهاد می‌کنیم.

  1. چرا تحلیل‌گران کسب و کار به مهارت تفکر نقادانه نیاز دارند؟
  2. مقدمه‌ای بر فرآیندکاوی و مدل‌سازی برای تحلیل‌گران کسب و کار
  3. BA به چه معناست و تحلیل‌گر کسب و کار به چه کسی می‌گویند؟ (مقدمه‌ای بر BABOK)
  4. تعریف تحلیل کسب و کار براساس BABOK چیست؟
  5. دانلود کتاب | تحلیل کسب و کار BABOK
  6. چگونه مدرک CCBA یا CBAP در تحلیل کسب و کار بگیریم؟
  7. استراتژی‌های قبولی و اخذ مدرک CBAP
  8. مهم‌ترین نکات در اخذ مدرک CCBA و CBAP در تحلیل کسب و کار
  9. تحلیل کسب و کار چقدر اهمیت دارد؟
  10. مدل مفاهیم کلیدی تحلیل کسب و کار (BACCM) چیست؟
  11. چگونه تحلیل‌گران کسب وکار می‌توانند به فروش بیشتر کمک کنند؟
  12. یک روز از زندگی یک تحلیلگر کسب و کار
  13. به این ۷ دلیل شما باید یک تحلیلگر کسب و کار شوید
  14. چگونه به یک تحلیلگر کسب‌وکار تبدیل شویم؟ (راهنمای کامل)
  15. پرونده تجاری (Business Case) چیست و چگونه نوشته می‌شود؟
  16. مهارت‌های زنجیره تامین که هر تحلیلگر کسب و کار باید بداند
  17. تحلیلگر کسب و کار به عنوان یک فروشنده
  18. مسیر تحلیلگر کسب و کار از سطح عملیاتی تا سطح استراتژیک
  19. دفاع از نیازهای ذی نفعان به عنوان رسالت تحلیلگر کسب و کار
  20. ۲۰ درس کلیدی از تحلیل کسب و کار
  21. تحلیلگر کسب و کار در محیط چابک (Agile)
  22. تحلیلگر کسب و کار در مقابل مدیر پروژه
  23. ماتریس ردیابی نیازمندی‌ها (RTM) چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟
  24. تکنیک طوفان فکری در تحلیل کسب و کار
  25. راهنمای برگزاری طوفان فکری به صورت آنلاین
  26. گروه تمرکز چیست و چگونه اجرا می‌شود؟
  27. تحلیل کسب و کار و مدیریت تغییر
  28. ارزیابی تحلیل کسب و کار با شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI)
  29. تحلیل کسب و کار با تکنیک «۵ چرا؟» | Five Whys
  30. چرا تحلیلگران کسب و کار باید از BPMN استفاده کنند؟
  31. سوالات مهم در مصاحبه استخدامی شغل تحلیل کسب و کار
  32. ساخت نیازمندی‌ها براساس سفر مشتری
  33. ۸ نکته از تحلیل کسب و کار و استخراج نیازمندی‌ها (Requirements Elicitation)
  34. داستان کاربر (User Story) چیست و چگونه استفاده می‌شود؟
  35. ارتباط تحلیل کسب و کار با داستان کاربر (User Story)
  36. ۹ نوع مستندات برای نیازمندی‌های تحلیل کسب و کار و کاربرد آن‌ها
  37. راهنمای کامل مدل کانو
  38. اولویت‌بندی نیازمندی‌ها در تحلیل کسب و کار
  39. تحلیل کسب و کار و میزان تسلط لازم بر حوزه تخصصی سازمان
  40. استفاده مجدد از نیازمندی‌ها (Requirements Reuse)
  41. ۳ روش در مشاوره تحلیل کسب و کار
  42. روش‌های تحلیل ذی‌نفعان
  43. ۵ ترند مهم در تحلیل کسب و کار
  44. ۱۰ نکته برای نقشه برداری فرایندهای کسب و کار 
  45. مدیریت نیازها هنری است که توسط یک تحلیلگر کسب و کار به دست می‌آید
  46. تحلیل و اولویت‌بندی مسکو (MOSCOW) چیست و چه کاربردی دارد؟
  47. ضرورت تعریف کردن نیازهای کسب و کار
  48. معرفی برترین نرم‌افزارهای مدیریت نیازمندی‌ها برای تحلیل کسب و کار
  49. معرفی تکنیک‌های مهم در تحلیل کسب و کار بر اساس BABOK
  50. ویدیو: تحلیل کسب‌وکار چیست؟ (دکتر بابک هزاوه)
  51. چرا مشکلات و فرصت‌ها برای پروژه‌ها یکسان نیستند؟
  52. ۱۰ تکنیک‌ مهم در تحلیل کسب و کار
  53. نیازمندی‌های غیر کارکردی در تحلیل کسب و کار
  54. تجزیه و تحلیل SWOT چیست؟
  55. تجزیه و تحلیل بر اساس مدل PESTLE چیست و چه کاربردی دارد؟
  56. آموزش و راهنمای کامل دیاگرام جریان داده (Data Flow Diagram)
  57. تحلیل استراتژیک سازمانی
  58. مزایای تفکر استراتژیک و چگونگی توسعه آن
  59. دانلود گزارش سال ۲۰۲۰ موسسه جهانی تحلیل کسب و کار
  60. انتخاب و تطبیق رویکردها و تکنیک‌های تحلیل کسب و کار
  61. تجزیه و تحلیل CATWOE چیست؟
  62. نمودار استخوان ماهی (Fishbone Diagram) چیست و چگونه ترسیم می‌شود؟
  63. مفاهیم علم داده که هر تحلیل‌گر باید بداند
  64. تفکر سیستمی چیست؟
  65. اهمیت گوش دادن عمیق در تحلیل کسب و کار
  66. دانلود کتاب راهنمای آزمون تحلیل کسب و کار | CBAP / CCBA Certified Business Analysis Study Guide
  67. دانلود کتاب ضمیمه چابک راهنمای پیکره دانش تحلیل کسب و کار | Agile Extension to the BABOK
  68. ویدیوی وبینار آموزشی «نقشه‌راه تحلیل کسب‌وکار براساس BABOK»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرصت ویژه: ۱۵٪ تخفیف دوره‌ها و پکیج‌های آموزشی با کد تخفیف nowruz1403 فقط تا ۱۵ فروردین!برنامه دوره‌ها را ببینید
بستن